Kauza Hind: Hoši, přiznám se, že mě docela dostáváte tím, jak řežete do modelu, který jste ještě neměli v ruce. Mám doma teď už všechny dosud vydané modely Mi-24 (D a E od Dragonu, totéž od Revellu, déčko od F-Toys, a aktuální novinku od Zvezdy) a taky nejbližšího příbuzného, Mi-8 od EE a plánky v našem měřítku vytištěné. Když jsem si postavil narychlo "zacvakávacím způsobem" (tak je navržen) Zvezdu, věděl jsem, že mám v ruce mládě krokodýla. Porovnáním s plánkem převyšuje rozměrovou a tvarovou přesností výrazně všechny svoje předchůdce. "Vystouplých" detailů je více, než u všech ostatních výše zmíněných modelů. Rotorovou hlavu zvládli ve Zvězdě výborně, je ještě detailnější, než u Mi-8 EE. Co prakticky chybí, je ale rytí. Nemrzelo by mě to až tak, raději mám model hladký, než brutálně přerytý, jak občas předvádí někeří výrobci, pletoucí si model letounu v měřítku 1:144 se záhonem. Když porovnám s realitou, stejně pokud koukám na model 144 x zmenšený ze 35 cm, je to jako bych se díval na skutečnou věc z 50 metrů, a to už jemné detaily opticky v zásadě zanikají. Chybí ale třeba rytí dveří výsadku a pod., to už je škoda. Zamrzí taky absence EVU, na obrázku na krabici jsou. Dalším nedostatkem jsou nepoužitelné podvozky. Vypadá to, že vezmu nohy od Dragonu a kola z F-18, rozměrově sedí. Kanonová věžička je lehce poddimenzovaná, opět beru vyhovující z Dragona. Výzbroj - nějakě baky, kanonové kontejnery (snad UPK-23), protitankové rakety 9M114. Osobně jsem čekal moje oblíbené 9M17, ale což, opět ukradu z Dragonu a další výzbroj se dá vzít z Mi-8. To je tak asi vše, pokud by byl zájem o nějaké foto, udělám. Jo, ještě, můžete mi říct, v čem je ten Revell tak dobrý? Mě osobně příjde, promiňte mi ten výraz, humpolácký.
Jsou a nejsou. Ano, obrázek je z letáku na leden, ale výlisky na ProfiPACK jsou opravdu jiné. A pochybuji, že by Eduard dělal dvě sady výlisků a ještě tyto jsou dosti zjednodušené.