Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48574 • Stránka 2873 z 3239 • 1 ... 2870, 2871, 2872, 2873, 2874, 2875, 2876 ... 3239
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Recoil » 24 led 2024, 12:54

Viliam píše:Tie Mustangy na Troch Duboch majú zaujímavý príbeh spoločne s oboma tajnými misiami 483rd BG na Slovensku. Američania sami si ich veľmi považujú a to nielen pre evakuáciu zostrelených spojeneckých letcov, ale aj pre dopravu vojnového materiálu pre 1. čs. armádu na Slovensku. S tým rovnako súvisí aj preprava spravodajských tímov OSS a agentky židovského hnutia na Tri Duby. Svojim spôsobom sa obe misie dotýkajú aj čs. zahraničného odboja. Okrem iného vďaka nim dostala výsadková skupina COURIER V novú vysielačku pre spojenie s ústredím v Taliansku a mohla sa presunúť na chatu Trangoška. Mimochodom veliteľ tejto paraskupiny pôsobil po 48-om roku v 3. odboji a komančovia ho v neprítomnosti odsúdili na smrť. Domov sa dostal až po revolúcii. Americké posádky za účasť na oboch misiách obdržali príslušné vyznamenania. Na počesť oboch akcií pristála na Troch Duboch po 70 rokoch ďalšia US bombardovacia ikona - B-52. Oba Mustangy teda svoj príbeh majú a vo vzdušných súbojoch boli úspešní. Podobne by sa dal urobiť aj marking Mustanga P-51 B z 325th FG, s ktorým bol nad slovenskom zostrelený martinský rodák a americký Slovák Frank Šoltéz. Takisto bol evakuovaný z Troch Dubov. Rovnako by sa dal riešiť aj Mustang zo súboja s našimi La- 5 FN pri prílete B-17 na Tri Duby. Samozrejme, že výber kamufláži pre svoje stavebnice má vo svojich rukách výlučne Eduard. Ja osobne sa na Mustang "B-čko" veľmi teším a predpokladám, že nejaká limitka pre 15th AF bude tiež.

Vďaka Vilo..
BADGER ANTHEM 155 0.3 0.75 BADGER 100 LG 0.26 0.77 BADGER RENEGADE VELOCITY 0.21 0.33 BADGER SOTAR 20/20-2F 0.2 IWATA CM-C Plus0.18
IWATA HP-AH 0.2 PAASCHE RAPTOR 0.2 0.25 0.38 0.66
PAASCHE TALON TG-3AS 0.2 0.25 0.38 0.66TAF3 (1.00)

FICO KLOBÁSY!
Recoil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IvanD » 24 led 2024, 15:22

Pán Šulc, preverte si ceny pri bundle novinkách. Zdajú sa mi podozrivo výhodné. Sparviero lacnejšie s torpedom ako bez... Ale aj I-16... . Niekoľkokrát som pozeral ci dobre vidím...
Momentálne na stole: Aero Ab-11 (Special hobby 1/72)
Posledné hotové: Spitfire PR MK.IA (Eduard+Pavlamodels 1/48), Spitfire Mk.I (Eduard 1/48)
IvanD

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Martinko » 24 led 2024, 17:36

