Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Všeobecná polemika o modelech letadel všech měřítek a výrobc

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1139 • Stránka 59 z 76 • 1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 76
  • Odpovědět s citací

Re: Všeobecná polemika o modelech letadel všech měřítek a vý

Příspěvekod jenda58 » 06 lis 2018, 13:07

Kouknu, protože doba se mění a jeden nikdy neví, kdy, kdo, kde a proč vymyslí nějakou novou peachovinu. :shock:
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 06 lis 2018, 19:57

Tvl borci Vy jste ale másla :grin: Nechcete si u toho ještě zpívat písničku z filmu Anton Špelec ostrostřelec? :wink:
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 06 lis 2018, 20:49

Musím se citovat: "Jen je nech, ať si pindají" :lol: :lol: :lol:
Citát jsem přebral a upravil z "Jáchyma"
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 10 lis 2018, 09:08

Tak nevím, co se to v tom našem malém modelářském rybníčku děje. Včera jsem skouknul MF i Nymburk ráno v čekárně u lékaře a pak až o polední pauze. Víc jsem to projel až večer a nestačím se divit. Na Nymburce jsem se dočetl, že někdo oznámil, že Zbyněk Škopán je po smrti. Kdo, jakým způsobem a jakou formou, to už jsem nezjistil, admini neprodleně zasáhli, ale muselo to být asi dost přes čáru, když Zbyněk potom i zde na MF reagoval, jak reagoval. Tento styl znám, také, když je na mne něco moc, ale opravdu moc přes čáru, vidím rudě a moji známí už vědí, že mi musí jít z cesty, kamarád, nekamarád, seřvu klidně i šéfa. Z toho vzniklo pár reakcí opravdu mimo pravidla zde v témátku, kde Zbyněk předváděl stavbu L-159. Původně jsem myslel, že tím, jak zasáhl Peter DeSnek, že všechny ty příspěvky smazal a dal varování, ať diskutující dodržují pravidla MF, to bude vyřešeno. Omyl, celé téma zmizelo a podobně zmizelo i téma stavby stejného modelu od Randalfa, kde si mimochodem trochu přisadil i Černoch, který potom promazal téma novinek 1/72 a na čas je pro sklidnění emocí uzamknul. Když pak narazím na to, co dávám do přílohy, tak fakt nevím, jestli se pohybuji ještě mezi modeláři nebo už mezi obchodníky s LTO. Co se to děje, to opravdu už se nesmí napsat, že nějaký výrobce vydává za špičkový model novinku něčeho, co patří do kategorie "Urážka plastu"?

Sám mám na seznamu dost modelů, které bych z nějakého důvodu měl ve sbírce, ale zároveň mám nastavený limit, jak na kvalitu, tak na shodu s předlohou a sestavitelnost, kvůli čemu je zkrátka v kitníku nemám, i když už je někdo vyrábí. Buď je to velmi starý model s minimem detailů a vybavením třeba kokpitu i pro mne jako vitrínkáře nedostatečným, že bych musel investovat buď velkou částku do koupě doplňků a upgrade setů nebo strávit kopu času samodomo výrobou, případně je to i novinka, ale spracovaná tak, že ve výsledku by to bylo obdobné jako u toho starého modelu. Jsou modely, kde jsem ochotný pustit chlup za doplňky a pak modely, které chci, ale jen jako typ a investovat do nich něco navíc se mi nevyplatí, chci je postavit z krabičky, ale výsledek musí vypadat k světu. Můj čas je drahý a tak ho nehodlám ztrácet tím, na co se výrobce vy.... Vyšetřím-li si sobotní odpoledne na modelaření, musí to odsýpat, ne abych ho celé prodrbal tím, že budu odstraňovat otřepy, přetoky a propadliny na výliscích a na závěr dne nemám ani sestavený kokpit.
Třeba u tolik propíraného Čmeláka (ale i L-159) si odpůrci kritiků vsugerovali, že argumentem kritiky je nesestavitelnost modelu a tak dokazujím že to postavit jde. Skutečnost je taková, ž postavit jde vše, když to chci, ale o tom to není. Jde o to, že když je něco jako novinka roku 2018, tak by to mělo srovnávat s modely vyrobenými obdobnou techniologií v podobném časovém období a podle toho pak učovat, zda model spadá do průměru,je slabší či lepší jak průměr, či je vysoce na průměrem nebo naopak je to kategorie "Hrůza třepe chlívkem"
Přílohy
Skopan.jpg
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 10 lis 2018, 10:02

Mícháš nějak moc věcí dohromady.
Co jsem četl, tak Škopán sám požadoval smázání tématu o jeho "stavbě".
Co si smazal na jeho stránce, za to asi MF nemůže.
Co bylo na Nymburku, taky za to MF nemůže.
Že se Škopán chová jako debil, za to si může sám. Navíc mám pocit, že u něj to už je diagnóza. Ono co vypadá jakoby rádoby vtipný humor bude spíš nemoc.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 10 lis 2018, 10:13

Jirko (doufám že nevadí tykání) sám jsem byl tím vším překvapen a koupil jsem ji od pana Škopána hned z první. Přitom jsem pouze reagoval na jeho stavbu a podporoval ji.O tom co kde proběhlo jsem neměl potuchy a jen jsem koukal co byl schopen v reakci na to někomu napsat. Taky jsem občas ve stavu kdy bych střílel na potkání ale takhle bych na veřejném fóru nereagoval .Byl jsem a jsem rád za tyhle typy recenzí a je jedno že 1/72 skoro ne stavím. Mohu ale varovat své kamarády před koupí nebo úskalími při stavbě takového modelu.Jak píšeš když už vyšetřím čas na modeláření tak chci aby to frčelo a bavilo. Po spoustě plánů z "mládí" po kterých zůstal jen prach a vzpomínky se snažím stavět z krabičky.Vedle v tématu se rozhořela "konspirační "teorie o schválně šulených detailech a nucení modelářů kupovat doplňky.Mám koupeno několik brasinů a qboostů jako doplněk k modelu.Otázkou brasinů je zda je vůbec použiju protože v případě motorů jde pomalu o samostatnou stavebnici. Přeji všem spoustu radosti při modeláření a co nejméně takové špíny jako tu a na nymbecu proběhla.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 10 lis 2018, 10:17

Míchám, nemíchám... píšu, že jsem to prolétl ráno v čekárně u doktora, pak až v poledne a pořádně až večer a tak vycházím jen z toho, co jsem měl šanci ještě vidět a co naopak zase zmizelo dřív, než jsem to zaregistroval. Nepíšu, že za něco může MF či Nymburk, jen píšu, co se kde dělo, resp. co jsem měl šanci zaregistrovat a jaký to pak na mne dělá dojem. Sám jsem se Zbyňkem nikdy problém neměl, i když jsme se v dost věcech neshodli.Jestliže Zbyněk požádal o smazání téma, pak zase nechápu, jakou to má souvislost se smazáním Randalfova téma ve stejnou dobu. Moc náhod najednou, asi tak. Možná to vypadá jako příspěvek příznivce konspiračních teorií, ale na rozdíl od konspirátorů věřím, že Američani na Měsíci opravdu byli :)
Onysx: Tykání určitě nevadí, myslím, že když se občas potkáváme na akcích, stejně si tykáme, tak už vůbec nevidím problém v tom, že bychom to dodrželi i tady :-)
Taky v eufórii nakoupím k modelu kde se co objeví a pak jen prohrabuji krabici, protože postavit to se vším všudy, je to víc času, než si mohu dovolit tomu věnovat a pokud dám v půlce stavby pauzu, už se k tomu většinou velmi těžce vracím (je dost krabic s rozestavenými modely, které jsou v kitníku snad ještě z doby, kdy měl Žižka obě oči :-D)
Naposledy upravil Jirka Látal dne 10 lis 2018, 10:22, celkově upraveno 1
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 10 lis 2018, 10:20

Jirko, Randalfovo téma tu furt je,ale pod deatmachem, ne v rozestavěno
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 10 lis 2018, 10:23

Tak omluva, já ho hledal, ale tam mne nenapadlo se mrknout. Já viděl na telefonu jen téma a nepodíval se, kde to bylo, pak jsem to hledal v Rozestavěno a tak jsem našel prd. Zpětně ale příspěvky upravovat nebudu, mohlo by to ovlivnit význam reakcí po nich a ať je vidět, že jsem občas slepý blbec, co vystřelí jen po tom, co se pohne :-D
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 10 lis 2018, 10:30

Aspoň je vidět jak je to "kvalitní" výrobek z roku 2018 :( Ale to se dalo čekat
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 10 lis 2018, 10:36

Já jsem to taky nečetl všechno, na Nymburku vůbec nevím co bylo a tady jsem to viděl často asi jako ty, já už proto, že mě Škopán nezajímá, nezajímá mě KP Muzikant a nezajímají mě 1/72. Nicméně klikl jsem na to téma v době, kdy tam Škopán perlil a jestli sem nenapíše omluvu, že byl třeba pod vlivem, tak je to na léčbu.
Mě taky párkrát Černoch naspal na SZ ať se mírním, nikdy jsem s ním proto neměl problém. Vím že tu nějakým lidem taky vadím, někdy je taky schválně prudím, někdy ty lidi vaděj mě, no, tak to je. Ale Škopán je podle mě za hranou všeho. A vůbec neřeším jeho "stavby".
No nic, za mě vše, nebudu trávit víkend diskuzí o něčem takovým...
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 10 lis 2018, 10:39

Aleš R. píše:Já jsem to taky nečetl všechno, na Nymburku vůbec nevím co bylo a tady jsem to viděl často asi jako ty, já už proto, že mě Škopán nezajímá, nezajímá mě KP Muzikant a nezajímají mě 1/72. Nicméně klikl jsem na to téma v době, kdy tam Škopán perlil a jestli sem nenapíše omluvu, že byl třeba pod vlivem, tak je to na léčbu.
Mě taky párkrát Černoch naspal na SZ ať se mírním, nikdy jsem s ním proto neměl problém. Vím že tu nějakým lidem taky vadím, někdy je taky schválně prudím, někdy ty lidi vaděj mě, no, tak to je. Ale Škopán je podle mě za hranou všeho. A vůbec neřeším jeho "stavby".
No nic, za mě vše, nebudu trávit víkend diskuzí o něčem takovým...

;-I ;-I
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 10 lis 2018, 10:50

Já bych řekl, že to když někdo někomu vyhrožuje smrtí nebo co to bylo, tak to ani tak už nesouvisí s modelem, ale s tím čeho ten člověk chtěl docílit. Nejspíše ještě víc přílit olej do ohně a zároveň navodit dojem, že to byl někdo z tzv. obhájců stavebnice a hodit na ně ten nejhorší stín. Pokud můžu mluvit za sebe, tak tohle je fakt humus ten největší. Je vidět jak se komunita na internetu za poslední dva tři roky zradikalizovala. Já nemám problém se s kymkoliv pobavit na internetu a nemám důvod toho člověka nenávidět, když nemá stejný názor. Myslím si svoje a jdu dál. Taky zároveň, když se mi něco nelíbí, tak to napíšu jednou a nedělám na to narážky v každém tématu jako někteří tady. Kamkoliv se člověk na fórum podívá, tak se objevuje Muzikant, AZ/KP nebo sračka, humus, L-159 apod. Muzikant sem nepíše a ani tady nemá téma a stejně ho tady máte. A je to pouze vaše blbost. Pak se nemůžete divit, že se objeví nějaký hajzl, který z toho někde má asi prdel. Je to škoda.
Naposledy upravil Filip Tomči dne 10 lis 2018, 15:11, celkově upraveno 1
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bitner » 10 lis 2018, 10:54

Nojo, ono mnoha lidem mrda v kuli tak nejak vseobecne, takze neni duvod, aby se to neobjevilo tady.
Give me a break.

Znacka KP je pociny jako Cmelak a Alca pohrbena definitivne. Brecet kvuli tomu nebudu. Rozhodujici je obsah a pokud bude na krabici z hnedeho baliciho papiru napsano "L-159 1/48" a "Plastove vylisky s.r.o.", je to jedno, kdyz v ni bude nejaka Tamieda.
bitner

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 10 lis 2018, 16:06

Jirko, mícháš to dohromady.
1. u Randalfa jsem napsal že mam obavy o stav tématu... nemýlil jsem se. Předvádí co předvádí.
2. téma novinky 1/72...tam jsi zcela mimo mísu. Aspoň si pamatuj co jsem tam dotyčným psal, než téma zamkl a promazal. Nešlo o žádnou cenzuru, ale žádost aby si to šly řešit sem, do hospody.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1139 • Stránka 59 z 76 • 1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 76

Zpět na Diskuse