Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MiG-21 - vše o Fishbedu, nejen o Eduardu

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3999 • Stránka 223 z 267 • 1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 267
  • Odpovědět s citací

Re: MiG 21 - vše o Fishbedu , nejen o Eduardu

Příspěvekod Ludek Vys » 08 led 2019, 16:25

Dobrý den,
mám v zámyslu skrečnout v 1/72 náš Mig-21 s odkrytou tryskou, ale nikde nemůžu sehnat foto vozíku, podpěry atd. kam se dával ocas. Neměl byste prosím někdo něco?
Našel jsem jen foto finského modelu, tak jestli je ten vozík obdobný co u nás.
Děkuji L.
Přílohy
Mig4 - kopie.jpg
mig21-3t.jpg
Ludek Vys

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pritlouk » 08 led 2019, 16:41

Našel jsem jen toto:
Přílohy
4175 – kopie.jpg
pritlouk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 09 led 2019, 16:29

Pěkná fotka na vozík je ve WWP str 148.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Suchoj22 » 10 led 2019, 12:28

Vozík s celým trupom. . ..
Přílohy
26903.jpg
Suchoj22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Suchoj22 » 10 led 2019, 12:34

Tu nejaky vykres z Su-7, ak by to bol on, dali by sa z toho vycitat proporcie. . . .
Přílohy
Vozik pod Su-7.JPG
Suchoj22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Suchoj22 » 10 led 2019, 12:44

Tak nasiel som aj takyto . . .
Přílohy
Vozik pod Mig-21.JPG
Suchoj22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Suchoj22 » 10 led 2019, 12:51

Este nejake pripravky. . .
Přílohy
r-13f-300_mig2.jpg
Suchoj22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ludek Vys » 10 led 2019, 16:06

Děkuji moc pánové, to je paráda. L.
Ludek Vys

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cmiroslav » 13 led 2019, 06:56

Nevím jestli máš tušení, do čeho se chceš pustit. To co je zobrazeno na tvém obrázku , tak to nikdy nefungovalo, to je amatérismus na neletové mašině. Roztržená mašina, jak ty uvádíš s odkrytou tryskou, má určité zákonitosti, technologické postupy, bez kterých to není možné provést. Mašina musela být zvednutá na kozách, dále bylo nutné sejmout některé kryty a krytky, pod kterými se nacházejí prvky, které bylo třeba vyjmout, rozpojit, aby bylo možné zadní část oddělit. Výstupní tryska spojená rychlospojem k motoru, se nenechávala volně bez opěry. Po rozstykování se výstupní tryska taktéž sejmula na vozík.
Mašina s rampou to je další kapitola.
Ale pokud máš na to zálusk, tak s chutí do toho.
Přílohy
MIG21s36.jpg
MIG21s13.jpg
MIG21s37.jpg
MIG-21rampa.jpg
cmiroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod L.Musil » 13 led 2019, 16:32

Abych nezakládal nové vlákno. Chci se zeptat na stříbrné doplňky na čerstvě dodaných "šedivkách" s velkými znaky. Není mi úplně jasné, jestli byly závěsníky stříbrné úplně všechny a taky zadek trupu, na fotkách je někdy stříbrný trup jako na kamuflovaných, jinde zase není. A poslední - kanon a kryty vespod trupu taky na některých fotkách jsou, jinde zase nejsou. Ono je to asi i tím že na černobílých fotkách lze těžko rozeznat v některých záběrech stříbrnou a šedou. Kdyby to někdo mohl rozlousknout, byl bych rád, mám i knihu Šedivky, pak Eduardí publikaci Mig-21MF, Modeláře s článkem Martina Janouška, ale čím víc to zkoumám, tím větší mám v hlavě chaos ohledně stříbrných doplňků na šedivkách s velkými znaky na horní straně křídla. :nuts:
Libor Musil
https://www.facebook.com/Patlal-3247748 ... e_internal
L.Musil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cmiroslav » 13 led 2019, 19:56