Viliam píše:Tie Mustangy na Troch Duboch majú zaujímavý príbeh spoločne s oboma tajnými misiami 483rd BG na Slovensku. Američania sami si ich veľmi považujú a to nielen pre evakuáciu zostrelených spojeneckých letcov, ale aj pre dopravu vojnového materiálu pre 1. čs. armádu na Slovensku. S tým rovnako súvisí aj preprava spravodajských tímov OSS a agentky židovského hnutia na Tri Duby. Svojim spôsobom sa obe misie dotýkajú aj čs. zahraničného odboja. Okrem iného vďaka nim dostala výsadková skupina COURIER V novú vysielačku pre spojenie s ústredím v Taliansku a mohla sa presunúť na chatu Trangoška. Mimochodom veliteľ tejto paraskupiny pôsobil po 48-om roku v 3. odboji a komančovia ho v neprítomnosti odsúdili na smrť. Domov sa dostal až po revolúcii. Americké posádky za účasť na oboch misiách obdržali príslušné vyznamenania. Na počesť oboch akcií pristála na Troch Duboch po 70 rokoch ďalšia US bombardovacia ikona - B-52. Oba Mustangy teda svoj príbeh majú a vo vzdušných súbojoch boli úspešní. Podobne by sa dal urobiť aj marking Mustanga P-51 B z 325th FG, s ktorým bol nad slovenskom zostrelený martinský rodák a americký Slovák Frank Šoltéz. Takisto bol evakuovaný z Troch Dubov. Rovnako by sa dal riešiť aj Mustang zo súboja s našimi La- 5 FN pri prílete B-17 na Tri Duby. Samozrejme, že výber kamufláži pre svoje stavebnice má vo svojich rukách výlučne Eduard. Ja osobne sa na Mustang "B-čko" veľmi teším a predpokladám, že nejaká limitka pre 15th AF bude tiež.

Aj ja by som privítal kamufláž Mustanga P-51B pilota Lt. Franka C. Soltésza
Přílohy
P-51BC Soltesz 325FG - Copy.jpg
Vladimír Martinko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cargo » 24 led 2024, 17:37

U motoru na P-38J 1:48 nejde zobrazit návod
https://www.eduard.com/cs/eduard/p-38j- ... aram=P-38J
cargo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr V. » 24 led 2024, 17:57

Dobrý den, pane Šulci,

dostal jsem doma povolenku si koupit ve sweepu limitku zero,zero,zero!, Jenže ejhle, je fuč... bude se ješte dobalovat nebo už je to opravdu konečná. Je tam status dočasně nedostupný, ale nejsem si v tomto případě jist zda nebude prodej ukončen. Díky za odpověď a přeji pěkný večer
Petr
Petr V.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jester » 24 led 2024, 18:01

IvanD píše:Pán Šulc, preverte si ceny pri bundle novinkách. Zdajú sa mi podozrivo výhodné. Sparviero lacnejšie s torpedom ako bez... Ale aj I-16... . Niekoľkokrát som pozeral ci dobre vidím...

Když je sleva na hlavní produkt edice Bundle vyšší než je cena doplňku k ní, tak to tak prostě vychází.
V.T.
Jester

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 24 led 2024, 21:25

Takové borce, co se točí kolem italského SIGu máte mezi zaměstnanci a taková školácká chyba - kde je okno? :D

Savoia_Eduard.jpg
Zdroj: Savoia-Marchetti S.79 Sparviero; From airliner and record-breaker to bomber and torpedo-bomber 1934 - 1947; Luigiano Caliaro; Classic Books No. 33

Naposledy upravil Jakub Vilingr dne 25 led 2024, 05:35, celkově upraveno 1
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Tomík » 24 led 2024, 21:32

Kubo, okno, resp. okná ma ten model na výliskoch naryté, bo variabilné podľa verzií. Jeden generický trup, takže v pohode...bol to šorťák predsa len.
Napr.iné tvary u verzie Bis riešilo Classic Airframes tento "detail"zvlášť leptíkom.
Luboš Tomík MCMLXV.
"Čo sa človek natrápi, než o všetko príjde."
Milan Lasica
Lubomír Tomík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 24 led 2024, 21:37

Lubomír Tomík píše:Kubo, okno, resp. okná ma ten model na výliskoch naryté, bo variabilné podľa verzií.
Napr. u verzie Bis riešilo Classic Airframes tento "detail"zvlášť leptíkom.

Jasně, že je má zvenčí naryté. Ale leptaná sada 481131 SM.79 Rear fuselage interior to nerespektuje. To je to na co narážím ;-) U leptané sady za 925,- Kč je to docela blbý, že se to bude muset upravit a prostříhat. Jo a podle mě tam jsou zapomenuté prostorové trubky od spodní gondoly a v zadní části trupu. A samozřejmě vodorovná příhradovina na vrchu (viz má konstrukce, co jsem kdysi dělal pro S.79). Celkově to ale nevypadá vůbec špatně. Rané verze tam tahle okna myslím nemají, co jsem tak koukal do knihy.

savoias79-05.jpg

Naposledy upravil Jakub Vilingr dne 24 led 2024, 21:48, celkově upraveno 1
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Tomík » 24 led 2024, 21:47

No ono ten model momentálne robím a je to dosť prácne. Tie úpravy tích sprušlí bude najmenej, keby to mali robiť zvlášť na každú verziu tak neviem..
ale zase sú perforované napr.oproti starším leptom.
Pridám ešte z návodu ten lept okien na III-ku od ANR. A tie trubky treba aj tak dorobiť z profilu.
Přílohy
Screenshot_2023-12-17-11-42-01.png
Luboš Tomík MCMLXV.
Milan Lasica
Lubomír Tomík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 24 led 2024, 21:49

Já ale nemyslím ty tři spodní okénka v řadě, ale to lichoběžníkové vedle dveří, které sloužilo pro obranný boční kulomet ;-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Tomík » 24 led 2024, 21:53

Jakub Vilingr píše:Já ale nemyslím ty tři spodní okénka v řadě, ale to lichoběžníkové vedle dveří, které sloužilo pro obranný boční kulomet ;-)

..to mi je jasné ten lept na streliská je v ľavom hornom rohu toho screenu. Sú tam aj deflektory. Nechcelo sa mi v mobile upravovať a je to aj tak na mašiny ktoré nie sú v tom retropacku.
...ešte tie tuningové okná-streliská z Ali d'Italia
Přílohy
Screenshot_2023-12-04-13-07-19.png
Screenshot_2023-12-06-11-05-54.png
Luboš Tomík MCMLXV.
Milan Lasica
Lubomír Tomík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 24 led 2024, 23:16

HonzaM píše:
Vl.Šulc píše:Spíš počkat, až se to bude znova lisovat, až buď půjde do reedice Profipack, nebo se bude dělat nový Weekend.

Děkuji za odpověď, ale to už budu mít postaveno... :-) Já si tedy nějak poradím. Jsem rád, že jste mi potvrdil, že toto není standardní kvalita Eduardu...

A ještě jeden drobný dotaz, mám již druhou 3D vrtuli, která má na vrcholu tisku tuto dírku. To je technologická vlastnost? Samozřejmě si dírku zatmelím, jen mě zajímá, jestli u dalších tisků něco podobného očekávat...

Ano, je to technologická dannost, alespoň zatím. My to pouštíme, protože je to mrňavé a pro modeláře by neměl být problém si to zatmelit.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 24 led 2024, 23:22

Petr V. píše:Dobrý den, pane Šulci,

dostal jsem doma povolenku si koupit ve sweepu limitku zero,zero,zero!, Jenže ejhle, je fuč... bude se ješte dobalovat nebo už je to opravdu konečná. Je tam status dočasně nedostupný, ale nejsem si v tomto případě jist zda nebude prodej ukončen. Díky za odpověď a přeji pěkný večer
Petr
¨

Při spuštění akce jich bylo 113 skladem a ještě byly komponenty na dalších 200 kusů k zabalení. Nejsem teď schopen zjistit momentální stav, ale řekl bych, že bylo vyprodáno těch 113 kusů, a dalších 200 ještě dobalíme. Ale jistý si tím nejsem, zítra Vám dám přesnější odpověď.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 24 led 2024, 23:26

cargo píše:U motoru na P-38J 1:48 nejde zobrazit návod
https://www.eduard.com/cs/eduard/p-38j- ... aram=P-38J

Díky za upozornění!

Jak psal Tomík na předchozí stránce, bylo by fajn posílat tyto připomínky rovnou našemu wwebmasterovi. Já s tím dělám jen to, že jim to přeposílám (:)
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48574 • Stránka 2873 z 3239 • 1 ... 2870, 2871, 2872, 2873, 2874, 2875, 2876 ... 3239

Zpět na Diskuse