Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotazy na Special Hobby

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 12385 • Stránka 567 z 826 • 1 ... 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570 ... 826
  • Odpovědět s citací

Re: Dotazy na Special Hobby

Příspěvekod Lavi » 21 říj 2022, 20:01

@Al CZ

1/72 Rafale B, C, M dělá HobbyBoss
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 21 říj 2022, 20:36

on ten Rafale od HB je ale trochu mimo měřítko...tuším, že 1/76...
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 21 říj 2022, 21:34

Proti staré Italeri je HB subtilnější, takže je to možné.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 22 říj 2022, 08:26

Jedna z našich reedic jako postavený model:

https://www.specialhobby.net/2022/10/sh ... el-od.html

J. Fedič píše:Tak jsem si přinesl Aerovku Modrého ptáka, doma rozbalím a ejhle, krabička je trochu malá, rámeček včetně křídla ohnutý do luku i po vyjmutí z krabičky :( .
Jinak pěkná stavebnice, se těším na další varianty. Jen tu krabku by to chtělo krapet větší

Upozorním sklad, aby baličky spodky krabiček úplně rozevíraly. Pak tam rámeček zapadne. Ale problém je to, že rámeček by měl být o fous menší, měl na jedné straně končit na předchozí řadě vyhazováků....

Al CZ píše:Já bych se jen nenápadně zeptal, jestli se Gripen (1/48) už trochu ze stádia úvah přesunul do stádia realizace…
A když děláte ty francouzské delty, tak jen takové připomenutí, že Rafalka na rozdíl od 1/48 a 1/144 nemá hezký model v dětském měřítku…(1/72)… a reálná předloha se v poslední době uchytila u několika letectev. Krom toho je to opravdu krásné letadlo a zaslouží si hezčí kit než starou Italeri a Heller…
A šlo by udělat twin stage Mossie i 1/48 ?

Ne, Gripen se nikam nedostal. Rafale jde zatím mimo nás. A Mossie 1/48 by šla udělat, udělat lze skoro všechno.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 22 říj 2022, 14:08

Tak ji prosím udělejte, když se Tamka ani po čtvrt století k dvoustupňovým Mosquitum nemá. Beru stíhačku i bombardér… a určitě nejen já… Výškový bombardér s “těhotným” břichem je hoodně zajímavá verze. ( vy vůbec máte hezké typy, ale málo co 1/48… , Kravku, Mossie, teď Mirage a Aerovku).
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 22 říj 2022, 23:36

Al CZ píše:Tak ji prosím udělejte, když se Tamka ani po čtvrt století k dvoustupňovým Mosquitum nemá. Beru stíhačku i bombardér… a určitě nejen já… Výškový bombardér s “těhotným” břichem je hoodně zajímavá verze. ( vy vůbec máte hezké typy, ale málo co 1/48… , Kravku, Mossie, teď Mirage a Aerovku).

Souhlas
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 23 říj 2022, 07:48

Pohled do krabičky dlouho očekávaného modelu:

https://www.specialhobby.net/2022/10/mo ... itana.html
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raymond Kaňa » 23 říj 2022, 07:56

Klidně, není problém darovat nějaké modely či výlisky do dětského koutku. K tomu začátku, nešlo by to posunout, 8,00 příprava a návštěvníci 9,00?

Budeme hładat riešenie. Problém je, že hala sa otvára o 6h ráno (!) kvôli fitku. :shock:
Raymond Kaňa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 23 říj 2022, 11:47

S modelem letounu s imatrikulací, pro kterou si jeho pilot údajně vytvořil mnemotechnickou pomůcku "Letče, Buď Ubezpečen, Cti Dojdeš", jste mi udělali velkou radost. Zdá se mi to, nebo je menší rámeček s trupy takový hrubší podobně jako dřívější shortruny? Předpokládám správně, že na druhou verzi čelního chladiče bude nějaký plíšek? A když už jste udělali i tu náhradní vrtuli pod trupem, tak přikládám jeden tip na další využití i s příběhem (možná další stroj Viléma Stanovského), nicméně rekonstrukce tříbarevné kamo je výzva. Pravděpodobně jsem se už vlezle nabízel, ale k typům Aero A/Ab-11/111 a zejména A-12 rád poskytnu nezávislou konzultaci.

