]
PROJECTS: Phantom,Grille,Seafire XV.,Draken XS..
PROJECTS: Phantom,Grille,Seafire XV.,Draken XS..
alf píše:Hodně lidí staví 1/48 a 1/32 prostě proto, že buď blbě vidí, anebo jsou kopyta a nic menšího by nezvládli![]()
.
Lord RAHL píše:mno tak nevím, určitě jste si toho všimli ale k měřítku ....
... 1/72 a úpravy
mno tak přišel jsem k tomu když jsem začal sochat C-2 ku od KP
... kouknul jsem se na výkres ... a ...
... mno tl. vzpěr a všeho, standartně lidi používaj třeba evergreeny, mno a mě přišlo
0,2 mm olověnej drát na některý moc tlustej, pak nevim snaha o autentyčnost u takovédleho měřítka,
jo zase mě baví, je to hodinářská práce, ale tek nevím, pokud někdo chce stavět "reálné" zmenšeniny letadel tak
asi 1/48 nejen na chmelnice ...
Lord RAHL píše:ne tak jako tam už to de, mě to jenom tak přišlo jako věc k zamyšlení, když tady pak u 1/72
lidi honěj mm na řezech,
každopádně mě to hodně baví,
1/72 je super měřítko na hodinařinu, jako vubec nechápu mistry co osazujou lepty do 1/144
před nima smekam
Kacko píše:... když si člověk uvědomí že Fw byl A (A1-A8)+D+Ta152 atd...
Kacko píše: Na eday byly i modely v měřítku 1/72 nad kterýma jsem také žasnul a nechápal, že je toto možné![]()
![]()
.
Kacko píše:Modely v měřítku 1/48 a více jsou dle mého názoru modely na soutěže a pro fajnšmekry, kteří mají modelaření v krvi a chtějí svůj model maximálně vyšperkovat.
Bestie píše: Za týden mi začíná dovolená , jedu na chatu , zatopím v kamnech a pustím se do metrovýho drobečka B1-b od Revellu .
Kacko píše:V posledním Modeláři a ne jen tam se říka, že 1/72 je úpadkové měřítko, ale dle mého je to věc názoru a každého co od modelařiny očekává.
Bestie píše:Taky jsem za totáče začínal na dvaasedmdesátkách . Po převratu mě učarovali majestátní dvaatřicetiny , ale vadilo mi , že nic většího jak Me 110 nebo Mosquito neseženu . Když jsem se ptal na B-17 v tomhle měřítku , tak na mě prodavač koukal jak na mimozemšťana . Takže nakonec jsem skončil na zlaté střední cestě 1/48 , kde je největší výběr . Za týden mi začíná dovolená , jedu na chatu , zatopím v kamnech a pustím se do metrovýho drobečka B1-b od Revellu .
Honza Jezl píše:Kacko píše:V posledním Modeláři a ne jen tam se říka, že 1/72 je úpadkové měřítko, ale dle mého je to věc názoru a každého co od modelařiny očekává.
jsem mel za to, ze tohle se tu uz vysvetlilo dostatecne (hned na prvni strance diskuze)
Kacko píše:P.S - začal jsem makat na P-51B od revellu 1/72 (bude to polský mustang 315 sqn.S/Ldr Horbaczewski, PK-G), a bude to první model , na kterém budu stříkat vícebarevnou kamufláž, tak až bude hotový (zda se povede) tak ho šoupnu na fórum
Uživatelé procházející toto fórum: Háček a 12 návštevníků