Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F6F Hellcat 1/32 Eduard new tool/Anketa/Vote

General Discussion
Odeslat odpověď

Chtěli byste si koupit new tool Grumman F6F Hellcat 1/32 od firmy Eduard?

Ano
75
44%
Ano
75
44%
Yes, I would like this plastc kit
11
6%
Yes, I would like this plastc kit
11
6%

Celkem hlasů : 172

• Odpovědět s citací

Re: F6F Hellcat 1/32 Eduard new tool/Anketa/Vote

Příspěvekod Miroslav Knížek » 12 bře 2017, 21:06

Martin Hatala píše:
Kubouš píše:Hm k čemu je dobrá ta anketa? Celé téma mi připomíná takové ty otravné děti, co se zaseknou před výkladní skříní hračkářství, nechtějí se hnout a zarytě vřískají a hrají divadlo.

Ne moment, tie deli maju dve moznosti ano, alebo nie. :) Tato anketa ma volbu ano, alebo yes. Proste kto nejde s nami, ide proti nam :grin: :) Zaujimave , ze pred dvoma dnami som hlasoval, ze ne a uz tam je ano, proste vazna vec. =D>

Možnost Ne se do ankety dostala omylem, maximálně na pár hodin. Za to se omlouvám.
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 12 bře 2017, 21:23

Štěkáte na špatný strom (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lahita Imrich » 12 bře 2017, 21:35

Je smutné, že každá blbosť aj tá len z výkresu s veterníčkom dokáže byť zárobková, kdežto stroje hrdinov svetlej strany nie. Je to podobné ako pamäte Churchilla v knihkupectve nekúpite, ale kníh o tretej ríši je tam plno. Smutná doba. :evil: :-&(
[url=20933939_10203643802013100_702260371489961673_o.jpg[/url]
Lahita Imrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 12 bře 2017, 21:48

Vl.Šulc píše:Štěkáte na špatný strom (:)

A na jakým stromě ta číča bude ? Vy o tom něco víte? (:)
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 12 bře 2017, 21:50

x2 :D
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 12 bře 2017, 21:50

Vl.Šulc píše:Štěkáte na špatný strom (:)

;-I [-o< =D>

Jen je nechte, ať si pindají ... :)
Vláďa Obr, 65 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 12 bře 2017, 22:24

Lahita Imrich píše:Je smutné, že každá blbosť aj tá len z výkresu s veterníčkom dokáže byť zárobková, kdežto stroje hrdinov svetlej strany nie. Je to podobné ako pamäte Churchilla v knihkupectve nekúpite, ale kníh o tretej ríši je tam plno. Smutná doba. :evil: :-&(

To teda jo.
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 12 bře 2017, 22:49

Aeromodelar - tak zatim tu pindáš hlavně Ty! Tak si běž laskavě pindat jinam, ideálně na novinky.cz, tam zapadneš. Nebo běž s Thudem na pivo, budete si rozumět. Ostatní tu celkem v pohodě diskutují a od toho diskuse jsou.

Já náhodou dobře pamatuju rezolutní slova pan Šulce, že NIKDY nevydají slovenské obtisky na BF-109! Jsou prý nudné a tak dále. Dá se to tu najít. Ještě loni na nějaké výstavě nám tvrdil z očí do očí, že fakt ne. A pak z nich udělali vstupenkáč do BFC, který je nyní dokonce vyprodaný. 8-)
Život je krásnej 8-)
Vit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 12 bře 2017, 23:00

Víte, Víte, mohu Ti odpovědět jen jedním slovem, nápodobně ... :wink:
Vláďa Obr, 65 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 12 bře 2017, 23:02

Martin Hatala píše:
Richard Plos píše:
Martin Hatala píše: Osobne je mi jedno , ci to bude Eduard, alebo niekto iny, ale hlupostou bych to nenazyval.

Myslel jsem to tak, že je obecně hloupost dávat rovnítko mezi počty prodejů a ziskovost. Tu skutečnou ziskovost, ne pouze provozní výkonnost, měřenou EBITDA, ale ziskovost podle NZV. Jsem zase u toho, co jsem už psal jinde: některé věci prostě nejsou otázkou názoru, ale znalostí. Pokud vím, Hellcaty nejsou v prodejnosti Eduaardích modelů žádnými rekordmany, napsat, že je prodávají jak "Baťa cvičky" je hodně nadnesené. My se tady můžeme přít o to, jestli je hezčí éro Hellcat nebo Corsair, tam jde o pocity, budou to názory o stejné váze, ale hodnotit, jestli je pro Eduard vhodné, aby se pustil do vývoje a výroby nějakého modelu, na to potřebuješ znát dost údajů, ke kterým prostě nemáš přístup... Takže pak ten názor vystavěný na neznalosti nemá žádnou váhu.
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 12 bře 2017, 23:27

Miroslav Knížek píše:Možnost Ne se do ankety dostala omylem, maximálně na pár hodin. Za to se omlouvám.

