Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/32 novinky modelů letadel od všech výrobců

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 1/32 Novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod Richard Plos » 06 srp 2016, 00:02

Jan_K píše:
Richard Plos píše: Toto budiž v podstatě odpověď a vysvětlení i JanoviK. A teď už snad bude pokoj... :?

Nedá mi to, musím se zeptat... někdo, asi úplně jiný Richard Ploss, když zakládal téma Klub 1/32 , uvedl ho takto:

Richard Plos píše:Zakládám nové téma, protože by se mi líbil pokec a informace o novinkách v měřítku 1/32 (případně 1/24) pěkně na jednom místě. Nic proti menším či větším "odznáčkům", ale o nich se toho napíše mraky, a kdo má potom ty informace o skutečných modelech mezi nimi hledat, že... :grin:

Pojďme sem tedy "házet" informace o nových modelech, doplňcích, zajímavé linky, názory a vůbec všechno, co souvisí s velkými kity v rámci jednoho společného "Klubu" 1/32!

Rád bych si také založil nějaké úplně nové téma o novinkách 1/32...jen tak, abych udržel krok, když je to teď tak trendy. Máte nějaký nápad, jak by se mohlo jmenovat? My Plhové jen opakujem a sami nic nevymyslíme....díky předem za návrhy!...

Klidně si nějaký téma založ, na to se nikoho nemusíš ptát. Hlavně ale zkus myslet, nejlépe to jde hlavou... Původní téma, založené před třemi lety, bylo přesunuté nešťastně na blbé místo a de facto "zabité". Nejsem sám, kdo si to myslí. Proto jsem raději založil nové, systémové, v duchu vláken o 1/72 a 1/48. Mimochodem na podnět Martina Černého. Je to jasně vymezené téma s informacemi o novinkách, Klub 1/31 zůstává jako plkací ´vlákno kde nikdo nebude prudit, když se "zakecáš". Opravdu je to tak těžký pochopit? Nebo prostě potřebuješ za každou cenu prudit? Stejně tak jsi mimochodem předloni mrmcal, když se Klub 1/32 přesunul do samostatného chlívku mimo hlavní diskusi. Teď je to zpátky, jak to tobě i mnohým dalším vyhovovalo, a tobě to vadí? Zvláštní... Tím na toto tréma končím, ať se to tady nezasírá...
Naposledy upravil Richard Plos dne 06 srp 2016, 00:40, celkově upraveno 1
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 06 srp 2016, 00:23

Miloslav píše:poslední Zotz Decals.

Tak hlavně, aby je bylo na co lepit. O novém modelu od HK Models zatím ticho po pěšině...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 06 srp 2016, 05:16

Richard Plos píše:
Klidně si nějaký téma založ, na to se nikoho nemusíš ptát. Hlavně ale zkus myslet, nejlépe to jde hlavou... Původní téma, založené před třemi lety, bylo přesunuté nešťastně na blbé místo a de facto "zabité". Nejsem sám, kdo si to myslí. Proto jsem raději založil nové, systémové, v duchu vláken o 1/72 a 1/48. Mimochodem na podnět Martina Černého. Je to jasně vymezené téma s informacemi o novinkách, Klub 1/31 zůstává jako plkací ´vlákno kde nikdo nebude prudit, když se "zakecáš". Opravdu je to tak těžký pochopit? Nebo prostě potřebuješ za každou cenu prudit? Stejně tak jsi mimochodem předloni mrmcal, když se Klub 1/32 přesunul do samostatného chlívku mimo hlavní diskusi. Teď je to zpátky, jak to tobě i mnohým dalším vyhovovalo, a tobě to vadí? Zvláštní... Tím na toto tréma končím, ať se to tady nezasírá...

Puvodni tema se nepresunulo nestastne, ale protoze si to tu nekdo vybrecel i přestože nas vic psalo, ze to je kravina.
Podle Tve genialni myslenky to ma ted teda fungovat tak, ze sem vlozim link na novinku a bavit se o ni budu v Klubu 32 jo? A ty nekomu pis, at pouziva hlavu. #-o

Jediny rozumny reseni je presunout klub do diskuze letadel, kde uz byl a prejmenovat ho na tedle blazinec.
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 06 srp 2016, 09:17

Já myslel, že už tady máte tři stránky novinek a vy se tady zatím jen hašteříte jak na nymbecu 8-)
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 06 srp 2016, 10:37

