Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Všeobecná polemika o modelech letadel všech měřítek a výrobc

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1139 • Stránka 52 z 76 • 1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 76
  • Odpovědět s citací

Re: 1/72 novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod Filip Tomči » 31 říj 2018, 07:09

To Gatling - Jsem rád, že se ti líbí. Byla určená právě takovým lidem jako jsi ty.

To David - Hele já mám svoje kritéria u modelů celkem normálně nastavené. Abych to upřesnil, tak třeba Bf-109G-6 od Airfixu nebo S-199 ze starých forem KP si nekoupím jelikož mají viditelný tvarový chyby. Radši sáhnu po AZ, který mi oproti tomu přijde jako luxusní modely. Stejně tak si nekoupím P-40E od Academy, ale radši sáhnu po novém SH, které nemá viditelné tvarové chyby. To samé s Fw-190A-8 od Revellu. Vezmu radši Eduarda. Proto mi přijde L-159 Alca zatím jako naprosto dostačující a pěkný model. Jiný lepší není v plastu a ani nebude v nejbližší době. Každý druhý se tu ohání resinem, ale ve finále si ho koupí málokdo natož postaví. Takže pokud máš Davide ještě nějaká jiná kritéria co od modelu ocekavas, tak asi nejsme na stejný vlně.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka TR » 31 říj 2018, 08:15

Rád bych poděkoval Jakubovi za odpověď, ale podivuji se nad jednou věcí. Modelařina je od slova modelovat, t.j. vytvářet, formovat a pod. Nemáte takový pocit, že čím dále tím dokonalejší stavebnice vám tuhle možnost ubírají. Za chvíli budou tak dokonalé, že budou i natřené. A všichni je budete mít ve stejné kvalitě. Kde bude Váš um? Každý voláte po dokonalosti stavebnice, ale na čem potom dokážete, že jste dobří modeláři. Za sociku, jak si velice dobře pamatuji, moc možností nebylo. Ti co stavěli tak do toho museli něco dát. Proto já si vážím firmy KP a AZ, protože přestože nejsou dle měřítek některých z Vás dokonalé, rozhodně dodávají stavebnice, které na trhu chybí. Umění není stavět z dokonalého, ale udělat dokonalé z nedokonalého.
Rozdělané: C-130H Italeri, OV-1D Hasegawa, 3x P-51D Eduard, 2x P-51D Tamiya, 1x P-51B Arma Hobby, 1x P-51B AZ model
Jirka TR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 31 říj 2018, 08:27

Jirka TR - Taky nechápu, proč se neprodávají lipový špalíky s názvy letadel + rašple k tomu. Fakt provar...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 31 říj 2018, 08:40

Jakub Vilingr píše:
Atlis píše:Potom, čo Res-Im ukázal tieto vysokokvalitné odliatky kolies L-159, ktorých mastery boli snáď vystrúhané z mydla, by som si nerobil ilúzie... Ibaže to je nejaký žart.

Hele ty nástupče Thuda, skutečně Ti přijdou kola ze stavebnice KP lepší, než kola od Res-im? Jak je to kolo ve dvasedmdesátině velké, jaký má průměr?

alca_2.jpg

Počuj Kubrt, Thuda zo mňa robiť môžeš, ale debila zo mňa a z ostatných robiť nebudeš, pretože každý vidí, ako tie kolesá vyzerajú.

A ako kolesá v 72 vyzerajú si predstavovať nemusím, mám nejaké na stole.

Obrázek
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 31 říj 2018, 08:54

Právě jsem se v tramvaji tak smál na hlas, že se lidé otáčejí.
PS ..nechci tady být za drába...neměla by tahle diskuze být v jiném téma?
Naposledy upravil zbynek.skopan dne 31 říj 2018, 08:57, celkově upraveno 1
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomteda46 » 31 říj 2018, 08:55

Já přidám svůj pohled. Modelařím, protože mě to baví a protože si rád za cenu přijatelného úsilí v přijatelném čase přidám do vitríny nový kousek. Pokud někdo z jakéhokoliv důvodu nemůže bez této 159 usnout, nechť si ji v klidu bez nervů staví. Třeba 159 krát než bude spokojený. Je to čistě jeho věc. Já si jednoduše počkám na lepší. Zajímavých a pro mne přijatelných modelů je tolik, že je nikdy nepostavím. Ale nikdo mi prosím nepodsouvejte, že bych se měl cítit modelářsky hůř, protože za socíku bla bla bla. Je mi 46, za socíku jsem si zažil dost. Vážně nevím, proč bych měl dneska posílat dopisy a telegramy, když mám maily a SMS.
Tomteda46

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 31 říj 2018, 09:10

Filipe, jestli tedy ty sacáky nemají tvarovou chybu, tak já už nevím, co za ni považuješ...
Chápu, že zatím jiná alternativa v plastu není. Naštěstí Alca není můj vysněný model, ale i kdyby byla, tak tu novou plastovou si nekoupím. Mám na to stejný názor jako kolega v předchozím příspěvku.
Bohatě mi stačilo se podívat na výlisky na stránkách Zbyňka Škopána. Na Čmeláka to sice možná nemá, ale docela mu to šlape na paty. :(
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa Výmola » 31 říj 2018, 09:19

Jako Kubrte, promiň, ale tohle mi nedá. To fakt začíná vypadat, že kritizovat se můžou jen někteří výrobci a jiní ne.

Pokud se chci podívat, jak vypadají kvalitní resiny, podívám se na Quickboost, podívám se na brassiny, podívám se na jiné resiny od RES-IM. Na konečné úsudky o kvalitách jejich L-159 je ještě brzo, kdoví v jaké fázi teď formy jsou nebo jak vypadá zbytek modelu. Nicméně to, co je vidět na obrázku, je hnus.

Alca od KP se mi nelíbí, ale nijak mě to nepřekvapilo a nezklamalo, vzhledem k bohužel sestupné kvalitě modelů od této firmy. Pokud ale bude vypadat L-159 od RES-IM podobně jako podvozky, tak to bude zklamání veliké a nečekané.
Naposledy upravil Víťa Výmola dne 31 říj 2018, 09:57, celkově upraveno 1
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM

Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)

Na stole: Avro Vulcan (Airfix 1/72), Zlín Z-181 (KP 1/720, leccos dalšího v šuplíku
Letos dokončeno: SPAD 510 (Azur 1/72)
Mimo jiné dokončeno: I-16 (1/72, ICM), MiG-3 (1/72, Hobbyboss), P-51 Nooky Booky (1/72, Tamiya)
Víťa Výmola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 31 říj 2018, 09:43

to Jirka - Jirko a ty jsi nikdy nekoupil nebo neslepil model který měl nějakou tvarovou chybu? Já bych si toho ani nevšiml pokud by sem Zigi nedal tu fotku. Takže mě ta chyba nevadí. Slepím si to z krabičky a i tak to bude hezký model. 8-)
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Re: Všeobecná polemika o modelech letadel všech měřítek a vý

Příspěvekod Honza Kopecký » 31 říj 2018, 09:53

Je potřeba se smířit s tím, že jsou lidi kterým je to buřt a pak lidi kterým to buřt není. Já do toho tentokrát kecám, protože se mi alca jako éro líbí a klidně bych si i tu sedminu postavil. Nicméně AZ to asi nebude.
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav Hochmuth » 31 říj 2018, 09:59

A pritom stačí nalepiť dekály z L-159 na Albatrosa od Eduardu...
Václav Hochmuth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 31 říj 2018, 10:28

Tak jsem si procetl, co tu zatim o L-159 od KP/AZ bezi a dostava do tela fest...
Jen jsem zvedav, na koho se "rozdmychavani flamu" svede ted, kdyz se tu ani jeden z "obvyklych podezrelych" neangazuje...
ADSTANTES

Rozestavěno: Supermarine Type 300 (CMR), Spitfire F.22 (Airfix),
2014: Spitfire LF Mk.IXe, A-4G Skyhawk, Whippet Mk.A
2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 31 říj 2018, 10:38

Můžete klidně na mě, ale já tu žádný flame nepozoruju. Spíše taková hospodská diskuze. Zatím tu nikdo nikomu nenadává. 8-)
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 31 říj 2018, 11:05

Robert Horáček píše:Tak jsem si procetl, co tu zatim o L-159 od KP/AZ bezi a dostava do tela fest...
Jen jsem zvedav, na koho se "rozdmychavani flamu" svede ted, kdyz se tu ani jeden z "obvyklych podezrelych" neangazuje...

Neboj Roberte, on se vždycky někdo najde :wink:
(mám svůj tajný tip)
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 31 říj 2018, 11:12

Olda Homola píše:
Robert Horáček píše:Tak jsem si procetl, co tu zatim o L-159 od KP/AZ bezi a dostava do tela fest...

Neboj Roberte, on se vždycky někdo najde :wink:
(mám svůj tajný tip)

Ja ted nevim, jestli si spravne rozumime :lol:
Ja nepotrebuju, aby tu ten flame byl. Ja jen, ze na ALCA od KP/AZ se snasi vlna kritiky, kterou ale tentokrat jaksi nejde smaznout tim, ze si "par lidi resi svuj osobni problem s Muzikantem", jak tu zaznelo posledne, kdyz se resil Cmelda...
ADSTANTES

Rozestavěno: Supermarine Type 300 (CMR), Spitfire F.22 (Airfix),
2014: Spitfire LF Mk.IXe, A-4G Skyhawk, Whippet Mk.A
2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1139 • Stránka 52 z 76 • 1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 76

Zpět na Diskuse