zdroj https://www.net-maquettes.com/et/pictures/hawker-tempest-walkaround/
Ak dobre rozumiem, malo by ist o rozsah 74-37=37°
Pre porovnanie, na Kobre z predchadzajuceho obrazku by bol rozsah natocenia listu 57-23=34°
Jirka Brzobohatý píše:Jen ještě jedna poznámka k zamyšlení - bavíme se tady o popisce na vrtuli britského stroje.
Uvádět k tomu fotky amerických vrtulí může být trochu zavádějící. Britové a Američané mohli mít na popisování vrtulí jiné předpisy..
Starého Tempesta už síce nemám, ale porovnal som si konstrukčneidentické časti trupov toho nového z trupomTyphoona od Hasegawy a dĺžkovo vcelku sedeli... evidentné rozdiely sú hlavne v prierezoch chladiča v spodnej časti.Typhoon má tú "hubu"evidente celkovo naducanú, tupú, väčšiu. Podľa fotiek sedí ten Tempestov chladič od Eduardu.Lepič obyčajný píše:Neviem, či sa to už niekde nespomínalo (ak áno tak sa ospravedlňujem) ale priložil som si staré výlisky eduardieho Tempestu ku novým. Novší trup je o cca 3,8 mm dlhší (merané od prednej hrany kapoty ku hrane pevnej časti SOP).
Trochu ma to prekvapilo. Na 1/48 je to už slušný rozdiel ale asi to má nejaký dôvod, ktorý nepoznám.
Nechcem týmto samozrejme nijako znevažovať nový Tempest - ten je nádherný a o svetelné roky vpredu oproti pôvodnému vydaniu. Je vidieť neuveriteľný posun v kvalite za tých 21 rokov, za čo sme samozrejme výrobcovi nesmierne vďační.
Prajem všetkým pekné sviatky
Uživatelé procházející toto fórum: Jarek S. a 11 návštevníků