Honzo nic takovýho, co mi podsouváš, jsem nenapsal... Pokud budeš přispívat do Novinek 1/48, tak se tam taky nebudeš zeširoka vykecávat o všem možným. Na to budeš muset jinam. Je zvláštní, že u jiných měřítek nikdo nemá problém s tím, že existuje vlákno čistě na novinky. Ano, Klub 1/32 by se sem do letadel klidně mohl přesunout, ať je na očích a tam si můžeme psát o zkušenostech ze stavby, vychytávkách specifických pro velká měřítka, přáních spekulacích a podobně. A ano, kdysi jsem ho uvedl jinak, ale svět se vyvíjí... Tohle se vyvinulo díky nešťastné aktivitě Aleše R, mně to tehdy nějak zvlášť nevonělo, ale ani mi nedocvaklo, jak moc mi to umístění bude vadit. Po pár měsících to bylo evidentní. Navíc "Kecací" téma o 1/32 má podle mě smysl, protože stavět 1/32 je něco jinýho než 1/72 - technologicky nebo třeba i co do vercajku. Ale samostatné vlákno o novinkách 1/32 - stejně pojmenované jako u jiných měřítek, aby bylo jasné, o co jde (lidi jsou už na tenhle druh vlákna a jeho pravidla zvyklí) má podle mě smysl. Neznamená to, že sem můžeš dát jen link. Chovej se tady jako u jiných novinkových témat, a bude dobře...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 06 srp 2016, 11:31

Přesouvat nic nebudu a slučovat taky ne, je to pěkná pakárna. Máte to jak jste chtěli tenkrát a teď nový téma zde. Tak toho využijte a přesataňte brečet, hlavně v Liberci. :D
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 06 srp 2016, 11:49

Mě toto téma zde vyhovuje a staré téma klub 1/32 bych určitě také nechal.
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » 06 srp 2016, 11:50

https://www.victorymodels.com/products/ ... ale-eagles
https://aggressor16.rajce.idnes.cz/
Tkadlec Jaroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 06 srp 2016, 13:20

OK Richarde. :-)

Zezplzen nekomentuju.
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 06 srp 2016, 14:18

Richard Plos píše: Tohle se vyvinulo díky nešťastné aktivitě Aleše R, mně to tehdy nějak zvlášť nevonělo, ale ani mi nedocvaklo, ..

Ode mě to byl nápad, Matrin do udělal tak se to asi tak blbý nezdálo. To téma bylo opravdu blbě, protože v něm bylo smatláno cokoliv. A souhlasím, že tahkle je to líp, mělo se udělat hned téma na novinky samostatně. Pamatuju si, že se mi to právě proto zaměření topicu taky jako výsledek nelíbílo, bohužel, taky mě tak triviální věc jako založit další téma na novinky nenapadlo.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Adame » 07 srp 2016, 10:08

Konečne....
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Vladimir Adame

• Odpovědět s citací

Příspěvekod space » 08 srp 2016, 07:18

Kitty Hawk oznamil vydanie UH-1D/H v mierke 1:35 z vojny vo vietname
Přílohy
13912915_807547452680775_1368689264755807735_n.jpg
13924810_807547469347440_6954569493322722062_n.jpg
lost child is returned
space

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 08 srp 2016, 07:24

Voni to kluci v Kitty Hawku asi myslej dobře, ale neuměj to tak podat....

Pár modelů sem měl/viděl a dycky je to slabota. škoda.
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 08 srp 2016, 08:36

Mirage III E/R od Italky:

http://www.themodellingnews.com/2016/08 ... -some.html

Mně osobně se ta Mirage docela na první pohled líbila, když jsem jí viděl naživo. Rozhodně víc než Starf...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Noell47 » 08 srp 2016, 13:28

Honza Kopecký píše:Voni to kluci v Kitty Hawku asi myslej dobře, ale neuměj to tak podat....

Pár modelů sem měl/viděl a dycky je to slabota. škoda.

To me presne napadlo, kdyz jsem riznul do Kingfisheru... prvotni nadseni docela rychle vyprchalo. Nejspis to dostavim, ale prolozim to dalsima novinkama :cool:
Jeste zadny muj model se mi nelibil... to stale plati, nikdy nebudu dokonalej...
Lukas Kasuba
http://www.workbenchhobbies.com/lukas-kasuba-sydney-australia/
Dokonceno: Spitfire Mk.VIII 1/32 Tamiya SU-122 1/35 MiniArt Seehund 1/35 Bronco
Na stole: Yak-3 1/32 Special Hobby, Mosquito Mk.VI 1/32 Tamyia
Noell47

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse