Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48852 • Stránka 2171 z 3257 • 1 ... 2168, 2169, 2170, 2171, 2172, 2173, 2174 ... 3257
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Jiří » 06 srp 2021, 16:24

jfb píše:
Vl.Šulc píše:
jfb píše:
Ještě k Eaagles Call. Modely moc hezké, škoda, že to bylo evidentně šito horkou jehlou. Nic moc boxart, navíc s klasickými chybami (anténní stožárky). Další velkou chybou v návodu je použití plátěných křidélek na standardní Spitfire Vb, tady někdo asi použil Ctrv C a V z IIb... Asi nebudete dělat přetisky opravených návodů pro limitku že?

Ne, nebudeme.

Po takovýhle příspěvcích mám vždy chuť stát se soutěžním rozhodčím (:) Přijďte si to někdy tou horkou jehlou zkusit ušít. Je pravda, že Mk.V už by měl mít plechová křidélka. Na druhou stranu ta ve stavebnici jsou, takže pokud to víte, můžete je použít a máte klid. A když to nevíte, tak máte klid taky (:)

Tuhle odpověď moc nechápu a neberu. Chápu, že se chyby dělají, ale tady jich je na Vás opravdu dost, opakující se kamo, tím pádem chybějící jiné kamo, špatné doporučení dílů, překlepy minimálně v CZ textu, atd.. takže to prostě vypadá, že se finišovalo na poslední chvíli a nebyl dostatečný čas na korekce. OK, to se dá pochopit, zvláště ve Vaší letošní situaci, stačilo by jen obyčejné Sorry, a doplnit errata na web. Na další Vaše Spity se těšící Jarda...

No však to také děláme. Návod prošel standardním procesem včetně korektur, ale chyby se stávají a někdy se bohužel kumulují. Kupříkladu onen dvakrát zopakovaný marking je těžko pochopitelná záhada, verze souboru, který je ve složce pro tiskárnu je správně, ale v tiskárně dostali to, co vytiskli. Když dojde k chybě, tak se vždy snažíme zjistit, co se stalo, ale v tomto případě jsme na to nepřišli.

Takže sorry, error (:) Zde naprostý souhlas s jfb, ono to šití horkou jehlou bylo v poslední době více a ty korektury jsou jaksi nedostatečné. A error,sorry, přijde až po upozornění...Odpověď ohledně křidélek mi taky není nějak po chuti a nesedí mi k p.Šulcovi,je to úplně v kontrastu, jaké pěkné články jsou v infu...Jsou to prostě chyby, kterých je u těch pěkných modelů škoda. Když se nestíhá, tak vydat později, ale bez chyb. Tak snad příště.Ale teď z jiného soudku: chci se zeptat, jak to je s MiGy-21R,bis,SMT v 1/72, zda-li některý z nich bude příští rok, popř. který bude první.
Jiří

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 06 srp 2021, 19:23

Jiří: To je taková iluze, že dřív chyby nebyly a teď jsou, nebo že jich je víc. Není. Je jich stále plus mínus stejně. Dokonce sintroufnuntvrdit, že v současnosti jich je méně, než dřív. Taky mi tady mydlíte zadek pomalu od první stránky tohoto tématu (:) To, že jsem se ohradil, není o tom, že bych ty chyby zpochybňoval nebo bagatelizoval. Není nám to samozřejmě jedno, a snažíme se chyby eliminovat, a když už k nim dojde, tak je napravovat. Ale jsme holt jenom lidi, občas něco uteče. Ohradil jsem se proti tomu, že jsou to vážné chyby. Nejsou, jsou to obvykle maličkosti, kterých si většina lidí ani nevšimne. Ale v tom kvantu modelářů, kteří nás sledují, se najde odborník na jakékoli téma, který pak upozorní na každou chybu nebo nedokonalost, kterou najde. A kdo hledá, najde, i kdyby to měla být prkotina na boxartu. A řekněte mi, u kolika firem řešíte chybu na anténním stožárku na boxartu? A kolik z vás bez nápovědy ví, v čem ta chyba spočívá? Někdy mi tyhle debaty s modeláři přijdou jako pít s Rusama. Každý si s vámi připije, vypije do dna svoji sklenku vodky, a je v pohodě, protože vypije jen tu jednu. Ale vy si dáte jednu s každým, takže jste za chvilku pod obraz (:)

Další Migy-21 v 1/72 příští rok nebudou. Momentálně na žádném nepracujeme. Teď v 1/72 děláme pouze na řadě Bf 109F, G a K, a S-199. Na další projekt v 1/72 nemáme volnou kapacitu. Kdybychom se ty Migy pokusili někam nacpat, tak by byly ušité horkou jehlou, a to bychom vám nemohli udělat (:) (:) (:)

A díky za pochvalu aspoň za ty články (:)

jfb: další pětky už budou mít křidýlka správně. Přiznám se, že když jsem koukal na markingy, tak jsem na ně ani nevzdechl (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 06 srp 2021, 20:12

Zdravim pane Šulc, nebyla by nějaká fotečka výlisků Camela nebo třeba fotka boxartu? (:) (:) (:) ?
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 06 srp 2021, 21:21

Na FB budou kolegové dávat výlisky, postavený model atd. Myslím, že začnou brzy (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 06 srp 2021, 21:24

Tak to jooo (:) (:) ;-I
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Čižinský » 06 srp 2021, 23:04

Dobrý den pane Šulci, 19.7. jsem vám poslal SZ ohledně Trenérů, nevím jestli dorazila. Zdraví Z.Č.
Zdeněk Čižinský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 07 srp 2021, 06:33

Dobrý den, pane Šulci. V jakém časovém horizontu cca plánujete vydání 1/48 brassin křídelní výzbroje pro nového Edího spita Vb?
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 07 srp 2021, 09:06

Vl.Šulc píše:,,,další pětky už budou mít křidýlka správně. Přiznám se, že když jsem koukal na markingy, tak jsem na ně ani nevzdechl (:)

Chápu že je myšlen návod? ... Neboť ve škatuli jsou vždy dva rámečky P (tedy s chybnými "plátěnými" křidélky P37 a P39) a dva rámečky S (se správnými plechovými S18 a S21) tak není problém v dílech . Ve schématech jsou namalované vždy ty plechové....

Na jednu stranu ty chyby v návodech jsou vlastně "kraviny", ale na druhou stranu je to u celkově škoda, že je laický zákazník uveden "v omyl" neboť se "pětky" staví pěkně (mám v lince hned 4 kousky)... PS. pochopil jsem i tu hlášku stran rozhodčího... Pp Šulci .. nechcete doškolit :D, že byste stihnul MČR2021 :grin:
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 07 srp 2021, 09:10

Je to připravené na září, bude tam takováto sestava doplňků:

648664 Spitfire Mk.V wheels 1/48
648665 Spitfire Mk.Vb gun bays 1/48
648666 Spitfire Mk.Vc gun bays 1/48
648667 Spitfire Mk.V three-stacks exhausts rounded 1/48
648668 Spitfire Mk.V three-stacks exhausts fishtail 1/48
648670 Spitfire Mk.Va/b undercarriage legs BRONZE 1/48
648671 Spitfire Mk.Vc undercarriage legs BRONZE 1/48

A v srpnových novinkách je už motor.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 07 srp 2021, 09:16

zbynek.skopan píše:
Vl.Šulc píše:,,,další pětky už budou mít křidýlka správně. Přiznám se, že když jsem koukal na markingy, tak jsem na ně ani nevzdechl (:)

Chápu že je myšlen návod? ... Neboť ve škatuli jsou vždy dva rámečky P (tedy s chybnými "plátěnými" křidélky P37 a P39) a dva rámečky S (se správnými plechovými S18 a S21) tak není problém v dílech . Ve schématech jsou namalované vždy ty plechové....

Na jednu stranu ty chyby v návodech jsou vlastně "kraviny", ale na druhou stranu je to u celkově škoda, že je laický zákazník uveden "v omyl" neboť se "pětky" staví pěkně (mám v lince hned 4 kousky)... PS. pochopil jsem i tu hlášku stran rozhodčího... Pp Šulci .. nechcete doškolit :D, že byste stihnul MČR2021 :grin:

Tak já myslím, že chyby takovéhoto charakteru bych Vám na Vašich lodičkách našel i bez školení (:) Ale popravdě řečeno, já na to moc nejsem, já raději chválím (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 07 srp 2021, 09:16

Zdeněk Čižinský píše:Dobrý den pane Šulci, 19.7. jsem vám poslal SZ ohledně Trenérů, nevím jestli dorazila. Zdraví Z.Č.

Nečetl jsem ji, ale jdu se po ní podívat a napíši Vám.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 07 srp 2021, 09:33

Petr Zatrepalek píše:Dobrý den, pane Šulci. V jakém časovém horizontu cca plánujete vydání 1/48 brassin křídelní výzbroje pro nového Edího spita Vb?

Doufám, že jste odpověď našel (:)

Martine, dříve se mi zobrazovalo varování, že se během psaní mého příspěvku objevil jiný příspěvek. Teď už se to neděje. Je nějaká změna v procesu, nebo je chyba u mě, v nastavení mého prohlížeče?
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 07 srp 2021, 09:54

Vláďo netuším, zeptám se Petra jestli nebyla nějaká aktualizace systému. Ta hláška se zobrazila až když klikneš na odeslat,a někdo další vkládá příspěvek, v průběhu psaní příspěvků se to nezobrazovalo.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 07 srp 2021, 10:09

Já krabici na vemblouda (:) našel. Jestli už je to ze zmiňovaného FB netuším, nemám ho.
EDU011151.jpg

jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 07 srp 2021, 10:35

Martin Černý 'Černoch' píše:Vláďo netuším, zeptám se Petra jestli nebyla nějaká aktualizace systému. Ta hláška se zobrazila až když klikneš na odeslat,a někdo další vkládá příspěvek, v průběhu psaní příspěvků se to nezobrazovalo.

Ano, bylo to tak, jak píšeš. Ale už není (:)
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48852 • Stránka 2171 z 3257 • 1 ... 2168, 2169, 2170, 2171, 2172, 2173, 2174 ... 3257

Zpět na Diskuse