Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotazy na Special Hobby

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 12375 • Stránka 399 z 825 • 1 ... 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402 ... 825
  • Odpovědět s citací

Re: Dotazy na Special Hobby

Příspěvekod Aeromodelar » 18 úno 2021, 19:07

Tak před rokem jsem upozornil pána na Aukru, že napsal nesmysl, načež mi odpověděl: Jelikož je slušnost odpovědět, tak vám sděluji, že je vám do toho absolutní ho**o!"
Slušnost prostě nade vše ... 8-)
Vláďa Obr, 65 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 18 úno 2021, 19:08

Sorry, poslední příspěvek na předchozí straně jsem přehlédl. Nicméně si stejně myslím, že zástupce firmy by se měl vyjadřovat trochu na úrovni.
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 18 úno 2021, 19:11

Michal Šourek píše:Martine projdi si jen par prispevku zpet a vse tam je. Dotaz kde se lisuje, jestli made in cz i Atlisovo sice obecne, ale v ten moment cilene cosi o koulich. Ale v poho, ja treba zastavam nazor, ze vyrobce nemusi rikat vse a nekdo si mysli, ze musi. A od toho se odviji debata, ktera se nekdy zbytecne zvrtne.

M

Někteří si koledují docela dlouho, takže občas je na hrubý pytel ještě hrubší záplata potřeba :)
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kedarkavon nb » 18 úno 2021, 20:23

Jen poznámka k výrobě ze a do zahraničí.
U nás v Nové Bystřici je malá lisovna kde mají stejné lisy jako v Eduardu ( Engly) .
Lisují na nich třeba ,, Hazardy"( tlačítka do auta s výstražným trojůhelníkem) pro BMW .
Také nikde u BMW není napsáno Herstellen in Tschechische republik.
Prostě firmy to tak dělají , tak to bylo a bude.
A když se Vám nedostane odpovědi jakou očekáváte , není se čemu divit .Je to prostě výrobní tajemství.
To je jen česká specialita , že s námi majitelé komunikují. Za to děkuji.
Ještě jsem tady za tech pár let sledování od diskutatérů nikdy neslyšel , že denně dostávají odpovědinana vaše otázky od managerů firem Revell , Tamiya , Hasegawa , Arfix , ICM ..atd

Jestli ano ,tak se mi v Revellu zeptejte , kdy konečně zase začnou lisovat Catalinu 1:48.
Zprávu mi pošlete na SZ
Za to také děkuji.
kedarkavon nb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Dvořák » 18 úno 2021, 20:26

... ;-I ...
Richard Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 18 úno 2021, 20:46

To co napsal p. Kedarkavon je naprostá pravda. Ještě bych k tomu dodal, že diskutovat s výrobci lze. Nikdo ale nemůže čekat, že se výrobci bude líbit, že na něj bude někdo, v tématu o modelech tohoto výrobce, hýkat něco o gulách a lhaní. To se pak dočká odpovědi v podobném tónu. Ta slušnost musí být vzájemná. Tím bych to laskavě uzavřel a jsem připraven odpovídat na dotazy týkající se modelů Special Hobby.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 18 úno 2021, 21:02

Já se hlásím :-D
Jelikož SH v této pětiletce chystá pouze jediný typ který mě zajímá, zeptám se tedy na Aero C-3B.
Bude do letošních Vánoc, nebo i dříve?
Vydáte samostatně "německý" přebal i "československý", anebo půjde již jen o "smíšený" přebal?
Předem díky za odpověď.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 18 úno 2021, 21:17

Aeromodelar píše:Já se hlásím :-D
Jelikož SH v této pětiletce chystá pouze jediný typ který mě zajímá, zeptám se tedy na Aero C-3B.
Bude do letošních Vánoc, nebo i dříve?
Vydáte samostatně "německý" přebal i "československý", anebo půjde již jen o "smíšený" přebal?
Předem díky za odpověď.

Bude letos, zatím jeden přebal, německý. Je plánován na léto. Československý bude později, asi až v roce 2022.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 19 úno 2021, 05:14

Alfred Riedel píše:To Atlis: já mám koule napsal, že Vám do toho nic není, kde co vyrábíme. Už proto, že je to součást našeho know-how. A to nebudeme nikde troubit.

Mne je úplne jedno kde to vyrábate, komentár sa týka samotnej informácie týkajúcej miesta výroby.

A keď napíšete, že sa to vyrába na Ukrajine či v Číne nijak vaše "know-how" neohrozí, pretože to nijak nenaznačuje, ktorá lisovňa to robí, pretože ich sú tam mrte.

Mimochodom ďakujem za čumák do F-5A, tak ako na obrázkoch z vášho blogu - je v hornej časti asi o milimeter väčší ako by mal byť. Nič čo by sa nedalo opraviť, ale na Tamiyu úplne nesedí.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 19 úno 2021, 10:28

Dovolím si položit dotaz ještě jednou, když už byly fotky zveřejněny, tak snad to není státní tajemství. :-)
Martin Černý 'Černoch' píše:Dovolím se vrátit k fotce "forem/vložek"....některé typy jsou fakt zajímavé, ani si je z historie moc nepamatuji,ale na první i druhé fotce je vložka s popiskem Voutour...znamená že tento typ byť je relativně mladý už nebude? Nebo jaké verze se vyřazení dotklo? Poukud je to ten proudový .

El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. Fedič » 19 úno 2021, 11:14

Zpátky k modelům: plánujete reedici či spíše na novo Dewoitine 371 family, Loire 46 a další Francouze?
Díky
To naučíš i vopice lítat líp
J. Fedič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 19 úno 2021, 15:29

Zdravím pán Riedel.

Mal by som otázku k možnosti zasielania objednávok z vašich e-shopov cez zásielkovňu - bolo by možné pri nákupe zriadiť aj takúto formu zasielania?
Napríklad teraz, keď chcem od vás niečo zaslať na Slovensko, tak je to len cez kuriéra, a to celú zásielku predražuje. Keď som naposledy kupoval na cmk kits, tak to bolo okolo 10€.

Ďakujem za vašu reakciu
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 19 úno 2021, 17:21

Info o chystané novince:
https://www.specialhobby.net/2021/02/sa ... -tank.html

cencul.sk píše:Zdravím pán Riedel. Mal by som otázku k možnosti zasielania objednávok z vašich e-shopov cez zásielkovňu - bolo by možné pri nákupe zriadiť aj takúto formu zasielania?
Napríklad teraz, keď chcem od vás niečo zaslať na Slovensko, tak je to len cez kuriéra, a to celú zásielku predražuje. Keď som naposledy kupoval na cmk kits, tak to bolo okolo 10€.
Ďakujem za vašu reakciu

Nemohu nic slíbit, než to, že tento problém budu ventilovat na poradě. Vůbec netuším, co to obnáší zařídit zásilkovnu jako další možnost zasílání.

J. Fedič píše:Zpátky k modelům: plánujete reedici či spíše na novo Dewoitine 371 family, Loire 46 a další Francouze?
Díky
Moc ne, jen vím, že ve skladu by měly být nějaké výlisky NiD 52/62/72. Nevím, ale kolik a jaké verze. Možná je nějak zužitkujeme.

Martin Černý 'Černoch' píše:Dovolím si položit dotaz ještě jednou, když už byly fotky zveřejněny, tak snad to není státní tajemství. :-)
Martin Černý 'Černoch' píše:Dovolím se vrátit k fotce "forem/vložek"....některé typy jsou fakt zajímavé, ani si je z historie moc nepamatuji,ale na první i druhé fotce je vložka s popiskem Voutour...znamená že tento typ byť je relativně mladý už nebude? Nebo jaké verze se vyřazení dotklo? Poukud je to ten proudový .

Náš SH Vautour bude stále v nabídce, protože je relativně nový. Formy Vautour, které byly vyhozeny, patřily modelu, který firma dělala na zakázku do zahraničí, patrně v devadesátých letech minulého století. S našim novým Vautourem nemají nic společného.

To Atlis: já kabinu podkládal pouze proužkem plastu 0,5 mm. Asi jste nos přilepil moc vysoko. Ono se to kvůli šachtě podvozku špatně odhaduje. Ale ten nos je o trochu větší, to je pravda. Master se musí dělat větší, kvůli smrštění a zvláště první kusy tak smrsklé nejsou.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 19 úno 2021, 17:39

Nič som ešte neprilepil, mám to odrezané a primerané. Ori čumák sa dá zlepiť tiež po odrezaní. Je to široké. Všetko sedí, okrem tej vrchnej časti k trupu. Kľudne vám to potom nafotím.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod driver306 » 19 úno 2021, 21:05

Alfred Riedel píše:Info o chystané novince:
https://www.specialhobby.net/2021/02/sa ... -tank.html

cencul.sk píše:Zdravím pán Riedel. Mal by som otázku k možnosti zasielania objednávok z vašich e-shopov cez zásielkovňu - bolo by možné pri nákupe zriadiť aj takúto formu zasielania?
Ďakujem za vašu reakciu

Nemohu nic slíbit, než to, že tento problém budu ventilovat na poradě. Vůbec netuším, co to obnáší zařídit zásilkovnu jako další možnost zasílání.

Není to nic složitého, implementovali jsme Zásilkovnu do našich eshopů loni v půlce listopadu a v prosinci před vánoci jsme měli běžně 40-60 zásilek denně přes tuto službu, spousta lidí jí využije raději než Českou poštu, ta nám o něco ubyla. Obnáší to podepsat smlouvu, domluvit s programátory shopu implementaci na webu, nejspíš s tím již budou mít zkušenost, (podklady dodá Zásilkovna) a následně už jenom naučit expedici u vás ve skladu jak zadávat údaje do systému Zásilkovna (toto se dá případně i určitým způsobem integrovat do vašeho systému pro vyřizování objednávek). Od určitého množství objednávek Zásilkovna dělá vlastní svoz zásilek. Myslím, že pro vaše zákazníky by to bylo plus.
Pořád je co zlepšovat...
Poslední výtvory:
Aero MB-200L-410 T Turbolet
MIG-21 F-13 Letecké muzeum Kbely
Z-37A Čmelák aneb Štefan po 30.letech
driver306

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 12375 • Stránka 399 z 825 • 1 ... 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402 ... 825

Zpět na Diskuse