Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nový Bf-109G-6 od Eduardu v 1/48

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 542 • Stránka 28 z 37 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 37
  • Odpovědět s citací

Re: Nový Bf-109G-6 od Eduardu v 1/48

Příspěvekod Petr Prazak » 29 kvě 2014, 18:27

Já jsem osobně zvědavý na nové info, jak se k tomu Eduard postaví. Nechtěl bych být na místě managementu a rozhodovat, zda to nechat být nebo předělat.Oboje bude bolet. Osobně bych si vsadil ( i když ne moc), že křídlo nakonec předělají, protože nebudou chtít kvůli reputaci opakovat stejnou chybu i do budoucna. Ostatně na pozdní verze a Mezka už prý snad bude správné rozpětí křídla. To ostatní považuji za prkotiny nebo snadno odstranitelné chybky.
Petr Prazak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 29 kvě 2014, 18:37

Souhlasím s Petrem V.- Julo běž do Hasegawy, já ji mám už dlouho postavenou a asi budeš zklamán. Nebo taky ne, ale jsem zvědav, co na ni povíš.
Na Info taky čekám, ale z důvodu, co bude nového. A být managementem, tak to nebudu nějak komentovat, proč taky.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirkun » 29 kvě 2014, 18:41

pro Romanisko:
zde je chyba vidět na modelu při běžném pohledu
1920118_658076440901507_688246910_n_zps0ba7ac28.jpg

a důvod chyby je jiný tvar průřezu v místě za olejovou nádrží kde začíná odklopná vana s olejovým chladičem(pod výfuky) - místo s rytím
zde je G6 a toto má být na modelu
Foto%252015_043-s.jpg

model odpovídá G10 Erla
G10Erla_front.jpg
NoseG10Erlas.jpg

G6
0037666.jpg

G10 Erla
LowCowl_G10Erla.jpg

Jirkun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JIRKA-P » 29 kvě 2014, 19:11

Pan Šulc již přislíbil, že se v červnovém infu k připomínkám k nové Bf 109 vyjádří.
viz. část diskuze z Nymburského fóra.

jfb:
To VŠ - Prosím o odpověď na jednoduchou otázku, plánujete další verze BF-109, které budou mít nový trup a křídla (F/G-2/G-10/K/S-199...) dělat ve stejné velikosti jako momentálního Gustava, tedy o něco většího, nebo budete velikost opravovat?

Vladimír Šulc:
jfb: eF a G-2/G-4 vycházejí ze stejného draku, G-10, K a S-199 budou mít nové díly draku, pokud budeme vědět kde, a jak, budeme u nich celkové rozměry korigovat. Největší problém je u křídla, tam je oproti udávaným rozměrům navíc 5 mm, a já se přiznám, že nevím, kde se to tam vzalo. Část jde, stejně jako u trupu, na vrub špatného výpočtu smrštění, ale část ne. My jsme celkové rozměry neměřili, jen dílčí sestavy, a ty nám sedí v rámci tolerance, ale je tam něco navíc, a musíme zjistit, kde se to tam vzalo. Mám za to, že je to tím koncovým obloukem, který jsme napasovali na základ křídla, který jsme vzali z výkresu, který jsme jinak považovali za korektní, a protože ten oblouk je jiný, než jak je uváděn na výkresech, je možné, že nám to naskočilo na něm. Ovšem pak je chyba někde v křídle, přičemž zase dílčí sestavy, které jsme tam měřili, jako chladiče, sedí, a proporčně to podle mě sedí také. Příští týden to ještě změříme v celkových rozměrech, abychom věděli, jak to opravdu je velké, protože v tuto chvíli ve skutečnosti neznáme přesné rozměry celého stroje.

jfb:
Děkuji za odpověď. Podle názoru na http://imodeler.com/2014/05/presenting- ... 09g-6-not/ Vám ujely cca 2 mm na každé straně v posledním segmentu PŘED koncovými oblouky. Jsem zvědav, jestli je to pravda, pokud ano, tak pak je oprava relativně jednoduchá ...
Jo a ještě změnšit ty kanóny

