Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48311 • Stránka 2782 z 3221 • 1 ... 2779, 2780, 2781, 2782, 2783, 2784, 2785 ... 3221
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Antha » 28 zář 2023, 12:26

Mirek glock Říha píše:To že někdo dělá svou práci dobře, o tom se fakt nemluví, to je tak nějak normální. Ani se za to nechválí. To leda za nadstandard. A ne není to české specifikum.

Pochvala za dobrou práci nic nestojí a projev takového uznání ve vhodný okamžik potěší snad téměř každého, komu není jeho práce lhostejná.
Antha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek A » 28 zář 2023, 13:27

Mě vždycky iritují takové ty řeči, že dobrá práce je samozřejmá a že odměna by měla být jen za něco navíc a ne za to, co má člověk v pracovní náplni a kdesi cosi. To platí možná pro dělníka u pásu. U složitého projektu se poserou desítky věcí, a ocenění zaslouží už jen samotné dotažení do konce s relativně malými průsery. Končím s off-topic.
Radek A

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 28 zář 2023, 13:57

Ano, je to tak. Naopak představa, že zarputilá kritika někoho k něčemu namotivuje, je naprosto lichá. Nenamotivuje. Nikoho, pokud někdo říká, že ho kritika namotivovala, tak prachsprostě lže, patrně ze zištných důvodů (:) Ovšem ano, pan Říha má pravdu, není to jen české specifikum. Je to ale výrazně charakteristické pro východoevropské národy, čím víc na východ, tím víc se kárá a méně chválí.

V čem se pan Říha mýlí, je jeho přesvědčení, že jde o setrvalý špatný stav a že bychom se měli poučit a přikročit k nápravě. Je to trochu jinak. Současný stav je naopak výsledkem změn a inovací, především zavedení nového systému odbavování maloobchodních zásilek, který jsme uvedli do provozu v roce 2020.

Výchozí stav byl takový, že před zavedením nového logistického systému jsme v den přijetí objednávky odeslali pouze 4,35 % objednávek (dnes 29,5 %, loni jsme byli dokonce na 32 %), první den po přijetí objednávek jsem odesílali 14,5 % a druhý den jich odcházelo nejvíc, 22,8 %. Takže nám tehdy v prvních dvou dnech (nultý a první den) odcházelo jen něco přes 18 % objednávek, dnes odchází 65 %. V roce 2021 jsme byli dokonce 75 % v nultém a prvním dni. To proto, že v roce 2021 jsme nedělali kvůli covidu žádné akce, nebyl E-day ani další výstavy, a objednávky na E-shop chodily plynule v průběhu celého roku, nebyly tam žádné výkyvy. To se v loňském roce, s koncem covidu a začátkem ruské války změnilo, struktura objednávek je výrazně jiná. Mimo akce jich chodí málo, v akcích jsme naopak objednávkami zavaleni. Ten desetiprocentní rozdíl jde na vrub této oscilaci množství objednávek v jednotlivých dekádách měsíce a jejich prudkému nárůstu během akcí.

Řešení to samozřejmě má, spočívá v tom, že na e-shopu bude striktně ke koupi jen to, co je skutečně na skladě. Toho se dá dosáhnout malou úpravou časů synchronizace e-shopu a skladového fakturačního systému. Není to ale dobré řešení, protože by sice zvýšilo rychlost odbavení zásilek, do nultého a prvního dne bychom mohli dostat až 90 a možná i více procent objednávek, ale prodali bychom méně, a výrazně by narostla nespokojenost s dostupnosí zboží, protože by výrazně narostl počet položek v kategorii Dočasně nedostupný. Za mě je to až nesmyslné řešení. Statistika rychlosti odbavení zásilek by vypadala skvěle, statistika prodejů už by vypadala hůř (:)

Takže já se rozhodně nehodlám za naše výkony stydět, naopak jsem na ně hrdý. Myslím si, že tady ve skutečnosti mezi výrobními firmami není nikdo, komu by odbavování zásilek a doplňování zboží fungovalo tak dobře a rychle, jako nám. Dovedu si představit, že tu budou e-shopy, které budou odesílat objednávky rychleji, ale to je jiný obchodní model, který je na rychlosti odbavení postavený. My jsme něco trochu jiného.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petas.cz » 28 zář 2023, 14:04

petas.cz píše:Dobrý den, jelikož hobby 2000 přebalilo Fw190D-9 1/32 z Hasegawy a letité plechy co navíc byly v akci sweep (sám mám 10sad :lol: ) jsou vyprodané, neuvažujete o vydání nových doplňků? Lepty, look, space, brassin..???

Děkuji za odpověď.

Dovolím se připomenout s dotazem, děkuji.
Petr Duroň
petas.cz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 28 zář 2023, 14:32

V.Š.: možná by "v období zvýšené frekvence" stačilo dát na e-šop něco o delší dodací době.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod happy » 28 zář 2023, 14:47

Mirek glock Říha píše:....

