Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Novinky modelov vrtuľníkov všetkých merítok

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1333 • Stránka 60 z 89 • 1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 89
  • Odpovědět s citací

Re: Novinky modelov vrtuľníkov všetkých merítok

Příspěvekod Turboduck » 02 pro 2022, 20:05

Še uviďži...
Letěla vosmička,
letěla z vysoka,
nemohla doletět,
spádlá do potoka....
spadla do potoka...rozbila si kola
má pilota troubu a technika vola a technika vola...
a stej naší osmičky zbyla halda šroubů,
zbyla halda šroubů...
Ale to bylo i o Mi-4ce
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 03 pro 2022, 11:27

Since at the last moment the sprue photos were released here is a little explanation of what is what on the Zvezda kit. It is a fairly big jigsaw puzzle so it will take some time. : ) : )
Vzhledem k tomu, že na poslední chvíli zde byly zveřejněny sprue fotky, je malé vysvětlení toho, co je co. Je to poměrně velká skládačka, takže to bude nějakou dobu trvat. :) :)

Already in the very first CAD image there was a hint that the early “short” external fuel tanks with large cut-outs for the main gear legs will be released.
Již v prvním CAD snímku bylo naznačeno, že budou uvolněny rané „krátké“ externí palivové nádrže s velkými výřezy pro nohy hlavního převodu.

Obrázek

Next up on internet the full helicopter view CAD images were shown with “short” 3 strap fuel tanks but now with narrow cut-outs.
Dále na internetu byly zobrazeny CAD obrázky plného zobrazení vrtulníku s „krátkými“ 3 pásovými palivovými nádržemi, ale nyní s úzkými výřezy.

Obrázek

But then came the surprise that the painted test build for the box illustration of the full model show us the helicopter with the “long” 4 strap version of fuel tanks.
Pak ale přišlo překvapení, že namalovaná testovací sestava pro krabicovou ilustraci plného modelu nám ukazuje vrtulník s „dlouhou“ verzí palivových nádrží se 4 popruhy.

Obrázek

So which one will it be in the box???

The answer is very simple. All are included in the set. Actually it is a “3 in 1” kit! (in reality far more than that but more on this later). The kit has 3 versions of the tanks in the box. Let’s see how it is all goes together. Well in a virtual way as the kit in this half of Europe is out of reach.
The codes in the corner of the images like E 66 refer to part number on the given sprue. Actually I am not sure about right long fuel tank, it could be E 19 or 16 but it is not clearly visible on the photos.
Also here is a little explanation for those who are not familiar with the Mi-8 helicopter on all that 3 or 4 strap nonsense. I have numbered them from the front going back.

Tak který to bude v krabici???

Odpověď je velmi jednoduchá. Všechny jsou součástí sady. Ve skutečnosti je to sada „3 v 1“! (ve skutečnosti mnohem víc než to, ale o tom později). Stavebnice má v krabici 3 verze tanků. Podívejme se, jak to všechno jde dohromady. Tedy ve virtuální podobě, protože stavebnice v této polovině Evropy je mimo dosah.
Kódy v rohu obrázků jako E 66 odkazují na číslo dílu na daném vtokovém kanálu. Popravdě si nejsem jistý správně dlouhou palivovou nádrží, může to být E 19 nebo 16, ale na fotkách to není dobře vidět.
Zde je také malé vysvětlení pro ty, kteří neznají vrtulník Mi-8 na všech těch 3 nebo 4 popruhových nesmyslech. Očísloval jsem je odpředu dozadu.

Obrázek

Actually the 4 strap “long” fuel tanks are also wider to accommodate more fuel. While on the left side this is not a problem on the right side the fuel tank has too, so to say “blend in” with the KO-50 or Kerosene Heater for the cabins. On early “long” tank versions the original KO cover (relic from the early narrower 3 strap tanks) was used which resulted in a considerable “step” (looking from the top). Here the KO cover was parallel with fuselage side. Later production helicopters had this “awkward problem” solved where there was a straight line from the KO intake at the front all the way to the joint line with the “large” fuel tank. This line was of course not parallel and this also
requires a different set of KO covers!

Ve skutečnosti jsou 4 páskové „dlouhé“ palivové nádrže také širší, aby pojaly více paliva. Zatímco na levé straně to není problém, na pravé straně má palivová nádrž také, takříkajíc „smíchat“ s KO-50 nebo petrolejovým ohřívačem pro kabiny. Na raných „dlouhých“ verzích tanků byl použit původní kryt KO (relikt z dřívějších užších 3 popruhových tanků), což vedlo k značnému „kroku“ (při pohledu shora). Zde byl kryt KO rovnoběžný se stranou trupu. Pozdější sériově vyráběné vrtulníky měly tento „nepříjemný problém“ vyřešený tam, kde byla přímka od sání KO vpředu až po spojnici s „velkou“ palivovou nádrží. Tato linka samozřejmě nebyla paralelní a to také vyžaduje jinou sadu KO krytů!

Obrázek

So should I put together the full build instruction like this? : ) : )

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 03 pro 2022, 12:05

Vstupy KO-50 jsou 3 druhy...je tam i starý co měli Mi-8T.
To vypadá na hodně verzí...
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 03 pro 2022, 12:15

There are hell of a lot of versions in this box!!! How much of it will be used (like the Mi-8T which needs many new and big sprues) is only question of time. Looking at Zvzeda release schedules it takes 1-2-3 years for next versions to be put into production.

V téhle krabici je sakra hodně verzí!!! Kolik z toho bude využito (jako Mi-8T, který potřebuje mnoho nových a velkých vtoků), je jen otázkou času. Při pohledu na plány vydání Zvzeda trvá 1-2-3 roky, než budou další verze uvedeny do výroby.

