Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F-14D Supertomcat AMK, měřítko 1/48, preview

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: F-14D Supertomcat AMK, měřítko 1/48, preview

Příspěvekod Balibull » 08 říj 2019, 12:46

Jakube, napsal jste ten článek výborně. Je smutné, když někdo nerozezná rozdíl mezi seznámení s obsahem krabice a recenzí, ale s tím se nedá nic dělat, to je jiný příběh. Model vypadá náramně a doufám, že se bude lepit stejně dobře jako Mig-31. A na nějaký zámky, který ve svým věku ani bez brýlí ani nevidím kašlu. Dneska jsou firmy schopné poslat na trh jiný zvěrstva a je jim to jedno. Počítám do toho i výrobce doplňků či opravných sad, od kterých se bezchybnost tak nějak očekává. Všem hezký den.
Balibull

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Pelej » 08 říj 2019, 12:50

Jakub Vilingr píše: Toho si ale měl autor preview na ModelWebu všimnout, nebo se pletu?

Autor preview o původu obtisků nic nepsal... Takže se opět pleteš
Tom Model Kits na FB

VLÁKNO O UKRAJINĚ ZAMČENO, RUSOFILNÍ ŠPÍNY DOSÁHLY SVÉHO. GRATULUJI!!!
Tomáš Pelej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 08 říj 2019, 13:07

Jakub Vilingr píše:Furbal poskytl data, Jirka Látal to připravil a tisklo se to v Číně, nikoli u Cartografu, nehledě na to, že pokud by to Cartograf tiskl, tak by na aršíku ta informace byla, což není. Toho si ale měl autor preview na ModelWebu všimnout, nebo se pletu?

Tak toto je hodně zákeřné, nehledě na to, že je pod články na MW vysvětleno jak a proč se to do toho článku dostalo a že za to nemůže autor preview. Tímto jsi plně potvrdil to, co ti psal Jarek S:

Příspěvekod Jarek S. » úte říj 08, 2019 11:58 am

Četl jsi Kubo vůbec vyjádření, jak se k těm Cartografum došlo? Nebo zase jen se držíš toho, že to pan Jareš napsal, tak to budu roznášet všude, bo jsou to svatá slova?

Zklamal jsi mne. Nevím, jestli tohle modelář tvého formátu má zapotřebí :(
"Co tě nezabije, to tě jednoduše... ...ZEŠÍLÍ !!!"

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 08 říj 2019, 13:22

Tomáš Pelej píše:
Jakub Vilingr píše: Toho si ale měl autor preview na ModelWebu všimnout, nebo se pletu?

Ty jsi ale pod tím preview podepsaný ne? Pokud bez Tvého vědomí někdo zasáhl do Tvého autorského článku, tak to je na pováženou. Osobně by mi něco takového dost vadilo. Dopiš tam tedy spoluautora té nepravdivé informace o Cartografu, abys od toho mohl dát ruce pryč.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 08 říj 2019, 13:24

travis píše:Tak toto je hodně zákeřné, nehledě na to, že je pod články na MW vysvětleno jak a proč se to do toho článku dostalo a že za to nemůže autor preview.

Já myslím, že je velmi zákeřné, že se Pelej podepsal pod své preview a do toho mu patrně bez jeho vědomí někdo něco dopsal. Takže tímto pro mne ModelWeb poněkud klesl v objektivitě i vůči férovému jednání svým autorům.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 08 říj 2019, 13:31

Jakub Vilingr píše:
travis píše:Tak toto je hodně zákeřné, nehledě na to, že je pod články na MW vysvětleno jak a proč se to do toho článku dostalo a že za to nemůže autor preview.

Já myslím, že je velmi zákeřné, že se Pelej podepsal pod své preview a do toho mu patrně bez jeho vědomí někdo něco dopsal. Takže tímto pro mne ModelWeb poněkud klesl v objektivitě i vůči férovému jednání svým autorům.

To je sice hezké, asi tě i celkem chápu, ale těmito zákeřným útoky si likviduješ i svůj kredit, takže nepoukazuj hloupě na jiné a začni u sebe.

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 08 říj 2019, 13:33

travis píše:To je sice hezké, asi tě i celkem chápu, ale těmito zákeřným útoky si likviduješ i svůj kredit, takže nepoukazuj hloupě na jiné a začni u sebe.

