Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48893 • Stránka 31 z 3260 • 1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Lavi » 20 srp 2015, 22:17

Vl.Šulc píše:..(potřeboval bych toho smajlíka, co jste mi slíbili...)

už je v nabídce: (:)
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alesak » 20 srp 2015, 23:24

Já vás zdravím pane Šulci.Jsem rád,že u nás doma máme firmu jako je ta vaše,která nás zásobuje již několik let kvalitními modely.Nechci se ptát na nový Tempest či něco podobného.Spíš bych se věnoval leptaným výpletům.Setkal jsem se poprvé od Tamiya Swordfisch.Upřímně,čekal jsem u nové 534 s podobným řešením.Rychlé,levné,snadno instalovatelné,normálními postupy těžko napodobitelné.Jak je známo většina čs.předválečných letadel to měla podobně.Buď plochý drát či dva bandážované.Objevují se nové modely viz Ś 20,B 21,Š 238 kde by takový leptík byl hodně ku pomoci.Myslím,že ani na rozdíl od různých klapek či šachet to nebude tak konstrukčně náročné.Navíc mám obě vaše čtvrtkové 534 a leta mi leží v krabicích,protože ani tam jsem nepřišel jak pro mě uspokojivě vyřešit ten placatý drát.Co vy na to?
-
alesak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 21 srp 2015, 08:37

to alesak: Co takhle plochá gumová nit? U leptaných výpletů je obrovská nevýhoda nutnosti dodržet přesně geometrii a nemožnost výplety napnout...
Jinak jsem v papírnictví objevil výrobek s názvem "Andělské vlasy", který se mi zdá použitelný v měřítcích 1/72 a možná i 1/48 na ploché výplety.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 21 srp 2015, 09:01

Plochá "gumová" niť EZ line je už léta k dostání u Wingnut Wings...
http://www.wingnutwings.com/ww/product?productid=3068
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 21 srp 2015, 09:14

Leptané výplety nevypadají dobře a ani nejsou u typů s dvojitým bandážovaným lankem použitelné. Nedokážu si představit způsob jejich překřížení, kdy s vzájemně protínají. U měřítka 1/72 bych se s nějakým zploštelým drátem vůbec netrápil.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 21 srp 2015, 09:17

Petr Zatrepalek píše:Plochá "gumová" niť EZ line je už léta k dostání u Wingnut Wings...
http://www.wingnutwings.com/ww/product?productid=3068

Tak tohle urcite nekupovat. Je to vpodstate toto z galenterie asi za 60 korun

viewtopic.php?f=49&t=71815
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 21 srp 2015, 16:30

Otazka na p. Šulca:

keď robíte Brassinove kolečka, prečo ich nerobíte rovno v zaťaženom stave? Napr. do limitky Aussie Eight by sa priam pýtali.
Je v tom nejaký tech. problém? Alebo keď už máte nakreslený kruh, tak načo ho deformovať? :-)

Ďakujem
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 21 srp 2015, 16:51

Milan Holzapfel píše:Leptané výplety nevypadají dobře a ani nejsou u typů s dvojitým bandážovaným lankem použitelné. Nedokážu si představit způsob jejich překřížení, kdy s vzájemně protínají. U měřítka 1/72 bych se s nějakým zploštelým drátem vůbec netrápil.
No nemám zrovna pocit že by se bandážovaný lana protínala viz ausgerecht Mečoun
Přílohy
Swordfish-armed-with-torpedo.jpg
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alesak » 21 srp 2015, 17:03

Ondřej Kabelka píše:to alesak: Co takhle plochá gumová nit? U leptaných výpletů je obrovská nevýhoda nutnosti dodržet přesně geometrii a nemožnost výplety napnout...
Jinak jsem v papírnictví objevil výrobek s názvem "Andělské vlasy", který se mi zdá použitelný v měřítcích 1/72 a možná i 1/48 na ploché výplety.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Zítra pro ně jdu,mám z království korálků všemožné lycry apod,ale vše je moc hrubé.placatá lycra s přihmouřenýma očima tak na 1/32
alesak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 21 srp 2015, 21:55

standaslechta píše:
Milan Holzapfel píše:Leptané výplety nevypadají dobře a ani nejsou u typů s dvojitým bandážovaným lankem použitelné. Nedokážu si představit způsob jejich překřížení, kdy s vzájemně protínají. U měřítka 1/72 bych se s nějakým zploštelým drátem vůbec netrápil.

Řeč byla o Š-328, Š-20 atd tak sem nemotej Swordfishe. U něj tvoří výplet pásovina a ne bandážované dvojité dráty.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 22 srp 2015, 21:41

Milan Holzapfel píše:
standaslechta píše:

Řeč byla o Š-328, Š-20 atd tak sem nemotej Swordfishe. U něj tvoří výplet pásovina a ne bandážované dvojité dráty.
omlouvám se, zkrátka jsem kus hovězího úplně jsem zapomněl že Britové vyplétaly pásovinou snad od začátku aviatiky na Britských ostrovech.Jinak ohledně placatosti drátu 1/72 plně souhlasím.
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tonda Turek » 23 srp 2015, 16:15

Zdravím vás pane Šulci. Chtěl bych se zeptat, jestli jste již opustili měřítko 1:32. Nikdo ve velkém měřítku v plastu nedělá ruské stíhačky (Jak,LaGG,La),případně D.500/510,Gladiator,Vanguard a podobné typy. Neuvažujete o některých?
Tonda Turek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 23 srp 2015, 16:37

Tonda Turek píše:Zdravím vás pane Šulci. Chtěl bych se zeptat, jestli jste již opustili měřítko 1:32. Nikdo ve velkém měřítku v plastu nedělá ruské stíhačky (Jak,LaGG,La),případně D.500/510,Gladiator,Vanguard a podobné typy. Neuvažujete o některých?

Nějakýho Jaka, La, nebo Spity I, II, V, 1/32 od Eduarda bych taky bral pane Šulc. :D
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 23 srp 2015, 16:58

Tak jestli p.Šulce zlomíte na dvaatřicetinu tak rovnou Petljakova 8 :lol: A proč troškařit co takhle 1/24(ale vážně La-5fn by byla úžasná)
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 23 srp 2015, 18:03

standaslechta píše:Tak jestli p.Šulce zlomíte na dvaatřicetinu tak rovnou Petljakova 8 :lol: A proč troškařit co takhle 1/24(ale vážně La-5fn by byla úžasná)

Srabi, tak už přímo Mriju, i s Buranem. :grin:
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48893 • Stránka 31 z 3260 • 1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 3260

Zpět na Diskuse