Vl.Šulc píše:Tety píše:Padre má velice špatný způsob, jak vyjádřit zklamání. Já jsem ale také hodně smutný, že se Bf odkládá do nedohledna a nemohu si odpustit - nerozumím tomu příklonu k 1:48. Mám k dispozici 103 čtvereční metry a letadla dělám už jen malá, nevejdou se mi tam. 3.5 milionu našich spoluobčanů žije v panelových krcálcích...takže buď nelepíte a skladujete, nebo jste vyhodili všechny blízké, nebo máte všichni rodinné domy s vlastní cimrou. Já bych jako podnikatel sázel právě v Čechách na malé měřítko. S očima má ale pan Šulc pravdu..., také bych raději lepil 48, ale jelikož opravdu lepím, tak kam to mám dávat? Takže vraťte se k revoluci 72, prosím...
Pro nás je to opravdu tak, že se nám 1/48 prodává lépe. A to nejen v modelech, ale i v doplňcích. Takže z našeho pohledu je to hlavní měřítko. A vždy bylo, že bychom někdy kdysi na začátku dělali víc 1/72 není pravda, měřítko 1/48 v naší produkci vždy převažovalo. Nemusí to být objektivní hledisko, jiné firmy to moohou a asi i mají jinak, ale u nás tomu tak je.
Padre se sice vyjádřil poměrně nevybíravě a obviňuje mě z něčeho, co jsem neudělal, ale jinak mi udělal radost. Pokud se na naše modely modeláři tak těší, a věřím, že není sám, tak je to pro nás jedině dobře. Takže, Padre, díky! Vynasnažím se udělat řadu Bf 109 co nejdříve![]()
Myslím, pánové, že bychom si měli popovídat o tom, jak se chová gentleman. Myslím, že by bylo na čase ty východoevropské grubé mravy opustit.
Dobrý den pane Šulci,
moc často na forum nepíšu, ale dovolím si reagovat na téma ,, 72 revoluce". Rád čtu Vaše vyjádření, že je pro Vás dobře, když se na Vaše modely modeláři těší. Ano, děláte p ě k n é modely a d o b ř e se staví!
Ale také jsem byl u toho, když se Vás Padré ptal na Edayi 2018, kdy budou ,, 109ky ". Vaše odpověď byla, že budou. První v roce 2020, nejlépe premiéra na Edayi.
Také jsem zklamán. V té době jste dělali na Mustangu. O.k. Spitfire MK. I byl v té době v úvaze, a hle, dnes je( bude) na trhu. Ve frontě je spousta dalších projektů, a mám obavy, že zas ,, 109 " přeskočí. Vy snad chcete, aby ,, druhoválečný 72ový modeláři vymřeli" ?

Jen pro příklad: Z našeho kraje, Vašeho blízkého města Mostu. Kolega šel k lékaři,kde je zaveden automat na lístky na pořadí ve ,, frontě ", jako na úřadě....Vezme lístek, samozřejmě není první , čeká. Dlouho! Tu někdo jde pouze pro recept, předběhne, někdo pro potvrzeni, zase jde dopředu, a korunu tomu nasadila paní, která přišla po kolegovi, že ji drží pán od rána před kolegou místo. Asi tak....

Chápu, že je čtvrtka v modelech, Vaše hlavní výrobní portfolium, ale proč dlouho čekat? Slíbil jste i Dory!? Z a t í m nic.
Kdyby ,, 72ky " byly nerentabilní, nedělali by jste je, že?! Proč např. nevyužijete potenciál Vašich ,, 190 ". Mohli byste udělat A5ku JABO, jako ve čtvrtce, A6, A7....? Sem si jist, že by to modeláři kupovali!
Dalo by se napsat víc, ale nechci dále plevelit, a pro časovou tíseň....

Pro Zdendu Fabíka: Moc bych si z Padrého nestřílel, ještě zřejmě nemáš zbroják, a Padré má 25letý náskok....