Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotazy na Special Hobby

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 12373 • Stránka 400 z 825 • 1 ... 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403 ... 825
  • Odpovědět s citací

Re: Dotazy na Special Hobby

Příspěvekod Al CZ » 19 úno 2021, 22:12

Na Nymbecu jsem zahlédl něco o Dominátoru.

Opravdu ho - chystáte ? Nebo je to "ztracené v překladu" ?
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alcatorda » 20 úno 2021, 07:04

Dobrý den p. Riedel,
Chtěl bych se optat na další podrobnější plány s SF-260 (1:72). Kdy vydáte další verze, případně limitky (s knihou?), atd. Byly by už k vidění třeba nějaké kamufláže, boxarty, atd ?
Petr Říčař
https://twitter.com/ZDivocaci
https://www.facebook.com/KPMZamberk/
Hotové: F-35B, Marina Militare Italiana HET + M1117 (Takom + Trumpeter) 1:72 F-14A VF-143 "Pukin Dogs" 1:72
Alcatorda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 20 úno 2021, 10:13

Na naśem blogu se múžete pokochat IARem 81C
https://www.specialhobby.net/2021/02/ia ... paula.html

To Atlis: já už to pŕilepené mám. :wink: Ale klidně foťte. Čím víc jich bude postavených, tím lépe. Mě zbývá položit zbytek HGW nýtů a pak to taky nafotím.

To Driver:
učení expedice je nejmenší problém, největší domluvení s programátory shopu. Toho dost bojím. To je vždy porod.

To AlCz: já tam viděl jen diskuzi k Halifaxu 1/48. Vy mne děsíte :-D

Alcatorda píše:Dobrý den p. Riedel,
Chtěl bych se optat na další podrobnější plány s SF-260 (1:72). Kdy vydáte další verze, případně limitky (s knihou?), atd. Byly by už k vidění třeba nějaké kamufláže, boxarty, atd ?

Verze s vysokou kabinou bude teď na jaře. Buď v dubnu nebo květnu. To si z hlavy nepamatuji. Kamufláže jsme ještě nevybrali. Kromě té, co je na obrázku. Ten už je hotový. Kabina se nyní frézuje spolu s kabinami Texan/Harvard - viz náš blog. Dvoukit s knihou v limitovaném množství bude v létě. Kamufláže taktéž nejsou vybrány.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 20 úno 2021, 12:31

Tak sľúbené fotky.

Väčšina sedí príkladne a tu treba set určite pochváliť. Po prilepení nosa na trup P-38 problémy určite nebudú. Trochu škoda, že sklá sú z hrubej čírej živice, radšej by som ich videl z niečoho tenkého + pekné makety/reliéfy kamier.

DSC_0020.jpg

DSC_0021.jpg

DSC_0024.jpg

Šírka je však v hornej časti problém a v podstate celý diel bude treba zbrúsiť aby nadväzoval na trup. Naopak spodok, kde sú tri kamery, na trup nadväzuje dobre.

DSC_0022.jpg

DSC_0023.jpg

...no a dekály (Eduard?). Nazval by som ich "čiastočne" použiteľnými. Bleed bielej na US hviezdach, tá strašná sivá...

DSC_0025.jpg

PS: nity mám tiež. 8-) Len dokúpim kokpit a prístrojovku Yahu, zvyšok mám Essential Brassin. Uvidíme ako bude sedieť to.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 21 úno 2021, 11:56

https://www.specialhobby.net/2021/02/sd ... areho.html

Sd.Ah 115 - postavený model.....

To Atlis: já si pořídíl kovové nohy a turba od Edy, spolu s lepty
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 21 úno 2021, 12:23

Stoja za to tie podvozkové nohy, či je to 1:1 kópia plastu?

Mimochodom, mám otázku, hrabem sa už asi tri dni po všetkých FR fórach a kamufláž Jeanne mi vychádza na zelenohnedý vrch a spodok Sky, nie ako Haze, + OD. Pravý kužeľ červený, to vidieť na fotkách, len ľavý vyzerá na pozostatok po Haze aj keď niektoré zdroje uvádzajú možnosť bielej. Mätie ma ohľadom Haze jedna vec - na čumáku sú škrabance do čiernej farby, čo bol podklad pod Haze, lenže na trupe chýba charakteristický plynulý prechod od tmavej po svetllú farbu... Máte to nejak podchytené? Kľudne aj neverejne, budem rád. Jo a zaujalo ma aj info, že 80 mohla byť dvojmiestna... :x
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 21 úno 2021, 16:59

