Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

vrtulník

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 740 • Stránka 29 z 50 • 1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 50
  • Odpovědět s citací

Re: vrtulník

Příspěvekod Tomáš Macourek » 20 srp 2009, 16:05

To Jarda:
Navečer poplachtím na letiště a po půlnoci letím na dovolenou. Paní v pojišťovně mně dnes povídala, co jim akorát byly hlášený za úrazy z Řecka. Tak, Jardo, až mě žena hodí ze skály nebo mi způsobí nějaký jiný nesmrtící úraz, tak mě, prosím, přijeď vyzvednout. To pivko budeš mít pak nachystaný v hotelovým báru.

:-D
KPM Prosek Panthers PanthersCup
Tomáš Macourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Špaček » 20 srp 2009, 16:10

Když já mám, Tome, hroznou spotřebu...
:grin: :grin: :grin:
Jarda Špaček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sagitarius » 20 srp 2009, 18:56

Jarda Špaček píše:Když já mám, Tome, hroznou spotřebu...
:grin: :grin: :grin:

Piva? :grin: :grin: :grin:
Sagitarius

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Špaček » 28 srp 2009, 14:18

Dnes po 13 hodině, vzlet Kryštofa 04 z Brna k letovické přehradě.
Příznivce typu mohu potěšit, že v brzké době budou na trhu velmi přesné obtisky tohoto vrtulníku na velmi nepřesný model Revell 1:32.
Přílohy
A8.jpg
OK-NIK
Jarda Špaček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karliklaticka » 28 srp 2009, 16:10

Zdravím,
EC-čko 1/32 mám rozpracované a rozhoduji se o zbarvení.
K plánovaným obtiskům bych měl drobný dotaz. Budou obsahovat i drobné bílé popisky "NO HANDLING", "HANDLE HERE" na bočních ploutvích a madle na ocase, a také bílé logo "eurocopter an EADS Company"?
Stavím svoje ec-ečko dost podrobně, a bílé nápisy mne odrazují od NIKa.

K té stavebnici Revell. Pokud vím, tak výlisky jsou dle prototypu, který měl vysokou ocasní ploutev, což je asi největší vnější odlišnost, celkem dobře opravitelná. Potom je zde skutečně mnoho dalších rozdílů v rytí, nýtování bočnic, opěrné palety na podvozku, je třeby kompletně přepracovat fenestron, dále doplnit řezače drátů a zachytavače(?) na lyžiny; je třeba dodělat a doupravit interier (EC-135 Luftrettung, ze které stavím, má Aerolite, ten je ale obličný od NIKa/DSE - opět lze snadno upravit), je třeba doplnit část stropu, přadělat středový panel a upravit hlavní přístrojový panel, upravit tvarování sedaček, zkrátit přední část podlahy v místě pedálů a tyto znovu vyrobit.....některé díly jsou obsaženy v Revellácké stavebnici EC-145.
karliklaticka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airman.1472 » 28 srp 2009, 17:31

Ono dost dílů dává Revell do jiných stavebnic. Dal jsem si tu práci, že jsem prolezl návody, co jsem kde sehnal a napsal jsem do Revellu, jestli by se z těch stavebnic daly některé díly objednat. Šlo mi hlavně např. o správně tvarované plošiny pro snížení měrného tlaku, to co jsi označil jako zachytavače na ližiny, kryty středové části fenestronu, řezače drátů, pitotovy trubice, vertikální stabilizátory, zrcadla, stěrače, sluchátka, lehátko, které dělají do Medicopteru 117 atd. Bez problémů mi odepsali, že za 20 EUR mi to pošlou a to je v ceně započítané i poštovné.
Faktem je, že když z toho člověk chce udělat kvalitní model, musí koupit některou z těch posledních stavebnic (Air Zermatt nebo Luftrettung) a i pak je s tím dřina - spousty tmelu, rytí a nových dílů, které je třeba udělat z ničeho. Já teď stavím najednou tří ÉCéčka: OK-BYA, OK-DSC a OK-NIK a zrovna se pachtím s výrobou nových, vypouklých okýnek.
Přílohy
OK-BYH.gif
Foceno dnes ráno v Liberci (autor Ruda Hejdenec - díky)
OK-DSC.gif
Dnes v podvečer
Alias Libor Zajac
Airman.1472

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otisaq » 28 srp 2009, 18:43

To jsou ty ec-135 od revellu takova hruza ? Sice uz mi tady stoji pred rok a pul ec145 od revellu, ale zas takovy des mi to neprisel :-)

135tku v barvach Alfa helicopter....to musi byt moc pekne :-)
Rozestavěno:

Dokončeno:
Otisaq

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airman.1472 » 28 srp 2009, 18:53

Řekl bych, že EC-145 je novější a tedy mnohem lepší stavebnice. A pak taky, zatímco EC-145 u nás nelétá a tak se zpravidla modelář spokojí s tím, co je v krabici, EC-135 tady létají s úplně jinou výbavou, než je ve stavebnici. Pokud tedy chceš mít reálný model naší LZS, musíš sochařit do úmoru.
Alias Libor Zajac
Airman.1472

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karliklaticka » 28 srp 2009, 19:28

Airman.1472 píše:Ono dost dílů dává Revell do jiných stavebnic. Dal jsem si tu práci, že jsem prolezl návody, co jsem kde sehnal a napsal jsem do Revellu, jestli by se z těch stavebnic daly některé díly objednat. Šlo mi hlavně např. o správně tvarované plošiny pro snížení měrného tlaku, to co jsi označil jako zachytavače na ližiny, kryty středové části fenestronu, řezače drátů, pitotovy trubice, vertikální stabilizátory, zrcadla, stěrače, sluchátka, lehátko, které dělají do Medicopteru 117 atd. Bez problémů mi odepsali, že za 20 EUR mi to pošlou a to je v ceně započítané i poštovné.
Faktem je, že když z toho člověk chce udělat kvalitní model, musí koupit některou z těch posledních stavebnic (Air Zermatt nebo Luftrettung) a i pak je s tím dřina - spousty tmelu, rytí a nových dílů, které je třeba udělat z ničeho. Já teď stavím najednou tří ÉCéčka: OK-BYA, OK-DSC a OK-NIK a zrovna se pachtím s výrobou nových, vypouklých okýnek.

Těmi "zachytávači" jsem myslel ty špice vpředu, domníval jsem se, že slouží jakožto doplněk řezačů k zachytávání (lépe snad sesmeknutí) lana, aby se nezachytilo o podvozek. Jesli mají jiný účel, rád se to dozvím.
karliklaticka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airman.1472 » 28 srp 2009, 19:44

Ode mě se to teda nedozvíš, taky nevím, k čemu to slouží, ani jak tu věc nazvat :lol: Ale pokusím se to zjistit.
Alias Libor Zajac
Airman.1472

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 29 srp 2009, 03:03

óóóóó :twisted: :
500px-Hind03a.jpg

1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Špaček » 29 srp 2009, 06:51

Jo jo, je to pravda. Ten model 135 je opravdu děs. Nechápu třeba, jak mohl Revell udělat takovou botu, že má v návodu to, že je třeba uříznout každý list rotoru a otočit jej, protože se mu točí naopak než ve skutečnosti...
Teď právě s kolegy lepíme 10 ks NIKa v docela hustým termínu, takže spoustu věcí neřešíme. Faktem je, že Tom spasovával ten největší díl předního zasklení s trupem 5 hodin!
Na ty obtisky si firma je chystající fotila podklady sama na reálným stroji, takže by tam mělo být vše co není ve stavebnici, včetně bílých popisek. Jinak barvy jsou RAL 3020 (červená), RAL 5010 (modrá), RAL 9016 (bílá) a RAL9005 (černá).
Ty "zachytávače" jsou opravdu součástí výbavy k "překonávání" drátů - v případě střetu sesunou dráty pod vrtulník.
Jarda Špaček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airman.1472 » 29 srp 2009, 06:57

Dáš nám pak vědět kdy a kde budou ty obtisky k mání?
Alias Libor Zajac
Airman.1472

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Špaček » 29 srp 2009, 07:01

Dám a budou brzdy, bo je potřebujem už po neděli :-)
Jarda Špaček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MichalJ » 29 srp 2009, 07:38

A budou i 1/72 :?:
"Nahoru můžeš, dolů musíš."
MichalJ

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 740 • Stránka 29 z 50 • 1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 50

Zpět na Diskuse