Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48853 • Stránka 1494 z 3257 • 1 ... 1491, 1492, 1493, 1494, 1495, 1496, 1497 ... 3257
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Miroslav Knížek » 09 úno 2020, 18:28

Názor běžného lepiče či nakupovače modelů na obtisky a myslím že ne ojedinělý k tématu obtisky: (:)
Cartograf je jistota, ať si každej řiké co chce. Dává je do stavebnic dost známých firem, také top výrobci dekálů tisknou u Cartograf. Proč asi? Prostě vypadaj krásně a nalepí je fakt každej....
Já osobně bych je raději i v Eduardech, tak jako dříve.......což už asi neklapne (:)
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kalimero » 09 úno 2020, 18:30

Starfichtl - vyrobce vdov a..... hrobnik modelářů?
kalimero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 09 úno 2020, 18:31

Vl.Šulc píše:Tak se ozývejte těm, kteří ty sračky chrli. Na ty si moc netroufáte, vy hrdinové. Tady štěkáte na špatný strom.

Já celkem dokážu pochopit, že nastalá situace vám je nepříjemná, ale začínáte se v souvislosti s obtiskovou kauzou rétorikou silně podobat Muzikantovi. Nebylo by od věci se poradit s odborníky na krizovou komunikaci jak nastalou situaci se zákazníky komunikovat a takovýchhle výpadů se rozhodně vyvarovat.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 09 úno 2020, 18:32

chevy píše: ale na základní poučku, že pod bilej obtisk patří bílá si už asi nikdo nevzpomene . A to mám z ABC někdy ze začátku sedmdesátek. Vždy je rozdíl bilej obtisk na tmavým podkladu, než na bílým.

Hmm zajímavé, já na tuhle poučku nikde nenarazil. Nehledě, že pokud pod bíle číslo si mám nastříkat bíly podklad, tak si už rovnou můžu udělat masku a nemusím se rozčílovat s obtiskem ne?
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 09 úno 2020, 18:48

Myslím, že si to Chevy plete s poučkou "pod červenou a žlutou BARVU patří bílá", nikoliv pod obtisk. Taky nepamatuju, že bych na to kdy narazil. Budu si muset projít Šorela.
K tomu vyjadřování V.Š. mě tak nějak napadlo, zda s tím Norimberkem neměl p. Polc tak trochu pravdu.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kalimero » 09 úno 2020, 18:49

Pane Šulci, zavřete tohle vlákno. Myslim dočasně. Zbavíte se plaček a ziskate čas na obtisky. Osobně si myslím, že veletrh musel být hodně náročný a já taky postrádám Váš skvělý sarkasmus. A drzim Vám palce a těším se na další modely.
kalimero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vorel64 » 09 úno 2020, 18:50

U špatných obtisků je vždy rozdíl bílej obtisk na tmavým podkladu a na bílém podkladu.
vorel64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vorel64 » 09 úno 2020, 18:53

Pane Šulci, a to nejde udělat ten tisk bílou barvou silnější (tlustší)?
A nebo použít jinou bílou barvu, která víc kryje? A nebo ten tiskový stroj má omezené možnosti výběru barev?
Je možné napsat typ tiskárny, kterou používáte?
vorel64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 09 úno 2020, 18:57

Pane Sulci, vy moc dobre vite, proc zde mate tohle tema a proc zde denne odpovidate na spoustu dotazu. Protoze vite, ze tim mate vytvorenou skupinu sledovacu a z velike casti i fanousku, kteri se na Vase modely tesi, jsou ve Vasem klubu, kupuji si predplatitelske edice, atd. Spousta Vasich modelu je prodana drive, nez se objevi na trhu. Nedelate to jenom pro nas, delate to i pro sebe. Usetrite spoustu penez na reklamu a mate nas zahackovane.
Jenomze tohle funguje nejen v casech dobrych, ale i spatnych. Takze kdyz neco po.erete, jako se Vam to stalo jiz nekolikrat, tak Vam to tahle komunita, nebo alespon jeji cast, najevo. Otazkou je, jak se k tomu postavite a jak to vyresite. Protoze ty nove dekaly nekryji, to je fakt. Vase limitky jsou v Eduard sortimentu neco jako luxusni zbozi, jak vybavou, tak cenou. Vyse jsou jenom Royal Class.
Cekal bych, ze to v dalsich dnech proberete s kolegy a date vedet, jak budete situaci resit. Dluzite to nejen tem, co si Eiko koupili, ale i dalsim, kteri budou Vase modely v budoucnu kupovat a meli by vedet, ze za svoje penize dostanou kvalitni produkt.
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 09 úno 2020, 19:02

Nojo, no, tady se jede mediální damage control ve stylu, rozmažu ty hovna po sobě a pak se v nich budu válet, a doufat, že klaka, která je ve mně tak hluboko, že jsou z nich vidět jen boty, ostatní tak otráví, že dají pokoj. Od Muzikanta se to skutečně nijak neliší, a to už od toho prvního příspěvku: jsi modelář, tak si nějak poradíš!

Já jsem dneska zrovna dekáloval, nedával jsem dva obtisky na sebe, nepsal jsem výrobci, nepodstříkával jsem bílou, nevyhýbal jsem se kontrastním kamuflážním polím, dekály jsou ty nejtenčí, co jsem kdy měl v ruce (taky se shrnujou jako prase :)), a přitom dokonale krejou.

Nemám pro to žádné vysvětlení - asi je to zázrak!

Značka je Techmod a stejné dekály vyrábí už X let pro několik výrobců modelů (co vím, minimálně Sword, Arma). Taky to nešlo hned, měli svoje prkenné období, které si všichni pamatujeme.
Jak tu někdo doporučoval modelářům, že než začnou kritizovat, by se měli s hroznou pokorou ptát výrobce, jak to s těmi dekály je - tak možná, že by to samé mohl udělat Šulc - že by zul boty, oděl režné roucho a žmoulaje čepici v ruce by se šel Poláků zeptat, jestli by se nepodělili o know how :grin: :grin:

WhatsApp Image 2020-02-09 at 11.03.52.jpeg

Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Mincbergr » 09 úno 2020, 19:06

Miroslav Knížek píše:Názor běžného lepiče či nakupovače modelů na obtisky a myslím že ne ojedinělý k tématu obtisky: (:)
Cartograf je jistota, ať si každej řiké co chce. Dává je do stavebnic dost známých firem, také top výrobci dekálů tisknou u Cartograf. Proč asi? Prostě vypadaj krásně a nalepí je fakt každej....
Já osobně bych je raději i v Eduardech, tak jako dříve.......což už asi neklapne (:)

Cartograf je jistota? Tak se laskavě podívejte na fotku toho ocasu Typhoona pár stránek zpět. Prý jistota...
Mit Gott für Kaiser und Vaterland
Marek
Marek Mincbergr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 09 úno 2020, 19:12

Vladimir Kafka píše:Značka je Techmod a stejné dekály vyrábí už X let pro několik výrobců modelů (co vím, minimálně Sword, Arma). Taky to nešlo hned, měli svoje prkenné období, které si všichni pamatujeme.
Jak tu někdo doporučoval modelářům, že než začnou kritizovat, by se měli s hroznou pokorou ptát výrobce, jak to s těmi dekály je - tak možná, že by to samé mohl udělat Šulc - že by zul boty, oděl režné roucho a žmoulaje čepici v ruce by se šel Poláků zeptat, jestli by se nepodělili o know how :grin: :grin:

WhatsApp Image 2020-02-09 at 11.03.52.jpeg

Vláďo, Techmod před pár lety kupoval "starou" tiskárnu od Cartografu, tady není co objevovat
Naposledy upravil Rostislav Axmann dne 09 úno 2020, 19:21, celkově upraveno 1
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 09 úno 2020, 19:16

Na mě nefunguje Prchal ani za ANO, takže tady bych mu to taky nežral.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 09 úno 2020, 19:18

Asi tak, z Obrnic nejsem, podíl v Eduardu nemám a s panem Šulcem na pivko nechodím. To jen na začátek pro případné,, komentátory"
Je zajímavé jak se zde už na nekolika stranách prezentují,, psi",kteří cítí, že by si také mohli kousnout. Pokud jsem si dobře přečetl vaše předchozí (a vesměs urážlivé a dehonestující) příspěvky, pak musím dojít k závěru, že dobré polovině přispěvatelů dělá pouze takřka orgasmickou radost si do Eduardů kopnout. Nečetl jsem zde od kritiků nic, co by jen zavánělo snahou o zklidnění situace, či dokonce touhou nalézt nějaké řešení. Pan Šulc zde jasně napsal, že pokud má někdo pocit, že má špatné obtisky, tak si může na podporu napsat o jiné. To myslím říká vše, a není tudíž nutné pořádat tu hon na čarodějnice na několik stran.
Polovina kritiků ty obtisky ani neměla v ruce, nejsou poškození, ale přesto cítí neutuchající potřebu zde vyzvrátit své opovržení. K těm co přirovnávají koupi modelů/obtisků snad jen toto: víte co jsou a proč se dělají svolávací akce? Inu proto, že se ne všechno povede a je vám zadarmo opravena chyba, o které ani vy často netušíte. Pokud vím, tak nikdo nenapsal, že vydá opravené obtisky a vy si je znovu zaplatíte. Dejte prosím šanci rozumu, aby zvítězil nad emocemi.
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šilpoch » 09 úno 2020, 19:24

Už se to tady nějak opakuje. Kdyby p.Šulc napsal, že s tím něco udělají, tak se to tu přestane řešit furt dokola. Ale nic takového jsem tu nenašel. Nemůžu se zbavit pocitu, že to nehodlají řešit a modeláři poraď si sám, my to máme správně. Do nikoho nekopu, naopak jsem velký obdivovatel firmy Eduard a přeju jim jen to nej. Jen když se občas šlápne vedle, tak to nikdo nechce přiznat.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Díra nic neváží.
Michal Šilpoch

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48853 • Stránka 1494 z 3257 • 1 ... 1491, 1492, 1493, 1494, 1495, 1496, 1497 ... 3257

Zpět na Diskuse