Ale já na nikoho zákeřně neútočím, vadily mi jen ty nepravdy v tom preview na ModelWebu. Já na to mám jiný pohled prostě. Tím končím, páč se to přelomilo do flame a na to já nemám náladu.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 08 říj 2019, 13:37

Jakub Vilingr píše:
travis píše:To je sice hezké, asi tě i celkem chápu, ale těmito zákeřným útoky si likviduješ i svůj kredit, takže nepoukazuj hloupě na jiné a začni u sebe.

Ale já na nikoho zákeřně neútočím, vadily mi jen ty nepravdy v tom preview na ModelWebu. Já na to mám jiný pohled prostě. Tím končím, páč se to přelomilo do flame a na to já nemám náladu.

Útočíš, používáš proti autorovi článku zavádějící a vyvrácené informace. Nemáš to zapotřebí.

Ale ano, skončíme.

travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomCZ » 08 říj 2019, 13:41

Tomáš Pelej píše:

Tome, pod článkem jsi stále podepsán, asi by bylo fajn, aby Martin vložit errata v nebo na konci článku, když to tam napsal on.
Diskuse za článkem je v tomto případě k hovnu -zejména pokud třeba někdo za zahranicí to přejede translatorem.
Just my 2 cents
Freiwaldauer Flugzeugfabrik
Ich bin ein Freiwaldauer....since 2009 8-)

Lepší BANán na foru, než ananas v řiti
TomCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 08 říj 2019, 15:10

To navrhni Martinovi Černému. Tom článek nevkládal a ani ho nemůže nijak upravovat.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 08 říj 2019, 15:11

Já myslím že mé vysvětlení a omluva v komentáři je dostačující. Kuba jakožto člověk který má dlouhou dobu problém s MW a potažmo i MF si musí náležitě přihrát polívku a ukázat jak to děláme špatně. To už je jeho styl a starýho psa prostě novým kouskům nenaučíš. Nakonec ať se rozhodnou kupující sami podle jakého článku budou model AMK posuzovat.
Chyba se stala, omluva byla. Za sebe nemám co více dodat .
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod speedyj » 08 říj 2019, 18:06

A mohu se zeptat, jestli ty dekály jsou tedy lepší než od Cartografu nebo horší? To je asi tak to jediné, co modeláře zajímá.
Jinak toto preview Kubrta na mne dýchlo atmosférou prastaré recenze na Mig-21 od OEZ, kde autor z chyb dělal ctnosti a ještě si zvládnul kopnout do imperialistického Monogramu :lol:
speedyj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 08 říj 2019, 18:22

Tak me by chybejici zamky na krytu motoru nebo nejaka krytka byla u Fw 190 taky u p*dele. Ale na ocni by si mel zajit.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 08 říj 2019, 19:23

kansas1 píše:Doplním Kubu o ještě jednu chybu a to jsou světla pro noční létání ve skupině. Tyhle světla jsou včetně rámečku zapuštěná do potahu (nenašel sem žádnou fotku F-14, kde by takto vystupovaly z obrysu).
Oprava? Šmirgl a jemně opravit paneláž..nic závažného...

Třeba tady to trochu vystupuje. měl jsem někde ještě lepší fotku jiné mašiny, kde to trčelo opravdu dost, ale jak napotvoru, nemohu ji najít (a ani nemám nějak extra náladu po ní pátrat, mám na práci smyslplnější věci). Na tuhle mašinu mám pak ještě fotky z pozdější doby, kdy má větší účet pod kabinou, a tam už jsou formační světla zase pěkně zároveň s okolím a prakticky rámeček není vidět.
Přílohy
88007-F14D-03-99.jpg
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zigi » 08 říj 2019, 21:13

Řekl bych, že je to spíš vystupující těsnění/tmel kolem toho panelu, než že by to byl vystouplý panel, je to vidět na spoustě fotek v DACO atd..
Za sebe mohu říct - zlatá Tamka, obecně se mi rytí na modelech AMK nelíbí(můj problém). Tady přesazený rytí, různý rytí na sacákách, sosák mimo, chybějící rytí pod slotem nabezky(v případě že chci stavět mašinu s otevřeným křídlem). Ta křivka
trupu za vakama je prostě mimo atd...
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zigi

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse