Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48891 • Stránka 2161 z 3260 • 1 ... 2158, 2159, 2160, 2161, 2162, 2163, 2164 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Martin Vašák » 17 črc 2021, 19:47

Takže má platit tvrzení, že Hans je ten špatný, protože se občas s někým pohádá a má údajně chyby na modelu. Zatímco někdo kdo má modely v pořádku se někým jiným může hádat neustále, ale je to v pořádku protože má modely bez chyb? Mám to takhle chápat? :shock:

Taky nechápu co se sem furt cpe nějáký IPMS, tohle není mistrovství republiky, ale "obyčejný" fórum.
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jester » 17 črc 2021, 19:52

Tomas_Kovarik:
Nevím, jak vám to už napsat jinak. Zde jste na modelářském fóru. Na žádné soutěži ani na nějakém mistrovství.
Pravidly IPMS se řiďte a ohánějte tam, kde to regule závodů vyžadují. Tady ne.
Hans se nikdy nechlubil tím, že by model stříkal. Naopak, to hned napsal. Žádné výstavy ani soutěže se s ním neúčastnil.

Poznámku o diletantismu si taky nechte od cesty, protože diletantismus s tím přehozeným krytem neměl nic společného.

Bohužel, musím konstatovat, že někdy se se stářím nedostavuje zmoudření a tolerance, ale naopak se vytrácí sociální inteligence a tolerance. Mnohdy i schopnost uznat svou chybu a moudře mlčet.

A vaši poznámku o tom "že nebude tolerováno" už musím považovat vyloženě za úsměvnou. Proč jste se neozval hned, ale vytahujete to teď ? Asi dle přísloví "Kdo chce psa bít, hůl si najde".
Naposledy upravil Jester dne 17 črc 2021, 19:55, celkově upraveno 1
V.T.
Jester

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 17 črc 2021, 19:53

Tomas_Kovarik píše:
Martin Vašák píše:Docela se divím, co to s těma lidma z Prostějova poslední dobou je? Jeden remcá, že si někdo dává inzeráty do burzy a další předvádí tohle. Uznávám, že se zde občas Hans s někým pohádal, ale to by se dalo spočítat na prstech jedné ruky zasloužilého tesaře oproti tomu, kolikrát s tím má problém p. Škopán. A že neví něco ohledně kapoty, no nikdo není neomylný.
P. Kovařík
Mně to přijde jako argumentační faul, když nevím co, tak nadhodím chybu na modelu. Přitom se zde řešilo chování. A slušně by se zde měl chovat každý, ať tu má modelů 200 a nebo žádný. A chování jak vidíte opravdu nezávisí na věku.

Nelze se chovat jako pan Dlouhý vůči ostatním :nuts: a přitom předvádět takové
diletantské chyby. A navíc vydávat modely stříkané jiným modelářem za svoje.

Toto nebude tolerováno.

Je to v rozporu se slušným chováním, štábní
kulturou a pravidly IPMS a modelářského svazu Víc k tomu nemám co dodat.

Již jsem byl upozorněn že nemám přispívat a musím vynechat vulgarizmy - dále toto nebudu komentovat.

Tak Vy si asi sedíte na klávesnici... Co nebude tolerováno? Jste tu snad Bůh? Pravidla IPMS a jakýchkoliv jiných mod. svazů mně nezajímají.
Nejsem člen žádného z nich. Nebuďte směšný.
Naprosto na rovinu jsem napsal, že mi to nejde a kolega mi pomohl. To totiž značí kolegialitu a kamarádství. A to nebude tolerováno? Kdo si myslíte,
že jste? Ten model jsem postavil celý já a Jirka mi pomohl ho dotáhnout do konce. To jste ještě vážně nikdy neviděl, že by jiný modelář pomohl kolegovi?
Ať už se jedná o pomoc s nástřikem, namícháním barvy, výrobou alternativního dílu, naohýbáním složitých leptů dílu apod. To jste na svůj věk dost neznalý věci.
A také jste opravdu nikdy neviděl diletantskou chybu u někoho jiného, než u mně? Tak to se akorát zesměšňujete sám...
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 17 črc 2021, 20:05

Pochopil jsem to správně, že když mi kamarád věnuje model. Já, se s ním pochlubím, že jsem to dostal. Uvedu autora a i přesto jsem hajzl??
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 17 črc 2021, 20:11

hansp píše:Pánové, díky za info. Taky bych byl radši za čtvrtku. Když na to přijde, pokud bude připraveno jedno měřítko, určitě by nebyl problém převést to do druhého vzhledem k tomu, že jak Avie, tak Emil jsou k dispozici v obou měřítkách.

Taky bych čtvrtku, jenže curyšské B-534 byly jen v 72. Pro 48 by to znamenalo nový trup. To by už rovnou mohli udělat I., II. a Bk.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom.Vrabec » 17 črc 2021, 20:28

Tomas_Kovarik píše:Nelze se chovat jako pan Dlouhý vůči ostatním :nuts: a přitom předvádět takové
diletantské chyby. A navíc vydávat modely stříkané jiným modelářem za svoje.

Toto nebude tolerováno.

Je to v rozporu se slušným chováním, štábní
kulturou a pravidly IPMS a modelářského svazu Víc k tomu nemám co dodat.

Již jsem byl upozorněn že nemám přispívat a musím vynechat vulgarizmy - dále toto nebudu komentovat.

