Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Československé lavočky

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Bradáč » 01 lis 2007, 18:11

Jan Kraut píše:To: Hančár Ladislav
Díky za odkaz. Knížky La-5 a La-7 od MBI jsou špicový, jenom škoda, že v La-7 chybí zrovna ta část, co mě nejvíc zajímá. Kdyby tak byly šikmoočka důkladný v kopírování jako ve všem ostatním...

Čím víc se do těch knížek začítám, tak se mi zdá, že to s lavočkama asi dopadne jako s Migama-23(chtěl jsem 2 naše, ale nakonec jsem si jich postavil 6) a Migama-21(nakonec 9, všechno naše)... když jsou to tak pěkný letadla... a ty kamufláže...

Jenom by to chtělo vědět trošku víc... doufám, že mi pomůžete vyřešit i ostatní otázky...

Obě publikace jsou určitě běžně k zakoupení. Možná byste mohl být důkladnější než šikmoočka a koupit si je... :roll:
Michal Bradáč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Kraut » 01 lis 2007, 21:29

To: Michal Bradáč
To je taky možnost, v ideálním případě by to bylo nejlepší. Vždycky jsem si ale myslel, že tohle fórum je od toho, aby si každej nemusel všechno koupit a všechno přečíst, ale poradil mu někdo, kdo už si koupil nebo přečetl...
Jan Kraut

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Bradáč » 01 lis 2007, 22:02

Jan Kraut píše:To: Michal Bradáč
To je taky možnost, v ideálním případě by to bylo nejlepší. Vždycky jsem si ale myslel, že tohle fórum je od toho, aby si každej nemusel všechno koupit a všechno přečíst, ale poradil mu někdo, kdo už si koupil nebo přečetl...

Pod Vaše slova bych se skoro podepsal! Mluvíte mi z duše. Horší je, že někdo většinou radí, kde jakou publikaci stáhnout...
Jsem rád, že považujete koupi publikací za ideální případ - to znamená, že jsem Vám dobře poradil.
Michal Bradáč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Kraut » 02 lis 2007, 10:51

Pokud se mi naskytne možnost, taky si kde co stáhnu... Napřed jsem čekal, až mi někdo pomůže a poradí, ale v tomhle případě už jsem se rozhodl, že si obě publikace koupím, jsou úplně špicový a myslím, že se mi budou hodně hodit, přece jenom knížka je knížka, tomu se obrazovka noťasu nemůže rovnat... Děkuju všem, kteří se mi snažili poradit, hodně mi to pomohlo...
Jan Kraut

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 02 lis 2007, 11:26

Michal Bradáč píše:
Jan Kraut píše:To: Michal Bradáč

Pod Vaše slova bych se skoro podepsal! Mluvíte mi z duše. Horší je, že někdo většinou radí, kde jakou publikaci stáhnout...
Jsem rád, že považujete koupi publikací za ideální případ - to znamená, že jsem Vám dobře poradil.

Plne suhlasim s tym ,ze knizky by sa mali kupovat,ja tieto publikacie mam tiez kupene original,lenze....
....lenze ,ak si zoberiete ze u nas na vychode slovenska je bezny plat napr. vo vyrobe 10-12 000 Sk a za knizku mate dat 600-800 Sk,tak ju radsej stiahnete z netu,pretoze si to nemozte dovolit ,lebo uz za model ste dali priklad 700 Sk.A o mladych ,ktory este nezarabaju ani nehovorim,odkial ma zobrat student 800 Sk na Squadron.Netvrdim ze su prehnane ceny publikacii,len tvdim ,ze nase prijmi tomu nezodpovedaju.Naposledy som na slovensku pracoval v pobocke nemeckej firmy,pracovnik v nemecku na mojej pozicii mal 14 Eu na hodinu ,ja 4 Eu na hodinu a musel som mu posielat programi ,lebo to nevedel.Ten v nemecku dal 20 eu za SQ ,ja som ho stiahol z netu zadara,inak by som ju nikdy nemal.
Kupenie knizky je sice pripad idealny ,ale v nasich pomeroch nie vzdy realny a ja mam rad realne veci,trebars su zadara na nete.
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 02 lis 2007, 12:27

A este...Honzo,nieje pravda ,ze je lepsie mat knizku v ruke ako v pocitaci,na slovensku mam asi 10 bedni od bananov s casopismi a knizkami,ak bysom mal teraz hladat kde je Zlinek so Spitom Mk V,tak nemam sancu.Poprve ,tie krabice su v Michalovciach a ja v Boltone,ale ak chces aby som ti to nasiel na tom DVD co mam vsetko oscanovane tak mi daj 5 sekund a mam to,Je rozdiel mat 5 DVD a 10 krabic od bananov.Neviem si predstavit ako by som to sem dotiahol
Stary pan Guttenberg bol dobry,ale chlapci od majkrosoftu su lepsi
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miško » 02 lis 2007, 12:45

Taky mám mraky literatury, dělal jsem si postupně seznam materiálů, kde je co a po pěti letech štrachání mi disketa šla do háje, dělám ho znovu, už druhým rokem beru opět vše do ruky a bádám a dělám si poctivě zálohy konečně. Taky to mám raději na papíře, ale jsem vděčnej i za internet že nemusím kupovat všechno.
Miško

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Bradáč » 02 lis 2007, 22:00

Ano, ceny a platy v porovnání se Západní Evropou jsou opravdu k pláči... Taky si občas stáhnu dvacet, nebo třicet let starou knížku, ale jen proto, že ji nemůžu nikde sehnat. Pak ji stejně seženu a koupím. :) Nové si kupuji rovnou. Kupuji knihy i za 1600,-, ale pak si musím něco odříct! Nemusím mít všechno... Byla by však škoda nekupovat tuzemské publikace a nepodpořit tak vydavatele. Ať je to u nás MBI, Revi, Jakab, 4+,JaPo, CMK, nebo na Slovensku HT Model. Když si představím co všechno chystá např. MBI... :P
Michal Bradáč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 03 lis 2007, 06:44

Odriect som si musel spustu veci,najma ked bol syn na vyske,musel som si rozmysliet cimu dam 1500kazdy mesiac na stravu v jedalni alebo kupim model.Vzdy vyhrala ta strava,ale nespominam si ,zeby ma niekto z uvedenych vydavatelov podporil.Vydavanie publikacii je byznis ako kazdy iny a verte mi,je mi totalne fuk ci uvedeny vydavatelia profituju alebo melu z posledneho,tak ako im je fuk z coho ja zivim rodinu.S tym na mna nechodte
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Bradáč » 03 lis 2007, 09:43

:roll:

Lepší se bude bavit o Lavočkách... Nevyšlo teď něco na ně v Modeláři? Poslední číslo jsem ještě neviděl.
Přílohy
La5FN.jpg
Michal Bradáč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 03 lis 2007, 10:25

Skvely napad.
Ta kresba je teda vydarena,skvela praca.Modelara som nevidel uz posledne dva cisla,odoberam to na Slovensku,ale schranku vybera kolega lebo doma nieje nikto a zatial ma neinformoval co tam bolo.Tu som na Modelara zatial nenatrafil,ale asi si ho objednam aj tu ak sa to bude dat.Kupujem ho uz 35 rokov a uz je to sucast mojho bytia.
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Kraut » 04 lis 2007, 21:09

V posledním modeláři píšou jenom tak zevrubně něco o zbarvení našich La-5 a o modelu Zvezda 1:48. Knížky mám radši, protože po několika hodinách čučení na obrazovku počítače mám hotový oči. Určitě by to potvrdilo víc lidí, že z počítače se špatně čte. A ještě k té debatě o financích. Nemám nejhorší příjem, nestěžuju si, ale modelařina není nejlevnější koníček a právě proto stavím modely bez doplňků, dělám jenom úpravy samo-domo. Knížky dneska nejsou levná záležitost, ale když budou ty vánoce, tak si k nim dopřeju obě. Mám jeden oblíbený antikvariát, kde na mě pamatují a schovávají mi pod pult, ale modelářská literatura v antikvariátech prostě není, tak co nadělám...
Jan Kraut

• Odpovědět s citací

Re: Československé lavočky

Příspěvekod L.Musil » 04 říj 2015, 06:33

Že jsem narazil na tohle téma..Teď je na trhu řada modelů La 7, La 5. Asi si taky výhledově nějakou poskládám a tak by mě zajímalo, jestli nemáte někdo odkaz, na nějaké stránky, či publikaci, kde by se dalo doložit fotografiemi pár lavoček. Hlavně La-7 (S.97) :-D.
Libor Musil
https://www.facebook.com/Patlal-3247748 ... e_internal
L.Musil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DUNDR » 04 říj 2015, 10:34

Teď 2.10. 2015 vyšel Irra La-5 a 7 u Jakaba. Jsou tam bokrysy na původní dvoubarevnou č. 11 /La-7/, 17 /La-5/a spárku č. 42, hnědozelenou SU-60 /La-7/a OP-13 /La-5/, šedou JV-8 /La-7/. Kužeky v pořadí odpředu bílá, modrá, červená / širší pruh /.
Jediná pro mne záhada jsou stříbrné pásy kolem motoru - někdy přestříkané / v Kunovicích / a někdy nechané , ale na původní spárce ULa-5 a č. 17 na bokorysech nenamalované?
http://www.czech-sky.com
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Ve stavbě: L-39C a L-39ZA, Košice 1984 (1/72, Eduard)
DUNDR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod L.Musil » 05 říj 2015, 10:31

Aaa dobrá zpráva, hned se po té publikaci někde poohlédnu!
Libor Musil
https://www.facebook.com/Patlal-3247748 ... e_internal
L.Musil

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse