Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotazy na Special Hobby

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 12386 • Stránka 318 z 826 • 1 ... 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321 ... 826
  • Odpovědět s citací

Re: Dotazy na Special Hobby

Příspěvekod Alfred Riedel » 29 zář 2020, 21:22

Daniel Bílek píše:Už to zas sklouzává tam kam to nepatří. Na pozdní verze Mosquit se už dlouho těším , přestože mám zásobu Tamiyí a setů Paragon. Ale Mosquit není nikdy dost. =D> A dle zveřejněných renderů Special Hobby dávno digitální data má.....
Mohu si trochu vymýšlet? Budou v krabici Mk.30 dekály na 68 Sq. a na Branse A. Burbridge (85 Sq. )? Nebo už je pozdě? :)

Olda Homola píše:jo za 68.sq. se též přimlouvám!
A za Kučerovic PR.XVI :-)

Já se diskuzi, že není správné, respektive je špatné kopírovat modely a že kopie je horší originálu nebráním. Se 68. Sqn. počítám. Zda máme kamufláž Branse A. Burbridge (85 Sqn.) nevím. S Kučerou rozhodně počítáme také.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 29 zář 2020, 21:40

jo přesně ... je záhodno a to dokazuji že "pořízy" lze realizovat poměrně rychle... nicméně soudný člověk si počká na zcela nový model z originálních masterů..
Přílohy
029_LI.jpg
028_LI.jpg
020_LI.jpg
017_LI.jpg
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 29 zář 2020, 21:51

V uvedeném případě stačilo zainvestovat do modelu Taymia a starým setům Pavla

Popracovat na nich hlavně tak, aby se až tak nepodobaly původu což trvalo asi 6 hodin (nezapočteno tvrdnutí Miliputu) .. k dotažení by to stačilo trochu dotmelit přeleštit a poslat nechat zaformovat... ve Španělsku by vyrendoval "umělec" spoustu coverů a vše doplněno o dysgrafické obtisky boucháno v mnoha variantách za 455 Kč. No a plebejský čecháčský modelářský národ by jásal a do světa by se na vlastním webu takový výrobce pyšnil ksaštykem na britském e-shopu... Jo a zapoměl jsem, že by se to vrazilo i Tamagučimu na rychlostavbu a několik autorecenzí.

P.S nezapomněl jsem ani na rozmetadlo z Hetzeru :grin: :grin:
Přílohy
027_LI.jpg
014_LI.jpg
013_LI.jpg
009_LI.jpg
004.jpg
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 30 zář 2020, 06:15

jen takový dotaz - neměly ony ty verze s dvoustupňovými Merliny delší kapotáž motoru?
Protože pokud jen napasuji odlitky na původní gondoly, a nezohledním změněnou délku na horním deklu motoru, který udělala Tamka společně s horní polovinou křídla, pak výsledným efektem budou
krátké motorové jednotky....
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 30 zář 2020, 06:23

Přesně to jsou pak ty důsledky takových postupů... Vyleze z toho kočkopes... nebo se dá vyjít z tohoto starého Matchboxe

Odesláno z mého MAR-LX1A pomocí Tapatalk
Přílohy
stažený soubor.jpg
s-l1600.jpg
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 30 zář 2020, 07:58

Olda Homola píše:jen takový dotaz - neměly ony ty verze s dvoustupňovými Merliny delší kapotáž motoru?
Protože pokud jen napasuji odlitky na původní gondoly, a nezohledním změněnou délku na horním deklu motoru, který udělala Tamka společně s horní polovinou křídla, pak výsledným efektem budou
krátké motorové jednotky....

No měly, protože motory byly delší, kužely jiné. Víme to, protože jsme to oměřovali v Bruselu. Domluvil nám to kamarád Jean-Paul, kterého vidíte na jedné fotce, jak se nechává fotit od mechaniků muzea před Mosquitem,. My měli jsme takové krásné bílé oblečky, aby jsme vypadali důstojně, když jsme lezli po Mosquitu jak opice :-D . Mosquito jsme měli oddeklované a otevřené. Velký eroplán, ale v kabině je to pro trpaslíky...
Přílohy
IMG_4646.JPG
IMG_4615.JPG
IMG_4606.JPG
IMG_4597.JPG
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 30 zář 2020, 08:21

Copak to bylo za akci? Nějaký bazar knih v muzeu?
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 30 zář 2020, 10:20

Na našem blogu najdete info o připravovaných modelech a formách na ně.>..

https://www.specialhobby.net/2020/09/te ... tland.html

David Hényk píše:Copak to bylo za akci? Nějaký bazar knih v muzeu?
Ano, snaží se, aby muzeum žilo. Je v obrovské koloniální budově, respektive v polovině budovy. V druhém křídle byla výstava aut. Taky paráda.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 30 zář 2020, 14:18

Alfred Riedel píše:To je má chyba, nikdo z těch, co Vám poslali kola špatně tu nebyl (dovolené), tak jsem to chtěl vyřešit tak, že Vám pošlu celý set. Zapomněl jsem, že jste koupil dva a nechal jsem Vám poslat jen jeden. Napravím to a dopošlu kola bezvzorku.

Pane Riedele, já se zase zkusím po třech týdnech připomenout. :-D Mám u vás objednávku, tak to můžou přihodit k tomu.
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 30 zář 2020, 14:36

Alfred Riedel píše:Na našem blogu najdete info o připravovaných modelech a formách na ně.>..

https://www.specialhobby.net/2020/09/te ... tland.html

David Hényk píše:Copak to bylo za akci? Nějaký bazar knih v muzeu?
Ano, snaží se, aby muzeum žilo. Je v obrovské koloniální budově, respektive v polovině budovy. V druhém křídle byla výstava aut. Taky paráda.

https://www.klm-mra.be/D7t/
pokud někdo budete mít cestu do Bruselu tak toto museum doporučuji .... hlavně pro milovní Napoleonik a pak WWI, ve velké výstavní hale jsou pak letecké exponáty
pokud si pamatuji tak tak dříve bylo vstupné free ale zavedli vstupné 10 éček
jednou tam byla i modelářská soutěž
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 30 zář 2020, 15:10

Přehnal se mi nad hlavou Enstrom 480 CLV a tak mě napadlo dát ho jako tip na model. K oměření bydlí nějakých 100 km od Prahy....
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 30 zář 2020, 16:46

jenda58 píše:Přehnal se mi nad hlavou Enstrom 480 CLV a tak mě napadlo dát ho jako tip na model. K oměření bydlí nějakých 100 km od Prahy....

Tenhle mixér nevyrobíme. Jedině, že by si ho někdo objednal. A zaplatil, předem nejlépe. :grin:
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 01 říj 2020, 10:02

jezekm píše:Dobrý den,
lze očekávat, že by někdy v budoucnu byly resinové nádrže v 1/32 na Vašeho Tempesta? Tak jak je mají na modelech (Pícha, Choreň, Šebesta...). Nebo si je mám radši zkusit udělat? Zajímavé, že v měřítku 1/48 jsou k dispozici od Edů..., pro jejich model, ale ve 1/32 pro SH model NIC...

Zde model Petr Pícha:

Obrázek

Tak jsem prolétl novinky na říjen na vašich stránkách, ale nádrže na Tempesta 1/32 nikde - tak bych se opět rád připoměl s tímto požadavkem. PS: nejsem sám, kdo by o ně měl zájem.
Díky.
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 01 říj 2020, 10:46

Pane Riedele, kdysi jste psal něco o Do 24 ve čtvrtce. Jak to vypadá nyní? V záplavě Vámi ohlašovaných novinek je projekt asi odsunut, nebo se pletu?
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 01 říj 2020, 14:23

https://www.specialhobby.net/2020/10/sh ... 0mamw.html

Finální provedení krabičky a bokorysy prvního přebalu SF-260M/AM/W na našem blogu

jezekm píše:Tak jsem prolétl novinky na říjen na vašich stránkách, ale nádrže na Tempesta 1/32 nikde - tak bych se opět rád připoměl s tímto požadavkem. PS: nejsem sám, kdo by o ně měl zájem.
Díky.

Jsou zadané

hans dlouhán píše:Pane Riedele, kdysi jste psal něco o Do 24 ve čtvrtce. Jak to vypadá nyní? V záplavě Vámi ohlašovaných novinek je projekt asi odsunut, nebo se pletu?
Zatím je odsunut, ale je rozpracován a dojde na něj. Zrovna nedávno jsme to probírali, jakou posloupnost projektů budeme mít.
Alfred Riedel

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 12386 • Stránka 318 z 826 • 1 ... 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321 ... 826

Zpět na Diskuse