Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48893 • Stránka 2284 z 3260 • 1 ... 2281, 2282, 2283, 2284, 2285, 2286, 2287 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Vl.Šulc » 06 lis 2021, 13:34

Pozitivní nýty jsou na našich modelech udělané tak, aby k jejich poškození při stavbě modelu nedošlo. Platí to i pro přídavnou nádrž na Zeru.

Nevoli proti nýtům, nejen pozitivním, ale i proti negativním, projevovali obvykle lidé, kteří ten model ani neměli v ruce. Kdybychom tyto názory poslechli, dělali bychom dnes nudné modely bez invence, po kterých by pár týdnů po vydání neštěkl ani pes.

Myslím si, že příčina těchto zarputile kritických postojů je v nějakém mentálním bloku některých českých modelářů, který jim brání v ocenění pěkných věcí domácí produkce. Obvykle titíž lidé dokáží podobné prvky, napodobující náš styl, nadšeně ocenit, pokud pocházejí odněkud z ruských stepí (:)

Beru to jako projev takové té typicky české zaprděnosti. Pokud to porovnáte s Angličany a jejich přístupem k Airfixu, vidíte zásadní rozdíl. Angličan si na Airfix nedá sáhnout. Čech na Eduardu hledá, co by zkritizoval. Řekl bych, že to ukazuje, kolik nás Čechů ještě stále mentálně trčí v zadku Gustáva Husáka.

V posledním úvodníku jsem nepsal nic o zdražování. Psal jsem o současné situaci a jejích dopadech do naší práce. A nemá to být žádně smutné čtení. Je to o tom, co se dnes děje a o tom, že s tím bojujeme a dokážeme si poradit. My jsme nezdražili, naopak, zatím doufáme, že tuto situaci ustojíme bez zásadního zásahu do cenové politiky.

Jinak technologicky je negativní a pozitivní nýt prakticky stejně náročný (Happy).
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 06 lis 2021, 13:40

Je ale zajímavé, že jste ochotně přebalili nudný model bez invence a prodal se velmi rychle- myslím tím Mil 24 od Zvezdy. Protože ten nemá to nýtování moc nic taky.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 06 lis 2021, 13:43

Osobně si myslím, že kombinace pozitivu a negativu je přesně to pravé. To právě nikdo jiný neřeší.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 06 lis 2021, 13:47

Tak on ten nudný "Hind" byl právě jen limitní přebal a našincům má co říci i bez nýtů. Kolik nýtů je na přebalech Gawy?
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 06 lis 2021, 13:48

Angličan klepe Airfix po ramene všade, "Čecháček" kritizuje vady doma. Kde robia lepšie modely?

A for effort...

@jenda, na Hasegawu mi nešahaj. (:)

IMG_20211106_135104-01.jpeg

Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 06 lis 2021, 13:57

Anebo něčí ego neunese, když se jeho novinka nesetká s jásotem davů. To měl spíše zůstat u toho Husáka, který by to nařídil.
Airfixí modely mám doma tři krabky a dva hotové ve vitríně, více mě na tom nic neláká, starej Airfix nechci vůbec a nová je průměr. Eduardích krabic mám doma asi 40, přesto si dovolím říct, že se mi ten pozitiv nelíbí. Může se to vůbec, abych nebyl za něco označen?
Někomu se to líbí, někomu ne.. A co jako?

Edit krabic Eduard mám 96 po přepočtu. Měl jsem slabý odhad. :lol:
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 06 lis 2021, 14:16

Myslím, že nemá cenu to dál řešit. O stavbě Zera s pozitivem bude jistě napsáno dost až vyleze a každý pak má v peněžence anketní lístek.
(A stejně to koupíte :grin: )
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 06 lis 2021, 14:24

Souhlas, to jsem chtěl říct tím počtem svých krabic. Protože tak "hlasuju". Protože si cením, že se snaží Eduard ty modely dělat poctivě, že udělají raději nové křídlo než aby tam dali alternativní panely a byl z toho kočkopes. Dají do Spita dvoje křídla, protože jedna kamo je tak měla. Těch plusů je hodně a proto je kupuju. Jen bych nemusel ten pozitiv... BTW otevřel jsem skříň a dalších 5ks . Budu se léčit :nuts: :)
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 06 lis 2021, 14:45

Obávám se, že na to žádný lék není (nepočítaje v to nějakou katastrofu) :? .
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 06 lis 2021, 15:05

Zrovna ten Apache od Hawy co sem dával pan Marian považuju za jeden z nejhezčích modelů, protože reálná AH-64 je nýty posetá. A na fotkách skutečného Apache s dobrým sklem lezou ven naprosto brutálně, ba třeba na přídi mnohdy doslova svítí.
Ovšem kritizovat to, že výrobce chce mit povrch v rámci technologie "near real" je teda divný...

Já sem na Edy pyšnej, že maj nejlepší povrch 1/48.
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 06 lis 2021, 15:20

A na tom Apači není obava z obroušení nýtů? (Aha, Hasegawa, tam to nevadí. Hlavně je jim názor modelářů u p-dele.)
On ten Hind taky mohl být onýtován:
A - v negativu, což by sklidilo asi stejné pohoršení jako když je bez
B - v pozitivu a tam by zase hrozilo to obroušení.
C - část tak, část tak (= nesmysl, výsledek kočkopes)
Pak výrobcům raďte. Už jsem četl podobné nářky i na Bronco od ICM (viz novinky 1/48)
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 06 lis 2021, 16:04

Hrozí a vôbec mi to nevadí. To vadí tým, ktorí majú tuleniu chorobu.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek A » 06 lis 2021, 16:24

Aleš R. píše:Eduardích krabic mám doma asi 40, přesto si dovolím říct, že se mi ten pozitiv nelíbí. Může se to vůbec, abych nebyl za něco označen?

Tak nějak. Mám doma prakticky všechny dvaasedmdesátiny od Eduardu, považuji Eduard za možná vůbec nejlepší dnešní modelářskou firmu, ale marně přemýšlím co mám tedy udělat, když se mi nějaká konkrétní věc nelíbí, abych nebyl za zaprděného Čecháčka.
Radek A

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jabbajindrich » 06 lis 2021, 16:47

Dobrý den pane Šulci,

krapet z jiného soudku zábavy,

je možno zde případně postnout náhled popisků na Zero model 21 ?

Pokud nejsou ještě hotové nebo to nepovažujete za vhodné/žádoucí tak si dovolím poukázat na 4 oblasti, které bývají bohužel běžně opomíjeny,

a/ nivelační body/terče (takové ty červené kroužky s "výběžky" do 4 stran) se nacházejí i na pravé straně trupu (fotograficky doloženo), ale i na náběžkách křídel, popřípadě i zespodu křídel; údajně mají být jen u produkce Micubiši bo sloužily při finálním sestavování letadla před záletem na letišti mimo továrnu na rozdíl od Nakadžimy (neověřeno), možná něco jako urban legend); čili několik bodů/terčů na obtiskovém aršíku navíc modeláře potěší

b/popiska výrobce, výrobního čísla stroje a označení levá či pravá (znakem) na vnější straně spodního krytu podvozkové nohy (opět fotograficky doloženo)

c/ popisky/ukazatele na zvedací body pro podložení trupu na spodní straně centroplánu

d/ popisky ve tvaru šipek a nápisu na vrtulovém kuželu (foto ověřeno)

Nevnucuji se, jen bych si rád koupil co nejkompletnější model se vším všudy,-).

S pozdravem

JN
jabbajindrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Braun » 06 lis 2021, 17:19

Radek A píše:
Aleš R. píše:Eduardích krabic mám doma asi 40, přesto si dovolím říct, že se mi ten pozitiv nelíbí. Může se to vůbec, abych nebyl za něco označen?

Tak nějak. Mám doma prakticky všechny dvaasedmdesátiny od Eduardu, považuji Eduard za možná vůbec nejlepší dnešní modelářskou firmu, ale marně přemýšlím co mám tedy udělat, když se mi nějaká konkrétní věc nelíbí, abych nebyl za zaprděného Čecháčka.

Troufnu si myslet, že to Vl.Šulc nepsal, že by se vůbec nemělo kritizovat. Já to vnímám jako palbu do řad "předčasných kritiků". Viděli jsme 3 fotky nového zera a některým už zase prakticky okamžitě vykvetly myšlenky o "promarněných šancích".
Kolikrát už to tu bylo? Nýty na Tempestu a Spitu ..... mám ve vitríně 2 Tempesty a 7 Spitů. A na to, jaký jsem patlal, mohu s klidem říct, že jsem prozatím nezprasil ani jeden nýtek.
Nové dekály to samé. Chtělo jen trošku změnit postup aplikace. Obávaná bílá, žlutá kryje tak perfektně, že je na členité kamufláži nemusím podstříknout a paneláž i s pozitivními nýty kopírují bez problémů.
Takže, počkejme si necelý měsíc. Myslím, že budeme zase spokojeni.
Jiří Verner
Braun

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48893 • Stránka 2284 z 3260 • 1 ... 2281, 2282, 2283, 2284, 2285, 2286, 2287 ... 3260

Zpět na Diskuse