Kubouš píše:Podle fotek z archivu pánů Obendraufa a Vorlíčka na planes.cz byla tato vzducholoď na českém území v srpnu 1930, některé jsou konkrétně datované 25. srpna. Následně letěla jiná vzducholoď, Graf Zeppelin II, v prosinci 1938 a v červenci 1939.
Díky moc za info.
Tak to bude srpen 1930 (ikdyž našel jsem i informaci o tom, že v tom roce byl G.Zeppelin v ČSR ještě jednou a to 24.10.1930) - ono to možná není z té fotky úplně zřejmé, ale označení na hřbetu je D - LZ 127, což by odpovídalo prvnímu Graf Zeppelinu. Ale musel jsem zmenšit rozlišení fotky, aby se to dalo sem nahrát. V originále je fotka mnohem větší a detailnější.
A ještě k těm fotkám na Planes.cz - asi dělám něco špatně, ale když do vyhledávače ve fotogalerii zadám jména pánů, tak mi to nahlásí, že žádné záznamy nebyly nalezeny. I přesto, že našeptávač mi nabídne "Lubor Obendrauf" nebo "Lubor Obendrauf - archív", resp. "Petr Vorlíček". Asi dělám něco špatně - nedostal jsem se k těm fotkám, ani když jsem v obecnějším vyhledávači zadal Graf Zeppelin.
Mohl bych Vás proto prosím požádal o link na tu zmiňovanou fotogalerii? Rád bych se podíval i na jiné fotky z té doby...