Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nový Spitfire Mk.IX od Eduardu

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Nový Spitfire Mk.IX od Eduardu

Příspěvekod Milan Holzapfel » 14 úno 2013, 09:50

Olda Homola píše:Normálka...typická čecháčkovská povaha - co je vyrobeno doma, to pohanit, poplivat...

Ale to se Oldo mýlíš ta debata o "chybném" tvaru šachet začala na aeroscale. Model bude asi pěkný, ale v blbým měřítku
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 14 úno 2013, 10:06

Tango píše:Mýlíš se, ten model už vidělo dost lidí. Zrovna teď v sobotu byly výlisky vystavené na soutěži v Děčíně a prošly mnoha rukami (včetně mých).

Jo, tak to beru zpět. Jen mi přijde divné (a z toho vycházím), že to všichni řeší podle pár fotek v veletrhu...
BTW: taky doufám, že se v sobotu objeví i tady u nás na severu.
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 14 úno 2013, 10:26

Olda Homola píše:Normálka...typická čecháčkovská povaha - co je vyrobeno doma, to pohanit, poplivat...

Hodně hloupá úvaha...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 14 úno 2013, 10:29

Randalf píše:
Tango píše:Mýlíš se, ten model už vidělo dost lidí. Zrovna teď v sobotu byly výlisky vystavené na soutěži v Děčíně a prošly mnoha rukami (včetně mých).

Jo, tak to beru zpět. Jen mi přijde divné (a z toho vycházím), že to všichni řeší podle pár fotek v veletrhu...
BTW: taky doufám, že se v sobotu objeví i tady u nás na severu.

No a i kdyby. Jestliže ta fotka jasně tvar šachet ukazuje, tak snad není s hodnocením problém ne? Jestli to mám v ruce nebo vidím na fotce, na tom tvaru nic nezmění. Vždycky se nové modely probíraly i podle fotek výlisků, teď se najednou vyrojí hromada lidí, kterým to přijde divné. A taky dost lidí, co nepochopili, že se tady spíš snažíme dokázat, že se soudruzi v zahraničí mýlí, když prohlašují, že to má Eduard blbě...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 14 úno 2013, 10:35

Milan Holzapfel píše:

Ale to se Oldo mýlíš ta debata o "chybném" tvaru šachet začala na aeroscale. Model bude asi pěkný, ale v blbým měřítku

Když koukám na tvé "rozesrance", tak se taky rýpeš v pěkném "hnoji" :grin: Takových krásných dvaatřicetin kolem a člověku se právě jako na potvoru nejvíc líbí ty, co je na nich práce jak na kostele po čtyřiceti letech komunismu... :D
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Stránský » 14 úno 2013, 11:06

Milan Holzapfel píše:

jj, přesně tak, tady jde debata že budou oválné a pokud to tak bude na modelu, tak je to dobře. O tom jak jsou špatné píšou venku.
Tohle mě na debatách na naší straně vždy udivuje, že lidi nakonec ani nečtou jakým směrem jde debata a jaké jsou její výsledky.
Zažranost některých jde do takového měřítka, že začnou zpochybňovat výkresy od Mitchella a jediné ok jsou od toho Monsporta i když jsou malované podle těch mitchellových :grin: :grin:

.... zhecovali jste mě tak dobře , že jsem si objednal maintenance manual na Spita :lol: ... tak je to spravne.....tak to ma byt !
Štěpán Stránský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 14 úno 2013, 11:08

Richard Plos píše:

Hodně hloupá úvaha...

Vážně? to je zajímavý - nikde jsem neviděl téma 1/32 Spitfire IX od Tamiye, případně řadu jiných novinek od tého výrobce...

Ale asi nejsem patřičně inteligenčně na výši jako pan kolega :)
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pawlik » 14 úno 2013, 11:09

Richard Plos píše: člověku se právě jako na potvoru nejvíc líbí ty, co je na nich práce jak na kostele po čtyřiceti letech komunismu... :D

Nojo, no.. Možná mu nejde ani tak o cíl jako o proces... A nebo má tu smůlu jako já, že se jeho výběr neshoduje s politikou výrobců (já dělám Británii konce třicátých let a jsem rád, že někteří exoti existují aspoň ve dvaasedmdesátině jako shrotruny).

Edit: A pokud jde o samotné téma, souhlasím s předřečníky. Válec, opisující tvar zatažených kol nebyl kolmý k rovině křídla, tudíž i dna podvozkových šachet budou (mírně) eliptické.Otázkou je zda natolik výrazně, aby to bylo vidět i v modelářském měřítku. Výraznější to však určitě bude na spodním potahu, který rovný nebyl (Clark Y to opravdu nemělo).
Naposledy upravil Pawlik dne 14 úno 2013, 11:20, celkově upraveno 2
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
"To, že jsi paranoidní, rozhodně neznamená, že po tobě nejdou".
El Speedo flying community
Člen ŠG č. 38
Pawlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 14 úno 2013, 11:09

Milan Holzapfel píše:

Njn, holt je třeba použít vlastní rozum a ne nekriticky přejímat všechny sračky co britoni vyblijí...
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 14 úno 2013, 11:33

Oldo možná by opravdu neškodilo si tu diskusi pročíst pořádně, ten tvůj výkřik o čecháčkovské povaze je opravdu silně mimo :bad: Navíc si poměrně silně protiřečíš.
Na adresu nového modelu od Eduardu tady nikdo z Čechů zatím nenapsal křivé slovo (tedy až na pár povzdechů nad konkrétnímu jedinci nevyhovujicímu měřítku), zatím se tu pouze vyvrací nejspíš chybné nařčení ze špatného tvaru šachet vzešlé z BRITSKÉHO fóra!
A co ti prosím vadí na tom, že na českém fóru vzniklo čechy založené téma o novém modelu české firmy? Pokud ti zde chybí téma o Spitu od Tamky nebo kohokoliv jiného, vůbec nikdo ti nebrání ho založit a diskutovat v něm.
Naposledy upravil Hummer dne 14 úno 2013, 11:37, celkově upraveno 1
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 14 úno 2013, 11:35

Olda Homola píše:
Richard Plos píše:

Hodně hloupá úvaha...

Vážně? to je zajímavý - nikde jsem neviděl téma 1/32 Spitfire IX od Tamiye, případně řadu jiných novinek od tého výrobce...

Ale asi nejsem patřičně inteligenčně na výši jako pan kolega :)

Nevím sice, jak jsi na tom inteligenčně, ale je evidentní že jsi nepochopil, že tady Eduardího Spita obhajujeme a vyvracíme "závěry" na zahraničním fóru... U některých lidí mám dojem, že sem chodí jen proto, aby se hádali, nebo to někomu "nandali". Nechápu to...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pawlik » 14 úno 2013, 12:12

Mimochodem, mechanismus podvozku Spita je vidět ve filmu The first of the few, v čase 1:34:37 a dále, spolu se spoustou detailů (prototyp ovšem "hraje" pozdější verze, podle výfuků a kabiny odhaduju na pozdní Mk.I). V roce 1942 snad nemuseli pro film dělat makety :D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
"To, že jsi paranoidní, rozhodně neznamená, že po tobě nejdou".
El Speedo flying community
Člen ŠG č. 38
Pawlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 14 úno 2013, 12:15

Olda Homola píše:Vážně? to je zajímavý - nikde jsem neviděl téma 1/32 Spitfire IX od Tamiye, případně řadu jiných novinek od tého výrobce...

Tak to jsi se, Oldo, špatně díval viewtopic.php?f=1&t=38193&hilit=Spitfire
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirie » 14 úno 2013, 22:19

Jedním slovem: Už se nemůžu dočkat :D
jirie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 15 úno 2013, 08:36

jirie píše:Jedním slovem: Už se nemůžu dočkat :D

Jj, já sice taky, ale zkusím ho pak dát na týden do vody, jestli mi nenabobtná do 1/32 :grin: Ale Vláďa Šulc na "nymbecký žumpě" slíbil, že se "jednou" k dvaatřicetinám vrátěj! :D Takže já budu čekat dýl...
Richard Plos

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse