Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48891 • Stránka 240 z 3260 • 1 ... 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Airacutter » 24 čer 2016, 08:16

DominikS píše:Yesterday kitir told me about this discussion. OK moji Čeština není dobrá but I understand some of your language and I can't believe what I read. For someone from outside Czechia it looks like "civil war". In my humble opinion Kitir's measurement clears the topic and everyone should take a glass of good, cold beer and start modeling. It does make nerves calm. So cheers to everyone. Drink good beer and build models instead of some fights with no end.
Have a good day to you all guys!

=D>
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 24 čer 2016, 08:20

Olda Homola píše:jen mě překvapuje,
že ještě není žádná Edí devítka komplet postavená..jen dvě rozestavěniny .....
to to vážně nikdo další nestaví, nebo jen nefotí?

Staví a nefotí 8-)
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 24 čer 2016, 09:03

Spitfire dorazil aj na južné Slovensko...
Stav okamžite po otvorení krabice s PP - rámček s hlavnými dielmi zľahka vložený do krabice, nič nie je prehnuté. Včera sa balíček celý deň vozil v kuriérovom aute (teplota v tieni v Dunajskej Strede bola 32°C), lebo som to včera nemohol prevziať - strávil som celý deň na chirurgii so synom, ktorý po páde na tobogáne utrpel komplikovanú zlomeninu kľúčnej kosti.
eduspit.jpg

Možno je to však len pozornosť od p. Šulca za to, že som sa ho v tom čase ako prvý verejne, vo verejnom chate, ktorý prebiehal v súvislosti s kampaňou na štvrťku, otvorene spýtal, či spita nezmenšia aj do "normálnej" mierky..(:)
Ďakujem p. Šulc! =; (napísal som Vám aj mail)
Přílohy
chat.jpg
... a ten čas prišiel
Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standa_ent » 24 čer 2016, 10:11

Tak devítky už dorazily. Rozbalil jsem a je pravdou, že rámečky jsou v krabici trošku na knop, ale určitě ne tak, že by se tím zkroutily trupy. To by musely být zabalené v krabičce ještě asi o dvě čísla menší. Naopak je celkem fajn, že to v těch krabicích nelítá.
Přílohy
SpitIX_edit.jpg
Původně jsem si chtěl jen tak pro radost složit pár kousků a připomenout si koníček z dětství. Když jsem byl malý, představoval jsem si, jak mám kompletní sbírku podle knihy Letadla československých pilotů v 1/32. Pak jsem přišel na to, že je to nereálné. Nicméně už to mám skoro kompletní, akorát v 1/72 (aktuálně 665 postavených).
standa_ent

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 24 čer 2016, 10:27

S obsahem krabičky vyfocené na "Modelarovo" bylo podle mě předem manipulováno. Vycházím z toho, že na fotografích, kde je narvaný rámeček s hlavními díly tak, aby se ohnul, je sáček s rámečkem čirých dílů pod ním. To jsem dosud u žádných otevřených balení neviděl. Plnění krabičky má danou posloupnost.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 24 čer 2016, 10:33

Lavi píše:S obsahem krabičky vyfocené na "Modelarovo" bylo podle mě předem manipulováno. Vycházím z toho, že na fotografích, kde je narvaný rámeček s hlavními díly tak, aby se ohnul, je sáček s rámečkem čirých dílů pod ním. To jsem dosud u žádných otevřených balení neviděl. Plnění krabičky má danou posloupnost.

Ono to celkem vyplývá i z textu.
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 24 čer 2016, 10:34

standa_ent píše:Tak devítky už dorazily. Rozbalil jsem a je pravdou, že rámečky jsou v krabici trošku na knop, ale určitě ne tak, že by se tím zkroutily trupy. To by musely být zabalené v krabičce ještě asi o dvě čísla menší. Naopak je celkem fajn, že to v těch krabicích nelítá.

Hele do squadrony ještě 2 chybí :) :)
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 24 čer 2016, 10:45

no tak to jsem sám zvědav, kolik Spitáků brzvy najdeme v galerii :wink:
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 24 čer 2016, 13:08

Tak mi dnes taky dorazil balík - a v něm Spitfair? Ale ho.vno :)
The Sound of Silence. Dva modely jetů 1/48, masky, plechy, jedna resin sedačka a print, kvůli kterému to jde ve velký krabici. To vše za afterpárty cenu 600,- kaček za model, to je levnější než PP Miga (byť jen jedny camo). Fakt paráda, díky
Naposledy upravil Aleš R. dne 24 čer 2016, 14:10, celkově upraveno 1
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 24 čer 2016, 13:53

standa_ent píše:Tak devítky už dorazily. Rozbalil jsem a je pravdou, že rámečky jsou v krabici trošku na knop, ale určitě ne tak, že by se tím zkroutily trupy. To by musely být zabalené v krabičce ještě asi o dvě čísla menší. Naopak je celkem fajn, že to v těch krabicích nelítá.
Taková menší technická, to že se o něco víc ohne rámeček rozhodně nepovede k ohnutí trupu ale nejspíš(a to z velkou pravděpodobností) k vylomení dílu z něho. Já jsem třeba pořádně přimáčkl ty chlopně krabice(himbajs nebo jak se to jmenuje) a nekecám rámeček i s pytlíkem jsem dostal skoro až na dno. V té "kecenzi" to musel zkrátka někdo ohnout no a není tam vidět zbělení plastu co se tvoří při ohybu za studena, takže byla po ruce rychlovarná konvice.
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 24 čer 2016, 13:54

Aleš R. píše:Tak mi dnes taky dorazil balík - a v něm Spitfair? Ale ho.vno :)
The Sound of Silence. Dva modely jetu 1/48, masky, plechy, jedna resin sedačka a print, kvůli kterému to jde ve velký krabici. To vše za afterpárty cenu 600,- kaček za model, to je levnější než PP Miga (byť jen jedny camo). Fakt paráda, díky

A nebylo to vohnutý?
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 24 čer 2016, 14:11

No právě že nebylo, ale je to na těsno :grin:
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 24 čer 2016, 14:45

já myslím,
že bychom to už mohli pomalu utnout, ne? :wink:
na NBK pan Šulc psal, že se dohodl se společníky na dalším postupu, čili považujme to za vyřízené. :wink:

Abychom tedy otočili list - pane Šulci,když bude v září RC, budou k dispozici i over na IXc early a IXe?
díky!
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 24 čer 2016, 15:18

Ano, samozřejmě. V září. OT pojedou kontinuelně od července někdy do podzimu, asi do Vánoc.

Utnout bychom to už mohli, já mám ve věci jasno a ChD doufám také (:)

Jenom pro všechny, pan Polc mi včera vytýkal, že když píši o Muzikantovi, mám psát, že píši o panu Muzikantovi. Přemýšlel jsem o tom, a dospěl jsem k názoru, že se jeho doporučením řídit nebudu. Mě taky nijak neuráží, když o mě někdo píše ve 3.osobě jako o Šulcovi, a ne o panu Šulcovi. Myslím, že toto připouští i Guth-Jarkovský a Špaček.

Druhá věc, vytýká mi, že jsem napsal o Šipkovi, že je blbec nebo hajzl. V tomto směru si vyhrazuji právo napsat o jakémkoli člověku, který mě oklamal, okradl a pomluvil, že je hajzl. Může si to pak klidně hnát až k nejvyššímu soudu galaxie, toto považuji za jedno ze základních lidských práv a nenechám si ho vzít.

Tím bych tuto záležitost považoval za vyřízenou. Ještě sem dám ty výstřelné kanály.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 24 čer 2016, 15:26

(:) Výstřelné kanály. Zdá se , že v tomto bodě se hoax ujal. Znovu tedy opakuji, ano, SKUTEČNĚ V NÁBĚŽNÉ HRANĚ NEMÁME ŽÁDNÉ DÍRY. Přesto tam výstřelné kanály jsou. Nepodařilo se mi je mým fotoaparátem vyfotit, nemám doma makro objektiv, takže zde ukázka, jak máme tento detail vymodelovaný, a ukázka z knihy Paula Monfortona, jak vypadá ve skutečnosti. Páska kolem díry vystupuje o 0,05 mm, a její hrana je sleštěná. Slyšel jsem už námitku, že o tento detail přijdete při broušení náběžné hrany. No, to už je váš boj, pánové. Brustě tak, abyste o něj nepřišli (:)
Přílohy
Paul.jpg
Originál, z knihy Paula Monfortona.
spit_07.jpg
1/72. Vezměte, prosím, v potaz velikost obrázku oproti realitě. Nejlépe porovnejte se svým Spitfirem
spit_06.jpg
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48891 • Stránka 240 z 3260 • 1 ... 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243 ... 3260

Zpět na Diskuse