na téma ,,Hurricánů,, tedy otázka na tělo ....

( můj tajný tip je 2026 E - day ....

..doufám , že to nebudou zase tři roky jako jste mi odpověděl na nějaké akci před 5-lety

...nakonec nemohu nepřidat velké poděkování za P-40

Marcel Matuška píše:Dobrý den pane Šulci,
stavím momentálně Vaše Bf-109G-10 1/72 a ve stavbě zde se řeší barevné schéma RLM75/82 se zelenou ve Vašich návodech. Původně jsem s tím tady nechtěl vůbec prudit, ale nakonec mi to nedalo, abych se i Vás nezeptal na názor/důvod, proč to takto v návodech máte.
Tady jeden příklad za všechny - Bf-109G-10 Erla z návodu Royal Class 1/72:
Vl.Šulc píše:Máte na mysli proč je tam zelená RLM82?
Vl.Šulc píše:T
Pokud jde o lepty, tak to co jsem o nich říkal, se netýká jen čínských stavebnic. Je to tak, že omezíme výrobu leptů na méně zajímavé stavebnice, nebudeme se snažit pokrrýt co nejvíc vydaných stavebnic jako dříve, ale především konstrukční kapacitu věnujeme 3D tištěným doplňkům. U těch se pak sustředíme na to, abychom co nejlépe a v co nejkratším čase pokryli mainstreamové stavebnice, u kterých očekáváme dobrý prodej jak základní stavebnice, tak následně našich doplňků. Pro ten účel jsme přeškolili naše leptové konstruktéry, takže budeme mít větší konstrukční kapacitu pro 3D tisk, a modernizujeme náš park 3D tiskáren. Na trhu jsou nové typy tiskáren, které teď testujeme, respektive máme je otestované, teď vyměníme ty straré za nové a doplníme další. Takže bychom měli mít během léta k dispozici mnohem větší výrobní kapacitu s výrazně lepší kvalitou - například ten mnohokrát diskutovaný rastr na tiscích z nových tiskáren není. Sice to znamená, že právě teď máme tu kapacitu menší, protože budeme patrně do konce měsíce čekat na dodávku nových tiskáren z Austrálie, ale to už nějak přežijeme a vy jako zákazníci byste to ani nemuseli poznat![]()
Ale neznamená to, že přestaneme dělat lepty, abyste to tak zase nepochopili. Lepty děláme dál, i další produkty, ale jen se soustředíme na typy, které se nám vyplatí i v leptech.
Uživatelé procházející toto fórum: @ndre_cz, Racochejl a 17 návštevníků