Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48893 • Stránka 1638 z 3260 • 1 ... 1635, 1636, 1637, 1638, 1639, 1640, 1641 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Vl.Šulc » 06 čer 2020, 08:21

Děkuji Vám, pánové, za osvětu. Hned se mi líp vstávalo! Něco mi říká, že ta Matra by se mohla dobře prodávat v Argentině (:)

A tím bychom se mohli dostat k další otázce pana Chmelíka. Dle očekávání bylo téma kopírování výživné, vzbusující emoce, a evidentně u někoho i obavy. Jinak by nám to tu Stoupa tak nezamořil svými pseudoprávními rozpravami. V této souvislosti bych rád upozornil, že jsou v nich až nebezpečně zavádějící nesmysly, berte to, co tu psal s velkým nadhledem.

Otázka č.3 od pana Ch,elíka snad takové emoce nezvedne:

3) Regiony
V diskusích pravidelně ukazujete čísla o prodejích do jednotlivých regionů. Také jste tuším zmínil, že prodeje jsou někdy překvapivé - myslím, že to bylo v souvislosti s Migem 21 a jeho úspěchem ve východním bloku vs. na západě. Jsou nějaké regiony, které jsou modelářsky hodně specifické a případně proč? Je nějaká země nebo region modelařením jaksi nepolíbená?

Odpověď dám do dalšího pole.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 06 čer 2020, 08:36

Troufnu si říct, že modeláři jsou v podstatě všude stejní, řeší stejné problémy, mají podobný pohled na svět, a kupodivu i velmi podobně vypadají. A podobně se oblékají. Rozdíly tu samozřejmě jsou, Japonec bude vždy slušný a distinguovaný, Američan seběvědomý, Francouz žoviální a Ital přátelský, stejně jako Turek. Američani jsou v průměru oproti nám výrazně starší, Japonci mezi námi také, ale na těch to není poznat. Turci jsou velkou výjimkou, mezi většinově muslimskými národy se modelařina moc nepěstuje, ale samozřejmě Turci jsou ve skutečnosti poměrně sekulární národ a mají k Evropě blíž, než bychom čekali. Co vidím třeba u Angličanů je větší míra vlastenectví a jisté distinguovanosti, nedovedu si u nich představit, že by myli zadek Airfixu tak jak mydlí Češi nás (:) No a třeba Angličani koupí všechno anglické a významně tím vychylují výsledky anglických produktů, ve všech našich řadách. Takže se celkem vyplatí dělat doplňky na cokoli anglického od Airfixu, protože to je celkem jistý byznys. To třeba u Rusů pro nás neplatí, tam to, že uděláme ruský subjekt neznamená, že se to tam bude extra dobře prodávat. No, a všude jsou extrémisti. Je jich málo, ale jsou všude. Mám spoustu zábavných historek, kdy po mě někdo vystartoval a pár desítek minut mi dával školení. Ve Finsku dokonce v ruštině, protože dotyčný byl přesvědčený, že Češi prostě mluví rusky. Což je sice u mě tak trochu pravda, ale už mám po těch letech problém se vyjádřit (:)

Kde se nemodelaří, to je Afrika a Arábie, asi z různých důvodů, v Africe to bude chudoba a jiné starosti, v Arábii bych tipnul lenost. Ale nechci být rasista (:)

Myslím si, že základní věcí u každé firmy je práce na domácím trhu. Ještě dnes se občas někde dočtu, jak je pro Eduard český trh malý a nevýznamný, proto že neděláme česká letadla. Nevím, jak do této teorie zapadá třeba Kuňkadlo (:) Opak je pravdou, my se naopak snažíme s českým trhem pracovat a získat ho pro sebe v přesvědčení, že silná domácí základna buduje východisko pro pozici v cizině. A doufám, že je to na naší práci vidět.

Co se zmíněného MiGu-21 týče, tak to není ani tak východní Evropa, kde se to prodává, to jsou vysloveně Češi, kdo to enormě kupuje. Tady je prostě MiG-21, a MF obzvlášť, naprosto zásadní letadlo, na tom jsme vyrostli. Takže třeba MF ve čtvrtce se polovina prodaných kusů prodala v Čechách a na Slovensku, to nedokázala ani Avia B-534. Možná to přebije Kuňkadlo (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raymond Kaňa » 06 čer 2020, 09:38

Pan Šulc, do tej zaujímavej kultúrnej sondy ešte chýba India a okolie s doplňujúcou otázkou prečo sa podľa Vás tiež v tejto oblasti "nemodelárči", alebo zrejme len minimálne + ako je podľa Vašich informácii na tom Južná Amerika ?
Raymond Kaňa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 06 čer 2020, 09:42

Sobotní chvilka psychoanalitiky....
P. Šulci, vůbec jste se nevyjádřil k těm obtiskům z limitky Maraudera, co zde postnul kolega.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 06 čer 2020, 09:47

Já bych se zeptal na sousední Polsko, prodeje minimálně Spitů a MiGů (15 i 21) a jak moc tam "jedou" němčouři?
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 06 čer 2020, 10:59

Dovolím si tě poopravit Vláďo s tou Afrikou. Poměrně solidně funguje IPMS Egypt. Mají facebookovou stránku, pořádali i první národní výstavu ( zveřejnili pěknou reportáž) a staví docela slušně modely. První vlaštovka je v tomto regionu vidět. (:)
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 06 čer 2020, 11:08

Iránci či Egypťania sa skutočne aj na fórach pomerne hojne objavujú.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Weiperter » 06 čer 2020, 11:10

Z Jižní Afriky jsem taky něco viděl...
Weiperter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tobík » 06 čer 2020, 11:48

Já jsem do přátel na FB přijal jednoho nigérijce, abych si rozšířil kulturní obzory. Jejich denní starosti jsou hodně vzdáleny problémům typu boule-krytky-obtisky.
Tomáš Cihelka

Momentálně na stole:
1/72: MiG-21MFN (Eda), F-18C (Aca), X-29A (Has)
Tobík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 06 čer 2020, 15:05

No a nebylo by tedy od věci do Afriky a Arábie poslat nějaké misionáře s modely? Oni by pak místňáci lepili modely a neválčili se sousedy. Třeba akce "Plastikem proti válce" nebo "Kuňkadlo do každé chatrče". To by nějaká přiblblá neziskovka určitě zaplatila. Jen nevím, jak s obtisky. Samozřejmě, že v pouštních oblastech by musela být přiložena lahvička s vodou. A pak nevím, jestli v období dešťů by naopak neslézaly obtisky z postavených modelů, to si nejsem jist. Já myslím, že takový aktivní přístup by se rozhodně časem vyplatil. :grin:
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 06 čer 2020, 15:59

Vezmete to? (:)

Největší průser bude v období dešťů rastr na leptech. Ten bude držet vodu a pak se z toho budou zamlžovat kabinky (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tobík » 06 čer 2020, 18:39

Průšvih bude, když se v zemích s velkým výskytem AK-47 vyprodají OT k limitce.
Tomáš Cihelka

Momentálně na stole:
1/72: MiG-21MFN (Eda), F-18C (Aca), X-29A (Has)
Tobík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 06 čer 2020, 18:43

Nebo když není afgánský recenzent spokojen s podobou výsostneho znaku na Mi-24V (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dancin » 06 čer 2020, 19:58

To Renda:
Přiznám se, že nějakou hloubkovou odpověď jsem od pana Šulce ani nečekal, obtisky se tady rozebíraly dost dlouho a bylo by to mlácení prázdné slámy. V podstatě jediné, co mě zajímá, je jeho pohled na to, zda mu nápad s řezanými maskami velkých znaků dává alespoň trochu smysl nebo mu to přijde jako pitomost. Nemusela by to být plošná záležitost, ale limitkám a special edicím by to slušelo.
Dancin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 06 čer 2020, 20:15

Dancin píše:To Renda:
Přiznám se, že nějakou hloubkovou odpověď jsem od pana Šulce ani nečekal, obtisky se tady rozebíraly dost dlouho a bylo by to mlácení prázdné slámy. V podstatě jediné, co mě zajímá, je jeho pohled na to, zda mu nápad s řezanými maskami velkých znaků dává alespoň trochu smysl nebo mu to přijde jako pitomost. Nemusela by to být plošná záležitost, ale limitkám a special edicím by to slušelo.

No neviem ale v podstate aj na toto Vlada odpovedal.Sice dobre poznam modelarov len z Anchorage,UK a PortDarwin,no ale ty zvysoka dlabu na taketo prkotiny. To je v tej nasej,teda uz vasej, CZ-SK kotlinke rozoberate kazdu... Budte radi ze vobec Eduard je a robi to co robi!!! Teda vsetko.Modely,reziny,plechy,dekaly a aj limitky!!! A stale za lepsie ceny ako su inde vo svete a v lepsej kvalite.
harvy5

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48893 • Stránka 1638 z 3260 • 1 ... 1635, 1636, 1637, 1638, 1639, 1640, 1641 ... 3260

Zpět na Diskuse