To Atlis:
jestli jsou nohy stejné nebo jiné mne nenapadlo zkoumat. Ohledně 80/Jeane jsme se přidrželi Replicu, kde jsou jednak nejlepší fotky a jednak tam tu kamufláž rozebírají. Je tam vidět, že shora byla jedna barva, velmi špinavá a odřená, ale jedna. Přišlo mi logické, že Francouzi dostali Ef pětky od Amíků. Jak a proč by Amíci stříkali britské barvy na F-5, když jejich předpis byl Haze Paint.... Ale pokud si myslíte, že v britských barvách bude správnější, tak se držte modelářských fór.
Vzhledem k tomu, že existuje fotka francouzských mechaniků, jak se hrabou v levém motoru a fotil to někdo od koncového oblouku, tak je vidět, že kabina je jednomístná.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 úno 2021, 17:08

Bronzové podvozkové nohy mají svoji vlastní konstrukci, zohledňující technologický postup jejich odlévání. S plastovými mají společnou jen skutečnou předlohu. 1:1 kópie plastu musíte hledat jinde, nic takového v naší produkci nenajdete.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 21 úno 2021, 18:59

@Alfred Riedel - mám za to, že väčšina fotiek Jeanne/80 vznikla, keď bola robená reportáž o Exupérym. A pokiaľ sa nemýlim, sedí v nej aj na jeho najlepšej fotke (sedia fľaky na motore), ale môžem sa mýliť. Pokiaľ to tak však je, minimálne centroplán má inú farbu ako zvyšok. Či to boli opravy alebo iná farba neviem. Mohol niekto prifúknuť Haze? Mohol. Bola to iná kamufláž ako jednofarebná? Neviem. Preto sa pýtam.

Viera nie je úplne moja vec, kvalitné fotky nie je problém nájsť, ale fotku s mechanikmi som nevidel.

stex.jpg

saint exupery 4.jpg

Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 21 úno 2021, 19:58

Já nepoznám, v jakém stroji Exupéry sedí. Tady:
https://disciplesofflight.com/antoine-de-saint-exupery/
třeba tvrdí, že sedí v tomto Lightningu. Ten má opravdu v okolí kabiny tmavé pole. Ale je to F-4A-1, ne F-5.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 21 úno 2021, 21:14

Myslím, že akurát to môžme úplne kľudne vylúčiť z jednoduchého dôvodu - na fotkách v článku je skutočne fotený v F-4A, pretože prekryt je otváraný po starom, čiže na bok, ako v P-38F, a nemá spätné zrkadlo. Kdežto na fotkách ktoré som dal ja je zaručene v F-5A, ktorá má horný prekryt otváraný dozadu a má spätné zrkadlo či madlo odhozu.

V každom prípade vďaka, že ste mi o tom článku pripomenuli, donútilo ma to pozrieť sa ešte raz na fotky StEx-a ako lezie z kokpitu a som teraz na 98% presvedčený, že na tých dvoch fotkách vpravo je to tá istá mašina, 80/Jeanne. Prezradzuje to rovnaké opotrebenie viditeľné trebárs na ráme kabíny a nepochybne tie isté prechody kamufláže. Samozrejme fotky boli robené v inom čase. Horná je pózovaná, dolná po skutočnom lete.

stex2.jpg

Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 21 úno 2021, 21:24

Ty fotky od Vás jsou tak malé, že tam je stěží poznat Lightning, opotřebení fakt ne.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 21 úno 2021, 21:28

Tie fotky zmenšujem pre potreby fóra a koláže, nie sú v pôvodnom rozlíšení. Ale vraveli ste, že máte nejaké v Replicu, tak to asi môžte overiť, čo by bolo vlastne docela fajn. (:) Autorom je John Phillips, ktorý ich fotil pre LIFE.

https://www.mutualart.com/Artist/John-P ... D/Artworks

Nemá niekto knihu Poet and Pilot Antoine De Saint-Exupery? Asi tam budú všetky.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 22 úno 2021, 16:25

Info k jednomu z nejžádanějších modelů Special Hobby:

https://www.specialhobby.net/2021/02/bf ... me-je.html

To Atlis: když mi pošlete na SZ mail, tak Vám pošlu scany toho Replicu. Já jsem, společně s Replicem a jinými přesvědčen, že 80/Jeane byl shora jednobarevný. Okolo motorů a kabiny mohou být opravy jinou, třeba jen čerstvou barvou. Pokud máte jiný názor, postavte si 80/Jeane podle sebe.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 22 úno 2021, 16:38

Kdysi na tema Synthetic Haze vysel v SAMI clanek, pokud jsem ho dobre pochopil, tak ta vrchni modra barva byla transparentni, neco na styl, cemu dneska lakyrnici rikaji 'Candy'. Nejen, ze z kazdeho uhlu vypadala trosku jinak, ale udajne i rychle bledla, spinila se a lezla dolu, takze ty tmavy fleky nemusi byt nic jineho nez tmavy podklad lezouci skrz tu modrou.
Ale ja nic, ja nejsem ani muzikant :)

edit: vysvetleni v anglictine tutaj - Haze - Synthetic Haze paints
Hoch Habsburg
FiSe

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 12373 • Stránka 400 z 825 • 1 ... 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403 ... 825

Zpět na Diskuse