Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mi-8MT & Mi-24V, HobbyBoss 1:72

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Mi-8MT & Mi-24V, HobbyBoss 1:72

Příspěvekod IvanD » 05 črc 2008, 19:14

No ako napisal bolter tak podla tych vyrezov na nadrziach pre podvozkovu nohu to vyzera ze su to tie vacsie, ale podla odskoku /ktory tam nie je/ na pravej strane su to mensie. Ale vacsie nadrze ktore maju aj slovenske Mi-17M maju styri pasy, ktorymi su prichytene k trupu /klasicka Mi-17 ma tri pasy/. No a v stavebnici su styri... Takze Hobbyboss to pekne domotal.
Momentálne na stole: Spitfire PR MK.IA (Eduard+Pavlamodels 1/48)
Posledné hotové: Supermarine Spitfire Mk.I (Eduard 1/48)
IvanD

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Vilinsky » 05 črc 2008, 19:32

IvanD píše:No ako napisal bolter tak podla tych vyrezov na nadrziach pre podvozkovu nohu to vyzera ze su to tie vacsie, ale podla odskoku /ktory tam nie je/ na pravej strane su to mensie. Ale vacsie nadrze ktore maju aj slovenske Mi-17M maju styri pasy, ktorymi su prichytene k trupu /klasicka Mi-17 ma tri pasy/. No a v stavebnici su styri... Takze Hobbyboss to pekne domotal.

Zrovnával som nádrže zo stavebnice s výkresom v PKR 22 a presne rozmerovo sedia. Pričom na tom výkrese má byť klasická verzia Mi-17. Na druhej strane, keď porovnám tieto nádrže s nádržami z upgrade setu Ciro (Mi-17M), tak znova rozmerovo sedia #-o ....Pre zmenu, sú ale HB nádrže väčšie ako u kitu Zvezdy. Skoro by som povedal, že HB použil výkresy z PKR...

Ale celkovo sa nádrže HB nedaria (viď ich kit A-7). Aj keď sú pekne vypracované, čo sa týka povrchových detailov.
Naposledy upravil Pavol Vilinsky dne 05 črc 2008, 19:33, celkově upraveno 1
Pavol Vilinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bolter » 05 črc 2008, 19:32

Nádrže na pravej strane(tie väčšie so štyrmi pásmi) existujú aj bez toho rozšírenia,aké majú Mi-17M,s plynulým prechodom (v slov. letectve ich má salón Mi-8S 0837)
bolter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bolter » 05 črc 2008, 19:43

http://www.airliners.net/photo/Czech-Re ... 1313929/L/ síce český salón,ale s rovnakými nádržami,ako slovenský 0837,ktorý som spomínal vyššie. http://www.airliners.net/photo/Slovakia ... 1140357/L/ a klasika Mi-17M,pre porovnanie....
bolter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MichalJ » 05 črc 2008, 20:03

A není ten odskok způsobenej samosvorným obalem (guma) na panceřovaný verzi?
"Nahoru můžeš, dolů musíš."
MichalJ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IvanD » 05 črc 2008, 20:13

MichalJ píše:A není ten odskok způsobenej samosvorným obalem (guma) na panceřovaný verzi?

nie, nie je. Je to tak ako pise bolter, v stavebnici su teda nadrze vacsie ako ma klasicka Mi-17, ale zase ine ako ma slovenska Mi-17M. No len neviem ci okrem tych Mi-8 nosia tieto nadrze aj Mi-17.
Momentálne na stole: Spitfire PR MK.IA (Eduard+Pavlamodels 1/48)
Posledné hotové: Supermarine Spitfire Mk.I (Eduard 1/48)
IvanD

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef » 05 črc 2008, 20:37

Ten odskok vzniká osazením nádrží většího objemu na vrtulníky, které mají od výroby malé nádrže (modernizované Mi-17).
Ovšem některé vrtulníky mají už od začátku velké nádrže a kapotáž klimatizační jednotky-nádrž je plynulá (Mi-8S, Mi-9, Mi-8PPA a dnes vyráběné vrtulníky).
Josef

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Pospíšil » 05 črc 2008, 21:32

