Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Všeobecná polemika o modelech letadel všech měřítek a výrobc

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1139 • Stránka 47 z 76 • 1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 76
  • Odpovědět s citací

Re: Všeobecná polemika o modelech letadel všech měřítek a vý

Příspěvekod Berat » 26 říj 2018, 13:54

David Hényk píše:Tvl běžte už do prdele s těma nepoučenejma rodičema a dětma, který pak mají noční můry, že jim někdo koupí KP. Nechcete do toho ještě nějak zamontovat uprchlíky, nebo Merkelovou?

Když už argumentujete, tak argumentujte něčím co dává smysl. Nelíbí se vám model? OK tak si ho nekup. Nebo si myslíte, že tady tím kňučením dokážete, že se Muzikant změní? A proč by jako měl? Svoje prodá a je v klidu. Je to furt dokola. Mravnostní apely na nekopírování modelů a manifesty peněženek. Pořád ti samý, Tuček, Šlajs.

Taky jsem nebyl happy když AZ vydalo Hawk H-75, ale mám co lepit a jednou to někdo vydá líp. A když ne, tak se svět nezboří. Nebo jo? No občas to tady vypadá, že jo.

Na tohle se reagovat nedá. Člověk se snaží upozornit, že modely nekupují jen zkušení modeláři, ale i rodiče dětí (a to se pořád říká, jak je potřeba zapojovat děti) - a pak takováto reakce... Někteří lidé jsou holt zahleděni do sebe.
Berat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 26 říj 2018, 14:03

Jak nedá, vždyť reaguješ?
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 26 říj 2018, 14:03

Berat píše:
driver306 píše: Sám majitel určitě dobře ví jak je to s kvalitou jeho modelů a ví, že by je určitě mohl "vypiplat" do kvality Eduardu a jiných "slavných" značek. Jenže by to stálo další investice, čas atd...

A přesně o tom to je! Když půjde nepoučený rodič koupit model a uvidí padesátiletou tradici, právem očekává, že už se výrobce na nějakou úroveň dostal. A když pak vybalí tohle a ještě jinou českou značku, která se nechlubí padesátiletou tradici (a přitom je o dvě třídy dál), může se právem cítit podvedený.

Bože svatá, zas nepoučený rodič...

Běžte se podívat do Kbel do toho stánku v muzeu. Mami, tati, kupte mi letadlo...Eduard prd, SH prd, Tamiya, Gawa, Acada taky prd...štos AZ/KP/Směr a bonbonier od houbaře. Co s tímhle přístupem čekáte když na to ti "správní" výrobci serou jak na placatej kámen? Ono je sice fajn že ve specializovaným modelářství máme výběr z x výrobců ale tam půjdeme mi, "nepoučený rodič" koupí model v hračkárně, muzeu nebo na leteckým dnu a tam najdou akorát výše uvedené (snad až na ty letecký dny). Chcete změnu? Začněte tady. Dostat lidem "správné" zboží až pod čumák je první lekce z marketingu.
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 26 říj 2018, 14:03

To David: nenechte cloumat svým majestátem, milosti :grin: :P
Na druhou stranu s tebou nemůžu nesouhlasit 8-)
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Berat » 26 říj 2018, 14:06

Raptor píše:
Berat píše:
driver306 píše: Sám majitel určitě dobře ví jak je to s kvalitou jeho modelů a ví, že by je určitě mohl "vypiplat" do kvality Eduardu a jiných "slavných" značek. Jenže by to stálo další investice, čas atd...

A přesně o tom to je! Když půjde nepoučený rodič koupit model a uvidí padesátiletou tradici, právem očekává, že už se výrobce na nějakou úroveň dostal. A když pak vybalí tohle a ještě jinou českou značku, která se nechlubí padesátiletou tradici (a přitom je o dvě třídy dál), může se právem cítit podvedený.

Bože svatá, zas nepoučený rodič...

Běžte se podívat do Kbel do toho stánku v muzeu. Mami, tati, kupte mi letadlo...Eduard prd, SH prd, Tamiya, Gawa, Acada taky prd...štos AZ/KP/Směr a bonbonier od houbaře. Co s tímhle přístupem čekáte když na to ti "správní" výrobci serou jak na placatej kámen? Ono je sice fajn že ve specializovaným modelářství máme výběr z x výrobců ale tam půjdeme mi, "nepoučený rodič" koupí model v hračkárně, muzeu nebo na leteckým dnu a tam najdou akorát výše uvedené (snad až na ty letecký dny). Chcete změnu? Začněte tady. Dostat lidem "správné" zboží až pod čumák je první lekce z marketingu.

A zaznamenal jsi, že jsem psal o porovnání DVOU modelů? Pokud ne, pak napřed čti, pak se zamysli a nakonec piš. A jestli ano, ale přesto si stojíš za svým příspěvkem, pak je diskuse zbytečná.
Berat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa Výmola » 26 říj 2018, 14:07

Já souhlasím s Davidem. Opravdu kašlu na nepoučené rodiče a jejich děti. Kolikrát se tohle stane? Kde se třeba AZ prodává, aby to koupili nepoučení rodiče a děti? V Dráčiku? Tam nepoučení rodiče koupí echtovní Směr nebo Revell včetně přebalů třicet let starých výlisků. Ostatně, až jednou nepoučený rodič koupí Eduarda, tak budou s nepoučeným dítětem doma čučet na drát, protože to kvůli (jinak modeláři vesměs vítané!) vyšší složitosti stejně nedají dohromady.
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM

Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)

Na stole: Avro Vulcan (Airfix 1/72), Zlín Z-181 (KP 1/720, leccos dalšího v šuplíku
Letos dokončeno: SPAD 510 (Azur 1/72)
Mimo jiné dokončeno: I-16 (1/72, ICM), MiG-3 (1/72, Hobbyboss), P-51 Nooky Booky (1/72, Tamiya)
Víťa Výmola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Berat » 26 říj 2018, 14:08

David Hényk píše:Jak nedá, vždyť reaguješ?

Ty musíš být dobře sjetý, když nepoznáš, že to není reakce na tvůj příspěvek, ale obecný povzdech.
Berat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Berat » 26 říj 2018, 14:09

Je tu někdo, kdo dokázal pochopit, že jsem napsal, že u TRADIČNÍ firmy člověk očekává nějakou ÚROVEŇ? Nebo všichni jen vidíte RODIČ a hned startujete?
Berat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 26 říj 2018, 14:10

Tak proč tam máš citaci, když na mě nereaguješ?
Kecy o sjetosti si nech.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 26 říj 2018, 14:14

Berat píše:Je tu někdo, kdo dokázal pochopit, že jsem napsal, že u TRADIČNÍ firmy člověk očekává nějakou ÚROVEŇ? Nebo všichni jen vidíte RODIČ a hned startujete?

No chápat se to dá, ale to se musíš zeptat mimo modelářskou veřejnost - ne tady na fóru, kde jsou všichni znalí situace a o úrovni kvality této tradiční značky už vědí natolik, aby koupili nebo nekoupili. Přesně jak píše David. V hračkářství jsou opravdu ty Směry a Revelly, a navíc proti minulosti je tolik alternativních lákadel, že už zdaleka tolik kluků netouží po tom postavit si sami model jako dřív.
Z hlediska slepitelnosti jsou jiné vhodné značky na trhu - třeba Airfix (myslím teď pro dítě). Já se osobně snažím, když na takového rodiče narazím v obchodě, poradit mu tak, aby to šlo slepit co nejlépe (pokud má samozřejmě zájem o radu)..
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 26 říj 2018, 14:17

Berat píše:Je tu někdo, kdo dokázal pochopit, že jsem napsal, že u TRADIČNÍ firmy člověk očekává nějakou ÚROVEŇ? Nebo všichni jen vidíte RODIČ a hned startujete?

Sure, tradiční vždycky znamená kvalitní úroveň. :lol:

169258-majitel-agrofertu-babis-653x367.jpg

Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sabaka » 26 říj 2018, 14:20

taky tragéd
sabaka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 26 říj 2018, 14:20

Berat píše:A zaznamenal jsi, že jsem psal o porovnání DVOU modelů? Pokud ne, pak napřed čti, pak se zamysli a nakonec piš. A jestli ano, ale přesto si stojíš za svým příspěvkem, pak je diskuse zbytečná.

Ano zaznamenal. A taky jsem zaznamenal, že argumentujete nepoučeným rodičem což je v téhle souvislosti kravina na ultimo. Pokud máte nepoučeného rodiče, tak ten nebude tu krabičku otvírat, zkoumat obsah a provádět před nákupem průzkum trhu. Ten přijde do obchodu (obvykle do hračkárny), když zná typ tak se zeptá co mají na skladě, pokud ne tak se rovnou podívá na boxarty, následovně na cenovku a koupí co se mu vychází OK v obou položkách - maximálně se ještě podívá jestli je na tom "pro začátečníky"/"Basic line" a podobně, kor pokud to má být první model. Nepoučený rodič totiž, jaký div, ví, že letadlo má aspoň jedno křídlo a někdy i motor. Na to jestli má správný počet nýtů pod sedačkou nebo jestli má vzepětí na desetinu stupně přesně kašle, hlavně že to mají na skladě, nestojí to jako nový auto a má to pěkný obrázek - maximálně pokud má kliku na prodavače co o tom něco ví (šance tak 1:10) a poradí co je dobrý a co ne.

Takže ano, za svou argumentací si stojím a doporučuju si vybrat lepší příklad, protože dva modely se budou na přesnost a sestavitelnost porovnávat tady, ne v hračkárně kam přijde tatík že kluk chce začít lepit a chce mu něco koupit pod stromeček.
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa Výmola » 26 říj 2018, 14:24

Ostatně tradiční výrobci jsou i Směr a Revell. Kvalitu Směru asi nemá cenu řešit a co posledních pár let vypadavá z Revellu, to je jak loterie. Mimo některých dobrých modelů i přebaly kdovíčeho nebo "skvosty" jako dvaasedmový Corsair.
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM

Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)

Na stole: Avro Vulcan (Airfix 1/72), Zlín Z-181 (KP 1/720, leccos dalšího v šuplíku
Letos dokončeno: SPAD 510 (Azur 1/72)
Mimo jiné dokončeno: I-16 (1/72, ICM), MiG-3 (1/72, Hobbyboss), P-51 Nooky Booky (1/72, Tamiya)
Víťa Výmola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 26 říj 2018, 14:28

Když to vidím kolem sebe, tak je úplně jedno, co koupí "nepoučený" rodič svému nemodelařícímu dítku, to dítko to při své činnosti vůbec nerozliší. A největší chyba je něco předpokládat, jak tu mnozí předpokládají, že bude někdo předpokládat.
BTW - já jsem třeba předpokládal, že P-40 1/32 od Hasegawy je pěknej model, že i proto ho přebaluje Eduard, a tak jsem si koupil tři (naštěstí tedy 2x ovtrs) a mám to tak nějak před surfem a pěkně mě to sere. :grin:
A protože ty modely tak nějak stavím tak vím, že si další předal nekoupím ani omylem.
Aleš R.

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1139 • Stránka 47 z 76 • 1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 76

Zpět na Diskuse