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 03 pro 2022, 13:06

ještě něco od Zvezdy... cena v Mordoru 2990 rublu

1669996519_5eBdbym47ZA.jpg

1669996517__ACTv0nVMoY-1.jpg

1669996516_W8fjYASl-pQ.jpg

1669996514_KSN6j1CGRiA.jpg

b7bwpFKofWw.jpg

Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 03 pro 2022, 14:10

Turboduck píše:ještě něco od Zvezdy... cena v Mordoru 2990 rublu

1669996516_W8fjYASl-pQ.jpg

1669996514_KSN6j1CGRiA.jpg

These two sprues are from the Mi-24 kit!
Tyto dva nálitky jsou ze stavebnice Mi-24!

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 03 pro 2022, 14:50

vždyť jo, proč by to dělali dvakrát
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 03 pro 2022, 16:59

Turboduck píše:vždyť jo, proč by to dělali dvakrát

Exactly!
But also this is not only use of sprues for weapons and engines from a previous kit (the Mi-24), but also a represents a good example of long term planning by a company. They knew exactly when doing the Mi-24 many years ago that the Mi-8 will be the next.

Přesně tak!
Ale také to není jen použití vtoků pro zbraně a motory z předchozí stavebnice (Mi-24), ale také představuje dobrý příklad dlouhodobého plánování společnosti. Když před mnoha lety dělali Mi-24, přesně věděli, že Mi-8 bude další.

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 04 pro 2022, 11:52

Taiwanská limitka AH-64 Takom bude s figúrkami.
Přílohy
FB_IMG_1670151021278.jpg
FB_IMG_1670151016783.jpg
FB_IMG_1670151012462.jpg
FB_IMG_1670151009016.jpg
FB_IMG_1670151005575.jpg
FB_IMG_1670150965525.jpg
FB_IMG_1670150945907.jpg
FB_IMG_1670150941287.jpg
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 04 pro 2022, 13:08

This is just a random look at bits and pieces on the three different kits. The cooler intake is compared this time. It has a centre body and around it supports / guide vanes. The 3 manufacturers took three different approaches to this, let’s say designer’s artistic license was in the forefront.

It is visible that Annetra/AMK made 16, Trumpeter just 15 while Zvezda has only 13. On the real helicopter there are 17 guides. One can look at widely available photos of this part on the internet or walkarounds.

Toto je jen náhodný pohled na kousky a kousky na třech různých sadách. Sání chladiče je tentokrát porovnáno. Má středové tělo a kolem něj podpěry / vodicí lopatky. Tito 3 výrobci k tomu zvolili tři různé přístupy, řekněme, že v popředí byla umělecká licence designéra.

Je vidět, že Annetra/AMK jich vyrobila 16, Trumpeter jen 15 a Zvezda jen 13. Na skutečném vrtulníku je 17 průvodců. Můžete se podívat na široce dostupné fotografie této části na internetu nebo na obchůzky.

Obrázek

Which is more authentic looking (since none are exactly correct) is for the modellers to decide.
There are manufacturers who would say all this is a “Minor” in correction and will not care about it, say that it is just rivet counting and come up with a detailed explanation why they did what they did. . .

Co je autentičtější (protože žádný není přesně správný), je na rozhodnutí modelářů.
Jsou výrobci, kteří by řekli, že tohle všechno je oprava „Minor“ a nebudou se o to starat, říkají, že je to jen nýtování a přijdou s podrobným vysvětlením, proč udělali to, co udělali. . .

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 04 pro 2022, 15:30

Still same simple comparison of the three kits. They are in alphabetical order from left to right.
This time the instrument panel and the decal which goes on it. They are not scaled exactly so there are some size discrepancies. Choice here is purely depends on taste of the modeller.
Stále stejné jednoduché srovnání tří stavebnic. Jsou v abecedním pořadí zleva doprava.
Tentokrát přístrojová deska a nálepka, která je na ní. Nejsou přesně škálovány, takže existují určité rozdíly ve velikosti. Výběr zde závisí čistě na vkusu modeláře.

Obrázek

It is very rare to have a chance to compare three manufacturers making exactly the same kit and releasing them at the same time (give or take few days).
Je velmi vzácné mít možnost porovnat tři výrobce, kteří vyrábějí přesně stejnou sadu a uvolňují je ve stejnou dobu (dejte nebo vezměte několik dní).

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivanp » 05 pro 2022, 08:42

Ja napríklad v rámčekoch Zvezdy nevidím “klasické” UB-32 ktoré vozili naše Mi-17…
ivanp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 05 pro 2022, 08:45

Od toho je aftermarket, aj tak by boli z plastu na prd.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivanp » 05 pro 2022, 09:01

Ja si naopak myslím že AMK/Anetra má tie UB-32 v plaste veľmi pekné (viď foto na predchádzajúcej stránke).
ivanp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 05 pro 2022, 09:15

ivanp píše:Ja napríklad v rámčekoch Zvezdy nevidím “klasické” UB-32 ktoré vozili naše Mi-17…

Very simple to save on production costs Zvezda took the earlier frames from the Mi-24 kit. So it has no "classic" UB-32.

UB-32 will be in the Annetra/AMK kit and also in the Trumpeter kit.

Velmi jednoduché ušetřit na výrobních nákladech Zvezda převzala dřívější rámy ze stavebnice Mi-24. Nemá tedy žádný „klasický“ UB-32.

UB-32 bude ve stavebnici Annetra/AMK a také ve stavebnici Trumpeter.

Best regards
Gabor
ya-gabor

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1333 • Stránka 60 z 89 • 1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 89

Zpět na Diskuse