Promiňte že přerušuju tuhle debatu, ale není to zbytečný ? Máte před sebou asi nejlepší stavebnice Mi-ček v tomhle měřítku a nepočítejte s tim, že další někdy v nejbližší době budou. Já bych byl rád, že se na to vůbec někdo zaměřil.
Petr Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek319th » 05 črc 2008, 21:42

Petr Pospíšil píše:Promiňte že přerušuju tuhle debatu, ale není to zbytečný ? Máte před sebou asi nejlepší stavebnice Mi-ček v tomhle měřítku a nepočítejte s tim, že další někdy v nejbližší době budou. Já bych byl rád, že se na to vůbec někdo zaměřil.

presne moja rec...clovek by mal byt rad, ze si moze postavit pekny model tohto stroja a nemiesto toho sa tu riesi, ci to ma mat taku alebo onaku nadrz
marek319th

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj ondrus » 05 črc 2008, 21:59

Ja si myslim ze niet pochyb o tom ze je to najkvalitnejsia Mil-8MT/17 v tomto mieritku ale tie tvarove mepresnosti ohladom nadrzi su tiez potrebne si vydiskutovat aby si to niekto kto to chce mat OK mohol opravit ale inac ja by som bol nadmieru spokojny a stym co je v stavebnici lebo je fakt pekna a ked sa to vezme ziadna stavebnica najrozsirenejsieho stroja nie je uplne dokonala lebo chyby sa najdu vsade a ide iba o to ako ma clovek predlohu nastudovanu
juraj ondrus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 08 črc 2008, 09:39

Tak sem si to tu pročet, ale o Mi-24 sem se moc nedověděl, tudíž položim otázky.

Měl sem v ruce Hind od Bílka. Model je to pěknej v českým markingu, čistej, krásný nejtky, ale nelíbilo se mi naznačení přeplátování pozitivní linkou. Zajímalo by mě jestli to tak má bejt?

Taky sem se dozvěděl že Revell=Italeri=Bílek a taky něco o tvarových nepřesnostech. Možná se to probíralo jinde, ale mohl by mi to někdo prosím ve zkratce ujasnit, případně poradit, kterou stavebnici koupit?

Asi nejlíp, podle toho co sem si přečet, vychází novej HB, ale tam mi zas chybí nejtky a dělenej překryt. A Italerku se mi kvuli tomu kupovat nechce.
Mam v plánu jen jednu jedinou Mi-24 v barvách českýho letectva.

Dík za odpovědi...
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod norol » 08 črc 2008, 09:49

Podľa môjho názoru, najväčší problem revel=italeri=bílek=zvezda je hlavný rotor, respektíve to, že sa otáča do nesprávnej strany. Ďalší problém je to že tento model je pozitívny. Oprava pozítínych liniek je dosť náročná. A tie nity tiež na ňom vyzerajú dosť hrubo. Najlepšou voľbou v tejto mierke je hobbyboss , pripomína mi zmenšený trumpeter(1/35), je pekne negatívne rytý , výrobu nitov tu vidím ako najmenší problém buď pomocou nitovadla, alebo ja používam také farebné pripinačky na korkové nástenky či ako sa to volá. Najväčší problém hobbybossu ako tu už bolo spomenuté je prekryt kabíny, ktorý nie je otvorený a na ktorom sú nalisované stierače, tento prekryt sa dá úspešne použiť z italerky. Najkrajší model Mi_24 je v 1/35 od trumpetra.
norol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 08 črc 2008, 10:52

Dík. Tak si asi počkám na HB. Na tu trumpetu 1/35 sem kouknul. Moc hezlej kousek, ale to bych byl fakt blázen, koupit něco tak velkýho :grin:
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj ondrus » 08 črc 2008, 12:55

Baryk píše:Dík. Tak si asi počkám na HB. Na tu trumpetu 1/35 sem kouknul. Moc hezlej kousek, ale to bych byl fakt blázen, koupit něco tak velkýho :grin:

Podla mna by si nebol blazon ale fajnsmeker :-D ako ostatny Pani ktori uz tuto potvoru v tomto mieritku doma maju
juraj ondrus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod norol » 08 črc 2008, 13:00

Súhlasím Juraj, v tomto merítku je Mi-24 fakt pekná, keby sa na ňu ešte dali zohnať resiny od cobra company, bolo by to super, zatiaľ mám len kovaky eduardy :-D
norol

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse