Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48714 • Stránka 266 z 3248 • 1 ... 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ... 3248
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod David Hényk » 04 črc 2016, 21:18

Vl.Šulc píše:
Andy píše:To s těma kolečkama pane Šulc myslíte vážně ?

"Snažíme se také model postavit tak, aby se snadno barvil - proto dělíme kolečka na pneu a disky, kupříkladu. V mnoha případech tato snaha přináší nárůst počtu dílů, ale pokud vše sedí, a ono sedí, pak to modelářův čas naopak šetří. Takových momentů najdete v našich modelech řadu, nemá smysl se o nich rozepisovat, důležité je jedno - toto jsou moderní modely, modely 21.století,,

Možná se to bude fajn barvit ale je to podstatně horší začistit a sestavit kolečko ze 4 dílů (viz vtoky) než vzít a na kolečko z jednoho nebo dvou dílů (pro případ propadlin) nalepit masku a stříknout daným odstínem.
Nemyslíte?

Ale prdlajs. Disky zvlášť a pneu zvlášť jsou lepší řešení než kolo vcelku a maska.

Že to neděláte v brassinu... 8-)
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 črc 2016, 21:19

GP2705 píše:Téma BFC je asi TOP SECRET!
Už viac krát bola položená otázka na nový typ a dátum, ale zatiaľ nič.

No je to top secret, jasně. Bude to pěkná jankárna (:) Mělo by to být venku někdy kolem E-daye, aspoň doufám. Když to dobře dopadne, bude čtvrtkové letadlo a pětatřicetinový tank (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinBTS » 04 črc 2016, 21:27

Pán Šulc neuvažujete o sade na Saab J-32 Lansen vo štvrťke od Hobby Bossu? Maestru model ste na Tarangus už robili,podklady by nemali byť problèm.
martinBTS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 črc 2016, 21:35

Neberte to príliš vážne, toto nie je typická filozofická platforma. alebo fórum. Ale príde mi pri Vašom rozhľade akosi nešťastná formulácia "byť hrdý na svoju zem a pôvod." Tuším, ako ste to mysleli, rovnako ma zaujalo, ako dotyčný zatĺka domovskú krajinu - dobrý pokus vyprovokovať ho (tipujem na Rusko - možno má pred nami mindrák za okupáciu a hanbí sa za Putina). Napriek tomu, človek môže byť hrdý jedine na to, čo sám vytvoril, alebo na čom má zásluhu. Do akej krajiny sa narodíme, alebo aký máme pôvod, to určite nie je v našich rukách. Jedine, že by sme si to vyťukali na displeji v reinkarnačnom zákazníckom centre. :-)[/quote]

Proč by se měl stydět za to, že je Rus? Mindrák za okupaci? Za co? Brežněv dělal co měl v popisu práce, dělal to celkem jasně, přímočaře a dobře - dosáhl svého. Že naši komouši byli přizdisráči, kteří mu nalezli do řiti a zůstali tam ještě pět let po jeho smrti, za to žádný Rus nemůže.

Já jsem taky hrdý na to, že jsem Čech, i když jsem tenhle stát ani národ nevytvořil ani na něm nemám žádnou zásluhu. A to přesto, že si uvědomuji, že jsme jako národ a stát taky napáchali pěkná svinstva a podrazy. Za ty se zase cítím odpovědný, i když na nich nemám žádnou vinu. Každý národ to tak má, na jedné straně slavné okamžiky a důvod k hrdosti, na druhé straně sviňárny a podlosti a důvod se stydět. Nějak se to musí vybalancovat, ale stydět se za to, kdo jsem a kdo byli moji předkové, to ani náhodou. A je jedno, jestli jste Čech, Slovák, Rus anebo Hotentot (:) Jo, a za Zemana se taky stydím, to jsme taky zrovna nevychytali. Docela vám závidím toho vašeho Kisku. Myslím, že poměrně hodně Rusů mě podobných může být hrdých, že jsou Rusové a nemít rádi Putina, to se nijak nevylučuje.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 črc 2016, 21:36

martinBTS píše:Pán Šulc neuvažujete o sade na Saab J-32 Lansen vo štvrťke od Hobby Bossu? Maestru model ste na Tarangus už robili,podklady by nemali byť problèm.

Chraň nás pánbůh!
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 črc 2016, 21:38

Ale prdlajs. Disky zvlášť a pneu zvlášť jsou lepší řešení než kolo vcelku a maska.[/quote]

Že to neděláte v brassinu... 8-)[/quote]

To je zase jiný příběh (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 04 črc 2016, 21:45

Ano, já vím. Umím si sečíst jedna plus jedna (:)

Na druhou stranu, já si koupím raději ty resiny. Právě ony jsou po mě tím, co stavbu urychlí, ne větší počet (dobře pasujících) dílů.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 04 črc 2016, 21:47

V.Š.: "Nebo zvětšíme dvaasedmu, jako v případě MiGa-15."
Už se nemůžu dočkat. Kdy že to bude?
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiri Nikola » 04 črc 2016, 21:49

Tak to je dobra zprava ctvrtkovej mig-15 :D

Vl.Šulc píše:
IGI píše:Dobrý deň pan Šulc.Nemate nahodou v plane,niekedy v budúcnosti zmenšiť aj do 1/72 vaš štvrťkový model Jak-3 ?

Ne. Zmenšujeme čtvrtky, které jsou dělané v počítači. Nebo zvětšíme dvaasedmu, jako v případě MiGa-15. Ale Jak je ručně dělaná předloha, stará klasika, to zmenšit neumíme.

Jiri Nikola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vici » 04 črc 2016, 21:54

Mustangy můžeme časem čekat i s Allisonem? :-)
Leave No Man Behind
BFC č. 3861
Vici

• Odpovědět s citací

Příspěvekod magellan » 04 črc 2016, 21:55

Vl.Šulc píše:Ale prdlajs. Disky zvlášť a pneu zvlášť jsou lepší řešení než kolo vcelku a maska.

Ako pre koho...práve som spitfira dostaval a mne osobne by pasovali viac nedelené. Ak je koleso dobre, čisto a ostro vylisované, tak je podľa mňa oveľa ľahšie aj rýchlejšie streknúť disky cez šablónu (konkrétne používam Vašu kovovú planžetu určenú na prerývanie), alebo pri opačnom poradí naniesť kabuki a ostrým skalpelom obrezať už nastriekaný disk a fúknuť pneu. Ale tak či onak, model je to parádny!
moja galéria
magellan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kuky76 » 04 črc 2016, 22:22

jerry_kcr píše:Tak to je dobra zprava ctvrtkovej mig-15 :D

Vl.Šulc píše:
IGI píše:Dobrý deň pan Šulc.Nemate nahodou v plane,niekedy v budúcnosti zmenšiť aj do 1/72 vaš štvrťkový model Jak-3 ?

Ne. Zmenšujeme čtvrtky, které jsou dělané v počítači. Nebo zvětšíme dvaasedmu, jako v případě MiGa-15. Ale Jak je ručně dělaná předloha, stará klasika, to zmenšit neumíme.

Mig-15 v 1/48 muj veliky sen, ktery se asi nikdy nesplni, ale kvuli tomuto eru bych o BFC uvazoval :)
Spitfire Mk. VIII
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=96109
Fw 190A-8
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... A+8+1%2F72
Ki-61-Id Tei
https://modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=121499
Bf 109E-3
viewtopic.php?f=6&t=126885
Ki-44-II
viewtopic.php?f=6&t=127595&hilit=Ki+44+1%2F48#p2216789
kuky76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 04 črc 2016, 22:39

Že by dělali formy na tak velký model jen pro pár klubáků? To se mi nezdá.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 črc 2016, 22:50

Vici píše:Mustangy můžeme časem čekat i s Allisonem? :-)

Ne, ty ne. Ty dělat nebudeme. Aspoň zatím ne.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 črc 2016, 22:52

magellan píše:
Vl.Šulc píše:Ale prdlajs. Disky zvlášť a pneu zvlášť jsou lepší řešení než kolo vcelku a maska.

Ako pre koho...práve som spitfira dostaval a mne osobne by pasovali viac nedelené. Ak je koleso dobre, čisto a ostro vylisované, tak je podľa mňa oveľa ľahšie aj rýchlejšie streknúť disky cez šablónu (konkrétne používam Vašu kovovú planžetu určenú na prerývanie), alebo pri opačnom poradí naniesť kabuki a ostrým skalpelom obrezať už nastriekaný disk a fúknuť pneu. Ale tak či onak, model je to parádny!

Tak ono samozřejmě záleží na osobní preferenci, šikovnosti a skušenosti.
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48714 • Stránka 266 z 3248 • 1 ... 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ... 3248

Zpět na Diskuse