A seš si jistej, že toto se dělo na nově dodaných šedivkách? To co popisuješ spíš pasuje na mašiny po PP(předepsané práce) v LVO(letecké vojskové opravny), kde se oproti TOP(technické oddělení pluku) u útvarů, prováděly i opravy laku.
cmiroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod L.Musil » 15 led 2019, 09:10

Jde omi podobu šedivek před tou SO (střední opravou(?)) tak jak byly z fabriky. Stavim šedivku s velkými znaky shora. Podle článku v Modeláři měly stříbrné závěsníky, ale nevím jestli všech 5, kryt kanonu (na fotkách nepoznám) a na trupu kryty technologických otvorů asi jen dva. Ale které? :shock: A zadek trupu byl zřejmě taky stříbrný. V podstate mam vse dolozene krome zvesniku. Tam to neni na cb fotkach vubec rozpoznat.
Libor Musil
https://www.facebook.com/Patlal-3247748 ... e_internal
L.Musil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 15 led 2019, 12:43

Pro Luďka ještě pár fotek rozebrné mašiny 9801 z Českých Budějovic. https://airplanephoto.net/walkarounds/m ... /index.htm Asi bych možná doma našel ještě další, ale je to focené na film a nemám zbytek naskenovaný
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod svatos » 30 led 2019, 20:10

Mám na stole Mig.21 MF od Trumpety a řeším dilema zda Šedivku či starší natura dural. Procházím skvělou publikaci od S.Rogla a J.Martínka Šedivky a zaujal mne tam jeden moment vážící se k nástřiku. Totiž původní Šedivky popisuje jako poněkud jiný odstín, než se jim dostávalo později, ale hlavně , že se jinak jevil na světle a jinak za horších světelných podmínek. K tomu bych svázal původní nepotvrzené info , že údajně ta první dodávka , jak S.Rogl zmiňuje , měla být určena pro námořní letectvo. Tyto dvě zdánlivě nesouvisející věci se mi prolínají , mimo jiné s tím , že původní nátěr byl velmi kvalitní a trvanlivý. A jsme u jádra. Mám zkušenost z mého působení v zahraniční firmě , která používala na své vakuové boostery do těžkých , agresivních či přímořských podmínek, nátěrovou hmotu označovanou jako MIO. Je to dvousložková záležitost (tzv.sušinová) , která je mj. typická velkým obsahem železité slídy (krom jiných). Tato slída , ve tvaru mikroplátků , svým překrýváním vytváří jakousi mnohonásobnou sendvičovou vrstvu , která brání pronikání vlhkosti,agresivních látek , současně však je typická právě tlumeným odrazem světla , v podstatě se zdá za slunečního svitu světlejší, neboť mikroplátky mají jakýsi svůj lesk. Námi používaná barva byla odstínem právě šedá ,(dnes ovšem je patrně k mání i v jiných tonech). Sami Angláni ve svých normách uváděli, mimo jiné , použití jak jsem uvedl , ale i jmenovitě pro vojenskou techniku. Rozhodně to není výstřelek moderní doby a to mne vede k domněnce , že ony Šedivky mohly být nejen nastříkány tímto materiálem ale , z pohledu této aplikace opravdu mohly být původně určeny pro přímořské oblasti. Panem Roglem zmiňovaná odolnost, trvanlivost a optické vlastnosti jsou typické právě pro tento povrch.On sám pak se domnívá, z tohoto pohledu správně, že se jednalo o dvousložkovou barvu.Ta ovšem nebyla pro GO u nás k mání a vlastně výrobním závodem pro standardní použití patrně ani předepsaná.
Bohužel , na pana Rogla spojení nemám a tak to zde předhazuji k debatě. Dnes to , pravda , prokázat nelze , nicméně jakýsi smysl mi to dává. Má li někdo z pamětníků nějaké poznatky, jen dobře...
svatos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galcom » 02 bře 2019, 11:20

The 116th Soviet Air Defense Training Center
Hungarian 'STRELBA-85' air defence exercise in August 1985

http://www.easternorbat.com/html/hungarian_strelba-85_eng.html

Obrázek
Galcom

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3999 • Stránka 223 z 267 • 1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 267

Zpět na Diskuse