Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mig-23 & 27 (All about )

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Mig-23 & 27 (All about )

Příspěvekod Martin Janoušek » 13 lis 2015, 23:09

stonemar píše:No a nešlo by to Martine nafotit , sepsat , vytvořit , odlít a vydat [-o<
Pěkně prosím 8-)

Jako dotáhnout tento starý master do "vítězného konce"? Asi ano, už jsem na to myslel, ale nebude to hned.
Já osobně BN určitě nebudu stavět z této nové stavebnice.
To jsou u těch Trumpetýrů takoví idioti... To nedokáží nad tím aspoň trochu přemýšlet?
Přílohy
IMG_6548.JPG
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 14 lis 2015, 09:42

Evidentně ti čínský kok...ti se nepoučej, dokud jim to všichni modeláři a obchodníci nezačnou vracet zpátky... Takže pořád navrhujou modely podle pochybných plánků a pár fotek postahovaných z webu... Inspirací toho čumáku co je ve stavebnici, jsou evidentně čelní fotky migu, kdy je příď focená mírně odspoda díky sklonu éra. Takže na fotce to pak vypadá skoro jak zobák ptakopyska. A takovej zobák v tý stavebnici bohužel najdete! Je to prostě hnus, Velebnosti... Tunnana, na kterýho jsem se těšil, raděj po týhle zkušenosti oželím a počkám až na nějakou recenzi!

Martin mne teda moc nepotěšil, doufal jsem že ten jeho setík na BNky je už v nějaký dokončovací fázi. Nezbude mi holt než si pár let počkat, nebo sehnat starou MIKU konverzi a vzít jí jako základ, nebo vyrazit do musea - nafotit, oměřit a sochat. Což o to, udělat čumák a upravy na trupu, to je pár destiček a něco řezání a šmirglování, ale kdo se má dělat s tím překrytem!!!!! Hovada čínský...
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 14 lis 2015, 11:36

Jo, jo, parchanti zatracený :angry:
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod stonemar » 14 lis 2015, 12:02

Je otázka jestli to má cenu si stěžovat , už vidím ty zahraniční recenze typu - Higly recomended . Bohužel ...
stonemar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 14 lis 2015, 12:10

Petre Tunnan je podle britmodelleru trochu smrsklej...snad 1/52
Petr Zatrepalek píše:Evidentně ti čínský kok...ti se nepoučej, dokud jim to všichni modeláři a obchodníci nezačnou vracet zpátky... Takže pořád navrhujou modely podle pochybných plánků a pár fotek postahovaných z webu... Inspirací toho čumáku co je ve stavebnici, jsou evidentně čelní fotky migu, kdy je příď focená mírně odspoda díky sklonu éra. Takže na fotce to pak vypadá skoro jak zobák ptakopyska. A takovej zobák v tý stavebnici bohužel najdete! Je to prostě hnus, Velebnosti... Tunnana, na kterýho jsem se těšil, raděj po týhle zkušenosti oželím a počkám až na nějakou recenzi!

Martin mne teda moc nepotěšil, doufal jsem že ten jeho setík na BNky je už v nějaký dokončovací fázi. Nezbude mi holt než si pár let počkat, nebo sehnat starou MIKU konverzi a vzít jí jako základ, nebo vyrazit do musea - nafotit, oměřit a sochat. Což o to, udělat čumák a upravy na trupu, to je pár destiček a něco řezání a šmirglování, ale kdo se má dělat s tím překrytem!!!!! Hovada čínský...

PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 14 lis 2015, 18:07

[quote="PetrB"]Petre Tunnan je podle britmodelleru trochu smrsklej...snad 1/52/quote]

Díky za info a navedení. Právě jsem si na britmodelleru pojednání o čínský parodii na tunnana přečetl a rozhodně pujdu do Pilot Replicas nebo v nejhoršímu znovu do rezinový Neomegy! Nicméně dosti tunanů a raději zpět k Migům.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod aceRimmer » 15 lis 2015, 10:56

Nejhorší je, že když jejich MF, ML celkem ujde, tak spusta lidí půjde do BN z voleje, bez očekávání nějakého průseru a vyhodí 1200 oknem. Podle mě to snad dělaj schválně, jinak si to neumím vysvětlit. Vytvořit takovej bastl.
aceRimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SV » 15 lis 2015, 14:10

Martin Janoušek píše:Jako dotáhnout tento starý master do "vítězného konce"? Asi ano, už jsem na to myslel, ale nebude to hned.

Kdysi jste se někde zmiňoval o tom, že chystáte komplet konverzi z MF na BN . Nebylo by to z hlediska nákladů výhodnější než jen opravný set? Přece jen, MF se dá koupit asi 3 kila levněji než BN .... Nový čumák, zadní závěsníky, kabina od Rob-taurus, možná nějaká výzbroj ....

P.S. Kolečka jsou slíbené od Eduardu.
SV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 15 lis 2015, 15:40

SV píše:
Martin Janoušek píše:Jako dotáhnout tento starý master do "vítězného konce"? Asi ano, už jsem na to myslel, ale nebude to hned.

Kdysi jste se někde zmiňoval o tom, že chystáte komplet konverzi z MF na BN . Nebylo by to z hlediska nákladů výhodnější než jen opravný set? Přece jen, MF se dá koupit asi 3 kila levněji než BN .... Nový čumák, zadní závěsníky, kabina od Rob-taurus, možná nějaká výzbroj ....

P.S. Kolečka jsou slíbené od Eduardu.

Výzbroj by byla zbytečná. I tak samotný Mig23bn upgrade/konverzní set by musel obsahovat tohle - nová příd, nové vstupy vzduchu (ty Martin už prodává jako MF upgrade), nový konec trupu, zadní závěsníky, Delta pouzdro, nová kabina z acetátu, blatník příp. i kola předního podvozku. Rozhodně nic za pár babek... Když se k tomu přidají i dekály, je to rázem tisícovková záležitost. Pokud jde o výzbroj, má smysl ji mít jen jako variantní nabídku - UB16/UB32 (řeší brassin), MBD2-67u závěsníky (mig21 Eduard) + 4x FAB100 (Eduard Mig21 nebo brassin), MBD3-u2t závěsníky (Mig25 kittyhawk) + FAB500 (dtto nebo Aires), FAB250 i UPK23 a RBK taky někdo dělá (aires??), Ch23 se dá koupit taky (48014 Northstar models). Za hřích by stály cementovky a protibetonovky...
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Rychnovský » 15 lis 2015, 16:00

Soudruzi z Číny si z nás asi fakt dělaji pr..l....po f-111 od HB další naprosto zmršená silueta mého oblíbeného letadla...ach jo...

http://www.britmodeller.com/forums/inde ... sed/page-4
Pavel Rychnovský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 15 lis 2015, 22:49

Petr Zatrepalek píše:Martin mne teda moc nepotěšil, doufal jsem že ten jeho setík na BNky je už v nějaký dokončovací fázi. Nezbude mi holt než si pár let počkat, nebo sehnat starou MIKU konverzi a vzít jí jako základ, nebo vyrazit do musea - nafotit, oměřit a sochat. Což o to, udělat čumák a upravy na trupu, to je pár destiček a něco řezání a šmirglování, ale kdo se má dělat s tím překrytem!!!!! Hovada čínský...

Vždyť jsem ten setík loni kvůli ty stavebnici stopl. To myslíš, že budu dělat na něčem, co má vyjít? Já bych si BN taky raději postavil ze stavebnice než z nějakého setu. Proto mě to docela nasr..lo. A taky to, že dokázali udělat složitější MF a ML velmi slušně a tak jednoduchý tvar jako je čumák od BN nezvládnou... To je na zabití.

Ten set dotáhnu a doufám, že to nebude trvat roky, jak píšeš. Překryt necháme zase udělat u Roba Tauruse. Štíty, vstupy a padák jsou stejné s MF. Mám už i směrovku, vřeteno Delty (to mimochodem taky dokázali zdrbat). Myslím, že už mám i nějaký základ na CH-23, musím se podívat do krabice. Dekály asi udělám jako samostatný aršík. Ono pak bude jedno, jestlo to bude konverzní set na M/MF nebo opravný na BN. Myslím, že dobré ušetřené čtyři stovky.
Jenom do interiéru se mi vůbece nechce... Sice ho mám rozkreslený ve 3D, ale ta nechuť :-D
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Balák » 15 lis 2015, 23:26

Dobrý večer, také jsem tento model očekával s nadějí, že se konečně dočkáme slušné BN v 1/48 :P Ale při zhlédnutí fotky na stránce Trumpetyru se mi ten předek nezdál. Nyní se mi tento prvotní dojem bohužel naplno potvrdil a nejen ve spojení se zmršeným předkem, ale také další části modelu jsou divné :? . Určitě si tento předražený pokus o Mig-23 BN nekoupím! Proto chci požádat Pana Matouška, o vydání v tomto případě rozsáhlejšího opravného setu pro přestavbu modelu MF. Určitě se najde hodně zájemců o tento nádherný typ našeho letectva. Mám doma set od Miku Model plánoval jsem jej použít, ale než jsem začal tak se objevila zmínka o přípravě modelu od Trumpetyru. Tak jsem tedy počkal a takhle to dopadlo :cry: . Zdraví Jarda Balák
Jarda Balák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 16 lis 2015, 08:13

Martine, tak to je super zpráva =D> [-o< , měl jsem z textu za to, že se ti do BN až tak moc nechce... Nicméně kopyto na kabinu tě asi nemine, co vím tak Robert se do komplet nových kopyt moc nehrne, raděj už z něčeho tvarově hotového vychází a na kopytu následně dodělává jen rámování a zalešťuje. Mám u něj už docela dlouho zadaný 1/72 kabiny na a-model Jak28pp a IL-2 tamku, a právě z důvodu nutný předělávky původních kabin to nemá ještě hotový, jsme dohodnutý že až bude mít náladu a čas, tak to dodělá.

Pokud jde o interiér - v čem je problém? Ty chceš máster tisknout v 3D? Těch pár hejblat se dá přece vysochat v pohodě, výstražný tabla a ciferníky se stejně musí řešit barveným leptem nebo dekálem. Jestli se ti do másteru kokpitu nechce, rád ti s tím pomůžu, tyhle práce mně baví...

O rozdílu ceny M/MF a BN raději PŠŠT! Nebo nám rovnou zdraží i ty starší kity :wink: ...

PS - pokud máš zájem si začít dělat předobjednávky, tak si tímto rovnou rezervuju tři kousky opravnýho setu a dekálů.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Matoušek » 17 lis 2015, 11:30

Jarda Balák píše:Dobrý večer, také jsem tento model očekával s nadějí, že se konečně dočkáme slušné BN v 1/48 :P Ale při zhlédnutí fotky na stránce Trumpetyru se mi ten předek nezdál. Nyní se mi tento prvotní dojem bohužel naplno potvrdil a nejen ve spojení se zmršeným předkem, ale také další části modelu jsou divné :? . Určitě si tento předražený pokus o Mig-23 BN nekoupím! Proto chci požádat Pana Matouška, o vydání v tomto případě rozsáhlejšího opravného setu pro přestavbu modelu MF. Určitě se najde hodně zájemců o tento nádherný typ našeho letectva. Mám doma set od Miku Model plánoval jsem jej použít, ale než jsem začal tak se objevila zmínka o přípravě modelu od Trumpetyru. Tak jsem tedy počkal a takhle to dopadlo :cry: . Zdraví Jarda Balák

Pane kolego,asi jste měl na mysli Martina Janouška.Já skutečně nebudu nic vyrábět - slibuji. :uff: Já vím,že jste se asi spletl,ale raději se ozývám.
Jiří Matoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Balák » 17 lis 2015, 21:34

Děkuji za upozornění. Samozřejmě jsem myslel Martina Janouška a jeho firmu Ciro. V tom rozčílení jsem přehodil příjmení a bez kontroly poslal. Tímto se stavím do fronty o opravný set na Mig-23 BN. Zdraví Jarda Balák
Jarda Balák

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse