Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 1631 z 3260 • 1 ... 1628, 1629, 1630, 1631, 1632, 1633, 1634 ... 3260
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Randalf » 02 čer 2020, 23:17

Láďo sorry, ale já si k Albíkovi rýpnu - fakt se dá vymyslet 2x úplně stejně blbě vložení křídla do trupu? Držkoval jsem zcela identicky u KP i u vašeho 8-)
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Prazak » 02 čer 2020, 23:56

Tak ono to uchycení křídla u modelu KP i Eduardu jaksi odpovídá realitě. :-D
L-39.jpg

Petr Prazak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 03 čer 2020, 05:31

Randalf píše:Láďo sorry, ale já si k Albíkovi rýpnu - fakt se dá vymyslet 2x úplně stejně blbě vložení křídla do trupu? Držkoval jsem zcela identicky u KP i u vašeho 8-)

A že ho má stejně i u křídel své Alcy i firma s "50ti letou tradicí jejichž jméno nesmím vyslovit nahlas", to je stejná náhoda?? :grin: :grin: :grin:
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 03 čer 2020, 05:33

Černý Hugo píše: A když odešel, vrhl jsem se k počítači, že provedu objednávku jedné kompletní stavebnice B-26 a tří overtreesů, abych využil ty skvělé obtiskové verze.

Jestli to bral takhle každý, tak se nedivím, že mi taky nic nezbylo. Ale nějak po zkušenostech s Liberatorem a vzhledem k tomu, že jsem měl denní 12h jsem počítal už dopředu, že nebudou.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moorwind » 03 čer 2020, 07:26

Tohle mne prostě nepřestává fascinovat. To jako opravdu někdo kupuje tuhle kombinaci s tím že počítá že to někdy v životě 4x postaví ???
moorwind

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Willy109 » 03 čer 2020, 07:39

Vl.Šulc píše:Je to lež. Nikdy jsem nic takového neřekl.

Eduard nikdy nepoužil cizí model ani jeho část k vytvoření vlasního výrobku.

Fotografie JSR ukazují, že ty modely spolu nemají nic společného. Smyslem tohoto počínání je odvést debatu od podstaty věci.

Vláďa máš pravdu, ty jsi psal o lohnutí dílů Dr.I Revell na master Fokker D.VIII viz.

----- 12.12.2013-19:19 - Vladimír Šulc Messerschmitt Bf-109G-14 Erla, AZ MODEL 7448 kit
Pane Vandělíku, to není podstatné, kdo tady začal s kopírováním modelů. I já to jednou udělal, svůj první komerční model, epoxidový Fokker D.VIII, jsem vytvořil z Fokkeru Dr.I od Revella. Ale to bylo v osmdesátých letech, a pak už jsem toho nechal, a když jsme po pár letech dělali D.VII spolu, tak už to byla poctivá samostatná práce. A spáchanou škodu jsem, myslím, Revellu už dávno mnohonásobně vynahradil Tady je těch kopií momentálně mnoho, což je proti zájmům zákazníka, který je tím obelhávaný a v podstatě okrádaný. Tato praxe také znevýhodňuje poctivé výrobce, kopírování je nepoměrně levnější než vlastní tvorba. Je to i proti Vašim zájmům, degraduje to Vaši práci, činí Vás to spolupachatelem. A nechává to skvrnu i na nás, Eduardu, protože jsme ze země, kde se krade, a tím pádem buď můžeme krást i my, nebo není problém něco ukrást nám.---------

Mám ten pocit, že jsi to říkal i na kameru na některém ze svých interview, rád si je vždycky ještě jednou poslechnu.
Ten Albatros zmiňoval jeden z lidi, co ti na projektu dělal.

U toho L-39 bych to , jak říkáš , neokecával , tam je to jasný, oba modely mám. Všimlo si toho více lidí , že je si to až podezřelé podobné. Tvary v profilu trupu přecházejí z jednoho dílů plynule na druhý . Jak sám víš , vaše předloha je v 1:72 , ale ta Slávkova z KP byla 1:36, pak jistě chápeš , kdo se inspiroval čtvrt století starým modelem.
Prostě ty první modely , epoxid a i galvano, jste si občas pomahali taky.
Souhlasím ale s tebou, že se to dělat nemá a vyléčený alkoholik je dost často ten největší nepřítel alkoholismu.
Willy109

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fortune » 03 čer 2020, 07:44

moorwind píše:Tohle mne prostě nepřestává fascinovat. To jako opravdu někdo kupuje tuhle kombinaci s tím že počítá že to někdy v životě 4x postaví ???

Tak třeba se podělí s kamarádem. Například mně by stačil jeden overtree s jednou verzí markingu. Resiny neberu, masky nepotřebuju (štětečkář), a lepty mne nechávají chladným. A overtree stál míň než půlka stavebnice, což už je hezká cena. Tentokrát jsem ale koupit overtree taky nezvládl :oops:
fortune

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 03 čer 2020, 07:50

Už sa asi budem opakovať, ale vyťahovať niečo spred 30 rokov vs nové modely s kolesami od Hetzera je úplne mimo.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivanp » 03 čer 2020, 08:04

Ja mám k tej debate o kopírovaní jednu praktickú otázku: Keď niekto vyrobí galvanickú formu pomocou "ukradnutého" dielu nebude ten nový diel o niečo menší kvôli zmršteniu plastu?
ivanp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 03 čer 2020, 08:06

Petr Prazak píše:Tak ono to uchycení křídla u modelu KP i Eduardu jaksi odpovídá realitě. :-D
L-39.jpg

Pardon, myšleno blbě s pohledu sestavení modelu, kdo to stavěl, asi ví o čem mluvím.
zbynek.skopan píše:A že ho má stejně i u křídel své Alcy i firma s "50ti letou tradicí jejichž jméno nesmím vyslovit nahlas", to je stejná náhoda?? :grin: :grin: :grin:

Zase meleš kraviny, viděl jsi to vůbec? Muzikant to jinak, zda lépe, neřeším.
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 03 čer 2020, 08:16

Tobík píše:Petr Kalousek - na Growlera Eda plechy má, akorát ne v BigEdu.
Nebo to možná byly samolepty... Já mám BigEda na F plus palubku na G.

Bohužel ani na stránkách Eduardu mne nic nenaběhlo a v obchodech taky nic nenacházím , mimo masek ..Proto opakuji dotaz :

Dobrý den pane Šulci .
Máte v plánu udělat plechy + jiné doplňky na EA-18G Growler 1.48 Hasegawa ? Děkuji .
Naposledy upravil Kalousek Petr dne 03 čer 2020, 08:49, celkově upraveno 1
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 03 čer 2020, 08:28

Randalf píše:
Petr Prazak píše:Tak ono to uchycení křídla u modelu KP i Eduardu jaksi odpovídá realitě. :-D
L-39.jpg

Pardon, myšleno blbě s pohledu sestavení modelu, kdo to stavěl, asi ví o čem mluvím.
zbynek.skopan píše:A že ho má stejně i u křídel své Alcy i firma s "50ti letou tradicí jejichž jméno nesmím vyslovit nahlas", to je stejná náhoda?? :grin: :grin: :grin:

Zase meleš kraviny, viděl jsi to vůbec? Muzikant to jinak, zda lépe, neřeším.

Pane Kresto viděl, vždyť jste mě kvůli tomu na jiném fóru vystavili "parte" .

P.S. Jinak pro pořádek Eduardí L-39 se mě nelíbí. Má tolik chyb, že si počkám na ten z Číny...to co jsem si od nich nakoupil mám jen kvůli obtiskům..
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 03 čer 2020, 08:42

ivanp píše:Ja mám k tej debate o kopírovaní jednu praktickú otázku: Keď niekto vyrobí galvanickú formu pomocou "ukradnutého" dielu nebude ten nový diel o niečo menší kvôli zmršteniu plastu?

