Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Obtisky na zakázku

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 20 črc 2006, 09:10

Mirku, nechci aby to vyznělo tak, že Ti říkám, že jsi truhlík, chci jenom, aby od Tvojího zadání do mého dokončení neuběhla více než půlhodinka.
Přemýšlej trolinku! Pošleš mě obrázek e-mailem. Já ho dostanu a otevřu si ho třeba v ACDSee. Jak, podle Tebe, teda mám poznat, jak to má být veliké?
Už Ti posílám tabulku, kde asi pochopíš, oč kráčí. Já nejsem žádná profi dílna, abych věděl, že Finové to měli v tom a tom měřítku ten a ten znak takový a takový rozměr!!!! Šmarjáááá! :lol: :lol: :lol:
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 20 črc 2006, 11:45

Hammer píše:
Tomáš Matyska píše:Zdravím všechny.Mám takovej dotázek.Nebude si někdo z Vás nechávat dělat kódová čísla na porevoluční Migy-21MF AČR v měř.1/48,jako třeba šedivku 5508,šedivé třítónové 9801,9804,9805 a další,nebo šedivky MFN 2205, 4175,5581 a ostatní?Pokud ano,dejte mi prosím vědět,já bych se připojil :-D .Sám totiž neoplývám počítačovou zdatností a asi bych je nenavrhl :( :oops:.Díky

Máš je před sebou? Pokud je vidíš, prostě je naskenuj, dej si je jako základ a přes ně v Corelu tahej křivky. Jak si myslíš, že to dělám já? Je to opravdu velmi, velmi primitivní postup. Jenom si musíš ten základní font celý od 0 po devítku udělat, to je tak půl hodinky práce nanejvýš. Když si nebudeš vědět rady, ozvi se, já Ti to během pěti minut vysvětlím i po ICQ. Eeee když mě teda zase nebude padat spojení.

Ahoj - s těma Migama21MF bych se připojil. Jsem schopen to udělat ve photoshopu a pak to vyexportovat, ale nemám předlohu - pokud se dohodneme na mašině tak do toho jdu určitě. Mám i skenr. Jen dodat ty podklady a rozměry. Kdyžtak se spojme po ICQ nebo by mail. dík
p.s. klidně bych popřemejšlel ještě o 2500 http://211.airspace.cz/mig21/mfn/00860012.JPG
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Špaček » 20 črc 2006, 16:25

Mohl bych taky poprosit mailem o tabulečku?
Díky
Jarda Špaček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kolovrat » 21 črc 2006, 12:35

To Hammer:Díky za tab.Vyplním a zašlu ,ale né hned asi tak do 14dní to dám dohromady a tak týden budu sepisovat.Takže pak se Ti ozvu a děkuji předem.
;-I
Kolovrat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kito » 24 črc 2006, 08:46

Mohol by som tiez poprosit o tabulku, nejako sa mi nepodarilo vam napisat na mail standahammer....
Kito
Moj mail je: kitodaadZAVINACyahoo.de - neviem, preco mi ho nezobrazuje pod prispevkom... skusim to vyriesit
kito

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 24 črc 2006, 12:26

Kluci, nemám sice co dělat (myslím obtisky), ale nijak s tím nespíchejte. Pořád lepší týden přemýšlet, než týden den co den mi přidělávat zbytečnou práci dalšími a dalšími dodatky, které musím do Vašich tabulek ručně vkládat, aby mi zůstal přehled, co kdo vůbec chce. Na tom archu je takový miž-maž všeho možného, že ani prase už neví, co koho je. Na a na to jsou mě ty tabulky!
Naposledy upravil Hammer dne 24 črc 2006, 15:20, celkově upraveno 1
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 24 črc 2006, 13:43

Můžu taky poprosit o tu tabulku? Předem díky. Zkusim spáchat ty low-vis znaky pro AČR v 48mině.
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 24 črc 2006, 15:24

Ještě jsem si uvědomil: mám už ty první tři archy pro kolegy, kteří si navymýšleli kde co (což se mě hodí, mám nějaké ty fonty atd atd.), když mě to budete platit přes účet, stojí mě pohyb na účtu 6,-Kč, jako kdyby na té poště musel někdo hnout prstem. Tak se nezlobte! Teď mám krizi s papíry, kterou budu promptně řešit!
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KING TIGER » 28 črc 2006, 10:33

Zdar, moc by mě zajímalo jestly by jsi zvládnul i tohle, ale 1:48?

Jinej obrázek jsem nenašel/zatim a ani foto/, šlo by jen o pařáty a písmena, zatim informativně.
http://www.ju-88.wz.cz

"Model nedělá modeláře, ale modelář dělá model"
KING TIGER

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KING TIGER » 28 črc 2006, 10:34

Zdar, moc by mě zajímalo jestly by jsi zvládnul i tohle, ale 1:48?

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Jinej obrázek jsem nenašel/zatim a ani foto/, šlo by jen o pařáty a písmena, zatim informativně.

KING TIGER

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 28 črc 2006, 12:58

To není problém nakreslit. Problém je, co pak s tím. Ty pařáty musí dojít na bílý papír. Existují v podstatě dvě možnosti, jak to z archu pak dostat: pokud máš na modelu, kam ten pařát dojde obtisknout, jednobarevný podklad, je to lehčí v tom, že ten podklad nechám vytisknout a můžeš vyříznout obdélník, kde pařát bude uvnitř. Tedy jako by jsi to koupil - skoro. Pokud ale máš pařát na vícebarevném kamo, pak Ti nezbude, než každý dílek toho pařátu ostrou špičkou skalpelu vyříznout - stačí samosebou jenom ta tenounká fólie, nemusíš se pitvat durch celým papírem. Rozumíš tomu?
Měřítko mě ani tak nezajímá, mě zajímají rozměry!
Písmena jsou taky s bílou, aspoň ta žlutá. Taky buď kolme dokola vyřezat nebo podkladovou barvu!
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav Hochmuth » 28 črc 2006, 13:05

Vyrezať do fólie a nastriekať. Ani to dvojfarebné písmeno nie je problém, v 1/48 už vôbec nie.
Václav Hochmuth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KING TIGER » 28 črc 2006, 14:01

Já bych nejdřív sehnal obtisky a pak to předělal do 48 a ozvalbych se, zatim to je jen info, ale dík za vysvětlení.

KING TIGER

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zaphodbiblbrox » 28 črc 2006, 21:09

Jestli bych mohl poprosit, tak bych taky jednu tabulku chtěl.Děkuji.
Zaphodbiblbrox

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 28 črc 2006, 21:21

Hammer píše:Existují v podstatě dvě možnosti, jak to z archu pak dostat: pokud máš na modelu, kam ten pařát dojde obtisknout, jednobarevný podklad, je to lehčí v tom, že ten podklad nechám vytisknout a můžeš vyříznout obdélník, kde pařát bude uvnitř. Tedy jako by jsi to koupil - skoro.

Poslechni Hammere, máš tuhle teorii ověřenou? Trošku se zabývám profesně barvama a povrchovou texturou a troufám si tvrdit, že ten obtisk nebude mít stejnou barvu s podkadem už jenom z titulu jiných odlesků dekálu a nástřiku (i přes lesklý lak) - další věc je s jako přesností je namíchaná barva, jak dlouho byla v obchodě, atd.
Neber to jako rejpání, spíš jako dotaz - zajímají mě tvoje obtisky
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse