Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 22 z 3260 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Chmell » 26 črc 2015, 20:39

Před nedávnem se tu řešila kvalita výlisků trupů nového Spitu Mk.16
Zde jsem si dovolil vyfotit výlisky z jedné stavebnice, kde jsou trupy jak Mk.16 tak Mk. IX.
Přílohy
IMG_1311 kopie.jpg
IMG_1312 kopie.jpg
IMG_1313 kopie.jpg
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tonny » 26 črc 2015, 21:05

Tak ten mírný pomeranč není tak hrozný jak spíš ty detajly co jsou na IX ostrý jsou na XVI na spodku křídla takový rozplizlý ,pěkně je to vidět u krytky na bouli u venkovního kanonu nebo na tom centralním světle ,hlavně pokud to porovnáš s IX křídlem 8-)
Přílohy
DSCF1249.JPG
2016 rozestavěno :Jak-1B Eduard
2016 dokončeno : 3x spit Mk.IX a pokaždé jinak Eduard Spit Mk.VIII JF 330 Eduard
2017 dokončeno : Spitfire Mk.VII 1/48 Eduard Spitfire IX R-RH M61 1/48 Eduard
Tonny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tonny » 26 črc 2015, 21:11

Tady je ta krytka na te bouli :P :wink:
Přílohy
DSCF1252.JPG
2016 dokončeno : 3x spit Mk.IX a pokaždé jinak Eduard Spit Mk.VIII JF 330 Eduard
Tonny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jeňýk » 26 črc 2015, 22:00

To si myslím, že nebude formou, ale materiálem. O maličko horší várka granulí může udělat pořádnou paseku. Už podle barvy ty plasty nebudou ze stejné šarže. To je na všech Mk XVI? Pokud ne, mohl taky nezodpovědný zaměstnanec přidat víc recyklátu.
Jeňýk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tonny » 26 črc 2015, 22:12

ja mam 16 celkem 6x a na nových výliscích tedy křídlo pro 3 paprsková kola a nízký trup to mam na všech u 16 s hřbetem ne :P
Tonny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peeppu » 27 črc 2015, 06:53

Vl.Šulc píše:Co se potenciální knihy o tankové brigádě týče, tak o tom jsme mluvili, a nevidím to nijak růžově.

PRO VL. ŠULC: Toto není dle mého názoru jen o knize, spíše o výliscích a kvalitních dekálech. Spíše mě zajímá Váš názor, zda tedy do takové limitky na čsl. téčka půjdete - zda už bude bonusem kniha od p. Kopeckého či tričko s čsl. téčkem nebo replika tankistického odznaku je věc druhá.
Na množství nehleďte
Peeppu

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 27 črc 2015, 15:31

Peeppu píše:
Vl.Šulc píše:Co se potenciální knihy o tankové brigádě týče, tak o tom jsme mluvili, a nevidím to nijak růžově.

PRO VL. ŠULC: Toto není dle mého názoru jen o knize, spíše o výliscích a kvalitních dekálech. Spíše mě zajímá Váš názor, zda tedy do takové limitky na čsl. téčka půjdete - zda už bude bonusem kniha od p. Kopeckého či tričko s čsl. téčkem nebo replika tankistického odznaku je věc druhá.

Spíš ne.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 27 črc 2015, 15:32

Tonny píše:Tady je ta krytka na te bouli :P :wink:

Na té formě se nic nezměnilo, pro Mk.IXe a Mk.XVI je to identický díl.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Odehnal » 27 črc 2015, 16:03

Vl.Šulc píše:
Peeppu píše:

Spíš ne.

Knihy už od Kopeckého existují....některé stále na trhu...
ale T34/85 v čs markingu i bez trička ale s plechy, brassiny, dekály, na čs tankisty ...Opočenský, Vajda, Ivasjuk ...to by fakt potěšilo... ;-I ...tak jako je WoT potěšili ty co pamatuji Janka, Gustíka a tank 102 RUDÝ

Podumejte ! :?:
..." já myslím, že by to nemuselo dopadnout špatně, aspoň se tak ukážete v tom nejlepším světle slova smyslu"... :)
https://www.youtube.com/watch?v=MpWlfMYlXXI
Přílohy
T-34-85.Praha1 (1).jpg
34_85_Rudy_1.jpg
" Život se skládá ze dvou fází, fáze očekávání a fáze zklamání." Jára Cimrman.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Petr Odehnal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 27 črc 2015, 18:22

Nechci nijak shazovat tento připravovaný model, ale na fotkách rámečku nějak nemůžu najít díl znázorňující spodní části zásobníku kulometů a dle fotek zkušební stavby to vypadá, že tam ani není, pokud jej stavitel neopomněl osadit.
zajímalo by mě jak to budete mít řešené, zda stejně jako Airfix ve stylu modelář dodělá sám a nebo jsem tento díl či díly na fotkách rámečků přehlédl?
přiložil jsem dvě fotky zde na foru prezentované.
Přílohy
ipms2015_49.jpg
Eduard_FW190_1-72_07.jpg
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tonny » 27 črc 2015, 21:56

Pro p.Šulc k tomu spodku křídla obě vytažena z dual comba, vycvaknutý je z křídla XVI late není to stejná forma neb tam chybí to co jsem na IXE zakroužkoval ,ale nechci se hádat jen jsem měl hned na začátku napsat že jde o křídlo s boulemi na hoře a prostě ty detajly co jsou pěkné na IX křídlu na XVI tak nevynikaj, tak teď si můžem jít roztrhat občanky :grin:
Přílohy
DSCF1256.JPG
DSCF1260.JPG
Battle of Britain 1968 AIoA N3310 Squadron Leader Skipper 9 kill
Tonny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 28 črc 2015, 03:36

Jarek S. píše:Nechci nijak shazovat tento připravovaný model, ale na fotkách rámečku nějak nemůžu najít díl znázorňující spodní části zásobníku kulometů a dle fotek zkušební stavby to vypadá, že tam ani není, pokud jej stavitel neopomněl osadit.
zajímalo by mě jak to budete mít řešené, zda stejně jako Airfix ve stylu modelář dodělá sám a nebo jsem tento díl či díly na fotkách rámečků přehlédl?

Tak ho neschazujte. Ten díl tam je, zapoměl jsem ho tam nalepit.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 28 črc 2015, 03:43

Tonny píše:Pro p.Šulc k tomu spodku křídla obě vytažena z dual comba, vycvaknutý je z křídla XVI late není to stejná forma neb tam chybí to co jsem na IXE zakroužkoval ,ale nechci se hádat jen jsem měl hned na začátku napsat že jde o křídlo s boulemi na hoře a prostě ty detajly co jsou pěkné na IX křídlu na XVI tak nevynikaj, tak teď si můžem jít roztrhat občanky :grin:

Já si myslím, že řešíte kraviny. V Mk.XVI jsou dva typy křídel, bez boulí je identický, u toho s boulemi jsou drobné změny. Ani ve snu by mě nenapadlo, že by to mělo mít nějaký význam.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 28 črc 2015, 06:21

Jarek S. píše:Nechci nijak shazovat tento připravovaný model, ale na fotkách rámečku nějak nemůžu najít díl znázorňující spodní části zásobníku kulometů a dle fotek zkušební stavby to vypadá, že tam ani není, pokud jej stavitel neopomněl osadit.

Ja bych rekl, ze je vpravo vedle spodnich pristrojovych desek. V jinem tematu jsou lepsi fotky.
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 28 črc 2015, 10:38

Vl.Šulc píše:
Tonny píše:Pro p.Šulc k tomu spodku křídla obě vytažena z dual comba, vycvaknutý je z křídla XVI late není to stejná forma neb tam chybí to co jsem na IXE zakroužkoval ,ale nechci se hádat jen jsem měl hned na začátku napsat že jde o křídlo s boulemi na hoře a prostě ty detajly co jsou pěkné na IX křídlu na XVI tak nevynikaj, tak teď si můžem jít roztrhat občanky :grin:

Já si myslím, že řešíte kraviny. V Mk.XVI jsou dva typy křídel, bez boulí je identický, u toho s boulemi jsou drobné změny. Ani ve snu by mě nenapadlo, že by to mělo mít nějaký význam.

Ono to totiž význam má. To zakroužkouvané je montážní prostor a osazení pro IFF anténu a poměrně pochybuji, že by to pozdní Mk.XVI neměly...
Olda Homola

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 22 z 3260 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 3260

Zpět na Diskuse