Taky mě to napadlo, už dříve, kdy mi jeden "odborník" z výroby plastikových modelů vysvětloval, že se ty díly můžou smrsknout až o 20 %, což jsem považoval za blbost. Tak jsem zapátral a u našeho materiálu (polystyren) je to smrštění podle odborných pramenů někde mezi 0,2 - 0,7 %, přičemž záleží na rozměru a tvaru výlisku, teplotách, tlacích a dotlacích (co je dotlak, přiznám se, nevím...). Takže o něco se pokradek ve výsledku oproti originálu zmenší, ale je to málo, na 10 cm je to 0,2 - 0,7 mm, což se dá možná dohonit dvěma vrstvami plniče :grin:
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Willy109 » 03 čer 2020, 08:57

Richard Plos píše:
ivanp píše:Ja mám k tej debate o kopírovaní jednu praktickú otázku: Keď niekto vyrobí galvanickú formu pomocou "ukradnutého" dielu nebude ten nový diel o niečo menší kvôli zmršteniu plastu?

Taky mě to napadlo, už dříve, kdy mi jeden "odborník" z výroby plastikových modelů vysvětloval, že se ty díly můžou smrsknout až o 20 %, což jsem považoval za blbost. Tak jsem zapátral a u našeho materiálu (polystyren) je to smrštění podle odborných pramenů někde mezi 0,2 - 0,7 %, přičemž záleží na rozměru a tvaru výlisku, teplotách, tlacích a dotlacích (co je dotlak, přiznám se, nevím...). Takže o něco se pokradek ve výsledku oproti originálu zmenší, ale je to málo, na 10 cm je to 0,2 - 0,7 mm, což se dá možná dohonit dvěma vrstvami plniče :grin:

Ahoj Ríšo, k tomu smrštění, svého času mi ukazoval Venca Janovský, ať je mu v nebi dobře, jejich miga-19 a to vylisek trupu versus předloha. Mohu ti říci, že to smrštění bylo v milimetrech na délku, Venca byl tehdy z toho dost zděšený., ukazoval to více lidem. Formy byly galvanické.

Máš už ten nový Tajfun od Edy ?? Případně co na něj říkáš, jako odborník na 32.
Willy109

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 03 čer 2020, 08:59

Ale to bys řešit měl, Randalfe. Prospělo by Ti to.

Willy109: Ty jsi Stoupa, že? Štěpán Stránský, prošel jsem si Tvoje příspěvky a jsi jasnej! (:) (:) (:)

Ne, nikdy jsme si takhle nepomáhali, ani trochu, ani hodně. Lžeš a doufáš, že se Tvoje lež uchytí. Nepochybuji, že se Ti to u pár lidí povede, ale nepomůže Ti to. Ani to, že vytáhneš historku starou 33 let. Ta historka je ale dobrá, ukazuje míru rozdílu v přístupu k této věci. Já jsem si pomohl jednou v době, kdy jsem byl soukromá osoba, žádná firma. Prakticky okamžitě jsem tuto cestu zavrhl jako špatnou ještě předtím, než jsem své podnikání zoficializoval a založil firmu. Dnes tu máme hrdé firmy, které si v tichosti "půjčují" zcela bez zkrupulí řadu let po svém vzniku a jak je vidět, přinejmenším jedna z nich bojuje celkem podlými způsoby za šanci si tuto praxi zachovat.

A to je to, co je načase změnit. Už není rok 88, ani rok 98. Zákazník není ovce, nemusí koupit kdejaký šunt. Je čas ptát se, kde se ten který model vzal, a zda opravdu vznikl tak, jak výrobce deklaruje. Padlo tady mnoho argumentů, proč proti tomu nejde bojovat, padlo tady i že jsem Don Quichote. Nejsem, a bojovat proti tomu lze. Stačí se nebát. A nekrást. I když to tak nevypadá, já jsem přesvědčen, že se vztah modelářů k tomuto problému mění a míra tolerance ke kopírování klesá. Mě bude stačit, když bude tento trend pokračovat.

A tím bych toto téma uzavřel.

Včetně "Willyho". Prošel jsem si Tvé příspěvky, Willy/Štěpáne. Píšeš pouze do tohoto tématu, napsal jsi sem mnoho zavádějících nesmyslů i vyložených lží. Přestaň s tím. Pokud nepřestaneš, dostaneš ban.
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48889 • Stránka 1631 z 3260 • 1 ... 1628, 1629, 1630, 1631, 1632, 1633, 1634 ... 3260

Zpět na Diskuse