Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Všetko okolo Su-27 Family

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2770 • Stránka 164 z 185 • 1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 185
  • Odpovědět s citací

Re: vsetko okolo Su-27 Family

Příspěvekod harvy5 » 01 lis 2020, 12:39

Atlis neviem,ale to co popisujes ty som mal pri zvarani prave ziaruvzdornej ocele s primesou titanu a nie samotnej titanovej zliatiny.Je to dobre vydiet hlavne na sportovych karach,kde popisuju vyfukove potrubie ako titanove,ale je to stale len ocel s titanom,tusim je to 17141.
Ano okolo zvaru obcas ostava zafarbeny povrch,podla toho ci zvaras s argonom alebo heliem,ale to sa potom lahko odstrani a nevidis ziadne tepelne zmeny.Ak su prave vyditelne tepelne zmeny povrchu,znamena to ze zliatina nieje cista alebo zvar bol zle prevedeny.Stava sa to hlavne vtedy ked niekto nevie robit TIG zvary ale pouziva MIG(v podstate COcko).
Ak si zvaral tieto lahke zliatiny,vies ze je to poriadna alchymia.No a take zvaranie AMC to je uplna pakaren! :o
P.S. prave na Su-25 je vana kokpitu zvarana z 30,15 a 10mm platov.Musim prehrabat fotky niekde mam tu vanu nafotenu a je pekne vydiet ze farbu vobec nemeni.
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Antonín Kolář » 01 lis 2020, 13:04

Pane Horváth, nikde jsem se nepasoval na odborníka, nevím, proč my to tu už 2x podsouváte. Ano, přečetl jsem si to a když zde byl takový dotaz, tak jsem odpověděl. Netušil jsem, že všechna vyjádření zde na veřejném fóru musí, podle Vás, nejprve projít aspoň 5ti stupňovou kontrolou materiáloveho inženýrství. A nejlépe přímou kontrolou přímo u Vás. Máte tedy pravdu, VOP je potažený slitinou, kde je s největší pravděpodobností obsažen i titan. Pokud jste zmínku o titanovém povrchu nenašel, asi to bude tím, že na fotce není Su-27, nýbrž Su-35S. A pokud jste na tento "detail" nepřišel, pak, myslím, je jakákoliv další diskuze s Vámi o Su-35S zbytečná
Antonín Kolář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 01 lis 2020, 14:49

Pan Kolar ja som reagoval na to vase tvrdenie o titane,ktore mi prislo tak ako ze ... poucujete ze je to titan. Ved som dal odkaz na Su-35,a v com je problem?A jedina zmienka o zmene vodorovneho stabilizatoru sa tykala pouzita kompozitnych materialov konstrukcie na niektorych SM a Su-35.Sry ale myslim ze zatial este viem citat a aj chapat ten tex co je na tom ruslete. A ze moja reakcia bola ako bola? Tu na modelfore sa stava zvykom ze su horsie reakcie na banality typu pravopis.Ci uz cesky,slovensky tak aj anglicky... Niektorych ludi za tu anglictinu tu dost hanili a neviem preco ked sami anglani co byvaju od seba 30mil si kolko krat nerozumeju,a to iste slovo nielen vyslovuju ale aj pisu inac.
Mna uz proste stve ako si niekto precita na nejakych pochybnych weboch blbosti a potom to vydava za pravdu. Tak aspon v tych podstatnych veciach co sa tykaju nasho konicku sa drzme spravnych nazvov. Evidentne ste asi z tabora ludi ktorych nemozno opravit,inac su hned urazeny.
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Antonín Kolář » 01 lis 2020, 15:32

Pane Horváth. Mýlíte se. Já se klidně omluvím, klidně přiznám, že jsem se spletl, nebo že informace z které vycházím je mylná. Ale taky mě štve, když mi někdo podsouvá to, co jsem neřekl. Já nikoho nepoučuji. Na nikoho nevyvíjím tlak, aby uznal pouze moje tvrzení. S tím jste začal Vy, když jste mě v první reakci na můj post označil za rádoby odborníka co všechny poučuje. Kde prosím někoho poučuji? Pak se, prosím, nedivte, že i já reaguji tak, jak jsem reagoval.
Jak jsem psal, vycházím z této informace a zde dokládám přímou kopii textu.
Su-35S – první sériově vyráběná modifikace letounu typu Su-35S (Flanker K). Tento model je vyráběn od roku 2011 výhradně pro potřeby Ruského VVS. Sériové Su-35S (Flanker K) se od prototypů mírně odlišují. U zmíněných strojů je totiž výrazně zvětšena plocha titanového potahu VOP. Z titanu je u sériových strojů konkrétně zhotoven potah horní i spodní plochy VOP v oblasti před podélníkem. První sériový Su-35S (Flanker K) se do oblak poprvé vydal dne 3. května 2011.

Pokud je v této formulaci uveden mylně pojem "titanový potah" a je to pouze potah s titanem, pak se vám ještě jednou omlouvám.

Více zde: http://m.ruslet.webnode.cz/technika/rus ... oj/su-35s/
Antonín Kolář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fotr » 01 lis 2020, 15:34

Po nějaké době se vracím k rozestavěnému modelu SU-35 bort 709 od Zvezdy (ponechme stranou přesnost, ale zase tak strašné to není, jako SU-35 to vypadá, do vitríny to bohatě stačí a mě se líbí prostě to zbarvení viz fotky). A jde mi právě o to zbarvení. V návodu jsou vybrané Model Mastery a řekl bych, že celkem přesně odpovídají. Jenže já přecházím na Mr. Paint a tak ty M. Mastery potřebuji převézt na Mr. Paint. Dlouho jsem to zkoušel pomocí aplikace Hobby Color Converter, ale moc se mi ty převody tentokrát nepozdávají a proto jsem je zkusil vybrat sám. Pomůžete mi, které správné odstíny Mr. Painty vybrat? Nyní napíšu ty M. Mastery a vedle Mr. Painty, které podle mě nejvíce odpovídají. Pokud budete mít jiný výběr, tak mi je doporučte. Díky.

Horní barvy:
MM 1785 (Rust)/ MR. Paint 029?
MM 1764 (European Green)/ MR. Paint 227?
MM 1706 (Sand)/ MR. Paint 396?
Spodek:
MM 1730 (Flat Gull Grey)/ MR. Paint 098?
Kryt radaru:
MM 1721 (Medium Gray)/ MR. Paint 073?
Trysky a kryty motorů:
MM 1404 (Titanium)/ MR. Paint nevím?

SU-35 var.1  (2).jpg
SU-35 var.1  (1).jpg

fotr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 01 lis 2020, 16:24

OK uznavam,pisu tam titanovy potah,co sa mi ale moc nezda a neviem preco by tam bol.Necital som to uplne na spodok ale len rozdiely.Pisal som aj znamym do Ruska,a su rovnako prekvapeny ako ja. No ale podla toho co som si precital ostatne prispevky na tom webe maju tam dost nepresne udaje.
Aj tak si ale skorej myslim ze je to nerezova ocel s Cr-Ni -Mo a stabilizovana ked tak max 5% Ti. Hlavne kvoli tej farebnosti,ktora je rovnaka ako na motoroch,kde je urcite nerezovy plech.
P.S. A Sry ale prislo mi to ako tvrdenie ze je to z Titanu.Presne tak isto ako sa niektory budu do krvy hadat ze "Elektrony" su z AL zliatiny. Proste ja som tu zvyknuty na taketo reakcie.
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rkp » 01 lis 2020, 16:56

LuMar píše:
Martinicky Vladimir píše:...podorys...
12226010.jpg

nárys Vladko,nárys. Pôdorys by bol pohľad zo spodu. :)

Sorry som sice len čitateľ ale nedá mi to

http://www.adlerka.sk/UserFiles/File/Pr ... etanie.pdf
rkp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ferost » 01 lis 2020, 21:01

V tej 709 som v Blave sedel ...

EDIT : Fotka je robená ako kopia pôvodne z farebnej fotky (v tej dobe ešte digifoťákky hádam ani neboli).
Je robená (pokiaľ sa dobre pamätám) za nie príliš slnečného počasia, takže nie je v podstate presvetlená.
Takže tie farby z nej môžeš brať ako etalóny, lebo tak si ich aj pamätám.
Ak chceš, zajtra by som sa mohol mrknúť na farebnú ponuku MRP.

Takisto dohadzujem aj ďalšie pohľady.
Přílohy
Pugačov v cockpite.jpg
Zpredu.jpg
Zprava.jpg
V cockpite.jpg
Su-35 s Pugačovom.jpg
Naposledy upravil ferost dne 01 lis 2020, 21:26, celkově upraveno 1
ferost

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 01 lis 2020, 21:05

Bola obrovská na tej letovej stojánke.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andrej_Sk » 02 lis 2020, 08:26

mne islo o to, ze to co je na vop, nech je to uz hocico prekryva kamo, inak povedane, farebne polia pokracuju ako keby pod to (presvitaju.?)
Sovietska technika PVO 1:35, letectvo 1:48

https://www.youtube.com/watch?v=OBkn78q_t_Q&t=5s
Andrej_Sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ferost » 02 lis 2020, 13:10

fotr píše:...... Pomůžete mi, které správné odstíny Mr. Painty vybrat? Nyní napíšu ty M. Mastery a vedle Mr. Painty, které podle mě nejvíce odpovídají. Pokud budete mít jiný výběr, tak mi je doporučte. Díky.
Horní barvy:
Spodek:
Kryt radaru:
Trysky a kryty motorů:
SU-35 var.1 (2).jpg
SU-35 var.1 (1).jpg

Ako som sľúbil, vyjadrím svoj názor na približne najvhodnejšie odtiene od MRP pre prototypovú Su-35 bort 709 :

Tvoj názor [b]Môj názor:
Horní barvy :
[/b]
MM 1785 (Rust)/ MR. Paint 029? Hnedá :MRP 029 asi bude príliš tmavá,navrhujem použiť mierne zosvetlenú 161 alebo 162.
MM 1764 (European Green)/ MR. Paint 227? Zelená : 227 je do šeda. Navrhujem použiť niektorú z napr. 376, 178, 131
MM 1706 (Sand)/ MR. Paint 396? Žltohnedá : Tu si bol odtieňovo z horných farieb najbližšie, ale ja by som asi trochu zosvetlil 307
Spodek:
MM 1730 (Flat Gull Grey)/ MR. Paint 098? Spodná šedá : 098 je príliš tmavá, tu by som použil 220 alebo 364
Kryt radaru:

MM 1721 (Medium Gray)/ MR. Paint 073? Stredne šedá :073 by mohla byť, možno aj napr. 198,alebo 134.
Trysky a kryty motorů:
MM 1404 (Titanium)/ MR. Paint nevím? MRP má Titanium pod číslom 82,ale tu by asi bolo vhodné pre reálny vzhľad použiť viacero kovových odtieňov
ferost

• Odpovědět s citací

Příspěvekod corsar » 02 lis 2020, 13:50

Andrej_Sk píše:mne islo o to, ze to co je na vop, nech je to uz hocico prekryva kamo, inak povedane, farebne polia pokracuju ako keby pod to (presvitaju.?)

urcite na tej casti polia "nepokracuju" nemaju preco, je to cast VOP ktora je pri odpalovni rakiet najviac vystavena vysokym teplotam, preto je bez kamo (nech je z coho kolvek, i ked osobne si myslim ze nie je z cisteho titanu, to by bol prilis velky a zbytocny luxus)...

foto sice z jednofarebnej 35-ky ale vidiet ze to nie je extra "plech" ale integralna sucast VOP a ze by robili povrchovy plech z cisteho titanu sa mi nezda, nelietaju predsa ako SR-71 M=3+ (:)
podla tohoto zdroja https://viam.ru/wrought_titanium_alloys sa pouziva plech z titanovej zliatiny VT-20

ВТ20 – в настоящее время является наиболее широко применяемым конструкционным листовым свариваемым титановым сплавом. Его используют в конструкциях планера, а также для изготовления деталей ГТД. Свариваемый титановый сплав ВТ20 широко применен в конструкции планера самолета Су-35 для изготовления деталей и сварных узлов фюзеляжа, центроплана, крыла и киля этого самолета. Для изготовления деталей и узлов используются полуфабрикаты в виде штамповок, прутков, профилей, плит и листов. В самолете Су-35 из сплава ВТ20 применены силовые монолитные и сварные детали и узлы: балки, лонжероны, стрингеры, стыковочные пояса, стенки, кронштейны, фитинги.

preklad z translatora

VT20 - je v súčasnosti najbežnejšie používanou zváranou titánovou zliatinou na plechy. Používa sa v dizajnoch drakov lietadiel, ako aj na výrobu dielov GTE. Zvariteľná titánová zliatina VT20 sa široko používa v konštrukcii draku lietadla Su-35 na výrobu dielov a zváraných častí trupu, stredovej časti, krídla a kýlu tohto lietadla. Na výrobu dielov a zostáv sa používajú polotovary vo forme výliskov, tyčí, profilov, dosiek a plechov. V lietadle Su-35 vyrobenom zo zliatiny VT20 sa používajú silové a monolitické zvárané časti a zostavy: nosníky, dokovacie pásy, steny, konzoly, armatúry.
Přílohy
dscf8838_35927296283_o.jpg
dsc_4240_35891236424_o.jpg
alm_7000_00027_36556274202_o.jpg
corsar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fotr » 02 lis 2020, 15:36

ferost píše:
fotr píše:...... Pomůžete mi, které správné odstíny Mr. Painty vybrat? Nyní napíšu ty M. Mastery a vedle Mr. Painty, které podle mě nejvíce odpovídají. Pokud budete mít jiný výběr, tak mi je doporučte. Díky.
Horní barvy:
Spodek:
Kryt radaru:
Trysky a kryty motorů:
SU-35 var.1 (2).jpg
SU-35 var.1 (1).jpg

Ako som sľúbil, vyjadrím svoj názor na približne najvhodnejšie odtiene od MRP pre prototypovú Su-35 bort 709 :

Tvoj názor [b]Môj názor:
Horní barvy :
[/b]
MM 1785 (Rust)/ MR. Paint 029? Hnedá :MRP 029 asi bude príliš tmavá,navrhujem použiť mierne zosvetlenú 161 alebo 162.
MM 1764 (European Green)/ MR. Paint 227? Zelená : 227 je do šeda. Navrhujem použiť niektorú z napr. 376, 178, 131
MM 1706 (Sand)/ MR. Paint 396? Žltohnedá : Tu si bol odtieňovo z horných farieb najbližšie, ale ja by som asi trochu zosvetlil 307
Spodek:
MM 1730 (Flat Gull Grey)/ MR. Paint 098? Spodná šedá : 098 je príliš tmavá, tu by som použil 220 alebo 364
Kryt radaru:

MM 1721 (Medium Gray)/ MR. Paint 073? Stredne šedá :073 by mohla byť, možno aj napr. 198,alebo 134.
Trysky a kryty motorů:
MM 1404 (Titanium)/ MR. Paint nevím? MRP má Titanium pod číslom 82,ale tu by asi bolo vhodné pre reálny vzhľad použiť viacero kovových odtieňov

Díky moc!!! =D> Podívám se na ně. Co jsem taky zjistil, jaké nepřesnosti panují u tohoto letadla pro rozmístění barevných polí na vrchní straně. Hlavně na centroplánu a okolo kořenů SOP. Bohužel moc fotek poskytující tento pohled není, ale snad se mi to podařilo nějak věrně vystihnout. Teď to ještě dokázat vymaskovat a stříknout. #-o :)
fotr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ferost » 02 lis 2020, 16:31

Tak Ti teda posielam aj to, čo mám ja.
Ale na prvý pohľad to rozmiestnenie vyzerá rovnako.

V podstate tu tie odtiene vcelku zodpovedajú skutočnosti .
Snáď iba tá zelená je trošku iná.

P.S.: Tak si mi teda hodil chrobáka do hlavy čo postaviť, vrátane figúrok.
Všetko potrebné doma mám.
Ale ja ho budem určite robiť z Trumpeterov.
Přílohy
709.jpg
ferost

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FarekM » 02 lis 2020, 18:33

Dobrý večer pánové,
ještě se vrátím k povrchu VOP.
Prošel jsem "bibli" pro tento typ, což je poslední kniha
Yefima Gordona o rodině Su-27 a tam v kapitole věnované
Su-35S píše pouze o titanové povrchu přední části VOP.
Nic bližšího tam není.
FarekM

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2770 • Stránka 164 z 185 • 1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 185

Zpět na Diskuse