Randalf píše:Láďo sorry, ale já si k Albíkovi rýpnu - fakt se dá vymyslet 2x úplně stejně blbě vložení křídla do trupu? Držkoval jsem zcela identicky u KP i u vašeho
Černý Hugo píše: A když odešel, vrhl jsem se k počítači, že provedu objednávku jedné kompletní stavebnice B-26 a tří overtreesů, abych využil ty skvělé obtiskové verze.
Vl.Šulc píše:Je to lež. Nikdy jsem nic takového neřekl.
Eduard nikdy nepoužil cizí model ani jeho část k vytvoření vlasního výrobku.
Fotografie JSR ukazují, že ty modely spolu nemají nic společného. Smyslem tohoto počínání je odvést debatu od podstaty věci.
moorwind píše:Tohle mne prostě nepřestává fascinovat. To jako opravdu někdo kupuje tuhle kombinaci s tím že počítá že to někdy v životě 4x postaví ???
Petr Prazak píše:Tak ono to uchycení křídla u modelu KP i Eduardu jaksi odpovídá realitě.![]()
zbynek.skopan píše:A že ho má stejně i u křídel své Alcy i firma s "50ti letou tradicí jejichž jméno nesmím vyslovit nahlas", to je stejná náhoda??![]()
![]()
Tobík píše:Petr Kalousek - na Growlera Eda plechy má, akorát ne v BigEdu.
Nebo to možná byly samolepty... Já mám BigEda na F plus palubku na G.
Randalf píše:Petr Prazak píše:Tak ono to uchycení křídla u modelu KP i Eduardu jaksi odpovídá realitě.![]()
Pardon, myšleno blbě s pohledu sestavení modelu, kdo to stavěl, asi ví o čem mluvím.zbynek.skopan píše:A že ho má stejně i u křídel své Alcy i firma s "50ti letou tradicí jejichž jméno nesmím vyslovit nahlas", to je stejná náhoda??![]()
![]()
Zase meleš kraviny, viděl jsi to vůbec? Muzikant to jinak, zda lépe, neřeším.
ivanp píše:Ja mám k tej debate o kopírovaní jednu praktickú otázku: Keď niekto vyrobí galvanickú formu pomocou "ukradnutého" dielu nebude ten nový diel o niečo menší kvôli zmršteniu plastu?
Richard Plos píše:ivanp píše:Ja mám k tej debate o kopírovaní jednu praktickú otázku: Keď niekto vyrobí galvanickú formu pomocou "ukradnutého" dielu nebude ten nový diel o niečo menší kvôli zmršteniu plastu?
Taky mě to napadlo, už dříve, kdy mi jeden "odborník" z výroby plastikových modelů vysvětloval, že se ty díly můžou smrsknout až o 20 %, což jsem považoval za blbost. Tak jsem zapátral a u našeho materiálu (polystyren) je to smrštění podle odborných pramenů někde mezi 0,2 - 0,7 %, přičemž záleží na rozměru a tvaru výlisku, teplotách, tlacích a dotlacích (co je dotlak, přiznám se, nevím...). Takže o něco se pokradek ve výsledku oproti originálu zmenší, ale je to málo, na 10 cm je to 0,2 - 0,7 mm, což se dá možná dohonit dvěma vrstvami plniče
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků