Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Obtisky na zakázku

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 02 říj 2006, 14:54

Hammer píše:No, Honzo, když mi Pavel dodá rozměry na 1:48, na 1:72 to už přepočtu hravě. To číslo budu dělat velmi ale velmi prostě: s podkladem olive drab. Já už to mám hotové. Stejně jako všechny ostatní hrůzy, které jsou světlé. Kolegové, co to zkoušeli a já taky, s tím neměli sebemenší problém. V podstatě Ti ten podklad pomůže buď k tomu, že jen vystříhneš obdélníček, nebo, když se Ti s tím bude chtít stříhat (ale je to zbytečné) můžeš to nahrubo objet. Na modelu není nic vidět.

v jednoduchosti je krasa. A pokud preci jen neco malo videt bude, patina to hrave doladi. Super :-D

PS - to ted tisknes vsechno na bilej arch? nebo cernou davas na pruhlednej.
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod foxbat » 02 říj 2006, 15:40

Hammere, pokud budeš dělat obtisky na tu P-51 i v 1/72, tak si s dovolením, taky jedny vzal!!! :) :)
Musel jsem to napsat!!!!

Zdeněk Pomajbík

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
foxbat

• Odpovědět s citací

RY-S

Příspěvekod jaja00 » 02 říj 2006, 15:48

OK.Pokusím se to dát nějak do hromady.Až to bude , ozvu se.
jaja00

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 02 říj 2006, 16:48

No, já bych k tomu jenom dodal upozornění, že je to jen pár obrázečků za nějaké tři pětky. Nechcete k tomu ještě něco? Z archu skoro A4 který dojde na nějakých 60,-Kč (bílý) to zabere opravdu nula nula nic - tedy opravdu 2,-Kč za použitou plochu.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petis » 02 říj 2006, 22:08

Chci se zeptat jestli by šlo udělat obtisky na pumu dle přiloženého obrázku. Kvalitnější bohužel nemám..

Je to na 1/35 - rozměry bych mohl dodat dle orig. obtisků..
Přílohy
puma01ff.JPG
Petis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 03 říj 2006, 09:10

Mam dotazecek.

Par cisilek na italy by slo udelat slo by o 1:32 (Mc 200 a Mc 202) a jednu 1:48 (Mc 202)?

Mam kresby a fota rozmery do meritek bych dodal.
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 03 říj 2006, 13:18

Z nekvalitní předlohy můžeš očekávat sice kvalitní obtisk, ale ne zase naprosto věrný co se týče fontů písma.
Obecně jde udělat úplně všecko, co bylo na technice i letadlech II světové války. Jediné co neumím je napadobit airbrushové moderní stínované kresby. I zde ale mám řešení, jenom musí být hodně kvalitní sken obrázku. Kdo co chcete, ozvěte se mě na e-mail!!! Tady se to furt opakuje dokola.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 03 říj 2006, 16:41

Tak obtisky na toho Mustanga mám hotové, ale nemám rozměry a taky adresy a taky to, kdo a zda chce i ty US výsostné znaky atd atd. Kdo chcete toho Mustanga, viz můj e-mail. Ať doplním ten arch a můžeme tisknout. Je to pár obrázečků co se týče zabrání místa ten Mustang, žádná sláva.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Vacek » 04 říj 2006, 06:23

Já vím, stojí to na mě, ten Mustang !!! Nestíháááááám ... :evil: ... Můžete to někdo změřit, pževést do 1/48 a 1/72 ? Díky ...
JInak, Hammere, myslím, že bych našel i další ... Budu hledat ...
Pavel Vacek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 04 říj 2006, 21:33

Honza Jezl píše:
Hammer píše:No, Honzo, když mi Pavel dodá rozměry na 1:48, na 1:72 to už přepočtu hravě. To číslo budu dělat velmi ale velmi prostě: s podkladem olive drab. Já už to mám hotové. Stejně jako všechny ostatní hrůzy, které jsou světlé. Kolegové, co to zkoušeli a já taky, s tím neměli sebemenší problém. V podstatě Ti ten podklad pomůže buď k tomu, že jen vystříhneš obdélníček, nebo, když se Ti s tím bude chtít stříhat (ale je to zbytečné) můžeš to nahrubo objet. Na modelu není nic vidět.

v jednoduchosti je krasa. A pokud preci jen neco malo videt bude, patina to hrave doladi. Super :-D

PS - to ted tisknes vsechno na bilej arch? nebo cernou davas na pruhlednej.

Co jde na průhledný, všechno na průhledný: práce s těmi obtisky je daleko jednodušší jak pro mě, tak pro toho, kdo je pak dává na model. Jenže na ten průhledný, jak říkám: černé, červené, modré, zelené, ale všechno tmavé barvy. Jakmile je tem v černém znaku třeba nějaký flek světlé šedé a na modelu to dojde na cokoliv jiného než bílý podklad, musím s tím na bílý papír. Bohužel, to je úděl laserovek a jejich kreténskéhé způsobu tisku světlých odstínů a úplněmu "netisku" bílé.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 04 říj 2006, 21:40

Pavel Vacek píše:Já vím, stojí to na mě, ten Mustang !!! Nestíháááááám ... :evil: ... Můžete to někdo změřit, pževést do 1/48 a 1/72 ? Díky ...
JInak, Hammere, myslím, že bych našel i další ... Budu hledat ...

Podívej, u toho nápisu změř jen třeba šířku. Já to zmenším nebo zvětším přes rohové táhlo obě strany stejně. Totéž zbytek znaků. Ale jak to vidím, hodně kluků se při měření strašně sekne, oba rozměry jsou jistější. Pak vidím, že jeden z nich je blbě, když z třeba nějakého toho nápisu mám po zadání rozměrů buď Štaflíka, nebo Špagetku. Ale jakmile dodáš jeden rozměr a sekneš se, dodám blbé obtisky všem, rozumíme si.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 05 říj 2006, 11:10

Na toho Mustanga mám už všecko, jenom ty rozměry mi chybí. Šup - šup!
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Patla » 07 říj 2006, 13:14

Zdravíčko, rád bych se zeptal jakou "lejzrovku" používáte, teda pokud lze tuto informaci sdělit :oops:. Experimentuji taktéž a mám problémy s odstíny šedé a to, že jsou "pigmentové". Já mám minoltu.
Patla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 07 říj 2006, 14:14

Patla píše:Zdravíčko, rád bych se zeptal jakou "lejzrovku" používáte, teda pokud lze tuto informaci sdělit :oops:. Experimentuji taktéž a mám problémy s odstíny šedé a to, že jsou "pigmentové". Já mám minoltu.

No já to prvně zkoušel na obyčejných laserovkách po známých, co z toho může být, ale všude jsem narazil na problémy nedostatečné kvality tisku nebo jiné zrady. Obrátil jsem se na zdejší jednu reklamku, kde mají profi laserovku, takovou asi metr dvacet vysokou obludu a až tam to bylo bez problémů. Bohužel jsi se tudíž zeptal na jedinou oblast, kde jsem jen uživatel bez bližší znalosti věci- dojdu s tiskem a známý mě to udělá, přesně, kvalitně - ale já nevím jak to dělá.
Jinak laserovku měli teda jen dva známí a to ještě na hodně dlouhou ruku. Takže i proto jsem out jak sviňa.
Jaký že to je problém, "pigmentové?" Popiš mě to, prosím Tě. Když to vytiskneš, jak se to jeví? Jestli ty nemyslíš na průhledném obtiskovém archu že je přes ně vidět, co? On je to celkem machr, hodím u něj dotázek.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Patla » 07 říj 2006, 16:38

No "pigmentem" myslím, že to je takové (při velkém zvětšení) kostečkové (pixels). Skládá se šedá barva z černých a bílých kosteček - hustěji černá je tmavší šedá a řidšeji je světlá šedá. Ono je to daný asi tou tiskárnou, resp. jejím vykreslování grafiky. :( Celkový výsledek je tedy takový, že z dálky jsou čísla pěkně šedá, ale jakmile se někdo ohne a omrkne to, tak vytahuje šachové figurky a chystá se hrát šachy :-D Asi budu muset najít někoho s kvalitní laserovou tiskárnou, co Hammere... :-D :-D :-D
Patla

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse