Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48869 • Stránka 1499 z 3258 • 1 ... 1496, 1497, 1498, 1499, 1500, 1501, 1502 ... 3258
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Pojistovak » 10 úno 2020, 21:33

Ok
Naposledy upravil Pojistovak dne 10 úno 2020, 21:39, celkově upraveno 1
Prodám Eduardí limitky 1/48

Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivanp » 10 úno 2020, 21:36

ivanp píše:U nás na Slovensku sa momentálne fičí na anketovej vlne (:) Možno by stálo za to urobiť v tomto vlákne jednoduchú anketu k tým novým dekálom. Odpovede by mohli znieť (ospravedlňujem sa, ale napriek 5 rokom ČVUT si to netrúfam napísať v češtine) :
- s novými dekálmi mám osobnú skúsenosť, pracuje sa s nimi bez problémov a dobre kryjú
- s novými dekálmi som ešte nepracoval, ale výrobcovi verím a stavebnice vydané s týmito dekálmi si kúpim
- s novými dekálmi som ešte nepracoval, ale na základe doterajších informácií sa bojím kúpiť stavebnicu Eduard s týmito dekálmi
- s novými dekálmi mám osobnú skúsenosť, práca s nimi je pre mňa problematická a krycia schopnosť nie je optimálna

Dobrý večer pán Šulc, pripomínam sa s tou anketou. Myslím že nemusí byť od veci zistiť ako je na tom možno mlčiaca vačšina návstevníkov vlákna.
ivanp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 10 úno 2020, 21:48

No, já myslím, že by stačilo vzít tak 20 komplet modelů (třeba jen Víkendů), rozhodit je do nějakého kroužku mládeže a přihodit k tomu nějaký dotazníček. Ono to, že jim výstavní modely staví zkušení modeláři, je takové "Navrch huj, vespod fuj".
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nesto » 10 úno 2020, 22:09

do debát tohto typu som sa tu ani na žiadnom inom fóre ešte nikdy nezapojl ale tu už mi to proste nedá. Firmu Eduard úprimne obdivujem za to kam to dotiahli a sarkazmus pána Šulca som považoval tak nejak za súčasť folklóru. Ich výrobky prakticky pravidelne nakupujem a aj budem. Ale to čo napriek fotkám a konkrétnym argumentom/otázkam predvádza pri tomto probléme s dekálmi považujem za vrchol arogancie a sebastrednosti. Lavi to vo svojich príspevkoch trafil dokonale. to modelári sú blbci čo nerozumejú a nevedia a ešte asi aj zle vidia. Poznamenávam, že nikoho zo zainteresovaných osobne nepoznám. Len môj osobný názor.

Maros Nestak
Maros Nestak
nesto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 10 úno 2020, 22:12

jenda58 píše:No, já myslím, že by stačilo vzít tak 20 komplet modelů (třeba jen Víkendů), rozhodit je do nějakého kroužku mládeže a přihodit k tomu nějaký dotazníček. Ono to, že jim výstavní modely staví zkušení modeláři, je takové "Navrch huj, vespod fuj".

Tak já vlastnit firmu na modely, tak taky budu vyžadovat, aby moje produkty stavěl někdo, kdo to umí a ne patlal...

Na sobotním skončivším MiniMaxu jsme rozdali 30 stavebnic Eduard v žákovských a juniorských kategoriích.
Oceněným klukům svítili radostí oči, když si je vybírali a odnášeli. Věřím, že i stavbu si užijí. Na stolech, kde měli tito kluci a mladí muži své modely, bylo k vidění spousta modelů firmy Eduard. A pokud mi snad nevěříte, tak za rok přijeďte a a zkoukněte a optejte se sám, jak se jim ty modely staví.

Tímto jsem se ovšem odkopal, dle Kafkovo blitek, jako páně Šulcův agent. :grin: :grin:

Vláďo, zdravím a ty obtisky fakt nekryjí, tak jak by měly. Díval jsem se u nás v Děčíně na toho Hanriota, kterého máte v lednovém Infu. Tak s tím něco, prosím udělejte, ale Ty to jistě už řešíš. Ahoj!
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tišnovský modelář » 10 úno 2020, 22:18

Ono totiž bez těch obtisku nějak ztrácí význam si kupovat Royal class Mustang.
Ta stavebnice nemá totiž žádnou jinou přidanou hodnotu - je tam pár resinů a usraná
podložka pod model za 30kč - to když jsem viděl tak jsem měl chuť to někomu narvat do prdele.
Není tam knížka, není tam ani nic co by mě přimělo si říct - tak to je fakt bomba to musím mít.
To si můžu koupit 2x profipack a mám to samé. Ještě když se teďka člověk dočte, že ty obtisky
stojí za úplnou piču tak nemá ani chuť za to utrácet. Dost mě to znechutilo - kde jsou ty časy
kdy člověk kupoval Royal class stavebnici a nesl si domů absolutní bombu. Třeba ten Tempest
nebo BF-110tky a nebo ty FW-190tky, tam to byl ještě starej Eduard - kdy by člověk po nich
hodil šrajtoflí a řekl vezměte si kolik chcete, bez tohoto neodcházím...

Jinak si ještě dovolím komentář k limitě Eiko - tohle si kupují jenom krabičkáři, lidi co staví
si koupí ten novej Kinetic (s novejma formama). To bylo jasný od začátku, že to bude velké
průser s touhle růžovou krabicou.
Tišnovský modelář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 10 úno 2020, 22:19

Tak já vlastnit firmu na modely, tak taky budu vyžadovat, aby moje produkty stavěl někdo, kdo to umí a ne patlal...

O tom žádná, v autosalonech jsou taky vypulírovaný auta. Leč měli by mít odezvu taky z méně vyspělé strany.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 10 úno 2020, 22:36

Vl.Šulc píše:To není o obtiscích. Důvod, proč jsem požádal o ban pro pana Kafku je v jeho způsobu komunikace. Konkrétně v nátlaku názorové oponenty, kdy v momentu, kdy s ním někdo nesouhlasí, označí ho okamžitě za příslušníka nějaké eduardí klaky, která tu má údajně nějak ovlivňovat diskusi. To považuji za neférový způsob vedení diskuse a nebudu ho tolerovat.

Podobně mimochodem postupují i jiní, například pan Škopán. Důrazně jeho i ostatní diskutující upozorňuji, aby se těmto praktikám vyhnuli. Příspěvky mazat nadále nebudu, pokud se někdo vyjadřuje vulgárně nebo hloupě, je to jeho problém.

Doufám, že tomu rozumíte.

Víš co...https://www.youtube.com/watch?v=-eZspN8m-cc

PS: Doufám, že jsem podle pravidel použil citaci.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 10 úno 2020, 22:42

:grin: ;-I
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 10 úno 2020, 22:52

Proč by si měli Ejko kupovat jen krabičkáři a ne modeláři? V čem je Kinetic lepší? Jak jsem viděl tak zase tolik muziky navíc oproti staré Gawě nenabízí, snad jen to nenýtovaný křídlo. Gawa se staví stále dobře, i když je na formách vidět stáří.
Já si Ejko koupil i kvůli knize a kvůli tomu abych si model postavil a zrovna jako na potvoru se mě líbila stejná kamufláž kterou dělá Petr Zatřepálek. Holt si udělám masky pod dekál na SOP + ještě pro jistotu pod kokardy dle rady od Vládi, ale bude mě to štvát a budu u toho nadávat a budu tě Vláďo spílat. Anebo si ty hlavní (potencionálně problematické) dekály překreslím a nechám si je udělat sítem, když mě zbyde nějaký místo na archu. Každopádně tak jako tak mě bude něco sejřit. Otázka je co víc, zda dekály, nebo utracený peníze.

Add bany, jo, mučedníky mám nejraději, kdopak ještě další do řady, mimo Zdenála ??
Patrik P - tebe bych kamráde rád upozornil, aby jsi se podíval na svou barvu. Myslíš že je normální aby dostal BAN správce MF po IT stránce? Nejdřív mysli. (:)
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 10 úno 2020, 23:06

Martine, tam nemusíš nic maskovat. Tady z toho děláte všichni drama, ale je to jednoduché. Sítem si to sice můžeš nechat udělat, ale bude Ti to prosvítat taky.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 10 úno 2020, 23:15

To zní skoro jako hozená rukavice. (:)
Když je to tak jednoduché , proč nejde ten obtisk udělat aby neprosvítal tak okatě? Já si myslím, že to má co dočinění s tlouštkou tisku. Na digitálu to bude problém asi vždycky. Leda že by jsi jako první podkladovou barvu pod bílou dal ještě jinou barvu (černou, stříbrnou ?), nebo dát dvojitou bílou? a na to následně až žlutou a červenou.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 10 úno 2020, 23:42

Nechcem moc rypat,ale kolky z vas "spravodlivo rozhorcenych" nad kvalitou new decals od Edikov s nimi vazne robili?Sam velmi dobre viem ze na fotke mi vyliezli prasaciny co som na modeli ani pod lupov nevidel.A to som sa na to pozeral ako blbec dost dlho.Fotky su KURVY.Vytiahnu aj to co normalne clovek nema sancu vidiet.
Navyse mozete byt radi ze Vlado vobec chodi sem na toto forum a reaguje na vase poznamky.Ktora Ltd priznala ze ma model mimo mierky a prerobila ho?Alebo ze vobec reagovala na poznamky modelarov?
Asi som uz dlho z toho zaprdeneho stredu europy,ale vazne neprestavam zasnut nad tym co som tu za posledne 3 dni cital.
To Vlado.Asi si si to nevsimol,ale... Budete este doplnovat nejake vase stare krabice na Airacobru,alebo budu len new masiny?
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 10 úno 2020, 23:45

Vím že je to zbytečný a nikdo si to nepustí, protože je to moc dlouhý a raději budu přemýšlet, kdo má větší pravdu, ale přece... stačí od 08:15 min. Všem hezký večer.
https://www.youtube.com/watch?v=STpzGbiNC5c
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 10 úno 2020, 23:45

Martin Černý 'Černoch' píše: Add bany, jo, mučedníky mám nejraději, kdopak ještě další do řady, mimo Zdenála ??

Přidej si mě Martine - dnes jsem veřejně prohlásil, že se na MF hádáte jako kokoti...
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48869 • Stránka 1499 z 3258 • 1 ... 1496, 1497, 1498, 1499, 1500, 1501, 1502 ... 3258

Zpět na Diskuse