Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kbelská CS - 92 jako německá noční stíhací Me 262 B???

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 223 • Stránka 5 z 15 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15
  • Odpovědět s citací

Re: Kbelská CS - 92 jako německá noční stíhací Me 262 B???

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 28 dub 2009, 09:29

Ano to by měla být ona, námořnictvo jí pujčilo jako vzorový kus při výrobě "nových" Schwalbe s podmínkou že jí zároveň zrestaurují a uvedou kamufláž do původní? podoby v jaké přišla do USA. Alespoň tak to psali v článku o výrobě Schwalbe v Letectví.
Toto by měly být její nynější podoba:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 62B-1a.jpg
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ADAM 06 » 28 dub 2009, 09:49

Martin Černý 'Černoch' píše:Ano to by měla být ona, námořnictvo jí pujčilo jako vzorový kus při výrobě "nových" Schwalbe s podmínkou že jí zároveň zrestaurují a uvedou kamufláž do původní? podoby v jaké přišla do USA. Alespoň tak to psali v článku o výrobě Schwalbe v Letectví.
Toto by měly být její nynější podoba:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 62B-1a.jpg

Túto podobu som objavil tiež.Rozhodne jej to pristanie viac,ako tá vymyslená kamo.
A k tej kbelskej by sa hodila tiež.Škoda,že sa nenájde aj tu investor na novostavbu repliky...
Keby toto viděl súdruh minister Čepička, boli by sme všeci v rici!
ADAM 06

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 28 dub 2009, 10:27

Jakub Vilingr píše: Mezi námi děvčaty, oni toho Me 262 tady po válce moc nepřededly... Podle mě všechny poválečný Me 262, respektive S-92/CS-92, byly poskládaný ze zbytků co tu zbylo po Luftwaffe, takže hysterický výkřiky, o domácí výrobě Me 262 po válce u nás jsou myslím trochu mimo mísu...

Ale předvedly...miminálně jsme získaly zkušenosti s kompletací draku a motorů, naši inžové měli možnost si to "ošahat" a získat zkušenosti s moderní technologií a naši flígři první zkušenosti s lítáním na prouďácích...A jako cos čekal? Divoké souboje s buď ruskými MiGy nebo americkými Thundrejety??
a mimochodem, je mi jasný, že to pro příznivce přemalování nic neznamená, je to kus naší historie...
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 28 dub 2009, 10:34

Olda Homola píše:
Jakub Vilingr píše: Mezi námi děvčaty, oni toho Me 262 tady po válce moc nepřededly... Podle mě všechny poválečný Me 262, respektive S-92/CS-92, byly poskládaný ze zbytků co tu zbylo po Luftwaffe, takže hysterický výkřiky, o domácí výrobě Me 262 po válce u nás jsou myslím trochu mimo mísu...

Ale předvedly...miminálně jsme získaly zkušenosti s kompletací draku a motorů, naši inžové měli možnost si to "ošahat" a získat zkušenosti s moderní technologií a naši flígři první zkušenosti s lítáním na prouďácích...A jako cos čekal? Divoké souboje s buď ruskými MiGy nebo americkými Thundrejety??
a mimochodem, je mi jasný, že to pro příznivce přemalování nic neznamená, je to kus naší historie...

To jsem myslel tak, že oproti délce působení například Migů 15/17/19/21 v našem letectvu je to s Me 262/S-92(CS-92) neporovnatelný, jasný? S what if nesmyslama na mě nechoď, to je něco tak totálně nablblýho, že by mě ani nenapadlo nad tím přemejšlet... :?
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 28 dub 2009, 10:42

A ještě několik mejch připomínek - ze zásady nemám rád kořistní stroje, či stroje v jinejch kabátek. Sám bych kořistní letadalo nestavěl. Pro mě mají právě největší kouzlo stroje v originálním markingu - u německejch německý, u ruskejch ruský a americkejch americký. Todle je myslím to hlavní, proč jsem pro změnu kamufláže z čs na německou.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 28 dub 2009, 10:43

Jakub Vilingr píše:
Olda Homola píše:

To jsem myslel tak, že oproti délce působení například Migů 15/17/19/21 v našem letectvu je to s Me 262/S-92(CS-92) neporovnatelný, jasný? S what if nesmyslama na mě nechoď, to je něco tak totálně nablblýho, že by mě ani nenapadlo nad tím přemejšlet... :?

Řekl bych že to není o nic víc nablblejší než tenhle rádobyhistorický projekt...V konečné fázi je sci-fi obojí (akorát že u What-ifu je cedulka označující to za What-If, tady nebude určitě...).
Naposledy upravil Raptor dne 28 dub 2009, 10:53, celkově upraveno 1
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lord RAHL » 28 dub 2009, 10:46

ZAJÍMAVÉ,

nechápu jedno, proč to dělat, přijde mi to uplně scestný tohle dělat, přestavuju něco co mělo uplně jiný účel.
Navíc naše 262 ka je z historickýho hlediska větší unikát, chápal bych přestavovat něco pro nás "bezceného"
jako třeba když máme spousty Migů tak třeba jeden přestříkat na americkej "kořistní" ...
a bylo by to i za zlomek ceny a i to mi přijde jako maškaráda ...

Přijde mi to jako historický nesmysl .... Paskvil ... to že to není vědět neznamená že vemu obraz nástupce Rembranta a
přemaluju ho do toho jak by to asi namaloval Rembrant ...
Nebo vemu Filu a přemaluju to na picassa? jo to je už hodně "mimo" ale ...

Jo a jinak .. když už tak 100% tně se svastikama, to je uplně mimo, nechapu proč i na modely ji nedávat, dyť to je
prostě historie, nehajluju přesi před tim letadlem nebo to nepoužívám k propagaci nacismu ...
Dělám historii ... Přiběhnu ke knize o Gallandovi a vymažu všude výskyt slova Hitler ?
To slovo daleko více "propaguje" nacismus ...
Stejně jako zákaz prodeje Frogů kvůli tomu že pár dementů si dalo na hodinky z obtisku svastiku ...
Fajn bych zakázal na přednáškách na architektuře třeba fotografie kde jako základní ornamentální výzdoba je svastika ...

Přijde mi to jako uplně mimo ... Já bych apk trval na zákazu srpa a kladiva a rudé hvězdy ...

a hlavně když povolíme KŠČM tak nechápu proč zaazovat svastiku .,,,
bymne zajimalo jestli by v německu povolili znova NSDAP neue přijde mi to jako to samý ...
a ani se neomluvili za politické procesy a nikdy neodsoudili chování přeci naprosto jiné organizace :lol: KSČ

Z TOHODLE JE MI DO BREKU ...

a hlavně se divím Kubrtovi, který vždy lpí na každém mikrodetailu na modelu že je schopen překousat
to že udělají uplný paskvil ...
chápu kdyby z torza zrekonstruovali něco jiného ... ale když vemu něco hotového ..
Lord RAHL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 28 dub 2009, 11:51

Jakub Vilingr píše:A ještě několik mejch připomínek - ze zásady nemám rád kořistní stroje, či stroje v jinejch kabátek. Sám bych kořistní letadalo nestavěl. Pro mě mají právě největší kouzlo stroje v originálním markingu - u německejch německý, u ruskejch ruský a americkejch americký. Todle je myslím to hlavní, proč jsem pro změnu kamufláže z čs na německou.

V tom případě by ale měly mít všechny MIGy hvězdy a ani ty naše licenční by neměly mít naše znaky.
Zkus navrhnout Němcům a Italům, ať všechny F-104 dají hvězdy, když je to americké letadlo.
Jestli je tahle CS-92 kompletní Němci létaná mašina, chápu snahu jí dát do původní podoby, ve které létala. Ale o našich S-92 a CS-92 se píše jako o míchanici dané dohromady z vraků a zbytků. Oni Rusové a Američani nám tady po válce asi moc snadno použitelných Me-262 nenechali, takže letuschopnost byla důkaz šikovnosti našich odborníků.
Podle tvojí logiky nechápu, proč jsi stavěl B-33 s našimi znaky a ne s hvězdami. Rozdíl mezi licenčním a u nás po válce z dílů sestaveným letadlem není tak velký.

