Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

B-25 B/C & B-25H/J Mitchell

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 236 • Stránka 5 z 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16
  • Odpovědět s citací

Re: B-25 B/C & B-25H/J Mitchell

Příspěvekod Martin Jursa » 10 led 2008, 22:23

Jarda Rankl píše:Já bych to viděl na třítónovou, dosti olítanou, camo. Ty patřily námořníkům.
Co říkáš tomuto obrázku?

Tu poznam, to je ale OD/NG Air force. Je to vidiet na castiach, kam svieti slnko. vsimni si motory, smerovku a vonkajsiu cast kridla.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 10 led 2008, 22:36

To teda ten barevnej film hezky zkresluje. :-k
Tohle už je ale mariňák. :wink:
Přílohy
151.jpg
Je lehké házet bomby na lidi, kteří se nemohou bránit, ale něco jiného je takový výlet, když je ve vzduchu ještě někdo, kdo má proti tomu námitky.
Jarda Rankl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 11 led 2008, 06:55

Vidim ze ti to nedalo a nevzdaval si sa.

Toto je konecne ono. A este k tomu s torpedom. Parada. Zda sa, ze je to celomodra?
Dik moc.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ronšperk » 11 led 2008, 08:34

Teda pánové, já vám děkuji! To jsem netušil, že se toho tolik vyhrabe po tom co jsem brousil měsíc po netu a pátral zcela zbytečně. [-o<
Ronšperk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 11 led 2008, 09:22

to Martin : Ano, celej modrej. Málem jsem tak skončil i já. Než jsem prohlídl archiv, tak to trvalo dost dlouho a moje bytná nějak neměla pochopení (PC mám v ložnici). :lol:
to Ronšperk : Vaše spokojenost, náš cíl. [-o<
Je lehké házet bomby na lidi, kteří se nemohou bránit, ale něco jiného je takový výlet, když je ve vzduchu ještě někdo, kdo má proti tomu námitky.
Jarda Rankl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 11 led 2008, 09:54

Jarda Rankl píše:to Martin : Ano, celej modrej. Málem jsem tak skončil i já. Než jsem prohlídl archiv, tak to trvalo dost dlouho a moje bytná nějak neměla pochopení (PC mám v ložnici). :lol:
to Ronšperk : Vaše spokojenost, náš cíl. [-o<

Jardo, ako tak pozeram na tu fotku, zacinam mat pochybnosti. Vsimni si armadny serial na smerovke toho bomber J-cka a na zadnej casti trupu je zretelny prechod farieb. Zeby OD/NG? Zeby zase len armadne letectvo?

Boha a teraz ako to pisem som si vsimol, ze aj popiska nad obrazkom pise AAF 41th BG !!!
:cry: :cry: :cry:
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ronšperk » 11 led 2008, 10:14

Michal Skočilů sem dával ten Navy solid nose "black 220" Ten nebude výmysl Ospreye, nebo snad ano? :-k
Ronšperk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 11 led 2008, 14:59

Black 220 mám rozdělanou na stole a jedu jen podle toho bokorysu. Fotka v Ospreyi neni, nebo blbě koukám, to taky není nic divnýho. :)
https://mewe.com/profile/5c379adecfccbe1510a2903e Najdete mě na MeWe
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Straffer » 14 led 2008, 09:23

Pokud to nevadi, rad bych vyuzil tohle tema trochu se prizivil...mam zrovna rozestavenou italerku B-25C/D a taky mam trochu problem s vhodnou kamuflazi...chtel bych si postavit nejakou masinu s hezkou pin-up na cumaku...nenaslo by se prosim neco? co jsem koukal po netu, tak jsou to vetsinou masiny pozdnejsich verzii s hezkyma nose-arty...dik
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Achtung, Jabos

Sdeleni TASS-u:
Dnes v skorych rannich hodinach zautocili cinske pohranicni jednotky na sovetsky mirumilovne orajici traktor. Ten palbu opetoval a po akci se bezpecne vratil na zakladnu.
Straffer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 14 led 2008, 11:14

Jestli mohu, tak nepatrně zasáhnu do osudu tého stavby. Předně nedělal bych verzi "B" a soustředil svoje úsilí na verze "C/D". To je prakticky totéž jako Mustangové P-51B/C. Prostě jedna verze vyráběná souběžně ve dvou fabrikách. Na a na verzi "C" jsem takřka žádnou Pin up neobjevil, tak zbývá Déčko. Tam je toho dost. Tak buďto začneš shánět dekály, nebo budeš malovat sám. Na ukázku dávám pár obrázků, včetně profláklýho Tondelaya. Pak teda záleží na tom, zda se podaří sehnat další podrobnosti a nebude se muset ještě předělat zadní a boční střeliště. Déčko posledních verzí se dost podobalo Jéčku. Ale to bychom byli schopni vyřešit.
Přílohy
B-25D.13.jpg
B-25D.20.jpg
B-25D.23.jpg
B-25D.27.jpg
B-25D.34.jpg
B-25D.35.jpg
Jarda Rankl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 14 led 2008, 11:20

Jarda Rankl píše:Jestli mohu, tak nepatrně zasáhnu do osudu tého stavby. Předně nedělal bych verzi "B" a soustředil svoje úsilí na verze "C/D". To je prakticky totéž jako Mustangové P-51B/C. Prostě jedna verze vyráběná souběžně ve dvou fabrikách. Na a na verzi "C" jsem takřka žádnou Pin up neobjevil, tak zbývá Déčko. Tam je toho dost. Tak buďto začneš shánět dekály, nebo budeš malovat sám. Na ukázku dávám pár obrázků, včetně profláklýho Tondelaya. Pak teda záleží na tom, zda se podaří sehnat další podrobnosti a nebude se muset ještě předělat zadní a boční střeliště. Déčko posledních verzí se dost podobalo Jéčku. Ale to bychom byli schopni vyřešit.

s tym B/C/D pozor na verziu vyfukov. Nemali to rovnake.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Straffer » 15 led 2008, 10:36

Jardo dik za ty fotky...hlavne ten Tondelayo me zaujal, libil se mi uz kdyz jsem cetl o Letajicich Apacich v APKR...jenom pokud se nepletu, tak Tondelayo mel na pridi zhruba pod urovni kabiny po dva kulomety. ty ale v stavebnici nejsou a nezamyslel jsem zatim, jak na to...to me trochu brzdi pri stavbe Decka

Achtung, Jabos

Sdeleni TASS-u:
Dnes v skorych rannich hodinach zautocili cinske pohranicni jednotky na sovetsky mirumilovne orajici traktor. Ten palbu opetoval a po akci se bezpecne vratil na zakladnu.
Straffer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 15 led 2008, 16:36

Já si myslím, že udělat ty mašinkvéry, nebude tak velkej kumšt. :-k
Jarda Rankl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 15 led 2008, 17:09

A co jako základ vzít tohle? http://www.quickboost.net/Obrazky/72088b.jpg Není to samozřejmě úplně ono, ale jako polotovar bych do toho šel.
https://mewe.com/profile/5c379adecfccbe1510a2903e Najdete mě na MeWe
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Straffer » 16 led 2008, 10:14

v B-25 In Action jsem videl, ze pouzdra na ty kulomety mely dve ruzna provedeni, bud po dva kulomety v jednem obdelnikovem, nebo podobne jako Marauder...podle fotky od Jardy se zda, ze Tondelayo mel po dva v jednom...tak jsem premyslel, ze bych je vybrousil z plastove desticky vhodne tloustky...a mely tyhle stroje na bocich pride taky pridavne plechy?

Achtung, Jabos

Sdeleni TASS-u:
Straffer

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 236 • Stránka 5 z 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16

Zpět na Diskuse