Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48733 • Stránka 1691 z 3249 • 1 ... 1688, 1689, 1690, 1691, 1692, 1693, 1694 ... 3249
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Otto Oťák Flégr » 30 črc 2020, 09:21

Vl.Šulc píše:
Tety píše:Padre má velice špatný způsob, jak vyjádřit zklamání. Já jsem ale také hodně smutný, že se Bf odkládá do nedohledna a nemohu si odpustit - nerozumím tomu příklonu k 1:48. Mám k dispozici 103 čtvereční metry a letadla dělám už jen malá, nevejdou se mi tam. 3.5 milionu našich spoluobčanů žije v panelových krcálcích...takže buď nelepíte a skladujete, nebo jste vyhodili všechny blízké, nebo máte všichni rodinné domy s vlastní cimrou. Já bych jako podnikatel sázel právě v Čechách na malé měřítko. S očima má ale pan Šulc pravdu..., také bych raději lepil 48, ale jelikož opravdu lepím, tak kam to mám dávat? Takže vraťte se k revoluci 72, prosím...

Pro nás je to opravdu tak, že se nám 1/48 prodává lépe. A to nejen v modelech, ale i v doplňcích. Takže z našeho pohledu je to hlavní měřítko. A vždy bylo, že bychom někdy kdysi na začátku dělali víc 1/72 není pravda, měřítko 1/48 v naší produkci vždy převažovalo. Nemusí to být objektivní hledisko, jiné firmy to moohou a asi i mají jinak, ale u nás tomu tak je.

Padre se sice vyjádřil poměrně nevybíravě a obviňuje mě z něčeho, co jsem neudělal, ale jinak mi udělal radost. Pokud se na naše modely modeláři tak těší, a věřím, že není sám, tak je to pro nás jedině dobře. Takže, Padre, díky! Vynasnažím se udělat řadu Bf 109 co nejdříve (:)

Myslím, pánové, že bychom si měli popovídat o tom, jak se chová gentleman. Myslím, že by bylo na čase ty východoevropské grubé mravy opustit.

Dobrý den pane Šulci,
moc často na forum nepíšu, ale dovolím si reagovat na téma ,, 72 revoluce". Rád čtu Vaše vyjádření, že je pro Vás dobře, když se na Vaše modely modeláři těší. Ano, děláte p ě k n é modely a d o b ř e se staví!
Ale také jsem byl u toho, když se Vás Padré ptal na Edayi 2018, kdy budou ,, 109ky ". Vaše odpověď byla, že budou. První v roce 2020, nejlépe premiéra na Edayi.
Také jsem zklamán. V té době jste dělali na Mustangu. O.k. Spitfire MK. I byl v té době v úvaze, a hle, dnes je( bude) na trhu. Ve frontě je spousta dalších projektů, a mám obavy, že zas ,, 109 " přeskočí. Vy snad chcete, aby ,, druhoválečný 72ový modeláři vymřeli" ? :grin: :grin: Takle to vypadá, že i Trenéři budou dřív.
Jen pro příklad: Z našeho kraje, Vašeho blízkého města Mostu. Kolega šel k lékaři,kde je zaveden automat na lístky na pořadí ve ,, frontě ", jako na úřadě....Vezme lístek, samozřejmě není první , čeká. Dlouho! Tu někdo jde pouze pro recept, předběhne, někdo pro potvrzeni, zase jde dopředu, a korunu tomu nasadila paní, která přišla po kolegovi, že ji drží pán od rána před kolegou místo. Asi tak.... :o
Chápu, že je čtvrtka v modelech, Vaše hlavní výrobní portfolium, ale proč dlouho čekat? Slíbil jste i Dory!? Z a t í m nic.
Kdyby ,, 72ky " byly nerentabilní, nedělali by jste je, že?! Proč např. nevyužijete potenciál Vašich ,, 190 ". Mohli byste udělat A5ku JABO, jako ve čtvrtce, A6, A7....? Sem si jist, že by to modeláři kupovali!
Dalo by se napsat víc, ale nechci dále plevelit, a pro časovou tíseň.... :|
Pro Zdendu Fabíka: Moc bych si z Padrého nestřílel, ještě zřejmě nemáš zbroják, a Padré má 25letý náskok.... :lol: :lol: :lol: Dnes na Skřivance, při dobré večeři apod. , dáme na téma řeč.
Otto Oťák Flégr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Dvořák » 30 črc 2020, 09:27

PatrikP píše:Upravené křídlo? To mi nějak uniklo, co se upravovalo?

...připojuji se k dotazu...
Richard Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 črc 2020, 10:18

Na křídle P-51D jsme udělali úpravu na odtokové hraně, kde jsme místo kolíčků, které tam byly dřív, vložili takovou lištu, která přesněji vymezuje vzájemnou polohu horní a dolní části křídla. Dostalo se to teď do sériové produkce, větší část VLR už by měla obsahovat křídlo s touto úpravou.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 črc 2020, 10:46

Pesa píše:Zdravím!
v diskusi na téma menstruace, číštění deštníků a počet pohlaví zapadl můj dotaz. Je šance, že by Vaše studijní skupina vytvořila stroje jako je Avia BH 3, 10, 11? Jasně že ve čtvrtce :lol: Jaké jsou plány pro studijní skupinu? Díky!

Myslím, že v dohledné době tam taková šance není.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kalimero » 30 črc 2020, 10:53

A jaké jsou vlastně plány pro studijní skupinu? Můžete aspoň naznačit pane Šulci? Zcela nezávazně. :-D
kalimero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 črc 2020, 10:57

Jirka TR: ano, Bf 109 v 1/72 bude nýtovaný.

Nýtování jako takové je drahé. Výrobu to prodražuje významně, stojí to samozřejmě především čas. Ale to tak prostě bývá, takovéhle fajnšmekroviny vždy stojí prachy (:)

Dělat 1/72 zároveň s 1/48 je nemožné, alespoň pro nás. Upřímně řečeno si vůbec nedovedu představit, jak by se to organizačně provedlo. Přeměřítkování není zdaleka tak snadné, jak si modeláři myslí. Naopak je to složitý proces, který ve skutečnosti tolik času nešetří. Uvádí se ušetřených 30% konstrukčního času, ale reálně je to ještě méně. A v ostatních částech procesu, technologické přípravě, programování, obrábění atd. je to 0%. Nějaký čas se pak ušetří při tvorbě obtisků, výběru markingů a textování, něco málo u návodu jako takového.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 črc 2020, 10:58

kalimero píše:A jaké jsou vlastně plány pro studijní skupinu? Můžete aspoň naznačit pane Šulci? Zcela nezávazně. :-D

Většina studentů pracuje na Brassinech. Na modelech se jeden podílí na konstrukci P-51B/C, druhý má samostatný projekt na přeměřítkování existující konstrukce.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Dvořák » 30 črc 2020, 11:02

...Vláďo díky za objasnění ohledně křídla P-51 (:) ...
Richard Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kalimero » 30 črc 2020, 11:05

Děkuji za odpověď. Ten Mustang B/C mi vyrazil dech. Vůbec jsem v něj nedoufal. :lol: Díky.
kalimero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pesa » 30 črc 2020, 11:25

No, přiznám se, jsem zmlsanej. Já určitě pro dalšího spita nebo mustanga nepoběžím, prostě to je jen 109tá nebo 190tá varianta téhož, nuda (navíc stavebně složitá). Počkám na Trenéra tedy. Díky
Pesa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 črc 2020, 11:45

No vidíte. A pak tady něco vymýšlejte (:) (:) (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod werwolff » 30 črc 2020, 11:47

Dobrý den pane Šulci. Stále jste pevně rozhodnuti dělat Čmeláka jen 72 a Trenéra jen 48? Začínám si pomalu připadat jak Jekyll a Hyde :-D . Chystáme doma takovou malou perestrojku a v jejím rámci bych rád restartoval svoje modelaření. Tak bych se rád rozhodnul pro měřítko pro zbytek života. Což je do jisté míry závislé i na Vás a dalším směřování.
Druhý dotaz. Když už rozjíždíte relativně malosériový tisk obtisků, neuvažujete o aršících vždy pro jeden až třeba tři různé typy s našimi letci? Třeba Bf-109 SNP, Mustanga s nějakým naším rodákem a podobně.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
werwolff

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 30 črc 2020, 12:02

Sorry za OT, ale baví mě číst ty stesky a mokrý sny o nových modelech.... :grin:
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 30 črc 2020, 12:06

Obtisky: ne, to v plánu nemáme. Obtisky budeme vydávat tak, jak jsem zde už několikrát popsal.

Měřítka: Čmeláka teď připrab´vuje nějaký Němec. Počkáme, jak to bude vypadat, a podle toho se zařídíme. Trenéry bych chtěl časem do dvaasedmdesátiny překlopit. Ale hlavně mi pak nepište, že jsem to někomu slíbil (:)

Nechci Vám radi, ale vybral bych si za to měřítko do konce života radši čtvrtku. Je to sichr. Jednak my budeme mít vždy víc čtvrtek než dvaasedmdesátin, jednak budou ty čtvrtky vždy detailnější, a v neposlední řadě jich od nás bude víc. A budou pěkné (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod werwolff » 30 črc 2020, 12:19

Co Avie pětistovka. Bude ve čtvrtce nějaká reedice? (:) Edit: myslím čtvrté provedení.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
werwolff

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48733 • Stránka 1691 z 3249 • 1 ... 1688, 1689, 1690, 1691, 1692, 1693, 1694 ... 3249

Zpět na Diskuse