Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48597 • Stránka 2882 z 3240 • 1 ... 2879, 2880, 2881, 2882, 2883, 2884, 2885 ... 3240
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Pavel Mazač » 07 úno 2024, 20:31

To já si rád počkám (:) , nějak mě ten od Army nezlákal.
Pavel Mazač

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal M. » 07 úno 2024, 21:41

Pane Šulc,
zeptám se kolečka na HS 129B 1/48 pro Hobby 2000(Hasegawu) budete dělat?
Nelze něco jen začít, musí se to také dokončit. Dr. Ernst Kupfer
Michal M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 07 úno 2024, 22:41

Nebudeme. Ale možná by je mohl vydat MN Modelář.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš Hrubeš » 07 úno 2024, 22:50

Dobrý den, chci se zeptat kdy bude doplněn sortiment Gunze?
Lukáš Hrubeš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 07 úno 2024, 23:07

a co myslíte tím "co s tím dělají"? resp. co je z hledska vaší zkušenosti s tím jejich projektem špatně?

Vl.Šulc píše:Nevím. Odložili jsme ho kvůli Polákům, abychom se s nimi neprali. Ale když vidím, co s tím dělají, tak to asi zase do programu vrátím.

PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paragan » 07 úno 2024, 23:08

Tak to by mě taky zajímalo.....
paragan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 08 úno 2024, 00:08

Především cena. Je tak přepálená, že naprosto destruuje poměr kvalita/cena. Tak jak to mají nastavené, u všech svých produktů, to zákazníkovi prakticky nedává šanci dostat za svoje peníze odpovídající hodnotu. Slevy u MNM a jiných to nezachrání, i se slevou je to přepálené o nějakých 40%. Výbavou to dohnat nedokážou, a ještě si to zhoršují technologickým neuměním. Kdyby to, co zkouší prodat za 1200 stáhli na nějakých 600 až 800 podle výbavy (lepty, masky, větší obtisky, pestřejší nabídka zbarvení, hezčí krabice) tak by se ty vtoky a všechno nepohodlí s nimi pro zákazníka spojené daly odpustit, ale když za to chtějí 1200, tak za ty prachy musí nabídnout naprosto perfektní čistou práci. A to zatím neumí. Takže to neprodají tak, aby je to uživilo. A je celkem jedno, zda jde o dvaasedmy nebo čtvrtky, oni mají sebevražedně nesmyslné ceny u všeho.

Ve skutečnosti je ta cena ještě větší průšvih. Za takhle velké stavebnice je tak vysoká, že ji nelze rozumně ospravedlnit. Byla by přepálená i s dokonalou kvalitou a výbavou. Zboží s takovými parametry se pak dostává do kategorie zbytného pseudoluxusu, u kterého prudce klesá zájem zákazníků, omezuje se jen na nadšené fandy značky a různé fajnšmekry. Těch je málo a tím velmi klesají prodejní čísla. Firmy, které se do toho pustí, to obtížně přežívají. Jde to, ale ta firma si to musí tvrdě odmakat a nabídnout nezpochybnitelnou top kvalitu. A ani pak nemá vyhráno, je to taková bojovka s nesmírně krutými pravidly. Zvládnout se to dá, dokázal to Ferrari nebo Apple, ale jak říkám, tvrdě za to zaplatili. V našem oboru to zatím nedokázal nikdo. Nejblíž k tomu má Zoukei Mura, ten splňuje základní podmínku pro přežití a pokud bude nadále mít chuť a schopnost cpát do svého projektu prachy, tak vydrží.

Moc se mi nezdá, že by Arma byla ve stejné situaci jak ZM. Obávám se, že pokud s tím rychle něco neudelají, skončí jako všichni podobní borci před nimi. A že jsem jich za ta léta, co jsem v tomhle oboru, už potkal! A vždycky to bylo stejné, jak přes kopírák. Včetně nadšených obdivovatelů jsko jsou v tomto případě pánové Cihoň a Štěpánek. Tímto je srdečně zdravím a přeji jim hodně hezky slepených Hurricanů (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tonda B. » 08 úno 2024, 05:43

S tou ARMOU dávám p.Šulcovi za pravdu. Kdyby stál těch 600-800 tak mám doma tři. Takhle mě stačí jeden a jsem spokojen. (:)
Tonda B.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Parabellum » 08 úno 2024, 07:41

Pane Šulci, jak to vypadá s projektem Mi-24/35 Alien ? Ani mě tak nezajmá, kdy bude, ale spíš jestli se podařilo již vyřešit problémy ?
Parabellum

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 08 úno 2024, 09:20

Tonda B. píše:S tou ARMOU dávám p.Šulcovi za pravdu. Kdyby stál těch 600-800 tak mám doma tři. Takhle mě stačí jeden a jsem spokojen. (:)

Mně taky. Koupil jsem Kutta a dál to nesleduju, i když vydali snad už další 2 nebo 3 přebaly nebo verze, ani mě ta firma vůbec nezajímá (co chystají atd.)
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airacutter » 08 úno 2024, 09:48

