Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MiG-21 - vše o Fishbedu, nejen o Eduardu

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 4004 • Stránka 5 z 267 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 267
  • Odpovědět s citací

Re: MiG 21 Eduard

Příspěvekod Kubouš » 21 led 2011, 22:27

Thude ty jelito, jak můžeš srovnávat ceny z komančovskýho období s cenama dneška? #-o
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jendam1 » 21 led 2011, 22:34

Na tu stavebnici se těším :P Doufám, že nebude po kvalitativní stránce zklamáním. To co mi opravdu zvedá tlak :evil: nebývá ani tak cena modelu, jako ceny barev a všech těch kouzelných vodiček bez kterých se to neobejde. V součtu je nezřídka jejich cena vyšší než cena modelu :D
MiG-21F F-5A L-39ZA Ha-200B Al-Kahira MiG-21MF 1/48
jendam1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 21 led 2011, 22:43

Tak já jsem si třeba OEZky v novém balení nekoupil, prostě mi jejich cena přišla vysoká, avšak cena za nového MIGa mi příjde normální...
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mikki » 21 led 2011, 22:45

Nazdar, tak na tuto stavebnicu sa velmi tesim, prednedavnom som dokoncil L 39 albatros edíka profipack, stavba to bola špica :D :D :D , fakt sa to stavalo takmer samo ,,nevahal som ani chvilku, a uz mam doma SU 22 taktiez profipack od Eduardu, vyzera to skvele, radost stavat, len keby toho casu bolo viac , stavebnice sedia tvarovo perfektne a v obsahu balenia su fotolepty co tiez rad privitam... :-D ... a tak dalsie co budem objednavat bude dufam tato spominana Migina... fakt sa tesim, ak to bude na takej urovni ako doposial ,tak eduard urcite nesklame. :!: :!: :!: :!: ...a cenovo su v porovnani s konkurenciou vyhodnejsie [-o< [-o< [-o< aspon mi to tak vychadza.
mikki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 21 led 2011, 23:13

Rene píše:
Tak to bohužel paušalizuješ ty že česká firma má být levnější než Japonec. !!!!!
Já napsal že na českého výrobce je to drahé a myslím tim orientaci na český domácí trh. Pro řadu českých modelářů to muže být drahé podle ohlasů.

Porovnával jsem velikost F 18 a Mig 21 a nákladnost na výrobu a odvozenou cenu. Takže prosím nepřekrucuj co jsem napsal.
Neni to podle mne vhodné letadlo pro srovnání. PS Model jsi neviděl takže jak chceš objektivně porovnat. Objektivně bys musel porovnávat i ceny Eduard ČR - Hasegawa Japonsko.

Tak mozna tady to vazne. Ty si fakt myslis, ze se Eduard orientuje na cesky trh? V cechach konci podle me opravdu jen zlomek produkce, takze srovnani s Hasegawou nema mit zadna ale.

Jinak co se tyce cenotvorby, je to vyrazne vetsi magie nez nejaky rozpeti a dylka modelu. Neni to ani o poctu dilu.

Sve duvody, proc si myslim, ze cenove je to supr model, jsem uz napsal. Co se tyce opravnenosti ceny, je jen jediny ukazatel, a to jsou prodeje. A ja nepochybuju, ze za tyhle penize se ukaze, ze je to cena opravnena.

M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 21 led 2011, 23:16

mikki píše:Nazdar, tak na tuto stavebnicu sa velmi tesim, prednedavnom som dokoncil L 39 albatros edíka profipack, stavba to bola špica :D :D :D , fakt sa to stavalo takmer samo ,,nevahal som ani chvilku, a uz mam doma SU 22 taktiez profipack od Eduardu, vyzera to skvele, radost stavat, len keby toho casu bolo viac , stavebnice sedia tvarovo perfektne a v obsahu balenia su fotolepty co tiez rad privitam... :-D ... a tak dalsie co budem objednavat bude dufam tato spominana Migina... fakt sa tesim, ak to bude na takej urovni ako doposial ,tak eduard urcite nesklame. :!: :!: :!: :!: ...a cenovo su v porovnani s konkurenciou vyhodnejsie [-o< [-o< [-o< aspon mi to tak vychadza.

Dovolím si jen drobátko neskromně poznamenat že u Su-7/22/25 jsou dílem Eduardů pouze brassiny, lepty a dekály.Samotná stavebnice je z produkce OEZ Letohrad a KP.
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 21 led 2011, 23:23

Kurňa tady je navečer lepší čtení než celý nový Modelář :lol: A kolik odborníků na porovnávání nákladů a cenotvorbu :grin: :grin:
Nejlepší na tom je, že ti, co to nejvíc řeší, si to nikdy nekoupí. Ti co to chtějí, to neřeší a koupí. Amen.
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rene1 » 21 led 2011, 23:55

VojtaH píše:Kurňa tady je navečer lepší čtení než celý nový Modelář :lol: A kolik odborníků na porovnávání nákladů a cenotvorbu :grin: :grin:
Nejlepší na tom je, že ti, co to nejvíc řeší, si to nikdy nekoupí. Ti co to chtějí, to neřeší a koupí. Amen.

Od toho je forum je aby se diskutovalo a jestli je lepší jak Modelář tak super :-D :-D :-D :-D
Asi tak kdo chce koupit koupí a kdo ne tak ne.
Naposledy upravil Rene1 dne 22 led 2011, 00:48, celkově upraveno 1
člen štětečkové galaxie č. 27
Rene1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 21 led 2011, 23:59

Nerozumím jazyku tvého kmene... :? A tak jdu radši spát. A všem přeji hezké sny o dotovaných Eduardech ve čtvrtce za 400,- :lol:
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rene1 » 22 led 2011, 00:14

mess píše:
Rene píše:
Tak to bohužel paušalizuješ ty že česká firma má být levnější než Japonec. !!!!!
Já napsal že na českého výrobce je to drahé a myslím tim orientaci na český domácí trh. Pro řadu českých modelářů to muže být drahé podle ohlasů.

Porovnával jsem velikost F 18 a Mig 21 a nákladnost na výrobu a odvozenou cenu. Takže prosím nepřekrucuj co jsem napsal.
Neni to podle mne vhodné letadlo pro srovnání. PS Model jsi neviděl takže jak chceš objektivně porovnat. Objektivně bys musel porovnávat i ceny Eduard ČR - Hasegawa Japonsko.

Tak mozna tady to vazne. Ty si fakt myslis, ze se Eduard orientuje na cesky trh? V cechach konci podle me opravdu jen zlomek produkce, takze srovnani s Hasegawou nema mit zadna ale.

Jinak co se tyce cenotvorby, je to vyrazne vetsi magie nez nejaky rozpeti a dylka modelu. Neni to ani o poctu dilu.

Sve duvody, proc si myslim, ze cenove je to supr model, jsem uz napsal. Co se tyce opravnenosti ceny, je jen jediny ukazatel, a to jsou prodeje. A ja nepochybuju, ze za tyhle penize se ukaze, ze je to cena opravnena.

M.

To máš vlastně pravdu, bral jsem optimální situaci. Nešlo, ale ani tak o Hasegawu jak o porovnávaný daných letounů. .

Eduardí model bude určitě kvalitní proti tumu nic.

Formy - cena neni tak jednoduchá jen podle délky, to je jasné, ale i to má vliv. Nejsem odborník, ale záleží na tvaru a komplikovanosti daného letounu, kvalita detailů atd. Od jednoho železničního výrobce z německa však vím že i taková delka a rozměr má slušný vliv na cenu.

Každopádně sory za OT !!! nechtěl jsem takto něják rozpoutat diskuzi jen mi dané porovnání s F 18 nepřišlo vhodne, přece je konplikovanější tvary než roura trup. Kdyžtak prosím o smazání !!!!!!!!!!!

VojtaH
400 kč no snad bude ve weekendu :D
Naposledy upravil Rene1 dne 22 led 2011, 20:04, celkově upraveno 2
člen štětečkové galaxie č. 27
Rene1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 22 led 2011, 13:36

Za sebe řikam, že Edu beru, asi tu vejkendovou edici. Nejsem letadýlkař, ale si nemůžu nechat ujít. Mam doma jeden postavenej OEZ a jeden v krabici, prostě jsem patriot a chci oba vedle sebe, 21 je pěknej stroj a nevadí mi jich víc. Rozdíly mezi stavebnicema budou o tom žádná, ale nebudu to řešit, musíme vzít v potaz dobu vzniku OEZ a na tu dobu to je super stavebnice a myslim, že se neztratí ani dnes. Eda bude o level vejš, ale zase nezáleží ani tak na stavebnici jako na modeláři, protože lepší stavebnice se dá taky podělat a jen fakt, že je novější a dalo by se říct lepší ze mě samotného lepšího modeláře neudělá
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 22 led 2011, 14:45

Řekněmež že fandímež Eduardům protože od dob OEZ nikdo nedokázal v tomto měřítku udělat přesnější model Mikojana-Gureviče 21... A tak bude dobré když dosud nejpřesnější model z české (československé) líhně vystřídá další ještě přesnější, opět od tuzemské firmy. Do jednoho MiGu jdu určitě, i když na rozdíl od Hindu nebo Flankeru to není můj nejoblíbenější typ. (Prostě roura od kamen se šípovým křídlem...) Ale k čs. historii patří, a myslím že podobně tak učiní mnoho stavitelů, lepičů i pouhých sběratelů krabic.
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 22 led 2011, 20:05

El Thud píše: Do jednoho MiGu jdu určitě, i když na rozdíl od Hindu nebo Flankeru to není můj nejoblíbenější typ. (Prostě roura od kamen se šípovým křídlem...)

Roura s šípovým křídlem? Thude, chápu, že to není nejoblíbenější typ, ale jako znalec čs. historie bys od sebe MiG-21 a Su-7 poznat mohl. :roll:
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Madmessy » 23 led 2011, 14:28

Proboha Thude,radši nemluv! [-X [-X
Madmessy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Odehnal » 23 led 2011, 16:31

172flogger píše:
El Thud píše: Do jednoho MiGu jdu určitě, i když na rozdíl od Hindu nebo Flankeru to není můj nejoblíbenější typ. (Prostě roura od kamen se šípovým křídlem...)

Roura s šípovým křídlem? Thude, chápu, že to není nejoblíbenější typ, ale jako znalec čs. historie bys od sebe MiG-21 a Su-7 poznat mohl. :roll:

...třeba mu z toho nakonec vyjde Mig - 19 :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
" Život se skládá ze dvou fází, fáze očekávání a fáze zklamání." Jára Cimrman.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Petr Odehnal

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 4004 • Stránka 5 z 267 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 267

Zpět na Diskuse