Říha, vy nemáte co lepit? To je fakt mazec ... :x

Pane Šulci a celý EDA týme, děkuji že jste a děláte co děláte jak děláte!
Fortiter in re, suaviter in modo.
happy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 28 zář 2023, 14:54

Vl.Šulc píše:Ano, je to tak. Naopak představa, že zarputilá kritika někoho k něčemu namotivuje, je naprosto lichá. Nenamotivuje. Nikoho, pokud někdo říká, že ho kritika namotivovala, tak prachsprostě lže, patrně ze zištných důvodů (:) Ovšem ano, pan Říha má pravdu, není to jen české specifikum. Je to ale výrazně charakteristické pro východoevropské národy, čím víc na východ, tím víc se kárá a méně chválí.

V čem se pan Říha mýlí, je jeho přesvědčení, že jde o setrvalý špatný stav a že bychom se měli poučit a přikročit k nápravě. Je to trochu jinak. Současný stav je naopak výsledkem změn a inovací, především zavedení nového systému odbavování maloobchodních zásilek, který jsme uvedli do provozu v roce 2020.

Výchozí stav byl takový, že před zavedením nového logistického systému jsme v den přijetí objednávky odeslali pouze 4,35 % objednávek (dnes 29,5 %, loni jsme byli dokonce na 32 %), první den po přijetí objednávek jsem odesílali 14,5 % a druhý den jich odcházelo nejvíc, 22,8 %. Takže nám tehdy v prvních dvou dnech (nultý a první den) odcházelo jen něco přes 18 % objednávek, dnes odchází 65 %. V roce 2021 jsme byli dokonce 75 % v nultém a prvním dni. To proto, že v roce 2021 jsme nedělali kvůli covidu žádné akce, nebyl E-day ani další výstavy, a objednávky na E-shop chodily plynule v průběhu celého roku, nebyly tam žádné výkyvy. To se v loňském roce, s koncem covidu a začátkem ruské války změnilo, struktura objednávek je výrazně jiná. Mimo akce jich chodí málo, v akcích jsme naopak objednávkami zavaleni. Ten desetiprocentní rozdíl jde na vrub této oscilaci množství objednávek v jednotlivých dekádách měsíce a jejich prudkému nárůstu během akcí.

Řešení to samozřejmě má, spočívá v tom, že na e-shopu bude striktně ke koupi jen to, co je skutečně na skladě. Toho se dá dosáhnout malou úpravou časů synchronizace e-shopu a skladového fakturačního systému. Není to ale dobré řešení, protože by sice zvýšilo rychlost odbavení zásilek, do nultého a prvního dne bychom mohli dostat až 90 a možná i více procent objednávek, ale prodali bychom méně, a výrazně by narostla nespokojenost s dostupnosí zboží, protože by výrazně narostl počet položek v kategorii Dočasně nedostupný. Za mě je to až nesmyslné řešení. Statistika rychlosti odbavení zásilek by vypadala skvěle, statistika prodejů už by vypadala hůř (:)

Takže já se rozhodně nehodlám za naše výkony stydět, naopak jsem na ně hrdý. Myslím si, že tady ve skutečnosti mezi výrobními firmami není nikdo, komu by odbavování zásilek a doplňování zboží fungovalo tak dobře a rychle, jako nám. Dovedu si představit, že tu budou e-shopy, které budou odesílat objednávky rychleji, ale to je jiný obchodní model, který je na rychlosti odbavení postavený. My jsme něco trochu jiného.

Ne na omylu jste Vy. To že něco odejde za dva dny není problém. Jsou eshopy co sice zvládnou dodat do 24 hodin jako standard, ale o těch tu řeč není a nebyla. To co mě irituje, že si ověřím že položka je na skladě, odešlu objednávku včetně online platby a najednu na skladě není. To je chyba za kterou snad pochvalu nemůže nikdo vážně myslet. A žádné info o tom kdy bude dodáno nebo tak. Tu omáčku o prodejích nežeru. V zásadě nabízet něco co nemám skladem a tvářít se že to skladem je, je tak trochu klámání zákazníka. Spíš ani trochu. Eshop Eduardu není atomová alektrárna, nebo složitý projekt pro který dodává spoustu externích uzlů. Takže za mě jednoznačné selhání jen zbytečně a neuvěřitelně okecávané.
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 28 zář 2023, 15:06

Vl.Šulc píše:K těmto stavům dochází téměř výhradně…
… Chápu samozřejmě, že o zásilkách, které odchází včas, se nediskutuje (:)

Díky, zajímavý vhled. Přiznám se, že tohle jsem si fakt nedokázal ani představit.
"Co tě nezabije, to tě jednoduše... ...ZEŠÍLÍ !!!"

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vici » 28 zář 2023, 16:37

Airacutter píše:
Vici píše:Objednal jsem tuším v sobotu, zaplatil jsem myslím v neděli a včera jsem vyzvedl v zásilkovně. Rychlejší to snad ani být nemůže

A o com tvoja skusenost hovori? (:) Tak napr. ja som objednal a zaplatil v piatok, vcera status "odeslano", dodnes nie je u prepravcu, tiez zasielkovna. Cize? Toto nie je kritika Eduardu, len reakcia na "rychlejsi to snad byt nemuze".

Hovoří o tom, že zdaleka ne každá objednávka trvá dlouho - jak psal VŠ - spokojení si nestěžují a pochvaly nepíší... tak jsem ji napsal.
Pokud bylo včera odesláno, tak dneska zásilkovna jistě nefunguje - máme státní svátek.
Já si v klidu počkám. 5 let mi už bylo dávno....
Leave No Man Behind
BFC č. 3861
Vici

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airacutter » 28 zář 2023, 19:14

Vl.Šulc píše:...Takže v těchto dnech je v expedici na výpomoc ajťačka, knihovnice, dvě účetní, dva příslušníci marketingového oddělení a firemní detektiv.

Pan Sulc, ak to nie je tajomstvo, cim sa taky detektiv zaobera v modelarskej firme?
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cargo » 28 zář 2023, 20:41

Airacutter píše:
Vl.Šulc píše:...Takže v těchto dnech je v expedici na výpomoc ajťačka, knihovnice, dvě účetní, dva příslušníci marketingového oddělení a firemní detektiv.

Pan Sulc, ak to nie je tajomstvo, cim sa taky detektiv zaobera v modelarskej firme?

Hledá zapadlé drobné díly v koberci?
cargo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bitner » 28 zář 2023, 20:42

Tipuju ostrahu.
bitner

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 28 zář 2023, 22:49

Ne na omylu jste Vy. To že něco odejde za dva dny není problém. Jsou eshopy co sice zvládnou dodat do 24 hodin jako standard, ale o těch tu řeč není a nebyla. To co mě irituje, že si ověřím že položka je na skladě, odešlu objednávku včetně online platby a najednu na skladě není. To je chyba za kterou snad pochvalu nemůže nikdo vážně myslet. A žádné info o tom kdy bude dodáno nebo tak. Tu omáčku o prodejích nežeru. V zásadě nabízet něco co nemám skladem a tvářít se že to skladem je, je tak trochu klámání zákazníka. Spíš ani trochu. Eshop Eduardu není atomová alektrárna, nebo složitý projekt pro který dodává spoustu externích uzlů. Takže za mě jednoznačné selhání jen zbytečně a neuvěřitelně okecávané.[/quote]

Promiňte, ale kritizujete systém, o jehož fungování ani jeho složitosti nemáte dostatečné znalosti. Ve skutečnosti na tom, jak to děláme, nejen že není nic špatně, ale naopak to zajišťuje nejrychlejší dosažitelné odbavení objednávky. Kdybychom to udělali tak, jak se dožadujete, tak by to fungování e-shopu naprosto paralyzovalo. Prodloužila by se doba vyřízení objednávky, ale hlavně vy se výrazně zkomplikovala vůbec možnost vytvoření kompletní objednávky, protože při rozsahu sortimentu, a předvším při počtu měsíčně vydávaných novinek, které mají největší obrátku, by průběžně jen u těch novinek vždy chyběla průměrně tak třetina až polovina položek. Pak byste tady lamentoval, co jsme to za blbce, když ani neumíme doplnit zboží na sklad - a v takovm případě celkem oprávněně. Jo, žádná kvantová fyzika to není, ale i tak je dobré jak u vytváření systému prodeje, tak u jeho hodnocení víc přemýšlet a míň machrovat.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 28 zář 2023, 23:36

nesměle se připomínám :-)

PetrB píše:Dobrý den pane Šulci, uděláte plechy na novinku F-84F 1/72 od Specialhobby?Je to moc povedenej model :-)

Jak to vlastně jinak máte s doplňkama na jejich modely? Pokud vezmu např. 1/72, tak v posledních letech je to tak od oka půl na půl....na Mirage F.1 a He- 162 jste plechy udělali, na Viggen a Mirage III nikoliv (Bf 109E beru jako samostatnou kapitolu, vzhledem k tomu, že to byla v podstatě kooperace). Podle čeho se s dopňkama v případě SH rozhodujete?

díky

P

PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 28 zář 2023, 23:45

U nich je to tak nějak typ od typu. Záleží, jak je to udělané a zda si na to nechtějí lepty udělat sami.
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48311 • Stránka 2782 z 3221 • 1 ... 2779, 2780, 2781, 2782, 2783, 2784, 2785 ... 3221

Zpět na Diskuse