Armu som kupil jedine v prebale Eduard - Hurristory v 1/72. To sa ozaj oplatilo. Inak samotnu Armu nie. Vyrobcovia typu Arma ci Clear Prop vypadli z mojho hladacika prave pre premrstene ceny. Obcasnou vynimkou je Modelsvit ak ponuknu ozaj veeelmi zaujimavu predlohu.
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 08 úno 2024, 10:21

Vl.Šulc píše:Především cena. Je tak přepálená, že naprosto destruuje poměr kvalita/cena. Tak jak to mají nastavené, u všech svých produktů, to zákazníkovi prakticky nedává šanci dostat za svoje peníze odpovídající hodnotu. Slevy u MNM a jiných to nezachrání, i se slevou je to přepálené o nějakých 40%. Výbavou to dohnat nedokážou, a ještě si to zhoršují technologickým neuměním. Kdyby to, co zkouší prodat za 1200 stáhli na nějakých 600 až 800 podle výbavy (lepty, masky, větší obtisky, pestřejší nabídka zbarvení, hezčí krabice) tak by se ty vtoky a všechno nepohodlí s nimi pro zákazníka spojené daly odpustit, ale když za to chtějí 1200, tak za ty prachy musí nabídnout naprosto perfektní čistou práci. A to zatím neumí. Takže to neprodají tak, aby je to uživilo. A je celkem jedno, zda jde o dvaasedmy nebo čtvrtky, oni mají sebevražedně nesmyslné ceny u všeho.

Úplně nerozumím tomu, co Vás trápí na cenách konkurenčního výrobce, Vladimíre. Proč neřešíte třeba Airfix? Jejich modely stojí stejně a mají kvalitu výrazně horší. Jasně, že by bylo super kdyby ten Hurri byl alá profipack za 800 (ne, krabice se mi fakt líbí a u vás to taky vždycky nebylo to nejlepší co by člověk chtěl, ale i naopak, mnohé považuju asi i za nejlepší absolutně), ale má svojí cenu. K modelu dokoupím palubku a pásy a pak už jen srandy co budu chtít jako výfuky a kola (srovnatelné s jinýmy modely). A mají mnohem lepší dekály, k barvám na vaších dekálech mám dost odpor.

A jen můj názor na vaše ceny, i když asi někomu praskně žilka - podle mě jste moc levní. Jak můžete mít 1/48 profipack za +- 7 stovek MOC vč. 20% DPH nechápu. F-5 overtrees za 375,- Kč? Vždyť původní model stojí přes litr s dekály na pikaču, a pak už jedině krabice s obrázkem a návod, to je jediný rozdíl. To mělo stát klidně 500-600,-. A chápu, že jsem teď sám proti sobě.
Několikrát jste zmínil propady v obchodě a tak nějak tuším, že důvody směřujete na cenu, i podle akcí, co jste jich udělali (jakože dost) ke snížení ceny. Já to vidím jinak a jinde, ale víte co, kdá jsem já abych do toho zase nějak moc kecal.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek A » 08 úno 2024, 10:34

Aleš: Tipoval bych, že pana Šulce na nich netrápí nic. Jen odpovídá na položený dotaz.
Radek A

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Navrátil » 08 úno 2024, 11:44

Michal M. píše:Pane Šulc,
zeptám se kolečka na HS 129B 1/48 pro Hobby 2000(Hasegawu) budete dělat?

Celý podvozek i skolečky dělá CMK
Navrátil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dospec » 08 úno 2024, 12:06

Pánové všichni máte ohledně cen modelů svoji pravdu, chápu vaše argumenty a většinou i souhlasím ale vždyť máme přece volbu koupím/nekoupím. Já třeba vůbec nepochopil Eduardí dobrodružství s S.M. 79 ale Vladimír tuším v infu zmiňoval že se až překvapivě dobře prodává pak to byl skvělý obchodní tah já smekám klobouček přeji víc takových tref do černého a těším se na spoustu postavených Savoi - doufejme 8-)

Ad Hurricane od Army ano je nesmyslně drahý ale IMHO je to momentálně také nejlepší čtvrtková Mk.II na trhu. Nedávno vydali verzi Mk.IIb kterou dělala snad jen Hasegawa a je prakticky nesehnatelná no a protože na ni lítali naši piloti tak si ho koupím i za cenu "připomínající drahotu" naopak si určitě nekoupím lept na SM 79 za 925Kč nebo kolik stojí tak to třeba vidím já. Kdyby byl na trhu Hurricane od Eduardu nepochybuji že by byl špičkový a nejlepší a vůbec Armu neřešíme ovšem momentálně bohužel není a dlouho nebude takže Eda vydá doplňky na Armu a všichni jsme tak nějak spokojení. (:)
Dospec

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48597 • Stránka 2882 z 3240 • 1 ... 2879, 2880, 2881, 2882, 2883, 2884, 2885 ... 3240

Zpět na Diskuse