Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48852 • Stránka 1491 z 3257 • 1 ... 1488, 1489, 1490, 1491, 1492, 1493, 1494 ... 3257
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Renda » 09 úno 2020, 09:34

P.Šulci, vysvětlete nám, jak postupovat, když během nanášení obtisků na model přijdu na to, že mě velkoplošný obtisk z vaší výroby nekryje a prosvítá mi podklad.
Zatím to tu nezaznělo, odpověď stylu, " Zavolejte na podporu " , mě neuspokojuje.
A modely Eiko, co už jsou na trhu? Co s nimi? Fakt jsem rád, že se to rozvířilo a já jej nekoupil, ač jsem ho měl už v košíku.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bitner » 09 úno 2020, 10:18

Debata o spatne kryjicich obtiscich by byla velmi zavaznym tematem, kdyby si clovek neuvedomoval, s cim je schopna uspet "konkurence". Tem se o nejake spatne kryvosti obtisku ani nezda. Tam je nepouzitelne naprosto vsechno a jsem presvedcen, ze to stavi nizke desitky kupujicich. Tomu zbytku to slouzi jako vypln prazdnych skrini, sklepu, pud.
Chapu, ze modelarskym mistrum sveta ty Eduardi obtisky vadi, na druhou stranu to chce trochu soudnosti. Chyba to je, rada, jak se s tim vyporadat, je pro me osobne uplne scifi, ale bral bych to tak, jak to je.
Eduardum bych tady napsal "blbe to kryje", ukazal fotku, at maji feedback, ale spanelskou inkvizici bych k tomu nezval.
bitner

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 09 úno 2020, 10:25

A co takhle na prosvítajicí obtisk nalepit ten samý náhradní. No a že to bude a tlustý na to kálī Bílém Tesák. (:)
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kalimero » 09 úno 2020, 10:34

Rendo,jdi se projít. Na čerstvém vzduchu tě třeba nějaké řešení napadne.
kalimero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 09 úno 2020, 10:48

kalimero píše:Rendo,jdi se projít. Na čerstvém vzduchu tě třeba nějaké řešení napadne.

Sorry, ale na své modely nanáším hodně obtisků, ale neprosvítají žádné. Ať od renomovaných , nebo garážových výrobců.Tohle je evidentní zmetek, vydaný na trh. A já za to dávám své peníze. Chci určitou kvalitu.
Osobní útoky si nechte od cesty.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 09 úno 2020, 10:56

Lavi píše:Ono je to za dnešních dnů takové běžné napříč obory - přijde se s inovativní, úžasnou technologií, která má zajistit lepší produkt. Výsledkem je produkt, který je horší než ten starý, zákazník se vzteká, ale už se do toho nasypalo moc peněz, tak se tvrdí, že zákazník je věčně nespokojený šťoura, případně rovnou blbec, který tomu nerozumí, protože takhle to je lepší a má to tak být.

Myslím, že podstatu problému obtisků vystihl nikoliv p. Šulc, ale Lavi výše. Eduard možná podlehl nějakému výřečnému prodejci tiskáren, utopil v tom nějaký milion a co teď s tím? Možná je v tom i technologická nekázeň, o které se p. Šulc neměl dozvědět. Třeba tam ta podkladová bílá všude není... To Eiko prosvítá teda fest.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 09 úno 2020, 11:32

Renda píše:P.Šulci, vysvětlete nám, jak postupovat, když během nanášení obtisků na model přijdu na to, že mě velkoplošný obtisk z vaší výroby nekryje a prosvítá mi podklad.
Zatím to tu nezaznělo, odpověď stylu, " Zavolejte na podporu " , mě neuspokojuje.
A modely Eiko, co už jsou na trhu? Co s nimi? Fakt jsem rád, že se to rozvířilo a já jej nekoupil, ač jsem ho měl už v košíku.

Pokud na to přijdete ve fázi, kdy už s tím nejde nic jiného dělat, je nejlepší řešení dát tam ten obtisk dvakrát.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šilpoch » 09 úno 2020, 11:44

A není lepší přidat na barvě? Nevim jak to funguje a jestli to vůbec jde. Přidám pár fotek, na kterých je doufám patrné, že sytost barvy není jednotná. U dekálů na Bf-109 G6/AS zelené číslo #5. U dekálů na Mustanga Chattanooga je to patrné na černé tabulce s bílým nápisem, kde je vidět, že bílá barva je nerovnoměrná, patrné to je i na dekálu na přístrojovku. I výsostné znaky jsou nerovnoměrně modrý, ale to se mi nepovedlo vyfotit. Jedny dekály Cartograf, druhé Eduard.
Přílohy
G6AS.jpg
Chattanooga Cartograf.jpg
Chattanooga Eda.jpg
Naposledy upravil Michal Šilpoch dne 09 úno 2020, 11:45, celkově upraveno 1
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Díra nic neváží.
Michal Šilpoch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 09 úno 2020, 11:45

Modern_Problems_Require_Modern_Solutions.jpg

Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JABBA » 09 úno 2020, 11:48

Dobrý den všem,

kritika krytí obtisků na místě je, o tom žádná;

a věřím, že u Eduardů se snaží najít optimální řešení, bez něhož by se situace jen zhoršovala.

Nicméně rozlišujme kritiku na jedné straně a vyrovnávání si bolístek, ukřivděnosti i osobních animozit na straně druhé.

Proklamace typu, že si žádný model od Eduardů již nekoupím je hezká, ale koupit/nekoupit je jaksi naše výhradní právo.

Osobně bych se nedivil, kdyby se pan Šulc rozhodl toto diskuzní téma nechat zmrazit, či jinak omezit; ono srovnávání Eduardů s AZ/KP moc férové nebylo, ale to jistě pisatel věděl nejlépe sám.

Tož tak k tématu.

JN
JABBA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod corsair » 09 úno 2020, 12:50

Správně téma zamknout, držet hubu, krok a zákryt a lepit co je mání :shock: :shock: :shock:
Pravda začíná tam kde končí signál ČT - Ostatně soudím, že EU musí býti zničena
corsair

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 09 úno 2020, 12:54

Vl.Šulc píše:
Renda píše:P.Šulci, vysvětlete nám, jak postupovat, když během nanášení obtisků na model přijdu na to, že mě velkoplošný obtisk z vaší výroby nekryje a prosvítá mi podklad.

Pokud na to přijdete ve fázi, kdy už s tím nejde nic jiného dělat, je nejlepší řešení dát tam ten obtisk dvakrát.

A nebylo by tedy lepší do stavebnice rovnou dávat dva aršíky než zbytečně zabíjet váš i nás čas žebráním nového aršíku přes podporu? Nebo se sází na to že kdo se ozve, ten dostane a zbytek je rád že je rád (kde já to už slyšel)?
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 09 úno 2020, 13:06

Jen drobnost. Co je to za módu psát nebo neustále v mluvě používat anglické výrazy.
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 09 úno 2020, 13:12

Asi někteří lidé umí anglicky. Taky byste se mohl naučit něco nového. Jinak budete za pár let bez práce (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Daniel Bílek » 09 úno 2020, 13:22

Vl.Šulc píše:Asi někteří lidé umí anglicky. Taky byste se mohl naučit něco nového. Jinak budete za pár let bez práce (:)

a proč ne německy? V některých oborech je angličtina na..... Gartenpraxis si v angličtině nepřečtu.... :grin:
Proboha přestaňte se všichni brát tak vážně, zabýváme se tu koníčkem, hrou a výrobci doplňkových dekálů alespoň budou mít práci....
Daniel Bílek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48852 • Stránka 1491 z 3257 • 1 ... 1488, 1489, 1490, 1491, 1492, 1493, 1494 ... 3257

Zpět na Diskuse