Aero_A-11-17.jpg
Propagační let do Dánska 9/1925

Na let do Dánska ve spojitosti s Berlínem zajímavě po letech zavzpomínal tehdy již generál Stanovský při rozmluvě s leteckým historikem Ing. Janem Krumbachem. Po přistání v Berlíně prý naši výpravu mimo jiné uvítal i německé letecké eso „velké války“, Ernst Udet, co do počtu získaných 62 vzdušných vítězství čtvrtý za Manfredem Richthofenem (80 v.), René Fonckem (75 v.) a Billy Bishopem (72 v.). Po prohlídce čs. letadel na zemi Udet vyslovil přání vyzkoušet si jeden z nich i ve vzduchu. Stanovský nechtěl nic riskovat a zdvořile odmítnul, nicméně slíbil mu zapůjčit svůj letoun při zpátečním letu. Po příletu do Kodaně Stanovský volal na MNO, vysvětlil celou situaci v Berlíně a žádal o další instrukce - obratem dostal pokyn, aby letadlo nepůjčoval. Při zpátečním nonstop letu Kodaň-Praha neměl Stanovský u Berlína právě příjemné pocity při vzpomínce na daný slib a po příletu do Prahy se Udetovi telefonicky omluvil. Jakkoliv je tato historka zajímavá, současný německý historik Günther Ott ji pokládá za méně pravděpodobnou.
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hobby m » 23 říj 2022, 23:39

Ahoj Alfrede,
je šance, že znovu vydáte Sunderland Mk.III? Byl velmi rychle vyprodán a nyní ho nelze nikde sehnat.
Za druhé, můžeme očekávat další verze a boxy B-18 Bolo?
Díky.

Marko
hobby m

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 24 říj 2022, 07:54

Já bych chtěl podpořit kolegu Duba a to Aero z propagačního lety do Dánska bych v nějaké krabici uvítal taky, to je krásný. BTW v Dánsku měli dánskou vlaječku, nebo "die Fahne hoch" byly jen v Německu :lol:
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 24 říj 2022, 13:18

Sambad na našem blogu:

https://www.specialhobby.net/2022/10/sh ... aveny.html

hobby m píše:Ahoj Alfrede,
je šance, že znovu vydáte Sunderland Mk.III? Byl velmi rychle vyprodán a nyní ho nelze nikde sehnat.
Za druhé, můžeme očekávat další verze a boxy B-18 Bolo?
Díky. Marko

U Sunderlandu Mk.III, stavebnice SH72304 je reedice možná, ale termín Vám neřeknu. Někdy v budoucnu. Další verze B-18 zatím nepřipravujeme. Momentálně nám na některé verze chybí výlisky, abychom je mohli dobalit. Takže až dolisujeme a dobalíme, tak se některé verze vrátí do nabídky.

Michal Dub píše:S modelem letounu s imatrikulací, pro kterou si jeho pilot údajně vytvořil mnemotechnickou pomůcku "Letče, Buď Ubezpečen, Cti Dojdeš", jste mi udělali velkou radost. Zdá se mi to, nebo je menší rámeček s trupy takový hrubší podobně jako dřívější shortruny? Předpokládám správně, že na druhou verzi čelního chladiče bude nějaký plíšek? A když už jste udělali i tu náhradní vrtuli pod trupem, tak přikládám jeden tip na další využití i s příběhem (možná další stroj Viléma Stanovského), nicméně rekonstrukce tříbarevné kamo je výzva. Pravděpodobně jsem se už vlezle nabízel, ale k typům Aero A/Ab-11/111 a zejména A-12 rád poskytnu nezávislou konzultaci.

Ano, trupový rámeček je shortrunový a na některé chladiče přijdou lepty. Budu rád, když nám s realizací dalších přebalů pomůžete. Ten ‘německý‘ stroj je zajímavý svým příběhem a nevidím důvod, proč ho nepoužít. To s Těmi vlajkami je od p. Hényka správná připomínka/dotaz....
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Houmr_9 » 24 říj 2022, 14:23

Za stroje, které se vydaly do Dánska bych se také přimlouval.
Kolega Dub o tomto "výletě" napsal moc pěkný článek v Hobby Historii a já jsem se snažil o tom sepsat také něco na Technetu.
Honza Hammer
Spíše sběratel krabiček, ale občas si také něco slepím.
Před časem jsem se zamiloval do veletuctů. 8-)
Ale největší celoživotní modelářskou láskou je Hawker Hurricane.
Houmr_9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 24 říj 2022, 15:06

Teď čtu článek z odkazu co sem dával Houmr (díky moc za něj!) a vztyčení dánské vlajky je tam doslova popsané, takže pro mě jasná volba. Aero v pěkné kamufláži a s dánskou vlaječkou ;-I
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod happy » 24 říj 2022, 16:08

Vážený pane Riedele, v nabídkách obchodů se objevivší Do-27 od Helleru je přebal SH? Na scalemates se tváří jako new tool 2022, ale ...?

EDIT. Už jasné, dohledal jsem plánek Helleru. Není třeba odpovídat ;)
https://www.glow2b.de/view.php?sku=1010353040
Fortiter in re, suaviter in modo.
happy

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 12385 • Stránka 567 z 826 • 1 ... 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570 ... 826

Zpět na Diskuse