Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 26 z 3260 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Randalf » 04 srp 2015, 21:34

Zrada bude někde jinde, na IP to úplně nevidím, je to trochu náhodný proces.
Přihlášený v Chrome a mám střídavě USD/Kč, nepřihlášený v Edge mám Kč.
Perlička - redirect z eduard.cz na eduard.com v FF vygeneruje web v angličtině a Kč v hlavičce, Opera vypadá OK.

Tuším problém v tom, jak si Edí web přebere identifikaci prohlížeče, pokud to je řešeno takto.
Přičemž v tom mohou dělat bonusový bordel různé plug-iny...

Sorry za IT vložku.
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Husák » 04 srp 2015, 21:43

od Vl.Šulc » 04 srp 2015, 14:44

Pánové, díky za informace. Vypadá to na nějakou záhadnou chybu. Nevzpomenete si, jaký byl status těch položek? Bylo pět položek, které byly skutečně vyprodané. Zbytek je divný. UTI MiG-15 byla nejlépe prodávanou položkou byla UTI MiG-15 s 335 prodanými kusy, která mohla být dočasně nedostupná.

To Vl.Šulc: Status např. u OT Mirage III byl, alespoň pro mě trochu matoucí, a to "Dočasně nedostupné" a ne "Vyprodáno", jak by se dalo předpokládat. Bohužel nevím co bylo u těch ostatních položek.

Měna se v některých e-shopech nastavuje automaticky, pode IP adresy, ale ne Vaší, nýbrž IP adresy Vašeho providera. A ta může být docela proměnlivá, takže se mi občas stává, že mi to na některých zahraničních e-shopech hlásí, že jsem Rusku, za měsíc V ČR a pod. Předpokládám, že stejný problém bude u Eduardu. Ale je pravda, že jsem teď měl delší dobu ceny v Kč, až teď asi poslední tři dny jsou zase v USD.
"All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing." - Edmund Burke

http://www.kpm-odry.cz
Petr Husák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 04 srp 2015, 22:16

Tak mi to nedalo...prihlasil jsem se z domu...mam UPC v Praze...vzdy mi eshop ukazoval zbozi v CZK....dneska v USD (presto ze mam stranky nastavene v cestine)....neco je jinak....
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Prazak » 04 srp 2015, 22:28

Stejný problém. Přihlášen, české stránky, králík, cena v dolarech. Připojení Praha Vodafon - pevná linka.
Petr Prazak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tonny » 04 srp 2015, 22:42

Ještě by to chtělo zlepšit výstupní kontrolu ovr. spit XVI 2x shřbetem nemám v rameckach trupu díl 10 a misto late křídla přišlo early ovr. spis VIII rup VIII křídlo IXe :x nic měnit nechci ale chce to dávat větší pozor při komletaci
2016 rozestavěno :Jak-1B Eduard
2016 dokončeno : 3x spit Mk.IX a pokaždé jinak Eduard Spit Mk.VIII JF 330 Eduard
2017 dokončeno : Spitfire Mk.VII 1/48 Eduard Spitfire IX R-RH M61 1/48 Eduard
Tonny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 05 srp 2015, 00:18

Vl.Šulc píše:A máte českou IP adresu?

Rozhodně.
Není to o nějakém rejpání, prostě to jednoho dne začalo dělat a pokračuje to. Ale na druhou stranu, je to to poslední co by mně na webu trápilo.

Milan Holzapfel píše:A není to jedno? České koruny by měly jít nastavit i bez přihlášení. Dle mého názoru je ten nový vzhled webu oproti tomu minulému méně přehledný a uživatelsky unfriendly.

Jo, taky se pořád ještě ztrácím.
Prodám Eduardí limitky 1/48

Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lesný Ladislav » 05 srp 2015, 07:30

Vl.Šulc píše:Pánové, díky za informace. Vypadá to na nějakou záhadnou chybu. Nevzpomenete si, jaký byl status těch položek? Bylo pět položek, které byly skutečně vyprodané. Zbytek je divný. UTI MiG-15 byla nejlépe prodávanou položkou byla UTI MiG-15 s 335 prodanými kusy, která mohla být dočasně nedostupná.

Dobrý den, zkoušel jsem objednávat v pátek 31.7. dopoledne (v 11:34 jsem obdržel od Eduard Teamu odkaz pro změnu hesla), chtěl jsem Spita VIII, Mirage IIICJ, I-16 type 10 a Uti Mig-15, včetně leptů. Naprostá většina položek "Dočasně nedostupných", z mnou vybraných nedostupné všechny modely i lepty. Zprvu jsem předpokládal, že nás více nechalo objednávku na poslední den a tak můžete mít problém s přijímáním objednávek, tomu by odpovídalo to "Dočasně ...", zkoušel jsem te tedy i odpoledne a večer, se stejným výsledkem. Tak jsem sám sobě zanadával a říkal si, zda se v Modeláři objeví článek od Jezevčíka o tom, jak se Vám opět podařilo z koláče prašulí námi vyčleněných na modely ukousnout v červenci největší krajíc (jako byl článek při vzniku BFC) .
Lesný Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod EduardLibor » 05 srp 2015, 08:40

Alexand3r píše:Poslední dobou když zajdu na Eduard.com (česká verze), tak vidím ceny v USD. Přitom IP mám normálně českou.
Nezkoušel jsem zatím nic objednat, takže nevím jak by to dopadlo.
Teda nevadilo by mi nakupovat v USD, ale rozdíl v ceně už ano;-)

V nedávné době jsme na E-shopu Eduard provedli změnu, která způsobuje, že pokud nejste přihlášen pod svým účtem a E-shop není schopen vyhodnotit dle Vaší IP adresy Vaší polohu, zobrazí ceny v dolarech.

Můžete se, prosím, zkusit přihlásit a dát mi vědět, zda-li se Vám ceny i nadále zobrazují v dolarech? Pokud ano, zkontrolujte prosím adresu na které se zrovna nacházíte a napište mi, jaké číslo (jestli vůbec) máte v adrese za parametrem "cur="
EduardLibor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod EduardLibor » 05 srp 2015, 08:42

PatrikP píše:To v poslední době řeším taky. Když pak prokliknu, vidím URL parametr pro nastavení měny

eduard.com/store/cs/Eduard/Bristol-F-2B-Fighter-PROFIPACK-1-48.html?cur=2

Když vyměníš 2 za 3 naskočí koruny

eduard.com/store/cs/Eduard/Bristol-F-2B-Fighter-PROFIPACK-1-48.html?cur=3

(různé compy, různé systémy, v češtině jsou všechny)

Ahoj Patriku,

pokud jsi přihlášený a stále vidíš USD měnu, bude to tím, že E-shop "nepřepnul" správně. Zkontroluj prosím ten parametr "cur", případně zkus něco hodit do košíku a vlézt si do něj.

Měna by se to měla pak zobrazit správně v CZK.

Prosím dej vědět, jestli tohle zafungovalo.
EduardLibor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod EduardLibor » 05 srp 2015, 08:45

Randalf píše:Zrada bude někde jinde, na IP to úplně nevidím, je to trochu náhodný proces.
Perlička - redirect z eduard.cz na eduard.com v FF vygeneruje web v angličtině a Kč v hlavičce, Opera vypadá OK.

Tuším problém v tom, jak si Edí web přebere identifikaci prohlížeče, pokud to je řešeno takto.

Sorry za IT vložku.

Pokud máte prohlížeč nastaven na nějaký jazyk, E-shop si ho přebere - defaultní výběr jazyka je tedy odvozen od nastavení prohlížeče.

Po přihlášení a vložení zboží do košíku a následném vstupu do košíku, byste měl ceny vidět v CZK. Prosím, můžete-li to vyzkoušet, dejte mi vědět, je-li tomu opravdu tak.
EduardLibor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alexand3r » 05 srp 2015, 08:49

Po přihlášení normálně v CZK. Po přihlášení už není v adrese "cur".
Alexand3r

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DeeM » 05 srp 2015, 08:59

Po přihlášení mám vše v pořádku v korunách. Jediná situace, kdy mám USD, je když bez přihlášení začnu vyhledávat přímo z hlavní stránky. To se zobrazí ceny v USD. Pokud napřed kliknu na e-shop a začnu vyhledávat tam, tak je vše v pořádku v korunách.
DeeM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Prazak » 05 srp 2015, 15:10

Petr Prazak píše:Stejný problém. Přihlášen, české stránky, králík, cena v dolarech. Připojení Praha Vodafon - pevná linka.

Tak dnes už to chodí v pořádku, po přihlášení v Kč.
Petr Prazak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 05 srp 2015, 16:10

EduardLibor píše:
Randalf píše:Zrada bude někde jinde, na IP to úplně nevidím, je to trochu náhodný proces.

Sorry za IT vložku.

Pokud máte prohlížeč nastaven na nějaký jazyk, E-shop si ho přebere - defaultní výběr jazyka je tedy odvozen od nastavení prohlížeče.

Po přihlášení a vložení zboží do košíku a následném vstupu do košíku, byste měl ceny vidět v CZK. Prosím, můžete-li to vyzkoušet, dejte mi vědět, je-li tomu opravdu tak.

Posláno mailem.
Dodatek - při chybném přihlášení spadne do EN a to i po následném správném, ale drží Kč, překlik na češtinu a pak to je OK .
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod čibotr » 05 srp 2015, 16:26

Milan Holzapfel píše:A není to jedno? České koruny by měly jít nastavit i bez přihlášení. Dle mého názoru je ten nový vzhled webu oproti tomu minulému méně přehledný a uživatelsky unfriendly.

Souhlas. Zvláštní marketing ukázat cenu v kč jen přihlášeným - rozumněj registrovaným.
čibotr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 26 z 3260 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 3260

Zpět na Diskuse