Ty kráso, tak to se kolego nech pro sichr vyšetřit...nebude prý tolerováno, čeho všeho se tady člověk nedočká. A ještě od chlapa, který se ohání svým věkem. Evidentně platí, jak říká náš stařík - že věk není žádná zásluha a rozhodně ne záruka rozumu.
Tomáš "Vrabec / Nádražák" Kosič
Tom.Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 17 črc 2021, 20:38

Tak já bych měl po té přestřelce jednu vyloženě technickou.

Je nějak definován plast, ze kterého jsou Vaše modely dělány? A když přebalujete cizí stavebnice, berete výlisky tak jak jsou, nebo si strukturu plastu do nich u výrobce nadefinujete? Ptám se proto, že vím, že pro model Bf-108 1/32 jste koupili celé výlisky od třetí strany.

for.jpg

Já jsem si teď model jako odreagovačku začal patlat a slepil jsem pár dílů - křídla, křidélka... Použil jsem na to Revell Contactu což je rozpouštědlové lepidlo, které používám už 30 let a vždy spolehlevě slepil všechno = naleptal plast a slepil. Stále ho používám na hlavní a nosné části letadla jako jistotu, aby to drželo - jo a jelikož dělám většinou 1/32 tak jsou pevné spoje potřeba. A když už to někde praskne, tak jinde než ve spoji. Svařovací lepidla Gunze S a SP používám samozřejmě s oblibou také, ale na "nepevné" spoje, jako jsou kokpity...

Zpět k modelu - druhý den, jsem contactou slepené díly chytl do ruky a normálně se mi to rozpadlo v ruce - koukněte na ty spoje - kolik tam toho lepidla bylo... Divný. Vůbec to s plastem nezareagovalo. Vypadalo to, jako bych to slepil třeba Herkulesem. Stalo se to někomu jinému třeba taky? Nestěžoval si na to někdo další? Čas od času se vyskytnou "mastné výlisky" (nemyslím teď zrovna Eduardí), nebo z "divných" měkkých/tvrdých plastů a pak s tím může být při lepení problém.

for1.jpg

for2.jpg

For3.jpg

PS: Neberte to jako výtku ke stavebnici, jen jako dotaz na použitý plast. A na Vaši obranu - taky se může stát, že mám starou Contactu. Spoje jsem obrousil a slepil jsem to znovu pomocí svařovacího S-ka a vypadá, že to drží.
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 17 črc 2021, 23:50

Nedávno si někdo stěžoval na totéž. Teď si nejsem schopen vzpomenout kdo, ale je to shodou okolností pár dnů.

Tento model jsme koupili už nalisovaný, a přiznám se, že vůbec netuším, kde se to lisovalo. Tedy, lisovalo se to v Číně, ale Čína je velká. A ta firma, která ten model zainvestovala, s výrobou modelů moc zkušenosti neměla. Takže stát se tam mohlo leccos.

Na druhou stranu, já to kdysi slepil, použil jsem Contactu a svařovací lepidlo od GSi, a ničeho zvláštního jsem si nevšiml.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 17 črc 2021, 23:56

Curych vám vysvětlím zítra. Vlastně dneska (:) Odpoledne (:)

Pane Kovaříku, tolerovány nebudou Vaše osobní útoky na ostatní diskutující a Vaše vulgární chování. Platí pro Vás totéž, co pro pana Škopána. Chovejte se slušně, nebo se nebudete moci této diskuse účastnit.

Jsem ba dovolené, v příštích dvou týdnech budu odpovídat s jistým zpožděním. Díky za pochopení (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JiříVránek » 17 črc 2021, 23:59

:D
Tomas_Kovarik píše:
hans dlouhán píše:Parádní rozbor. ;-I Opravdu jsem asi jediný, kdo má na svých modelech chyby. :lol: A to, co lepím a kolik toho lepím je moje věc.
Vážně nevíš, že třeba figurky si spousta modelářů do diorám nechá dělat u jiných modelářů/figurkářů? To třeba frajírci od Linze vědí...
Jestli mně má někdo za debila, tak je to jeho právo, to mu neupírám.

O figurky tady nejde, ale vystavit si model Junkersu a pak napsat - jo a kamufláž s hady mi nastříkal kolega.
To je snad i proti pravidlům Svazu plastikových modelářů pokud vím.

Teď to tu čtu - ty hady sem mu nastrikal já asi s dvojkou v krvi na dýchánku. :grin: :grin: :grin:
JiříVránek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JiříVránek » 18 črc 2021, 00:24

Jinak debata úsměvná. Člověk se i pobaví. Myslím si, že ten koníček moc hrotíte. Ale přesto dobrou noc všem :grin:
JiříVránek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 18 črc 2021, 01:02

Tak takhle na hady
Dvojku v žíle a snažit se o rovnou čáru :lol: Vyzkouším :grin:
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 18 črc 2021, 09:54

Tohle me opravdu desi, ze dam dite do modelarskeho krouzku a tam si ho vezme do pucu nekdo jako Tomas_Kovarik nebo Skopan...

Na druhou stranu "Toto nebude tolerováno." vylozene pobavilo, to taky budu pouzivat :)
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šilpoch » 18 črc 2021, 10:30

Tady začíná být větší sranda jak v hospodě... :-D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Díra nic neváží.
Michal Šilpoch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BajtCZE » 18 črc 2021, 10:59

Dobrý den p.Šulci, chtěl bych se zeptat jestli nechystáte reedici Hellcat-a ve čtvrtce? Díky (:)
BajtCZE

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48891 • Stránka 2161 z 3260 • 1 ... 2158, 2159, 2160, 2161, 2162, 2163, 2164 ... 3260

Zpět na Diskuse