Teď už je to jedno. Už bylo rozhodnuto a CS-92 do barev Me-262 zprzní, ať tu budeme kecat, nebo nebudeme. Hysterické výkřiky jsou už zbytečné. Ale těším se na hysterické výkřiky znalců Luftwaffe, co vše je na rekonstruované kamufláži špatně 8-)
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 28 dub 2009, 11:52

Jakub Vilingr píše:
Olda Homola píše:

Tak ještě jednou a POMALU :lol: to co ty nazýváš "what if" bylo myšleno jako příměr ve stylu - co jsi, v zhledem k dané polit. situaci a době od toho letadla čekal? Není vinou toho éra, že se víc v našich barvách neproslavilo, ani našich konstruktérů, že nemohli dotáhnout do konce rozpracované projekty z něj vycházející. A i když relativně minoritní, stále je to kus naší historie.(ať máš nebo nemáš rád letadla v kořistním či jiném kabátku)
S tvým přístupem budou za chvíli přemalovávat (bývalou) Kbelskou "devítku" - vzhledem k významu např. MiGu-15 to přece byla účast ve WWII jen "nevýznamná" epizoda naší, české historie..

A to o těch"nablblých" nesmyslech..holt kdo nemá fantazii.... :grin: :grin:
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 28 dub 2009, 13:35

Kdyby jste chtěli být užiteční tak jeďte do Belgie, do muzea v Poteau. Mají tam ČS poválečnou SU-85(SU-100). A pozór, teď to příchází...Je na ní nápis azbukou a rudé hvězdy. Bombáááá :shock: :shock: A kdo nespadl ze židle tak tu máme ještě jednu.. V Anglii, nevím jestli IWM v Londýně nebo je to v Duxfortu, mají pro změnu zase ČS T-34 nastříkanou jako ruský stroj.
Když pořádek v naší historii, tak ať to opraví všude že jo.. :roll: :roll:
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 28 dub 2009, 13:36

bubák píše:V Anglii, nevím jestli IWM v Londýně nebo je to v Duxfortu, mají pro změnu zase ČS T-34 nastříkanou jako ruský stroj.

Ta je v IWM. A perlička - je to bývalý tank egyptské armády, ukořistěný Izraelci na Sinaji v roce 1956.
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 28 dub 2009, 13:38

Jóó. Nachystejte pochodně jdeme napravovat co se dá.. :lol: :lol:

PS. IWM, jak jsem mohl zapomenout. Tam jsem sice nebyl, ale ofotil mi jí táta, že jako taková sranda s tou kamufláží. V Duxfortu nikdo z rodiny ještě nebyl.
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 28 dub 2009, 13:50

V East Fortune maji ceskyho MiGa 15 vcetne kolotocu....

Hmmm, a to je zajimavy, ze vam nevadi, ze na Gripenech je ten ceskej kolotoc misto svedskych korunek? A na Sokolech nejak nevidim Polsky sachy :shock: a hnedle tady u nas na vesnici, jaktoze na Pilatusech maji tenisaky namisto svycarskejch krizu a na AW139 nejsou italsky terce?

A vubec....koho zajima nejaka CS-92 :grin:
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 28 dub 2009, 14:22

Nic bych proti německý Me 262 neměl, ALE když je prokazatelný, že ta mašina nikdy v německym markingu nelítala tak proč to měnit :roll: Kdyby se třeba vzala nějaká jiná mašina stejnýho typu (teď nemám namysli CS-92, dejme tomu např. Skyhawk) a přestříkala do podoby třeba nějaký slavnější mašiny, která byla třeba zničena v boji nebo se už nedochovala, prosím. Proti tomu bych neřek ani popel ale takhle .... :|
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Argonaut » 28 dub 2009, 15:07

Chápu to, že německý marking bude rozhodně zajímavější, než světlá CS zelená. Ale pokud ji opravdu plesknou do válečné kamufláže, tak by mohli spravit i La- 7, aby měla skutečnou kamufláž.
Stát, který se zdráhá živit vlastní armádu, bude brzy živit cizí!
Argonaut

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 223 • Stránka 5 z 15 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15

Zpět na Diskuse