Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48319 • Stránka 3220 z 3222 • 1 ... 3217, 3218, 3219, 3220, 3221, 3222
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Vl.Šulc » 07 kvě 2025, 21:33

Mohl by vyjít v pátek.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 07 kvě 2025, 21:43

happy píše:
Vl.Šulc píše:Hurricany uděláme, včetně všech dvojek. Důvod se jim výhnout už v tuto chvíli v podstatě pominul.

Vážený pane Šulci, z Vašich posledních vyjádření, tedy zde "pominulý důvod" a před pár dny koment k napáleným cenám PL a UA výrobců, mám téměř pocit, že Vás jejich cenová politika sejří / je pro Vás výzvou ukázat jak to nastavit efektivněji a nebudete ve svých plánech brát ohled na jejich plány či záměry? Nebo je je tento můj dojem naprosto mylný a je za tím (Hurri 1:48?) něco jiného?

Taky mne zaujala zmínka o snad narovnání (uspořádání) vztahů s KaPe-lou / AZ. Je ve výhledu nějaké spolupráce či jde jen o rozdělení pole? Můžete k tomu případně něco uvést?

Ne, já nemám problém s jejich cenovou politikou. Tu se zájmem sleduji, komentuji, ale ne proto, že by mi vadila. Co mi vadí jsou borci, kteří říkají, že ty ceny jsou v pohodě a nedělají nikomu žádný problém.

Pominutý důvod znamená, že vzhledem k tomu, jak kolegové prodávají svého Hurricana, nemáme důvod se mu nadále vyhýbat.

Dohoda s panem Muzikantem není o žádném dělení pole, ani o spolupráci. Je o tom, že protistrana nebude kopírovat naše věci.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod happy » 08 kvě 2025, 07:25

Vl.Šulc píše:
happy píše:
Vl.Šulc píše:Hurricany uděláme, včetně všech dvojek. Důvod se jim výhnout už v tuto chvíli v podstatě pominul.

Vážený pane Šulci, z Vašich posledních vyjádření, tedy zde "pominulý důvod" a před pár dny koment k napáleným cenám PL a UA výrobců, mám téměř pocit, že Vás jejich cenová politika sejří / je pro Vás výzvou ukázat jak to nastavit efektivněji a nebudete ve svých plánech brát ohled na jejich plány či záměry? Nebo je je tento můj dojem naprosto mylný a je za tím (Hurri 1:48?) něco jiného?

Taky mne zaujala zmínka o snad narovnání (uspořádání) vztahů s KaPe-lou / AZ. Je ve výhledu nějaké spolupráce či jde jen o rozdělení pole? Můžete k tomu případně něco uvést?

Ne, já nemám problém s jejich cenovou politikou. Tu se zájmem sleduji, komentuji, ale ne proto, že by mi vadila. Co mi vadí jsou borci, kteří říkají, že ty ceny jsou v pohodě a nedělají nikomu žádný problém.

Pominutý důvod znamená, že vzhledem k tomu, jak kolegové prodávají svého Hurricana, nemáme důvod se mu nadále vyhýbat.

Dohoda s panem Muzikantem není o žádném dělení pole, ani o spolupráci. Je o tom, že protistrana nebude kopírovat naše věci.

Děkuji Vám za odpovědi.
Ten "pominutý důvod" jsem taknějak předpokládal. S tím, že by Vás "sejřila" jsem to myslel spíš tak, že jim necháváte volné jeviště a všichni se koukáme na mnohem slabší show než by jste nám s velkou chutí na tato témata předvedli vy.
Fajn den Vám přeji!
Fortiter in re, suaviter in modo.
happy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek A » 08 kvě 2025, 09:06

Vl.Šulc píše:Co mi vadí jsou borci, kteří říkají, že ty ceny jsou v pohodě a nedělají nikomu žádný problém.

Ale takhle to nikdy nikdo z nás nepostavil.
Radek A

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 08 kvě 2025, 10:57

Eduard ale taky teď zdražuje. 1/72 ve Vikendu byly levnější (a imho ta cena pod 300,- byla naprosto optimálni) a teď najednou stojí hodně nad 300,v podstatě jako PP a i PP půjdou nahoru.) Je to trochu škoda, protože pak zafunguje to racionálno, když tak dřív to bylo o tom, vezmu to i to, bo ta cena je víc než fajn...

Samo 1200,-za 1/72 je už dost...

V tom připadě je fajn být multiměřítkový - protože u čtvrtkové "roury" cena hodně přes 1000 respektive ke 2000,- je akceptovatelnější (proudové stroje jsou velké a mají mnohdy bohaté podvěsy).

Kéž by ten váš "Fanóšek" byl ještě v této dekádě.
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod patrik7 » 08 kvě 2025, 11:16

Radek A píše:
Vl.Šulc píše:Co mi vadí jsou borci, kteří říkají, že ty ceny jsou v pohodě a nedělají nikomu žádný problém.

Ale takhle to nikdy nikdo z nás nepostavil.

Podpořím tě, Radku. Jenom jsme poukázali na to, že vnímání ceny je z mnoha důvodů relativní. Takže z něho, bez ohledu na vlastní názor, nejde dělat černobílou záležitost.
Patrik Meixner
patrik7

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 08 kvě 2025, 11:35

vnímání ceny je z mnoha důvodů relativní
Tak až tohle budeš jednou číst nad regály v marketech a z faktur za media a nedej bože z účtů za lékařská ošetření , zajisté změníš názor ...
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 08 kvě 2025, 11:48

Presne ;-I

Koukal jsem na MN a Hurricane od Army 1/48 je i po ruznych slevach za 1099kc. Mne to prijde za mainstreamovou jednomotorovou stihacku z WWII celkem dost. To i 109G-6 od Tamiye je za min. Eduardi ekvivalenty jsou za 820 v profipacku, navic v ramci ruznych BFC a akci i mene. Za mne je ten rozdil prilis a i pres pekny povrch to takovou cenu nema. A doma mam jen jeden kus a to mam mega kitnik…..

M.
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod patrik7 » 08 kvě 2025, 12:12

Kalousek Petr píše:vnímání ceny je z mnoha důvodů relativní
Tak až tohle budeš jednou číst nad regály v marketech a z faktur za media a nedej bože z účtů za lékařská ošetření , zajisté změníš názor ...

No, to nemůžu rozhodně vyloučit, a přesně od toho je tam to slovo "relativní" ...
A už se k tomu dál vyjadřovat nebudu.
Patrik Meixner
patrik7

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 08 kvě 2025, 12:26

Vl.Šulc píše:
Pavel Mazač píše:Dobrý den pane Šulci, vím že Hurricane jste zatím dal k ledu, ale lze doufat někdy výhledově že bude (a pokud ano, tak jestli bude i verze IIa )? (:)

Hurricany uděláme, včetně všech dvojek. Důvod se jim výhnout už v tuto chvíli v podstatě pominul.

Rád bych, abyste rozvinul tuhle úvahu....
Dle mne je Hurri od Army top produkt, klenot, to samé Fanouš, kdy je top Tamka, pochybuji, že je ve vašem podání překonáte (nic proti vaší tvorbě). Určitě se najde mnohem více typů, které by šly vydat.
Jinak já třeba modely nesyslím a cena za model letadla velikosti 1/48 a nebo auta 1/24, která převážně stavím, za cca těch 1000 kaček je odpovídající a jednorázově mi nevadí. Stejně dokoupím za tisíce doplňky.
Já třeba nehledím na cenu, spíše obsah.
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 08 kvě 2025, 15:11

Hledím na obsah....a koupím za tisíce doplňky...
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bures » 08 kvě 2025, 15:22

jenda58 píše:Hledím na obsah....a koupím za tisíce doplňky...

To se přece nevylučuje.
WW2 fighters
Obrázek
bures

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 08 kvě 2025, 15:24

A stojí pak ten obsah za 1000+?
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Steinocher » 08 kvě 2025, 16:04

A nejlepší na debatě o cenách je:
,, Nikdo Vás do koupě takového drahého modelu nenutí ,,

Kalousek Petr:
Plastikový model určitě nejsou potraviny či jiné zboží v marketech, koncesionářské poplatky a už vůbec ne lékařské ošetření!

jenda58:
To právě zjistíte, až když si takový model zakoupíte.

Michal Šourek:
A k čemupak je Vám MEGA kitník?

:wink:

V.Šulc:
,, Co mi vadí jsou borci, kteří říkají, že ty ceny jsou v pohodě a nedělají nikomu žádný problém ,,

Nikomu?
8-)
Naposledy upravil Josef Steinocher dne 08 kvě 2025, 16:13, celkově upraveno 1
'' Poznal jsem neomezenou moc a držel jsem ji v rukou a vím o ní jediné: Přivádí muže k šílenství. ''
Alexander III. Makedonský
Josef Steinocher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bures » 08 kvě 2025, 16:05

jenda58 píše:A stojí pak ten obsah za 1000+?

Modely stavím pro radost, ne pro zisk. Výsledkem je dobrý pocit, ne produkt na prodej. Nemusím kalkulovat návratnost. Dělám to podle sebe a pro sebe.
WW2 fighters
Obrázek
bures

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48319 • Stránka 3220 z 3222 • 1 ... 3217, 3218, 3219, 3220, 3221, 3222

Zpět na Diskuse