Vladimír Šulc:
Ty kanóny jsou v pořádku, ujely v Brassinu. Tím posledním segmentem si nejsem jist, spíš bych vsadil, že to tam nebude. Přeměříme, uvidíme. Budeme se snažit mít výsledky a závěr tak, aby to bylo v infu.
JIRKA-P

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pelikan » 29 kvě 2014, 20:03

Já bejt Eduardama tak se na úpravu vyprdnu. Pokud totiž udělají rozměrově upravený trup a křídla, vyjde nám z toho zajímavost non plus ultra, protože dvě různé verze stejného letedla od stejného výrobce modelu budou v různých měřítkách a s rúznými celkovými rozměry 8-)

Jen tak mimochodem měřil někdo podobným způsobem eduardího Spita devítku a Miga-21? Nebo přeměřoval někdo Bf-109 G6 1/32 od Revellu? Tedy šupléra a přepočty do měřítka?

Nijak je nechci obhajovat, samotného mě překvapuje, že to celé konstruovali resp. přeměřovali v podsestavách a ne vcelku. Je to smutné, ale mě to stejně neodradí od toho, si nějakou Bf-109 od Eduardu postavit.
http://kpmrokycany.rajce.idnes.cz/
pelikan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 29 kvě 2014, 20:24

Janoušek Miga měřil a je OK. Spit je taky OK, je to super detail set pro jiné stavebnice :)
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 29 kvě 2014, 21:19

Určitě bych to taky neviděl jen na zmenšování křídla- proporčně je model vyváženej- to by jen po zkrácení křídel padlo. Proto myslím, že se nic konat nebude a model půjde takřka nezměněnej. To ukáže čas, až půjdou verze s dlouhým prolisem na křídle.
Já bych taky rád viděl stavby těch horlivých odpůrců modelu a ú. brzdařů a jejich překopání modelu pro vytvoření správných partií- přeci pro inspiraci. :)
Abych to mohl zkusit na nějakých overtresech. Ale asi ne- život je přeci tak krátký....
Opakuju se - lepte a nekrandejte ptákoviny. :wink:
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin F » 29 kvě 2014, 22:09

Milan Holzapfel píše:
Martin F píše:Je zajímavé, že jakmile diskuze utichne, tak se vynoří někdo, kdo se ji snaží opět nastartovat...jak tady, tak na nbk fóru. Začínám být paranoidní :wink:

A to vám vadí pane Ferkle? Diskuze je tu od toho aby se diskutovalo a jen diskutující rozhodují zda je o čem.

Diskuze mi nevadí pane Holzapfele, proti tvrzení že "diskuze je od toho, aby se diskutovalo" nelze vůbec nic namítat....jen mi připadá zvláštní její průběh.
Martin F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JIRKA-P » 30 kvě 2014, 06:23

Pane Ferkle,
řešíte na poradách s panem Šulcem, jak reagovat na nespokojené reakce modelářů? Myslíte si snad, že to někdo řídí?

reakce Vladimíra Šulce na diskutéra 109nut (NYMBURK):
Základy kultury jsou univerzální, a potřeba skrývat svou identitu vždy indikuje nekalé úmysly. Na Vás je zajímavé, že jste se vždy objevil jako deux ex machina v okamžiku, kdy diskuse ustávala a znovu ji rozdmýchával. Aniž bych chtěl být paranoidní, zajímá mě proč, když, jak sám píšete, nejste odborníkem na Bf 109 a vlastně Vás to ani moc nezajímá. A proč se pod to nepodepíšete. Psal jste formálně korektně, není se zač stydět.
JIRKA-P

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 30 kvě 2014, 06:26

JIRKA-P píše:Vladimír Šulc:
Ty kanóny jsou v pořádku, ujely v Brassinu.

Takže vědomě prodáváme malé kanony na velké letadlo... moc pěkný..
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 30 kvě 2014, 07:48

Že jsou gondoly s kanóny menší, než by měly být, osobně jako problém nevidím. Naopak za to Eduardy chválím a velmi jim za to děkuji.
Kdyby gondoly zmenšené nebyly, nikdy bych je na S-199 od Academy nenapasoval.Takhle sedí tak akorát [-o<
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 30 kvě 2014, 08:54

Renda píše:Určitě bych to taky neviděl jen na zmenšování křídla- proporčně je model vyváženej- to by jen po zkrácení křídel padlo. Proto myslím, že se nic konat nebude a model půjde takřka nezměněnej. To ukáže čas, až půjdou verze s dlouhým prolisem na křídle.
Já bych taky rád viděl stavby těch horlivých odpůrců modelu a ú. brzdařů a jejich překopání modelu pro vytvoření správných partií- přeci pro inspiraci. :)
Abych to mohl zkusit na nějakých overtresech. Ale asi ne- život je přeci tak krátký....
Opakuju se - lepte a nekrandejte ptákoviny. :wink:

Podle té reakce VŠ proporčně to úplně OK není, proporčně by to bylo cca o 3 - 4 mm větší, což čekali, ne o 7 mm

Jinak zde je problém jiný, já chci celou sérii, co budou Edíci dělat, tedy od F-S-199, a nechci, aby každý z nich byl jinak velký, tak si počkám, jak to dopadne. ...
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 30 kvě 2014, 08:56

Honza Kopecký píše:
JIRKA-P píše:Vladimír Šulc:
Ty kanóny jsou v pořádku, ujely v Brassinu.

Takže vědomě prodáváme malé kanony na velké letadlo... moc pěkný..

Tady jsem mu psal, že je to IMHO blbost, podle mne pouzdra jsou v brasinu OK, nevím jak hlavně, ale v modelu prostě zasahují skoro až ke klapkám, a přitom by měly končit u té linky před nimi. Brasiny jsou cca o ten mm kratší, takže by to mělo být OK i na Edího Gustava...
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin F » 30 kvě 2014, 09:07

JIRKA-P píše:Pane Ferkle,
řešíte na poradách s panem Šulcem, jak reagovat na nespokojené reakce modelářů? Myslíte si snad, že to někdo řídí?

reakce Vladimíra Šulce na diskutéra 109nut (NYMBURK):
Základy kultury jsou univerzální, a potřeba skrývat svou identitu vždy indikuje nekalé úmysly. Na Vás je zajímavé, že jste se vždy objevil jako deux ex machina v okamžiku, kdy diskuse ustávala a znovu ji rozdmýchával. Aniž bych chtěl být paranoidní, zajímá mě proč, když, jak sám píšete, nejste odborníkem na Bf 109 a vlastně Vás to ani moc nezajímá. A proč se pod to nepodepíšete. Psal jste formálně korektně, není se zač stydět.

Pane...teď nevím, jak Vás oslovit, což neberte prosím jako útok na Vaši osobu.

Ne, tohle na poradách s p. Šulcem neřešíme, obvykle se věnujeme řešení problémů, které vyvstávají v chodu firmy. Mou hlavní zodpovědností je zajistit, aby všechny všechny komponenty našich produktů byly vyrobeny v tom správném termínu, aby bylo možné včas zahájit jejich avizovaný prodej. Komunikace se zákazníky je na bedrech oddělení marketingu a pana Šulce, ne na mých. Takže to, co jsem napsal, je mým soukromým postřehem. Nejsem však natolik paranoidní, abych viděl za vším spiknutí a nějakého Velké bratra...
Martin F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jozeff66 » 30 kvě 2014, 09:14

:wink:
Přílohy
G-6,R6, gelbe 9, 9.JG53, Villa Orba,early 1944.jpg
Fw-190D-11: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=83173
Ta-152E: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=83080
Ta-152C: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=90127
Fw-190D-9: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=98252
Fw190D-15 viewtopic.php?f=6&t=119977