Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/72 novinky modelů letadel od všech výrobců

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 17210 • Stránka 439 z 1148 • 1 ... 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442 ... 1148
  • Odpovědět s citací

Re: 1/72 novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod jenda58 » 17 úno 2019, 00:42

To jako Eda by měl vynechat G-6 nebo rovnou zrušit celou řadu 109? Abyste se z tý Tamky nepo-to.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DEAD » 17 úno 2019, 00:43

Mnou přislíbená renceze je

--- zde ----

DEAD

DEAD píše:
DEAD píše:Jako blesk z cisteho nebe novinka od Fine Molds - resp. soucast Model Graphixu (jako byla Zera)

Ki-43 I Hayabusa 1/72

hayabusa FM.jpg

Mam ho na ceste a jsem velmi zvedav, zda to bude takova pecka jako Zera a Ka-14.

DEAD

Je doma !!! Je to pecka !!!

IMG_6444_resize.JPG

Zitra uverejnim recenzi na svych strankach

DEAD

DEAD Spl Lbc / Profesionalni vytacec a permanentni prndal
DEAD

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DEAD » 17 úno 2019, 00:46

Martin F píše:
DEAD píše:
DEAD píše:Jako blesk z cisteho nebe novinka od Fine Molds - resp. soucast Model Graphixu (jako byla Zera)

Ki-43 I Hayabusa 1/72

hayabusa FM.jpg

Mam ho na ceste a jsem velmi zvedav, zda to bude takova pecka jako Zera a Ka-14.

DEAD

Je doma !!! Je to pecka !!!

IMG_6444_resize.JPG

Zitra uverejnim recenzi na svych strankach

DEAD

¨
Nýtování udělané podle pravítka, nikoliv podle reality. Obtisky na letoun komiksové postavičky. Jsem zvědavý, jak jim bude sedět netradičně lisovaný trup. Separátně lisovaný rám překrytu kabiny je fajn, ale čirý díl pak vychází hrozně tlustý. Motor a chladič jsou neskutečně odfláknuté....zase taková pecka mi to nepřipadá:-)

Martine, záleží na úhlu pohledu. Až zas taková pecka jak jsem myslel to není.
Víc třeba v mé recenzi --- zde ----

Honza
DEAD Spl Lbc / Profesionalni vytacec a permanentni prndal
DEAD

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 17 úno 2019, 06:25

,,To jako Eda by měl vynechat G-6 nebo rovnou zrušit celou řadu 109? Abyste se z tý Tamky nepo-to. "

Jestli ty lidi nemluví ze zkušenosti Eduard - Tamiya.
U některých mám pocit, že přes růžové brýle a kýbl gelu by nemělo být napsáno spíš opačně...
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 17 úno 2019, 07:32

Nezlob se Jendo, ale mám doma přes padesát modelů obou výrobců (nutno poznamenat, že postavených, ne v krabicích ve skříni), jen Fw-190 od Edy jsem postavil za poslední rok 11 a Eduard je pro mě srdeční záležitost, ale Tamiya je pořád o dva levely výš, vydá model jen občas, mnohdy to není moje zájmová skupina, a pokud se trefí, jak teď, tak je to pro mě událost, a malý Gustav bude provázet stavitele menšího měřítka jako naprostá legenda minimálně dalších dvacet let, to klidně vsadim trenky, nedivil bych se, kdyby patřil mezi nejvíce stavěné modely všech dob. Proč by pak měla konkurence vydat zcela identický typ? Takže nechápu z čeho bych se měl pos...
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 17 úno 2019, 07:55

Akorát se ještě omlouvám za OT, ale má někdo tip na nějaké kvalitní obtisky k Bf-109 G-6? Stavím většinou z krabičky a vůbec se v tomhle neorientuji. Zajímá mě zejména východní fronta, finští uživatelé aj. Díky
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 17 úno 2019, 08:59

Třeba proto, že koncepce Eduardu je trochu jiná. Tamka vydala základní G-6 a tím taky nejspíš skočila.
Eduard vydá všechny subvevrze, každou v několika kamuflaznich přebalech s hromadou dodatečných doplňků. Navíc model bude onýtovaný, což je pro řadu modelářů atraktivní. V nasich končinách bych tipnul ještě levnější.

PS: Tyhle výkřiky o tom, že by to Eduard : měl vzdát mi trochu příjdou jako když panic si poprvé vrzne se zkušenou holkou a myslí si, že to je ta jediná, nejlepší a nafurt :-D .... tady ještě vylepšené tim, ze panic tu kočku viděl jen na fotkách a na videu :-D

Tety píše:Nezlob se Jendo, ale mám doma přes padesát modelů obou výrobců (nutno poznamenat, že postavených, ne v krabicích ve skříni), jen Fw-190 od Edy jsem postavil za poslední rok 11 a Eduard je pro mě srdeční záležitost, ale Tamiya je pořád o dva levely výš, vydá model jen občas, mnohdy to není moje zájmová skupina, a pokud se trefí, jak teď, tak je to pro mě událost, a malý Gustav bude provázet stavitele menšího měřítka jako naprostá legenda minimálně dalších dvacet let, to klidně vsadim trenky, nedivil bych se, kdyby patřil mezi nejvíce stavěné modely všech dob. Proč by pak měla konkurence vydat zcela identický typ? Takže nechápu z čeho bych se měl pos...

PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 17 úno 2019, 08:59

Tety píše:Proč by pak měla konkurence vydat zcela identický typ? Takže nechápu z čeho bych se měl pos...

:lol: :lol: tím myslíš proč by ho měl vydat eduard? Inu rozhlédni se kolem sebe a řekni mi proč třeba 5 různých výrobců neustále dokolečka vydává jeden a ten samý typ? Je to prosté, protože na něm zaručeně vydělá. I zrovna kvůli těm kamuflážím, kterých je jen na G-6 tuna včetně es se sestřely, viz sbírka Honzy Pavlíka. Než eda svoji bf-109 zmenší, tak si zájemci můžou sestavit X kusů tamek, prostě kdo dřív přijde ...

K těm dekálům, na finské mezky je třeba armycast https://www.armycast.cz/eshop/index.php ... &id_lang=1 ale je to mix G-2/G-6.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 17 úno 2019, 09:07

Petře, o jiné koncepci Eduardu, jsem tu sám psal výše, jsem si toho vědom, líbí se mi jejich komplexnost a nebudu muset shánět třeba právě ty dekály (díky Kubouši), také stavím velké série jako pan Pavlík. Mluvím ale o této konkrétní verzi, nedokážu si představit, proč bych si ji měl za pět let koupit od Eduardu. A pokud máš fajn holku, má tě ráda a ty jí, všechno v pohodě, tak já bych do té sousedky, která se na mě včera trochu jinak usmála, nešel, ale chápu, že jsou chlapi, kteří by to riskli... A co se týče toho, že jsem viděl jen fotku, máš naprostou pravdu a v devádestidevíti procentech případu bych ti to odkejval, to jedno procento je ale Tamiya...
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 17 úno 2019, 09:22

Tety, problém je furt ten, že kdyz plánujes mít větší sbírku tak ti prostě jedna nestačí :-D ... a vsadím se že i tu G-6 si od edy koupíš, třeba jen proto, že vydají kabát který nemáš a který tě na první pohled chytne za srdce, nebo proto, že budeš chtít Erlahsube a vysokou směrovkou. (tady by i ta sousedka byla přiměrem jen s tím rozdílem že to srdce může být v kalhotech :-D).
Obchodně se 109 prodá vždy....stačí atraktivni krabička...podobné je tos e spitfiry, mustangy, phantomy....

Tety píše:Petře, o jiné koncepci Eduardu, jsem tu sám psal výše, jsem si toho vědom, líbí se mi jejich komplexnost a nebudu muset shánět třeba právě ty dekály (díky Kubouši), také stavím velké série jako pan Pavlík. Mluvím ale o této konkrétní verzi, nedokážu si představit, proč bych si ji měl za pět let koupit od Eduardu. A pokud máš fajn holku, má tě ráda a ty jí, všechno v pohodě, tak já bych do té sousedky, která se na mě včera trochu jinak usmála, nešel, ale chápu, že jsou chlapi, kteří by to riskli... A co se týče toho, že jsem viděl jen fotku, máš naprostou pravdu a v devádestidevíti procentech případu bych ti to odkejval, to jedno procento je ale Tamiya...

PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 17 úno 2019, 09:34

Je tedy fakt, že s atraktivní krabičkou máš naprostou pravdu, v obou výše uvedených případech :)
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 17 úno 2019, 10:11

Chlapci nehádejte se...já si tu Tamiyu třeba nekoupim, protože už jich mám různých verzí postavených 90 kousků a chci je mít všechny od jednoho výrobce, tedy stejné nebo stejně špatné ať si každý dosadí to své.
Tety jestli chceš nějaké dekály, tak z přebalů od AZ Model mi jich dost zbylo ať limitky nebo ze standardních stavebnic...vše německo, finské nestavím. Jestli máš zájem napiš a já to připravim a pošlu ti je.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 17 úno 2019, 10:24

Tety píše:Akorát se ještě omlouvám za OT, ale má někdo tip na nějaké kvalitní obtisky k Bf-109 G-6? Stavím většinou z krabičky a vůbec se v tomhle neorientuji. Zajímá mě zejména východní fronta, finští uživatelé aj. Díky

Na Finy třeba aršík Armycast. Jsi z Plzně, máme to k sobě kousek v případě zájmu. 8-)
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin F » 17 úno 2019, 10:36

Martine, záleží na úhlu pohledu. Až zas taková pecka jak jsem myslel to není.
Víc třeba v mé recenzi --- zde ----

Honza[/quote]

Mám to taky od minulého týdne na stole.

Překryt kabiny je kvůli tloušťce čirého plastu a nežádoucím optickým vlastnostem dílů nepoužitelný, obtisky si musíš sehnat separátně.

Takže pro japonské manga-fandy super, ale pro nás jde o polotovar za bratru litr.

Pokud to dají do normálních krabiček, tak asi přidají obtisky na válečná letadla, ale problém s čirými díly zůstane.

MF
Martin F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 17 úno 2019, 11:26

Tak asi by nebylo moc dobrý, kdyby Eda v roce 202x kvůli 3-4 roky starý Tamce vynechal v řadě 109 jen tu G-6. Koneckonců, zatímco Eda bude vydávat nové a nové přebaly, ta Tamka bude i za 20 roků ve stejné krabici se stejnýma obtiskama.
PS: neměl by Eda taky rovnou odpískat čtvrtkové Spity I-V?
jenda58

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 17210 • Stránka 439 z 1148 • 1 ... 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442 ... 1148

Zpět na Diskuse