Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotazy na Special Hobby

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 12349 • Stránka 498 z 824 • 1 ... 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501 ... 824
  • Odpovědět s citací

Re: Dotazy na Special Hobby

Příspěvekod juhu » 18 led 2022, 19:28

Alfred Riedel píše:Další boxart připravované novinky na našem blogu:
To Juhu a IvanP: podívám se na to respektive to nechám prověřit. Jinak PLT177 Avia B.35 už není skladem, co dnes neodešlo do e-shopů šlo jednomu nejmenovanému obchodníkovi. Ale další várka je objednána.

Ďakujem, počkám na odpoveď, ozaj ma zaujíma teda aká je maloobchodná cena pri nákupe z Vášho e-shopu.
"Smuggler"
"Kaydet"
"Appledram '44"
atď., atď. ...
juhu

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 19 led 2022, 17:12

Na našem blogu najdete info o modelech vrácených do nabídky:

https://www.specialhobby.net/2022/01/pl ... lf-fw.html

juhu píše:Ďakujem, počkám na odpoveď, ozaj ma zaujíma teda aká je maloobchodná cena pri nákupe z Vášho e-shopu.

Tak s cenou PLT177 Avia B.35 se to má tato: Cena pro český trh byla v minulosti (před několika lety) nastavena fixně, v rámci akce. Modely se vyprodaly, cenu nebylo třeba upravovat. Teď, když se modely vrátili do nabídky, tak to nikdo nezaregistroval. Přišlo se na to , díky vašemu upozornění a tak jsem nechal českou fixní cenu zrušit a nastavit správnou , která se vypočítává ze základní ceny. Ta je samozřejmě vyšší než fixní.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 19 led 2022, 18:02

Mám dotaz k 1/72 Bugatce. Asi neplánujete ji vydat ve vojenském what-if zbarvení?
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boticka5 » 19 led 2022, 18:51

Dnes mi přišla ta B-35 a teda moc pěkný

Odesláno z mého Redmi Note 9 Pro pomocí Tapatalk
boticka5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 19 led 2022, 19:28

Jarek S. píše:Mám dotaz k 1/72 Bugatce. Asi neplánujete ji vydat ve vojenském what-if zbarvení?

Plánujeme, s podvěšenými kulomety z resinu, jak to plánovali u Bugattiho. Ale hned to nebude.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 19 led 2022, 20:07

Ok, ptál jsem se abych věděl zda jestli nepřibrat ještě jednu a udělat si to sám. Takhle v klidu počkám a budu doufat, že to nevyšumí.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 20 led 2022, 09:54

INFO Z NÁSTROJÁRNY A Z DÍLNY:

https://www.specialhobby.net/2022/01/in ... prave.html

Jarek S. píše:Ok, ptál jsem se abych věděl zda jestli nepřibrat ještě jednu a udělat si to sám. Takhle v klidu počkám a budu doufat, že to nevyšumí.

Myslím, že nevyšumí
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otto Oťák Flégr » 20 led 2022, 18:22

Dobrý den pane Riedle,
díky za fotky z nástrojárny. Za mě je to velmi zajímavé a aspoň mám částečně reálnou představu, co vše výroba modelů obnáší.
Viděl jsem seznam plánovaných Vašich nových ,,72" na tento rok. Za což jsem rád ;-I . Nicméně, když jsem viděl rendery Pipera, přepadl mě takový divný pocit, proboha snad nebudete upozaďovat ,,naše" úpadkové měřítko?
Piper bude jistě pěkný, ale chybí právě v tom našem malém měřítku a což teprve Síbl, P-36! Sice Váš seznam čtvrtkových novinek na tento rok jsem neviděl, přesto bych čtvrtku nechal Šulcovi, aby ste zbytečně netříštili výrobní kapacitu na neúpadkové Eduardí měřítko :o :D?!
Otto Oťák Flégr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boticka5 » 20 led 2022, 18:36

Normálně tak mám pocit ze ty lidi co lepí 72 že nejsou normální, když tu nebereci TR tak zase někdo jinej. Nevšiml jsem si že by tu někdo z lidí co staví 48 furt takhle naříkal. Zkuste se někdy podívat do zrcadla jestli to jste opravdu vy co to píšete

Odesláno z mého Redmi Note 9 Pro pomocí Tapatalk
boticka5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Czerny » 20 led 2022, 18:51

Nevím zda se více těším na GRASSHOPPERa nebo až mi na stole přistane STUKA...
Asi jsem divnej... A je vůbec normální zajímat se o více měřítek a mít tak akorát úsměv nad kastováním a nevraživostí?
SH - dobře vy!

Odesláno z mého SM-N770F pomocí Tapatalk
Michael Czerny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fortune » 20 led 2022, 18:54

Sice to fňukání je trochu otravné, ale malinko těm lidem rozumím. Tak nějak z patriotismu o něco raději kupuju modely od českých firem (Eduard a SH), které tím podpořím, než třeba od Army a IBG. Což by při přechodu z jediného správného měřítka na čtvrtky šlo o dost lépe :wink: Nu což, takhle budou muset české firmy podpořit Poláci stavějící čtvrtky. :) Dotyčným by mohlo dojít, že brbláním na fóru ničeho nedosáhnou. To je jako zkoušet sbalit holku tím, že si budu smutně stěžovat, že se mnou nechce žádná chodit :lol:
fortune

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 20 led 2022, 18:56

To by jsi ještě měl šanci, že by s tebou začala chodit z lítosti. :lol: :lol:
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raymond Kaňa » 20 led 2022, 20:36

Jagermeister píše:
Dobrý deň p. Riedel, môžete prosím dať nejaké stanovisko ohľadom Mystere SMB-2? Od septembra 2017, kedy bol oznámený sa stále odkladá a keď si dobre spomínam, začiatkom roka 2021 ste uvádzal, že do konca roka 2021 by mal byť. Teraz som vyčítal, že to tak skoro nebude ani náhodou. Ako to teda je? Vopred ďakujem za odpoveď a prajem všetko dobré v novom roku....

Myslel jsem si to, ale bohužel je opožděná. Na 3D konstrukci se ale pracuje. Shodou okolností jsem tento týden viděl nějaké pracovní náhledy. Ale na ukazování to ještě není.

Tiež sa velmi teším na Super Mystere (prijal by som aj predchodcu Mystere A...). Len dávam do pozornosti, že v aktuálnom L+K je prvá časť monografie o Super Mystere =D>
Raymond Kaňa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 20 led 2022, 21:00

Otto Oťák Flégr píše:Dobrý den pane Riedle,
díky za fotky z nástrojárny. Za mě je to velmi zajímavé a aspoň mám částečně reálnou představu, co vše výroba modelů obnáší.
Viděl jsem seznam plánovaných Vašich nových ,,72" na tento rok. Za což jsem rád ;-I . Nicméně, když jsem viděl rendery Pipera, přepadl mě takový divný pocit, proboha snad nebudete upozaďovat ,,naše" úpadkové měřítko?
Piper bude jistě pěkný, ale chybí právě v tom našem malém měřítku a což teprve Síbl, P-36! Sice Váš seznam čtvrtkových novinek na tento rok jsem neviděl, přesto bych čtvrtku nechal Šulcovi, aby ste zbytečně netříštili výrobní kapacitu na neúpadkové Eduardí měřítko :o :D?!

Jednak by vám Vláďa asi L-4 1/48 neudělal, jednak modely 1/72 neupozaďujeme, nemusíte mít strach. Hlavně nepanikovat!!!!!

Raymond Kaňa píše:Myslel jsem si to, ale bohužel je opožděná. Na 3D konstrukci se ale pracuje. Shodou okolností jsem tento týden viděl nějaké pracovní náhledy. Ale na ukazování to ještě není.
Tiež sa velmi teším na Super Mystere (prijal by som aj predchodcu Mystere A...). Len dávam do pozornosti, že v aktuálnom L+K je prvá časť monografie o Super Mystere =D>

Díky, samozřejmě jsem ji četl, stejně jaku tu monografii v Krofkách v devadesátkách.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otto Oťák Flégr » 20 led 2022, 21:40

fortune píše:Sice to fňukání je trochu otravné, ale malinko těm lidem rozumím. Tak nějak z patriotismu o něco raději kupuju modely od českých firem (Eduard a SH), které tím podpořím, než třeba od Army a IBG. Což by při přechodu z jediného správného měřítka na čtvrtky šlo o dost lépe :wink: Nu což, takhle budou muset české firmy podpořit Poláci stavějící čtvrtky. :) Dotyčným by mohlo dojít, že brbláním na fóru ničeho nedosáhnou. To je jako zkoušet sbalit holku tím, že si budu smutně stěžovat, že se mnou nechce žádná chodit :lol:

Fortuno tak docela nemáš pravdu s tou předposlední větou.
Když se u Šulců např. vydal stereoidní Bf, dávali modeláři na fóru najevo svoje znepokojení, a výsledkem byl nový Bf.
Železo se musí kout, dokud je žhavé. A výrobci musí vidět zájem o úpadkové měřítko. Trendem v současnosti je pomalu opouštět ,, 72 ", páč čtvrtka není o moc plastu apod. navíc, ale je ekonomicky výnosnější. A v budoucnu to nebude o moc lepší ( viz Eduard ).
Nicméně všiml sis, že ten druhý odstavec mého příspěvku je psán trochu s nadsázkou? Proto ty smaily na konci. A zároveň jsem to napsal, protože jsem chtěl číst reakce lidí typu anonymního škrpálu5, jak se budou pohoršovat nad tímto odstavcem a k prvnímu se vůbec nevyjádří :grin:.
Jinak peněz mám dost, chci nakupovat teď, ať mi kytník praská ve švech :P . Výrobci se musí snažit.
P. S. Škrpál5 na straně 471 povzdechuje, a to určitě otravné není, že daný model v ,,72" nebude tolik detailní. No a co?
Naposledy upravil Otto Oťák Flégr dne 20 led 2022, 21:50, celkově upraveno 1
Otto Oťák Flégr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 12349 • Stránka 498 z 824 • 1 ... 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501 ... 824

Zpět na Diskuse