Michal Šourek píše:Čau chlapi, právě jsem dorazil do Rakouska. Itálie by byla lepší, tam mají lepší kafe. Jinak jedna se o chřipkové onemocnění. Ročně u nás zemře na chřipku až 2000 lidí a nezaznamenal jsem, že by se to extra řešilo. Itálie je vekove nejstarší evropský stát, covid tam kosi hlavně starouse, někde jsem zaznamenal průměrný věk zemřelých 81 let. Všichni, co proti lyzarum brojíte se zamyslete, zda jste sami očkování proti chřipce, jestli jsou očkování vaše děti. Pak jste zodpovědní. Pokud ne, tak se necháváte strhnout současnou zbytečnou paranoiou.
Rakousko má sice 182 pozitivních, ale většina jich je Vídně a okolí. Tady v Salzburgland jich je jen 12, takže pohoda. Navic děti už mají nucené prázdniny, tak bych si to tu klidně protáhl, ale nejde to.
Jinak asi se shodnem, je to tu zdravejsí než jezdit metrem.
No Michale, já už bych dnes nikam nejel. Situace je mnohem drsnější než opřed dvěma týdny, a tato nemoc není chřipka. Je to mnohem horší. Umírají na to i lidi Tvého věku.
Mimochodem třeba Ischgl bude v sobotu uzavřen, jako první lyžařský areál v Rakousku, a je dnes veden jako oblast s vysokým rizikem nákazy.
Jestli jsi v Rakousku, zdrhej domů. Přští týden už Tě sem nemusejí pustit.