Není anketa se dvěma možnostmi stejných odpovědí nějaká divná? Téma má v názvu otázku, na kterou se dá odpovědět ano nebo ne, tak proč tu možnost ne není? Vždyť to nemá logiku a tudíž ani žádnou vypovídací schopnost (jakkoli na tom z hlediska ovlivnění čehokoli nezáleží)...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 12 bře 2017, 23:38

Richard Plos píše:
Miroslav Knížek píše:Možnost Ne se do ankety dostala omylem, maximálně na pár hodin. Za to se omlouvám.

Není anketa se dvěma možnostmi stejných odpovědí nějaká divná? Téma má v názvu otázku, na kterou se dá odpovědět ano nebo ne, tak proč tu možnost ne není? Vždyť to nemá logiku a tudíž ani žádnou vypovídací schopnost (jakkoli na tom z hlediska ovlivnění čehokoli nezáleží)...

Kdo nehlasuje tak to nechce, to je přeci logické. Je to taková pozitivní anketa (:)
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 12 bře 2017, 23:45

Miroslav Knížek píše:
Lahita Imrich píše:Je smutné, že každá blbosť aj tá len z výkresu s veterníčkom dokáže byť zárobková, kdežto stroje hrdinov svetlej strany nie. Je to podobné ako pamäte Churchilla v knihkupectve nekúpite, ale kníh o tretej ríši je tam plno. Smutná doba. :evil: :-&(

To teda jo.

No to nevím. Já myslím, že kdo hledá najde. A pak je samozřejmě otázka, kdo to přečte. Já jsem třeba WCh nedal. A nedávno jsem si koupil něco o něm od toho Borise Johnsona, a zahodil jsem to taky. Přišlo mi to jako pěkná slátanina. Teda to od Johnsona. Originál Churchila bych neznevažoval, tam je problém bezesporu ve mě (:)

To, že neuděláme Hellcata v 1/32, nemá nic společného s temnou nebo světlou stranou, proč nebudeme dělat 1/32 jsem vysvětloval už několikrát, a situace se zatím nezměnila.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 13 bře 2017, 00:05

Dobry Den Pan Sulc, v prvom rade by som sa chcel podakovat, za Vas fantasticky prinos, do naseho hobby. Vase vyrobky patria k spicke a Vasa firma k ukazkam moderneho a otvoreneho podnikania.
Tiez Vdaka, za Vasu odpoved ohladom tejto debaty.
Kazdopadne, na zaklade posledneho diania (P-47, P-40v 1/32) sa javi, ze firma Eduard sa ubera smerom ku 1/32ke. Bol to len taky, odskok, alebo sa jedna o zmenu marketingovej strategie. Ako tu uz niektory uviedly, veci sa casto menia. Rad by som teda vedel, ci existuje aspon vzdialeny plan, na uspokojenie priaznivcou 1/32?
Vdaka.
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 13 bře 2017, 00:49

Myslel jsem to tak, že je obecně hloupost dávat rovnítko mezi počty prodejů a ziskovost. Tu skutečnou ziskovost, ne pouze provozní výkonnost, měřenou EBITDA, ale ziskovost podle NZV. Jsem zase u toho, co jsem už psal jinde: některé věci prostě nejsou otázkou názoru, ale znalostí. Pokud vím, Hellcaty nejsou v prodejnosti Eduaardích modelů žádnými rekordmany, napsat, že je prodávají jak "Baťa cvičky" je hodně nadnesené. My se tady můžeme přít o to, jestli je hezčí éro Hellcat nebo Corsair, tam jde o pocity, budou to názory o stejné váze, ale hodnotit, jestli je pro Eduard vhodné, aby se pustil do vývoje a výroby nějakého modelu, na to potřebuješ znát dost údajů, ke kterým prostě nemáš přístup... Takže pak ten názor vystavěný na neznalosti nemá žádnou váhu.[/quote]

Chapem, ale ja to vidim z pozicie zakaznika. Ja zaplatim to ciselko na cenovke a vsetci dobre vieme, ze ide to do tisicov dolarov.
Samozrejme, ze dynamika vo firme Eduard je mi cudzia, ale je mi tiez jasne , ako sa kalkuluje cisty zisk, prechadzam tym prave v tomto obdoby, ked pripravujem dve firmy, pre danovakou.
To ,ze sa "male" Hellcaty v Severnej Amerike predavaju dobre, az vynimocne dobre, som si nevycucal s prsta, ale mam to priamo od niekolkych predajcou, s ktorymi sa poznam osobne. Jednou vetou, aj ked situaciu v Europe nepoznam, myslim si, ze vo velkom Hellcate, sa skryva velky potencial. Proste poptavka existuje a s Eduardom, alebo bez, niekto sa toho chyti.
Bolo by zaujimave vediet, co sa stane ak tuto debatu otvorime, povazdme o pat rokov :)
Martin Hatala

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse